6 Ağustos 2011 Cumartesi

rogers cup: eşleşmeler

Kadınlar versiyonu Toronto'da yapılan Rogers Cup'ta sıralamadaki ilk 20 tenisçinin hepsi kaıtlım gösteriyor. Bu açıdan uzun süren tenis açlığını dindirecek gibi duruyor. Kuralar dün çekildi. Ve kurasını öğrendiği vakit Ana'nın yüzünü görmek isterdim.

Ivanovic ilk turda Venus Williams ile oynuyor. Ne diyeyim ki Venus 7-1 önde. Onu geçerse Cibulkova gelecek. Bir galibiyet daha karşısına Wozniacki'yi getirecek. Kabus gibi bir kura.

Wozniacki'nin tarafında Li Na, Kvitova ve Zvonareva var. Ana'nın bu akşam San Diego yarı finalinde Vera karşısında göstereceği performans bir şeyler söyleyecek Toronto'da ne yapacağıyla ilgili.

Masha, Azarenka, Schiavone ve Clijsters da tablonun alt tarafında. Turnuvanın cut-off tarihi Wimbledon öncesi olduğu için Serena Williams  da Protected Ranking'e ihtiyaç duymadan ana tabloda. İlk turdaki rakibi Alona Bondarenko. PR ile katılan o. Serena onu geçerse Jankovic-Görges maçının galibi ile oynayacak. Üçüncü turda ise karşısına Clijsters çıkıyor.

Ana'yı saymazsak son zamanlarda gördüğüm en dengeli kura olmuş. Olası üçüncü tur eşleşmelerinin hepsi eğlence vaat ediyor.

Cut off Wimby öncesi yapıldığı için, o vakit sıralamada çok geride olan Lisicki maalesef bu hafta burada mücadele edemiyor.

Erkeklerdeki Rogers Cup ise Montreal'de. Roger Federer'in 30. yaşının kutlanacağı turnuvada  yine sürprizler bekliyor İsviçreli. Hafta içi bir röportaj vermişti Reuters'e. Eurosport Türkiye'de var. Hâlâ takvim grand slam yapabileceğini söylüyor falan. O kadar dedim içkili röportaj verme diye.

Neyse Fab Four'u tekrar bir araya getiren turnuva oldu. Federer, Djokovic'in tarafında, Murray ise Nadal'ın. Burada da üçüncü turda büyük eşleşmeler gerçekleşebilir. Nadal-Verdasco, Djokovic-Delpo, Federer-Tsonga. Son şampiyon Murray final görür dedim ama bakalım.

Marsel'e elemede adını sanını duymadığım bir adam geldi. Şu an oynuyorlar. William Boe-Wiegaard. İkinci turda ise Michael Russell gelecek ki işi zor bizim oğlanın.

Read more...

san diego: yarı finalistler

San Diego'da yarı final eşleşmeleri belli oldu.

Lisicki, Vera ile başabaş oynadı ancak son düzlükte nefesi yetmedi. İlk seti kaybettikten sonra babasını yanına çağırdı ve ağlamaya başladı. Sakatlığı var diye çok korktum ama Vera'dan bulaşmış herhalde. Ağlayınca açılmış olacak ki ikinci seti kazandı. Son set  karşılıklı kırılan servisler ile başladı. Altıncı oyunda Bambam üç kez üst üste servis kırma şansı yakalayıp bunları harcadı. Bir sonraki oyunda Vera servis kırdı. Bu avantajını da korudu. Dört kez maç puanı çeviren Lisicki beşinci de teslim oldu.

Çok baskı yapıyor olabilir ama Bambam'ın bu maçları kazanması gerekiyor. Çünkü artık orta sıralarda bir tenisçi değil. Şu iki aydır oynadığı tenis top 10 tenisi. Çok büyük bir aşama kaydetti. Artık ilk 10'daki rakipleri yenecek zihinsel seviyeye ulaşmış olmalı. Dün gece backhand kanadında sorun yaşadı çokça. Bunları minimuma indirmeli.

Lisicki'den sonra Ana korta çıkacaktı ve ben o saatte bir daha sinir krizi geçirmek istemediğim için izlememe kararı aldım. İzlemeye başlasaydım da ilk beş oyundan sonra netbook'u kırar öyle uyurdum zaar. 4-1 geriye düşen Ana nasıl olduysa artık toparlanmış ve Peng karşısında maçı 6-4/6-2 kazanmış. Maçtan önce açıklanan Rogers Cup kurasına mutlaka bakmıştır. O moralle iyi galibiyet olmuş. Kuraya bir sonraki postta bakacağız.

Vera ile Ana oynayacak yarı finalde.

Agniezska ile Hantuchova maçı ilginçti. Radwanska ilk sette sadece dokuz puan alabildi. Sonra anlaşıldı ki servis attığı omzunda bir sakatlık var. Set arasında fizyo geldi tedavi etti ve sonuç: 0-6/6-4/6-4.

Çeyrek finallerde en rahat isim Petkorazzi'ydi. Kariyerinin ilk çeyrek finaline çıkan Sloane Stephens önünde 6-2/6-1 ile galip geldi. Stephens ikinci turda Görges'i yenerek dikkat çekmişti.

Read more...

2 Ağustos 2011 Salı

30. haftanın şampiyonları


Ernests Gulbis d. Mardy Fish 5-7/6-4/6-4

Tipik Gulbis. Bir anda iyi oynamaya başladı. Bir anda harika servis atmaya başladı. Guillermo Canas'ın etkisi var mıdır emin olamadım. Amerika Açık'a kadarki performansı bize bunun cevabını verecek. Tekrar eski absürt oyununa dönerse değişen bir şey yok demektir.

Aynı turnuva içinde hem Delpo'yu hem Fish'i geçebilmek Ernests potansiyelinde oldukça mümkün ama Ernests standartlarında bir o kadar olasılık dışı. Standardının üstüne çıktığını söyleyebilirim rahatlıkla. Özellik Delpo'ya karşı ilk sette kendi servisinde harikalar yarattı.

Kariyerinin ikinci tekler şampiyonluğu oldu bu. İki de çiftlerde var. Hepsi ABD toprakları dahilinde. Bu çocuk emekliliğin ardından buraya yerleşir benden söylemesi.


Alexandr Dolgopolov d. Marin Cilic 6-4/3-6/6-3

Erkeklerde iki tane Avrupa toprak kort turnuvası vardı. İkisinin de kupaları Quasimodo'dan hallice. Umag'da Alexandr Dolgopolov kariyerinin ilk ATP tur zaferine ulaştı finalde ev sahibi Marin Cilic'i yenerek. Bu senenin başında çok iyi oynayarak dikkat çekmişti Ukraynalı. Bu şampiyonluğun geleceği belliydi ama zamanını kestiremiyorduk. Bence geç de geldi. Olsun neticede siftah geldi, gerisi de gelir.


Marcel Granollers d. Fernando Verdasco 6-4/3-6/6-3

Gstaad'da Marsel'in adaşı Marcel Granollers finalde Fernando Vin Diesel Ver Dasco'yu alt etmeyi başardı. Rakiplerini yeni saç ve sakal kombinasyonu ile güldürerek etkisiz hale getiren ve finale kadar yürüyen İspanyol'u vatandaşı durdurmuş oldu böylece. Evlerden ırak ol Fernando. Alejandro. Lady Gagalara gelesin.


Serena Williams d. Marion Bartoli 7-5/6-1

Kadınlarda Stanford'ı Serena Williams kazandı. Finali izleyen biri "Tenis diye geldik sumo güreşi çıktı" diyebilir. Sezonun en "ağır" finaliydi galiba. ABD'li büyük iş başardı. ABD için favori gösteriliyor şu şampiyonluktan sonra ama orada seribaşı olmayacağını belirtelim. Ters bir kurada erkenden gidebilir.

Washington'daki saçma sapan turnuvayı da Nadia Petrova kazandı. Yaklaşık üç yıl aradan sonra ilk zaferi onun da. Düşün artık.

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP