27 Mayıs 2010 Perşembe

gün sonu: rg 2010 - gün 4

Çocukluğun en garip olaylarından biri de annelerin, “Akşam ezanı okundu hala sokaktasın” diyerek çocuğu eve çağırma metodudur. Hep akşam ezanı ile o saatte dışarıda top oynama arasındaki korelasyonu düşünüp durudum. Sanırım bu akşam buldum. Yahu top gözükmüyormuş.

Monfils ilk iki seti aldığında rahat bir şekilde kazanacağını düşünmedim dersem yalan olur. Zira iki yıl önce yarı, geçen sene de çeyrej final oynamış bir isim için 2-0 öne geçtiği maçı kotarmak sorun olmamalıydı. Oldu. 23 yaşıdaki Fognini harika bir direnç göstererek sonraki iki seti hanesine yazdırınca Philipp Chatrier’deki Fransızlar huzursuzlanmaya başlamışlardı bile. O sırada Eurosport, Murray-Chela maçını gösteriyordu ama merkez korttaki sesler yayına kadar geliyordu. Son sette 3-0 üstünlüğü yakalamayı da başardı İtalyan raket. Ancak sonra Monfils rüzgarı arkasına aldı. Son set 4-4’e geldiğinde dört dörtlük bir maç oluyordu fakat hava kararmıştı. Diğer korttaki müsabakalar karanlık nedeni ile durdurulurken, merkez kortta Monfils ve Fransızlar müsabakanın bitmemesi gerektiğine inanıyordu.

Fognini ise buna karşı çıkıyordu. Bu nedenle hakemlerle tartıştı, La Monf ile tartıştı. Seyircilerden ıslık ve yuhalama yedi. Ve yine şımarık Fransızların istediği oldu. Oyun devam etti. İtalyan raket ise geciktirmek için elinden geleni yapıyordu. Kasıtlı olarak oyunu geciktirmesi nedeni ile puan cezası bile aldı. Servis attığı oyuna 0-15 geride başlamasına rağmen oyunu kazandı. Monfils’in servisinde 3 kez maç puanı yakaladı. Hiçbirinden yararlanamadı. Artık utanan hakem de maçı durdurdu. Böylesine köklü ve büyük bir organizasyona hiç ama hiç yakışmayan bir manzaraydı bu akşamki. Maç perşembe günü devam edecek.

Yarım kalan diğer müsabakalarda Murray, Juan Ignacio Chela karşısında bir set önde. Amerikalı uzun John Isner, Marco Chiudinelli’ye ilk seti tie-break ile kaybetti. Ve Granollers karşısında ilk seti kaybeden Bahgdatis setlerde 2-1 öne geçmişti ki karşılaşma durduruldu.

Sabah seansında Federer bildiğiniz gibiydi. İlk sette başa baş mücadele et. 4-4’e kadar gel. Sonra servis kırmaya çalış. Kıramazsan devam et. 5-5’e gel. Servis kırmaya çalış. Bu sefer tersi oldu. 5-5’te servisini kırdırdı İsviçreli ve Falla set için servis attı. Önceki gün yüzde 40 demiştim Federer’in performansı için. İşte 6-5 geriye düştükten sonra yüzde 70 falan yaptı. Oradan tie-break’e götürdüğü seti kazandı. Diğer iki set formalite zaten rakip tenisçi için ondan sonra.

Günün ilk erkekler müsabakası rüzgar gibi geçti. Söderling badem bıyıklı Taylor Dent karşısında tarihin en hızlı müsabakalarından birini çıkarttı. 71 dakika süren maçta rakibine sadece iki oyun verdi Söderling.

Kadınlarda Venus’ün elbisesi üçüncü tura yükseldi. Caroline Wozniacki de rahat bir şekilde tur atlayanlardan. Svetlana Kuznetsova-Andrea Petkovic arasındaki müsabaka ise benim açımdan hiçbir zaman unutulmayacak bir maç. İki yıl önce adımımı attığım Eurosport’ta, ilk defa sesimin yayına çıktığı, yorumladığım karşılaşma oldu ve çok zevkliydi gerçekten.

Yağmur nedeniyle ilk seti Petkovic kazandıktan sonra ara verilen mücadele 2 saatlik bir aranın ardından ikinci set ile devam etti. Kuznetsova’nın formsuz olması, Petkovic’in de iyi bir toprakçı olması, Şevket’in de dediği gibi kariyerindeki maçların yüzde 70’ini toprakta oynaması nedeni ile Alman raketin müsabakadan galip ayrılacağını düşünüyordum. Ama geçen yılyazdığım final yazısına “Bir şampiyonun zihinin asla küçümsemeyin” şeklinde başlık attığımı unutmuşum. Kuznetsova ikinci sette toparlandı. Başında servis kırdırsa da sonlara doğru, Petkovic’in de ilk servislerinin düşmesi, ikinci servislerinin de olmaması nedeniyle yakaladı Alman raketi. İkinci sette 5-4 geride iken 4 kez maç puanı çeviren Rus raket müsabakayı üçüncü sete taşıdı. Son sette de ilk iki maç puanından yararlanamasa da üçüncüsünde puanı alarak üçüncü tura yükseldi. Bu turdaki rakibi Maria Kirilenko. Bu yıl Roma’da oynamışlar ve Kirilenko üç sette kazanmıştı.

Bugün iki sürpriz oldu. İlki Lucie Safarova’nın yenilmesi. Polona Hercog genç ve yetenekli bir tenisçi orası şüphesiz. Ancak Safaroca Roma’da çeyrek final, Madrid’de yarı final görmeyi başarmıştı geçen ay ve ikisinde de şampiyon olan tenisçiye yenilmişti. Çok formda geldiği Paris’ten henüz ikinci turda ayrılması bir sürpriz kanımca. Diğer beklemediğim sonuç ise Dulko’nun yenilmesi oldu. İlk turda Azarenka’ya azap çektiren Arjantinli, Güney Afrikalı Scheepers’a boyun eğdi.

Günün Sonuçları:
[1] R Federer (SUI) d A Falla (COL) 76(4) 62 64
[4] A Murray (GBR) vs J Chela (ARG) 62 33 - suspended
[5] R Soderling (SWE) d T Dent (USA) 60 61 61
[8] J Tsonga (FRA) d J Ouanna (FRA) 60 61 64
[10] M Cilic (CRO) d D Gimeno-Traver (ESP) 63 76(4) 62
[11] M Youzhny (RUS) d L Lacko (SVK) 67(8) 63 63 62
[12] T Berdych (CZE) d E Roger-Vasselin (FRA) 75 61 64
F Fognini (ITA) vs [13] G Monfils (FRA) 26 46 75 64 55 - suspended
[17] J Isner (USA) vs M Chiudinelli (SUI) 67(3) 55 - suspended
[20] S Wawrinka (SUI) d A Beck (GER) 61 64 64
M Granollers (ESP) vs [25] M Baghdatis (CYP) 46 61 75 - suspended
[29] A Montanes (ESP) d T Kamke (GER) 63 62 61
T de Bakker (NED) d [32] G Garcia-Lopez (ESP) 63 36 76(5) 75
L Mayer (ARG) d J Benneteau (FRA) 67(4) 63 64 64
V Troicki (SRB) d C Ball (AUS) 64 63 63
J Reister (GER) d O Rochus (BEL) 62 62 76(5)

(2) V Williams (USA) d. A Parra Santonja (ESP) 62 64
(3) C Wozniacki (DEN) d. T Garbin (ITA) 63 61
(6) S Kuznetsova (RUS) d. A Petkovic (GER) 46 75 64
(14) F Pennetta (ITA) d. R Vinci (ITA) 61 61
(15) A Rezai (FRA) d. A Kerber (GER) 62 26 63
(19) N Petrova (RUS) d. A Szavay (HUN) 61 62
P Hercog (SLO) d. (24) L Safarova (CZE) 61 62
(26) D Cibulkova (SVK) d. V Lepchenko (USA) 46 62 60
(30) M Kirilenko (RUS) d. Y Meusburger (AUT) 63 63
(31) A Dulgheru (ROU) d. T Bacsinszky (SUI) 64 62
A Amanmuradova (UZB) d. J Larsson (SWE) 76(2) 62
(Q) C Scheepers (RSA) d. G Dulko (ARG) 36 63 64

2 yorum:

Spooky 27 Mayıs 2010 11:45  

afalladı manşeti de yalan oldu tüh :)
insan söyler europsort'tayım diye ben izlemedim maçı demin banttan izledim onda da bir yorum duyamadım montajlanmıştı zaten. :) çıkarmışlar hep seni, hehe. yok bi yerde duydum da kim bu filan dedim o oyun geçti sonra.

Spooky 27 Mayıs 2010 12:00  

ayrıca taylor dent türkiye'de tenis oynasa şikeyle suçlanırdı. resmen antreman verdi söderling'e...

bir de diyollar ki... bu sene zemin farklı fakat zemin değişmemiş. mats'e göre sıcaklıktan zemin hızlanmış. yağmur yağdığı için bilinen RG zeminine döner artık. nem'den toplar da ağırlaşır. oh güzel :)

petkovic twitter'a kendimi öldürmek istiyorum yaazmış. şakadır tabii.

bi de çatı neyse de ışığı takın ya iki ampül diye yüzeysel tepkimi ortaya koydum ama sonra 2 3 ay önce okuduğum bir şey geldi aklıma. bulamadım ama araştırıcam. Fransa Tenis Federasyonu'nun başkanı RG tesislerini taşıyabiliriz açıklaması yapıp Paris Belediyesi'nden şikayet etmişti. Kapasite arttırımı, ışıklandırma, çatı gibi geliştirmelere izin alamıyorlarmış. Kortlar da talebi karşılamıyormuş. Hatırlarsan Aralıkta bir tane bilet kalmıştı weekend pack.

Taşınabilir 2 3 ssene içinde diye de dipnot vardı haberde.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP