23 Eylül 2008 Salı

2009 davis cup kuraları

2009 davis cup world group kuraları çekildi.. ilk turda

arjantin - hollanda
ispanya - sırbistan
rusya - romanya
abd - isviçre
hırvatistan - şili
isveç - israil
almanya -avusturya
fransa - çek cum.

karşılaşacaklar..

ispanya - sırbistan ve abd - isviçre eşleşmeleri daha ilk turdan çok canlar yakacak gibi.. ispanya - sırbistan maçı ispanya'da oynanacak ve büyük ihtimalle toprak kort seçer ispanyollar.. abd - isviçre eşleşmesine ise amerika birleşik devletleri ev sahipliği yapacak..

ilk tur maçları 6-8 mart 2009 tarihleri arasında..
http://en.wikipedia.org/wiki/2009_Davis_Cup

Read more...

22 Eylül 2008 Pazartesi

sallantı


sezona çok iyi başladı ve müthiş bir çıkış yakaladı wozniacki.. 2008'e 50. basamaklarda giren danimarkalı önce avustralya açık'ta 4. tura kadar yükselerek kariyerinde ilk kez bir grand slam'de bu kadar ilerisini gördü, bunu takiben ocak ayı sonunda ilk 50'deydi.. oradan beri yükseliişini sürdürdü.. kariyerinin ilk wta tour şampiyonluğunu kazandı finlandiya'da.. ardından new haven'ı kazandı, amerika açık'ta 4. tura çıktı ve 8 eylül'de kariyerinin en yüksek basamağına, 17. sıraya yükseldi..

ancak bu başarılar onu kötü yönde mi etkiledi, uzakdoğu'nun havası mı dokundu yoksa bir sakatlık mı söz konusu bilmiyorum ama iki haftadır üst üste ilk turda eleniyor.. geçen hafta pan pacific'te katarina srebotnik'e bu hafta da china open'da anabel medina garrigues'e yenilerek elendi.. race'de 13. sırada bulunduğu şu zamanda, biraz daha kendini sıkıp sezon sonu turnuvasına katılabilir..

Read more...

sıra ortanca kardeşte


abisi bu seneye çok iyi başlamıştı.. dünya sıralamasında üçüncülüğe kadar yükseldi.. şimdi sıra ona geldi.. 1991 doğumlu marko djokovic ilk defa ana tablodan bir atp tour turnuvasına katılıyor.. thailand open yönetimi ona wild card vermiş abisiyle birlikte mücadele etsin diye.. ilk turdaki rakibi jarkko nieminen.. yukarıda fotoğrafta "L" harfi oluyor kendisi.. hemen yanındaki "E" ise djordje.. 5 sene sonra sıra ona gelecek.. "N" ve "O" tenisçi imalathanesi gibi çalışmışlar sağolsunlar..

Read more...

uzakdoğu turu devam ediyor

karma turnuvalardan biri china open.. bir sert zemin turnuvası ve atp tour dahilinde international series, wta tour dahilinde de tier ii turnuva olarak geçiyor..

erkeklerde daha yeni davis cup mücadelesinden çıkmış david ferrer, andy roddick, fernando verdasco ve sam querrey bu turnuvada da şampiyonluk için yarışacaklar.. david ferrer 1 numaralı seribaşı.. uzun zamandır grand slamler dışında ortalarda gözükmeyen ispanyol juan carlos ferrero da katılımcılar arasında.. richard gasquet ve fernando gonzalez diğer kalburüstü oyuncular..

bayanlarda ise daha çekişmeli olacak gibi mücadele.. jelena jankovic ve geçen hafta ilk turda elenerek "eyvaheyvah" dedirten ana ivanovic, dinara safina'nın yokluğunda şampiyonluk arayacaklar.. safina belindeki ağrılar nedeniyle çekildi turnuvadan.. safina demişken geçen hafta pan pacific turnuvasını kazanan isim oldu safina.. bu seneki 4. turnuvasını kazanmış oldu böylece ki bu dahil 3'ü tier i turnuva.. nazar değmesin..

safina yok ama şu an formda olan bir svetlana kuznetsova, vera zvonareva, agniezska radwanska gibi isimler var.. ana ivanovic ikinci turda alize cornet ile karşılaşacak mesela.. yenilir yenilir, şu andaki form durumu göz önünde bulundurulursa sürpriz olmaz..

tek erkekler ana tablo
tek bayanlar ana tablo

bunun dışında seoul'de bir wta turnuvası var bu hafta.. şu ana kadar gördüğüm en iyi hazırlanmış turnuva sitesine sahip organizasyon korea open.. ayakta alkışladım.. katılımcı listesine resmi siteden ulaşabilirsiniz.. sponsoru hansol adlı bir firmaymış.. han solo'nun işin içinde olma ihtimalinden şüpheleniyorum.. ama yıldız savaşı olmaktan çok uzakta bir turnuva.. maria kirilenko, shahar peer, kaia kanepi, tamira paszek vs...

turnuva resmi sitesi
ana tablo

atp tour'da tayland'da bir organizasyon var.. buradaki mücadele müthiş.. novak djokovic, marat safin, jo-wilfried tsonga, tomas berdych, gael monfils...

turnuva resmi sitesi
ana tablo

Read more...

arjantin ispanya finali

davis cup finalinin adı zaten cuma gününden (bana kalırsa yarı final eşleşmeleri belli olduğundan) beri belliydi zaten.. evinde toprak kortta yıllardır yenilmeyen arjantin ile bir başka toprak kort uzmanı ülke ispanya kasım sonunda arjantin'de karşılaşacaklar..

cuma günü nadal'ın sam querrey'i, david ferrer'in de andy roddick'i yenmesinin ardından cumartesi günü çiftler maçını kazanan abd durumu 2-1'e getirerek ümitlerini pazar gününe taşımıştı.. pazar günü oynanacak ilk maç rafael nadal ile andy roddick arasındaydı.. roddick toprakta çok iyi olmasa da yine heyecanlı bir maç bekleniyordu.. maçı izleyemedim ancak rafael nadal çok ama çok rahat kazanmış.. 6-4/6-0/6-4 ile toplam 5 kere servis kırdırmış nadal ve 7 servis kırma puanını çevirmeyi bilmiş.. hızlı servisleri ile bilinen roddick ile de aynı sayıda ace ile bitirmiş maçı.. bravo..

arjantin'de ise cumartesi çiftler maçını kazanan rusya, pazar günü ilk maçta nikolay davydenko'nun david nalbandian'ı 3-6/6-3/7-6 (2)/6-0 lük set skorlarıyla yenmesi sonucu durumu 2-2'ye getirip son maça bırakmışlardı kararı.. son maçta bu sene fırtına gibi esen juan martin del potro, igor andreev'e acımadı, 6-4/6-2/6-1 ile geçerek arjantin'i finale taşıdı..

arjantin tarihinde 3. defa davis cup finali oynayacak ancak kendi evlerindeki ilk final olacak bu.. toprak kort seçmeleri hata olur çünkü ispanya'nın affedeceğini sanmam toprakta.. onun için sert zemin ya da carpet seçmeleri isabet olur..

davis cup play-offlarında ise 2009'da world group'ta oynayacak ülkeler belli oldu..
bu sene world group'tan ilk turda elenen sırbistan, avusturya, israil ve romanya 2009'da yeniden world group'ta olacaklar.. şili, hollanda, hırvatistan ve isviçre ise bu sene world group'ta ilk turda yukardaki ülkelerle birlikte elenen diğer 4 takımı yenerek 2009 yılında bu grupta mücadele etmeye hak kazandılar.. rakiplerine yenilen belçika, büyük britanya, peru ve güney kore grup 1'e düştüler..

türkiye ise avrupa/africa bölgesi 3. grupta mücadele ediyor.. israfil borusunu üfledikten sonra world group'ta görebiliriz türkiye'yi ancak.. (world group'u geçtim 1. grupta görelim ona da razıyım)

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP