5 Eylül 2009 Cumartesi

sloane stephens'ın büyük ikilemi


sloane stephens 1993 doğumlu amerikalı bir tenis oyuncusu.. bu sene gençler kategorisinde roland garros'ta yarı final, wimbledon'da ise çeyrek final oynayıp elenmişti.. amerika açık'a da 4 numaralı seribaşı olarak katılıyor.. fakat....

stephens babasını 13 yaşına kadar çok az tanıyordu.. babası john stephens nfl'de oynamış eski bir futbolcu.. 3 sene önce bir telefon görüşmesi başlayan diyalogları ile biraz daha tanıma fırsatı bulmuş babasını.. babasıyla 2 ya da 3 kere canlı olarak görüştüğünü hatırladığını söylüyor sloane.. en son telefon görüşmelerinin üzerinden 2 hafta geçmeden babasının trafik kazasında öldüğü haberini aldı genç oyuncu.. ve şimdi büyük bir ikilemde kaldı:

gençler kategorisi maçları pazar günü başlıyor ve babasının cenaze töreni salı günü olacak.. louisiana'daki cenaze törenine giderse bu seneki başarılı çıkışını kendi seyircisi önünde devam ettiremeyecek 16 yaşındaki amerikalı..

94'te annesi ile babası boşanan sloane'in annesi sybil smith, kızının babası hakkında daha çok şey öğrenmek için internette araştırma yaparken babasının daha önce bilmediği bir yönünü öğrendiğini söylüyor.. john stephens 1994'te cinsel taciz suçlamasından yargılanmış ve suçlu bulunmuş.. sybil smith bunu kızına söyleyemediğini çünkü babasının iyi yönünü hatırlamasını, yaptıkları ile gurur duymasını istediğini söylüyor..

genç tenisçi şimdi hayatının en önemli kararını vermek için bekliyor.. belki de kariyerinin ilk şampiyonluğunu kazanacağı bir turnuvayı bırakıp doğru dürüst tanımadığı babasının cenazesine gidecek mi?

(kaynak: nytimes)

Read more...

ve usta, kadınlar tenisinin geleceğini muştuladı

kim clijsters'a bugünkü basın toplantısında amerika açık'ın ilk haftasında neden bu kadar fazla seribaşının elendiğini sordular.. cevabı güzeldi:

"dürüst olmak gerekirse, seribaşılar kötü oynadığı için olduğunu sanmıyorum.. bazı maçları izleyemedim. oudin ve ismini unuttum, jankovic'i eleyen kız (shvedova'yı diyor), bunlar çok güzel tenis oynuyorlar.. rakiplerinin basit hata yapmasını beklemiyorlar, agresif oynuyorlar..

ancak istikrar önemli.. grand slamlerde ilerledikçe, daha büyük tenisçilerle oynadıkça artan baskıyla nasıl başa çıkacakları önemli.. önümzüdeki günlerde, haftalarda, bu kızların bu baskıyla nasıl başa çıkacaklarını izlemek ilginç olacak."

kim, şimdiki gençlerin eğer baskıya aldırmadan, kendi oyunlarını oynayabilirlerse (safina gibi insanların saçma sapan bikbiklenmeleri yüzünden kendi kendini yiyip bitirmezlerse) gelecekte kadınlar tenisinin çok daha iyi yerlere geleceğini müjdeliyor böylece.. bu zaten öngörülen bir şey.. ama clijsters'ın da dediği gibi istikrar burada anahtar etmen olacaktır.. anna chakvetadze, alize cornet, ana ivanovic örnekleri var önümüzde evlerden ırak..

Read more...

maç programı: amerika açık 09 - gün 6

Arthur Ashe Stadium 11:00 Start (türkiye saati için +7)
Roger Federer(SUI)[1] vs. Lleyton Hewitt(AUS)[31]
Melanie Oudin(USA) vs. Maria Sharapova(RUS)[29] (Not Before:13:00)
John Isner(USA) vs. Andy Roddick(USA)[5]
Dinara Safina(RUS)[1] vs. Petra Kvitova(CZE) (Not Before:19:00)
James Blake(USA)[21] vs. Tommy Robredo(ESP)[14]

Louis Armstrong Stadium 11:00 Start
Novak Djokovic(SRB)[4] vs. Jesse Witten(USA)
Fernando Verdasco(ESP)[10] vs. Tommy Haas(GER)[20]
Yung-Jan Chan(TPE)/ Katarina Srebotnik(SLO) vs. Serena Williams(USA)[4]/ Venus Williams(USA)[4]
Caroline Wozniacki(DEN)[9] vs. Sorana Cirstea(ROU)[24] (Not Before:15:30)

Grandstand 11:00 Start
Philipp Kohlschreiber(GER)[23] vs. Radek Stepanek(CZE)[15]
Jie Zheng(CHN)[21] vs. Nadia Petrova(RUS)[13] (Not Before:13:00)
Robin Soderling(SWE)[12] vs. Sam Querrey(USA)[22]
Shahar Peer(ISR) vs. Svetlana Kuznetsova(RUS)[6]

Court 11 11:00 Start
Jarkko Nieminen(FIN)/ Aisam-Ul-Haq Qureshi(PAK) vs. Daniel Nestor(CAN)[2]/ Nenad Zimonjic(SRB)[2]
Marco Chiudinelli(SUI) vs. Nikolay Davydenko(RUS)[8]
Gisela Dulko(ARG) vs. Yaroslava Shvedova(KAZ)
Sara Errani(ITA) vs. Yanina Wickmayer(BEL)

tam liste


roger federer vs. lleyton hewitt:
15-7 roger federer üstünlüğü bulunuyor.. hewitt 7 maç kazandı ama bunların hepsi federer bebeyken karşılaştıklarındaki maçları.. 2004'ten bu yana oynadıkları tüm maçları federer kazandı.. avustralyalı raket eğer wimbledon ikinci turunda del potro'ya karşı oynadığı gibi oynarsa bir set alabilir.. en az bir setin de tie-break ile sonuçlanacağını düşünüyorum.. neticede federer kazanır ama hewitt'in performansı bizim güzel tenis izlememiz açısından önemli..

fernando versdaco vs. tommy haas:
bu sene ikinci baharını yaşayan tommy haas ile sert kortlarda her zaman çok tehlikeli olan avustralya açık 2009'da nadal ile oynadığı yarı final maçının tadı hala çoğu tenisçinin damaklarında kendine yer bulan fernando verdasco arasındaki bu karşılaşma şu ana kadar turnuvanın en başabaş çekişmesi olacak gibi gözüküyor.. maçın 5 sete gitmesi olası.. verdasco'nun kazanacağını düşünüyorum..

caroline woznaicki vs. sorana cirstea:
sorana cirstea ve caroline wozniacki az önce biten maçta çiftlerde tur atladılar.. bu kadar yakın iki arkadaşın bu sene içerisinde tablolarda hep yakın düşmesi matematiğin bir güzelliği sadece.. sorana cirstea roland garros'ta ve los angeles'ta yenmeyi başarmıştı woz'u.. turnuva öncesi tahmin post'umda cirstea'ya çeyrek final oynatmıştım.. wozniacki'nin bu kadar iyi oynayacağını sanmıyordum.. ama hala tahminim cirstea'nın 3 sette maçı kazanacağı yönünde.. woz'u geçerse kuznetsova'yı da indirir bizim rumen..

robin söderling vs. sam querrey
amerika açık serileri şampiyonu sam querrey'nin bir balon olarak zaten sönmüş olan söderling'i kaldırıp çöpe atacağı maç olacaktır.. 4 sette querrey diyorum..

Read more...

bir kısım tenisçilerin amerika açık fotoları

1001 faces of dinara safina:





buraya ne yazarsam yazayım kifayetsiz kalacak.. ya git bırak tenisi hiphop klibinde oyna..

biraz da koltukaltlarım yansın duruşu..

"eaaalleaaaaaaaaaaaaaaaaah!" şener şen dellenmesi..


"öfff ne sıkıcı maç"

"uuuu beybiii"

dostum saçlar olmamış!

kadırgalı jelena..

"abi çekiyo mu abi, hangi kanal abi"

Read more...

geniş açı: amerika açık 09 - ilk 5 gün

kadınlarda amerika açık'ta son 32'ye kalan, yani üçüncü tura çıkan, tenisçilerin 16'si seribaşı değil.. seribaşılardan 6'si ilk turda 10'u ise ikinci turda elendi.. şöyle bir şey çıkardım:

amerika açık 2009 - 16 (ilk iki turda elenen seribaşı sayısı)
amerika açık 2008 - 11
amerika açık 2007 - 9
amerika açık 2006 - 8
amerika açık 2005 - 6
amerika açık 2004 - 6
amerika açık 2003 - 16
amerika açık 2002 - 11
amerika açık 2001 - 10

görüldüğü üzere 2003'ten bu yana en fazla seribaşı tenisçinin döküldüğü turnuva oluyor 2009 amerika açık.. bu da sonucun sürpriz olabileceği ihtimalini doğuruyor.. dinara safina'nın iki maçta da zorlandığını, venus'ün ilk tur maçında dushevina karşısındaki ecel terleri döktüğünü hesaba katarsak kadınlar için bu amerika açık'ın beklenilenlerin tersini çıkartma konusunda iyi olduğunu söyleyebiliriz..

kadınlarda ilk 5 gün sonunda en formda isimler, maçlarında teklemeyen isimler, flavia pennetta, serena williams, maria şarapova ve kim clijsters olarak dikkat çektiler..

flavia pennetta bunun sinyalini vermişti zaten turnuva öncesi.. üst üste kazandığı maçlar onu tıpkı ısınan havanın yükselmesi gibi zirveye doğru götürüyor.. o da rakiplerinin üzerine yağmur, kar ve dolu olarak yağıyor.. üç maçta verdiği toplam oyun adedi 9.. üç tane bagel, iki tane stick..

kim clijsters ise ilk turu rahat geçtikten sonra geri dönüşünden sonra ikinci kez marion bartoli ile karşılaştı ikinci turda.. bartoli bu sefer daha sağlam dikilse de belçikalı'nın karşısında, kim clijsters geriye düştüğü maçı çevirerek daha neler neler yapabileceğini dalga geçer gibi gösterdi bizlere..

turnuvanın en şok edici günü dördüncü günüydü.. 4 ve 5 numaralı seribaşılar elena dementieva ve jelena jankovic'in turnuvaya yarım saat ara ile veda etmesi bir anda gözlerin kadınlar tenisine çevrilmesine neden oldu.. bu ikilinin bir başka özelliği de 2009 amerika serilerini ilk 2'de tamamlamış olmaları.. elena dementieva bu sene amerika serileri şampiyonu olmuştu.. jankovic ise ikinciydi.. ama bana göre bunlardan daha sarsıcı olan bir eleniş var ki o da avustralyalı samantha stosur'ın ikinci turda vania king'e elenmesi.. king'in bir sonraki turda daniela hantuchova'ya elenmesinden de anlaşılacağı üzere amerikalı pek de iyi bir oyuncu sayılmaz.. stosur'un servislerine nazar değdirdiğimizi düşünüyorum ben..

bir de kazanmanın kıyısına gelip de sinirlerine hakim olamayan, soğuk kanlılıklarını koruyamauan, rakiplerinin tecrübesine yenilenler var.. dinara safina'nın ilk turdaki rakibi rogowska ve ikinci turdaki rakibi alman barrois biraz daha grand slam tecrübesine sahip olsalar safina'yı çok rahat eleyebilirlerdi.. sergiledikleri oyun bunu gösteriyordu.. yine istanbul cup 09 şampiyonu vera dushevina daha ilk turdan, turnuvanın favorilerinden venus williams'ı eliyordu..

rus asıllı kazak raket yaroslava shvedova ve ukraynalı katerina bondarenko nispeten bu isimlere göre daha tecrübe olduklarından maçlarını seribaşılara karşı kazandılar.. iki sırp, ana ivanovic ve jelena jankovic sonuna kadar direndikleri maçı işte bu yüzden kaybettiler..

altıncı günde oynanacak kadınlar üçüncü tur maçlarından

caroline wozniacki - sorana cirstea
melanie oudin - maria sharapova
gisela dulko - yaroslava shvedova

karşılaşmaları izlemeye değer..

tek erkeklerde son 32'ye kalan tenisçilerden 8'i seribaşı değil.. erkeklerin daha tutarlı bir turnuva geçirdiğini söyleyebiliriz o yüzden.. zaten kalan seribaşılara bakıldığında ilk 17'nin sapasağlam yerinde olduğunu görüyoruz.. ilk 10 seribaşıdan ilk iki tur sonunda set kaybeden iki isim rafa nadal ve andy murray..

erkekler hakkında söyleyeceğim pek fazla bir şey de yok aslında şu mertebede.. her şey daha önce de yazdığım gibi gittiği için durumda bir değişiklik yok.. amerikalılar, fransızlar ve ispanyollar başı çekiyorlar.. marsel ilhan'a bir kez daha teşekkür etmek gerek.. john isner'ı yenmesi, en azıdan şu haliyle yenmesi, imkansızdı.. bize güzel anlar yaşattı..

Read more...

gün sonu: amerika açık 09 - gün 5

juan carlos ferrero ve marin cilic'in aynı anda farklı kortlarda 2 set geriden gelip maçlarını kazanmaları harikaydı.. ferrero'dan bu yaşta böyle bir performans beklemiyordum.. wimbledon'da da çeyrek final oynadı.. gilles simon ile oynayacak üçüncü turda..

fransızlar iyi gidiyor.. tsonga, simon ve monfils henüz set vermediler.. benetteau de iyi gidiyordu fakat vatandaşı tsonga çıktı karşısına üçüncü turda.. onu geçeceğini sanmıyorum..

şu ana kadarki elenen en yüksek numaralı seribaşı david ferrer [18] oldu.. bugün jose acasuso'ya 5 set sonucu boyun eğdi ispanyol.. ispanya, abd'den sonra ana tabloda en çok oyuncusu kalan ülke.. bugün almagro'nun ginepri'yi yenmesine amerikalılar dent'in navarro'yu yenmesi ile karşılık verdiler.. günün sondan bir önce biten bu maçı da çok çekişmeliydi.. son tie-break oyunu 11-9 bitti.. dent harika bir return ile maçı kazandı.. ivan navarro'nun servis öncesi ritüeli ise bir erkek tenisçide gördüğüm en komik ritüel, videsounu bulursam koyarım..

bu arada andy murray'nin set vermesi şaşırttı beni..

[2] A Murray (GBR) d P Capdeville (CHI) 62 36 60 62
[3] R Nadal (ESP) d. N Kiefer (GER) 60 36 63 64
[6] J Del Potro (ARG) d J Melzer (AUT) 76(8) 63 63
[7] J Tsonga (FRA) d J Nieminen (FIN) 75 63 64
[9] G Simon (FRA) d T Bellucci (BRA) 63 62 64
[11] F Gonzalez (CHI) d J Ouanna (FRA) 64 67(5) 63 64
[13] G Monfils (FRA) d A Beck (GER) 63 75 63
[16] M Cilic (CRO) d J Levine (USA) 46 26 60 63 60
[17] T Berdych (CZE) d H Zeballos (ARG) 63 67(3) 76(2) 62
J Acasuso (ARG) d. [18] D Ferrer (ESP) 63 36 16 63 62
[24] J Ferrero (ESP) d P Petzschner (GER) 16 36 64 62 64
J Benneteau (FRA) d [30] V Troicki (SRB) 61 36 61 60
[32] N Almagro (ESP) d R Ginepri (USA) 67(9) 62 63 46 64
I Navarro (ESP) d. T Dent (USA)
D Istomin (UZB) d N Lapentti (ECU) 26 64 46 75 76(4)
D Koellerer (AUT) d P Cuevas (URU) 36 62 61 64

flavia pennetta rakiplerini korkutucu derecede, beni ise mutlu edecek şekilde iyi gidiyor.. bugün de 52 dakikada bitirdi işini.. mirza 'yı 50 dakikada geçmişti.. bakalım ilk gerçek test olacak olan dördüncü tur maçında zvonareva karşısında neler yapacak.. yine iki sette kazanması olası..

kim clijsters 19luk kızlara taş çıkartırcasına koşuyor, savunma yapıyor, hucüm yapıyor, sert vuruyor.. geri dönmesi bizim için çok büyük bir şans.. dördüncü turdaki rakibi venus williams olacak.. iki eski şampiyon.. oynadıkları 3 maça bakınca clijsters çok daha iyiymiş gibi gözüktü gözüme.. ama her maç ayrı olarak değerlendirilmeli, her maçın dinamikleri farklı olur.. pazar günü büyük maç..

(2) S Williams (USA) d. M Martínez Sánchez (ESP) 63 75
(3) V Williams (USA) d. M Rybarikova (SVK) 62 75
(7) V Zvonareva (RUS) d. (31) E Vesnina (RUS) 62 64
(26) F Schiavone (ITA) d. (8) V Azarenka (BLR) 46 62 62
(10) F Pennetta (ITA) d. A Wozniak (CAN) 61 61
(18) L Na (CHN) d. M Kirilenko (RUS) 64 62
(22) D Hantuchova (SVK) d. [WC] V King (USA) 62 62
(WC) K Clijsters (BEL) d. K Flipkens (BEL) 60 62

Read more...

4 Eylül 2009 Cuma

bu sakatlık son olur umarım


bu kızın daha ikinci turda elenmesi başlı başına bir üzüntü kaynağıydı, bir de üzerine ayağını burktu tam oldu.. omuzundaki sakatlıktan yeni yeni kurtulmuştu..
bugün yapılan ilk testlerde neyse ki önemli bir hasar çıkmamış.. sadece burkulma olarak gözüküyor..
twitter mesajında "daha güçlü döneceğim, savaşçı ruhluyum" diyerek mental anlamda pozitifliğini de gösterdi lisicki..

Read more...

gün sonu: amerika açık 09 - gün 4

kadınlar ve erkeklerde ikinci tur eşleşmeleri oynandı bugün.. kadınlarda gün sürprizlerle doluydu.. erkeklerde ise oynayan tüm seribaşı tenisçiler tur atladı..

günün maçı, bizim içim, marsel ilhan ile john isner arasındaki maçtı.. ve marsel ilk defa katıldığı atp tour dahilindeki bir turnuvada (ki bu turnuva grand slam, debutunu grand slam'de yapan kaç oyuncu vardır araştırmalıyım) ezilmeden, güzel tenis izleterek maç tamamladı..

eurosport merkez'in yaptıkları neyse de o kadar enerji gönderdik ki, sanırım bu enerji (reiki reiki) marsel'in yarı adaşı granollers'in sakatlanmasına ve maçın iki oyunda bitmesine neden oldu.. söderling maçından sonra yayını sonlandıracaklarını söyleyen ve maçın hemencecik bitmesi ile ne yapacaklarını şaşıran paris merkezimiz de bizi arayarak "neydi sizin çocuğun ismi marsel miydi? onun maçını veriyoruz.." dediler.. güzel oldu.. süper oldu.. canlı canlı türkiye'ye izletildi en azından grand slam'deki bir türk..




marsel için bazı insanların haber sitelerinin altına "ne yaptı ki? final mi oynadı? federer'i mi yendi, niye abartıyorsunuz bu kadar?" tarzı yorumları anlarım da sporun içinde bulunan koskoca adamların benzer laflar söylemesini anlamam.. halk zaten cahil, tenis hakındaki bilgisi federer'den öte gitmeyen, türkiye'de tenisin nerelerde süründüğünü bilmeyen, türkiye'nin tenis dünyasının honolulusu olduğunu bilmeyen bir adamdan beklenir her şey.. marsel'in ne kadar büyük bir iş başardığını anlatamazsın bu adama da koca koca adamlar da böyle diyor ya.. ayıp..

[4] N Djokovic (SRB) d C Ball (AUS) 63 64 64
[8] N Davydenko (RUS) d J Hernych (CZE) 64 61 62
[10] F Verdasco (ESP) d F Serra (FRA) 63 60 63
[12] R Soderling (SWE) d M Granollers (ESP) 20 ret.
[14] T Robredo (ESP) d G Garcia-Lopez (ESP) 62 46 62 64
[15] R Stepanek (CZE) d L Mayer (ARG) 76(5) 63 64
[20] T Haas (GER) d R Kendrick (USA) 64 64 76(3)
[21] J Blake (USA) d O Rochus (BEL) 64 36 76(6) 63
[22] S Querrey (USA) d K Kim (USA) 75 67(6) 64 64
[23] P Kohlschreiber (GER) d S Devvarman (IND) 63 64 06 62
J Witten (USA) d M Gonzalez (ARG) 67(3) 64 75 62
M Chiudinelli (SUI) d M Youzhny (RUS) 26 76(4) 64 63
J Isner (USA) d M Ilhan (TUR) 63 64 76
(1)M Gicquel (FRA) vs [5] A Roddick (USA)

kadınlarda dementieva ve jankovic elendi.. williamsların önü gitgide açılıyor.. melanie oudin çok iyi oynadı bugün, keza ipek şenoğlu'nun çiftler partneri shvedova.. lisicki'nin elenmesi beni çok üzdü.. çok yetenekli bu kız.. 6-3/3-0 geriye düştükten sonra üstüste 7 oyun aldı sonra üçüncü sette 4-1 öne bile geçti ama oradan verdi maçı.. bundan daha üzücüsü maçın son puanında burktuğu ayak bileğiydi.. 10 dakikadan fazla yerde yattı alan raket.. granollers'in de aynı kortta maçı yarım bırakması garip oldu..

bir başka güzel oyun sergileyip elenen alman kristina barrois idi.. safina karşısında ilk seti tiebreakle kazandı ancak sonraki setlerde gücü yetmedi.. safina tıpkı ilk maçtaki gibi ilk seti tie-break'in sonundaki çift hatası ile set verdi.. kendini kaybetti mi çok kötü servisler atıyor gerçekten..

dementieva'nın elenmesine en çok şarapova sevinmiştir.. oudin'i geçmesi lazım nşa..
çiftlerde ipek şenoğlu/yaroslava shvedova çifti radwanska kardeşleri geçmeyi başardılar ve ikinci tura çıktılar..

(1) D Safina (RUS) d. K Barrois (GER) 67(5) 62 63
M Oudin (USA) d. (4) E Dementieva (RUS) 57 64 63
Y Shvedova (KAZ) d. (5) J Jankovic (SRB) 63 67(4) 76(6)
(6) S Kuznetsova (RUS) d. A Sevastova (LAT) 64 62
(9) C Wozniacki (DEN) d. (Q) Pa Martic (CRO) 61 60
(13) N Petrova (RUS) d. J Coin (FRA) 64 76(3)
S Errani (ITA) d. (19) P Schnyder (SUI) 75 62
(21) Z Jie (CHN) d. A Cornet (FRA) 16 63 63
(Q) A Rodionova (AUS) d. (23) S Lisicki (GER) 63 36 75
(24) S Cirstea (ROU) d. S Dubois (CAN) 64 57 64
(29) M Sharapova (RUS) d. (WC) Ca McHale (USA) 62 61
G Dulko (ARG) d. (30) A Bondarenko (UKR) 64 60
Y Wickmayer (BEL) d. P Shuai (CHN) 26 61 64
K Bondarenko (UKR) d. (Q) S Perry (USA) 61 61
S Peer (ISR) d. C Suárez Navarro (ESP) 62 60
P Kvitova (CZE) d. T Garbin (ITA) 61 63

Read more...

3 Eylül 2009 Perşembe

4 ve 5'e elveda!

kadınlarda turnuvanın 4 numaralı seribaşı elena dementieva ile 5 numaralı seribaşı jelena jankovic aynı gün turnuvaya veda ettiler..

genç amerikalı melanie oudin ilk seti kaybetse de yılmadı ve dementieva'yı turnuva dışına itti.. dementieva yine bir grand slam kaznamayacak..

shvedova karşısında çok direnmeye çalıştı jankovic ama başarılı olamadı.. ipek şenoğlu'nun çiftler partneri böylece 5 numaralı seribaşıyı yeniyor..

Read more...

ivanovic'ten kısa bir ara


sağlam kaynaklardan aldığım bilgiye göre ana ivanovic tenise biraz ara vermeye karar verdi..

"This has to do with my lack of self confidence. I just kept choosing wrong shots and did not have enough confidence in myself ...For years I did not have a real vacation so now I want to 'switch off' from tennis for a while.. I believe that will help me to get back on track."

"hepsi kendime güvenimin azalması nedeniyle oluyor.. hep yanlış şut tercihleri yaptım ve kendime güvenim yeterince yoktu...yıllardır hiç gerçek anlamda bir seyahate çıkmamıştım ve şimdi bir süreliğine tenis'e kontak kapatmanın zamanı geldi.. inanıyorum ki doğru yolu bulmamda bana yarıdmcı olacaktır.." diyor ana..

yapılması gereken de bence buydu.. biraz ara vermek iyi gelcektir ivanovic'e.. amerika açık ilk tur maçında k. bondarenko'ya elenmesinden sonra "kondüsyonum başka seviyede, kendime güvenim başka seviyede, oynadığım oyun başka.. bunların hepsini aynı seviyeye getirmeliyim" demişti.. sene başına kadar vereceği bir kısa ara onu kendine getirecektir..

Read more...

maç programı: amerika açık 2009 - gün 4

bugün marsel korta çıkıyor.. grandstand kortundaki (3. en büyük kort) karşılaşma tsi 00:00'da başlıyor.. balkabağına dönüşüp de izleyelim maçı bakalım.. eurosport bir aksilik çıkmaz ise verecek karşılaşmayı..

dördüncü günün programı


dementieva - oudin
kendrick - haas
wozniacki - martic
mayer - stepanek

maçları çekişmeli geçer..

Read more...

anne bak televizyona çıktım!



gulbis - murray ilk tur maçından keyifli bir an..

Read more...

kare kare kare

hint olanın mirza olduğunu sanıyordum.. saç bir kobra yılanı misali..

bethanie_mattek-sands illaki bir aykırılık yapacak..

"6-0/6-0 çok mu acımasızca olur acaba?"

"annneeeee bak napıyorum"

"ben senin annen değilim!"

kemerle maç mı yapılır ya.. kusucam federer, yemin ederim tiksindim iyice senden..

yıldırım demirören'in gelecek sezon için görüşmelere başladığı isim..


e.t.?

xisca, rafa'nın kız arkadaşı..

"çok güzelim beeeee" bakışı..


o kadar zıplarsan olacağı budur barto..

çok güzel fotoğraf..

güle güle marat..

Read more...

gün sonu: amerika açık 2009 - gün 3

bugün iki raket son grand slamlerini oynuyorlardı.. bunlardan biri 36 yaşındaki fabrice santoro'ydu.. santoro dünya eski 1 numaralarından juan carlos ferrero'ya 3 sette yenildi.. diğer isim ise yine dünya eski 1 numaralarından ve 2000 amerika açık şampiyonu marat safin'di.. safin güpegündüz avusturyalı jurgen melzer'e ilk seti aldığı maçı kaybetti.. ben, maç programı hazırlanırken en azından safin'in elenme ihtimali göz önünde bulundurularak maçın akşam seansına konulmasını isterdim.. hem daha fazla seyirci de izlemiş olurdu.. böyle çok yavan gitti safin..
safin'in bırakması üzerine ekstra bir şey yazmayacağım.. zamanında demiştim amerika açık'ta hiçbir şey beklemiyorum diye.. keşke beni yanıltsaydı.. tek söyleyeceğim budur..

ilk tur maçlarına çıkan la monf, del potro ve nadal çok rahat kazandılar.. del potro maçı öncesi del potro'nun kaç oyun kaybedeceği kehanetimin tutması da ayrı bir mutlu etti beni.. del potro müthiş oynuyor arkadaşlar.. çok tehlikeli geliyor.. gasquet'nin de üç sette eleneceğini tahmin ediyordum.. nadal da müthiş oynuyor.. neredeyse eskisi gibi oynuyor.. dördüncü turda la monf onu eler dedik ama kötü mü ettik acaba diye düşünüyorum.. zira o tahmini yaparken aklımda hep djokovic karşısındaki nadal vardı..

ikinci tur maçlarında simon greul 1 numara federer karşısında beklenenden daha fazla direnç gösterse de bu yetmedi tabi.. 3 sette kazanmayı bildi federer.. hewitt de garibim, roland garros'ta nadalla oynamıştı burada da federer ile oynuyor üçüncü turda.. bakalım neler olacak..

tek erkekler - ikinci tur
[1] R Federer (SUI) d S Greul (GER) 63 75 75
[31] L Hewitt (AUS) d J Chela (ARG) 63 63 64

tek erkekler - ilk tur
[3] R Nadal (ESP) d R Gasquet (FRA) 62 62 63
[6] J Del Potro (ARG) d J Monaco (ARG) 63 63 61
[9] G Simon (FRA) d D Gimeno-Traver (ESP) 64 76(3) 63
[13] G Monfils (FRA) d J Chardy (FRA) 61 64 63
[18] D Ferrer (ESP) d A Martin (ESP) 75 57 63 63
[24] J Ferrero (ESP) d F Santoro (FRA) 64 63 63
[32] N Almagro (ESP) d S Darcis (BEL) 62 64 26 76(8)
J Melzer (AUT) d M Safin (RUS) 16 64 63 64
A Beck (GER) d E Korolev (RUS) 63 64 26 26 64
N Kiefer (GER) d M Llodra (FRA) 63 64 64
P Cuevas (URU) d C Guccione (AUS) 64 76(4) 60
T Bellucci (BRA) d Y Lu (TPE) 64 62 63
J Acasuso (ARG) d M Daniel (BRA) 62 64 63
D Koellerer (AUT) d [LL] R Machado (POR) 62 64 26 62
R Ginepri (USA) d A Pavel (ROU) 57 62 64 60
P Petzschner (GER) d S Stakhovsky (UKR) 76(3) 67(6) 64 46 63


kadınlarda bugün şok günüydü.. buz gibi suda duş alıp da çıktık.. günün ilk maçında flavia pennetta hint sania mirza'ya 1 gram bile acımadan 50 dakikada işini gördü.. iki bagel ile evine yolladı mirza'yı.. ilk şoku biz değil ama hint tenisçi yaşadı..

kanadalı wozniak'ın amelie mauresmo'yu elemesi de büyük olaydır.. geçen hafta iyi bir performans göstermişti fransız, yarı finale çıkmıştı new haven'da.. fakat burada daha ilk turda veda etti turnuvaya.. hem de ikinci seti sıfıra karşı kaybederek..

ardından maria kirilenko maç kazandı.. inanılmaz ama gerçek.. hem de 12 numaralı seribaşı büyük radwanska'yı yendi.. son sayıdan sonra da çığlığı patlattı tabi.. kirilenko geçen sene bu zamanlar 23. sıradaydı.. sonra bir serbest düşüş başladı.. şimdi ise 59. basamakta.. amerika açık öncesi new haven'da elemeleri bile geçememişti.. bugün seribaşı eledi.. sanırım mccartney'in elbiselerini alıp da gitmesi çok koymuş rus rakete.. hadi bakalım..

günün üçüncü şoku anna chakvetadze'den geliyordu.. geçen sene bu zamanlar ilk 10 içerisinde yer alan chakvetadze kirilenko'dan bile sert bir düşüş yaşadı.. turnuva öncesinde 75. basamaktaydı.. bugün 7 numaralı seribaşı vera zvonareva karşısında ilk seti kazanınca bir "noluyor?" dedim.. fakat o, diğer iki seti kaybederek bana dünyanın tersine dönmediğini, her şeyin yolunda olduğunu kanıtlamış oldu..

akşama doğru amerika açık serilerinin en başarılılarından biri olan samantha stosur amerikalı vania king'den set bile alamayarak ilk turda veda etti.. hadi ama! vania king diyorum! çok büyük bir utanç..

kim clijsters geri dönüşü geri dönüş ile süsleyerek duble dönüşlerle başımızı döndürmeye devam ediyor.. dr. bartoli'nin yarattığı minik tavşancık (hatun zıpzıp zıplıyor arkadaş) ilk seti kazandı sonra kaplumbağa ile dalga geçmeye başlayınca bir de bakmış ki geçilivermiş.. kıssadan hisse o kadar hiperaktivite gösterirsen o baldırı kırırsın..

akşam seansında timea bacsinszky'nin de bir set öne geçmesi ile "lan ne güzel bi gün oldu bu aslında" dedim.. ancak hantuchova affetmedi.. timea istanbul'da çok şekerdi.. keşke tur atlasaydı.. geçseydi zaten vania king ile oynayacaktı ki onu geçebileceğine kalıbımı basardım.. yazık oldu, 4.tur görecekti..

tek kadınlar - ikinci tur
(2) S Williams (USA) d. M Czink (HUN) 61 61
(3) V Williams (USA) d. B Mattek-Sands (USA) 64 62
(7) V Zvonareva (RUS) d. A Chakvetadze (RUS) 36 61 61
(8) V Azarenka (BLR) d. (Q) B Strycova (CZE) 62 61
(10) F Pennetta (ITA) d. S Mirza (IND) 60 60
M Kirilenko (RUS) d. (12) A Radwanska (POL) 64 26 64
(WC) K Clijsters (BEL) d. (14) M Bartoli (FRA) 57 61 62
(WC) V King (USA) d. (15) S Stosur (AUS) 75 64
A Wozniak (CAN) d. (17) A Mauresmo (FRA) 64 60
(18) L Na (CHN) d. M Larcher de Brito (POR) 61 63
K Flipkens (BEL) d. (20) A Medina Garrigues (ESP) 61 63
(22) D Hantuchova (SVK) d. T Bacsinszky (SUI) 57 62 61
(26) F Schiavone (ITA) d. S Voegele (SUI) 64 64
(31) E Vesnina (RUS) d. J Craybas (USA) 76(6) 61
M Martínez Sánchez (ESP) d. (Q) A Kerber (GER) 75 63
M Rybarikova (SVK) d. (Q) C Kai-Chen (TPE) 46 62 62

(mutlu - üzgün - şaşkın)

Read more...

2 Eylül 2009 Çarşamba

kare kare

"ehehe 5 metre içerideki topa challenge yaptım.. ehehheee.."

"ehehe 5 metre içerideki topa challenge yaptı.. ehehheee.."

emrah koş..

abartılı göz makyajı yakışıyor bu kıza..

elastik adam

ve kız arkadaşı..

abartılı makyaj buna yakışmıyor ama?

Read more...

maç programı: amerika açık 09 - gün 3

Arthur Ashe Stadium 11:00 Start Time
Amelie Mauresmo (FRA)[17] v. Aleksandra Wozniak (CAN)
Bethanie Mattek-Sands (USA) v. Venus Williams (USA)[3] (Not Before:13:00)
Richard Gasquet (FRA) v. Rafael Nadal (ESP)[3]
Roger Federer (SUI)[1] v. Simon Greul (GER) (19:00 Start Time)
Melinda Czink (HUN) v. Serena Williams (USA)[2] (Not Before:20:30)

Louis Armstrong Stadium 11:00 Start Time
Sania Mirza (IND) v. Flavia Pennetta (ITA)[10]
Jurgen Melzer (AUT) v. Marat Safin (RUS)
Marion Bartoli (FRA)[14] v. Kim Clijsters (BEL)
Juan Martin Del Potro (ARG)[6] v. Juan Monaco (ARG)

Grandstand 11:00 Start Time
Gael Monfils (FRA)[13] v. Jeremy Chardy (FRA)
Vera Zvonareva (RUS)[7] v. Anna Chakvetadze (RUS)
Victoria Azarenka (BLR)[8] v. Barbora Zahlavova Strycova (CZE)
Samantha Stosur (AUS)[15] v. Vania King (USA) (Not Before:15:30)
Juan Ignacio Chela (ARG) v. Lleyton Hewitt (AUS)[31] (Not Before:17:00)

Court 4 11:00 Start Time
Kai-Chen Chang (TPE) v. Magdalena Rybarikova (SVK)
Kirsten Flipkens (BEL) v. Anabel Medina Garrigues (ESP)[20]
Stefanie Voegele (SUI) v. Francesca Schiavone (ITA)[26]
Alberto Martin (ESP) v. David Ferrer (ESP)[18]
Martin Damm (CZE)[11]/ Robert Lindstedt (SWE)[11] v. Sebastian Prieto (ARG)/
Sergio Roitman (ARG)

Court 5 11:00 Start Time
Alisa Kleybanova (RUS)[13] v. Alexandra Dulgheru (ROU)
Ekaterina Makarova (RUS)[13] v. Ioana Raluca Olaru (ROU)
Ryan Harrison (USA)/ Kaes Van't Hof (USA) v. Mariusz Fyrstenberg (POL)[6]/ Marcin Matkowski (POL)[6]
Alexa Glatch (USA)/ Carly Gullickson (USA) v. Polona Hercog (SLO)/ Roberta Vinci (ITA)

Sarah Borwell (GBR)/ Jill Craybas (USA) v. Camille Pin (FRA)/ Carla Suarez Navarro (ESP)

Court 6 11:00 Start Time
Max Mirnyi (BLR)[5] /Andy Ram (ISR)[5] v. Eric Butorac (USA)/ Scott Lipsky (USA)
Shenay Perry (USA)/ Lisa Raymond (USA) v. Virginie Razzano (FRA)/ Agnes Szavay (HUN) (Not Before:13:00)
Philipp Petzschner (GER) v. Sergiy Stakhovsky (UKR)
Shenay Perry (USA)/ Scoville Jenkins (USA) v. Bethanie Mattek-Sands (USA)[8]/ Nenad Zimonjic (SRB)[8]

Court 10 11:00 Start Time
Yung-Jan Chan (TPE)/Katarina Srebotnik (SLO) v. Kristina Barrois (GER)/ Tathiana Garbin (ITA)
Michael Llodra (FRA) v. Nicolas Kiefer (GER)
Wayne Odesnik (USA)/ Michael Shabaz (USA) v. John Isner (USA)/ Sam Querrey (USA)
Brendan Evans (USA)/ Alex Kuznetsov (USA) v. Dusan Vemic (SRB)/ Mischa Zverev (GER)

Court 11 11:00 Start Time
Jill Craybas (USA) v. Elena Vesnina (RUS)[31]
Juan Carlos Ferrero (ESP)[24] v. Fabrice Santoro (FRA) (Not Before:13:00)
Robby Ginepri (USA) v. Andrei Pavel (ROU)
Timea Bacsinszky (SUI) v. Daniela Hantuchova (SVK)[22]

Court 12 11:00 Start Time
Petra Kvitova (CZE)/ Olga Savchuk (UKR) v. Gisela Dulko (ARG)/ Shahar Peer (ISR)
Klaudia Jans (POL)/ Alicja Rosolska (POL) v. Akgul Amanmuradova (UZB)/ Darya Kustova (BLR)
Thomaz Bellucci (BRA) v. Yen-Hsun Lu (TPE)
Alize Cornet (FRA)/Simon Aspelin (SWE) v. Raquel Kops-Jones (USA)/ Jeff Coetzee (RSA)

Court 13 11:00 Start Time
Na Li (CHN)[18] v. Michelle Larcher De Brito (POR)
Maria Kirilenko (RUS) v. Agnieszka Radwanska (POL)[12]
Marcos Daniel (BRA) v. Jose Acasuso (ARG)
Daniel Gimeno-Traver (ESP) v. Gilles Simon (FRA)[9]
Jesse Levine (USA)/ Ryan Sweeting (USA) v. Johan Brunstrom (SWE)/ Jean-Julien Rojer (AHO)

Court 14 11:00 Start Time
Bruno Soares (BRA)[8]/ Kevin Ullyett (ZIM)[8] v. Jeff Coetzee (RSA)/ Jonathan Erlich (ISR)
Frank Moser (GER)/ Florent Serra (FRA) v. Frantisek Cermak (CZE)[10]/ Michal Mertinak (SVK)[10]
Daniel Koellerer (AUT) v. Rui Machado (POR)
Virginia Ruano Pascual (ESP)/ Stephen Huss (AUS) v. Alisa Kleybanova (RUS)/ Bruno Soares (BRA)

Court 15 11:00 Start Time
Julie Coin (FRA)/ Marie-Eve Pelletier (CAN) v. Laura Granville (USA)/ Vladimira Uhlirova (CZE)
Sorana Cirstea (ROU)/ Caroline Wozniacki (DEN) v. Sybille Bammer (AUT)/ Julia Schruff (GER)
Anna-Lena Groenefeld (GER)[9]/ Patty Schnyder (SUI)[9] v. Maret Ani (EST)/ Kaia Kanepi (EST)
Jarmila Groth (AUS)/ Janette Husarova (SVK) v. Edina Gallovits (ROU)/ Magdalena Rybarikova (SVK)
Lisa Raymond (USA)[3]/ Marcin Matkowski (POL)[3] v. Sybille Bammer (AUT)/ Lukasz Kubot (POL)

Read more...

gün sonu: amerika açık 09 - gün 2

novak "ben de buradayım" der gibi bir başlangıç yaptı.. ljubicic'e hiç şans tanımadı..
günün en büyük sürprizi jesse witten'dan geldi.. 26 yaşındaki amerikalı raket 29 numaralı seribaşı igor andreev'i 3 sette geçmeyi başardı..
maximo gonzalez'in 2 set geriden gelip karol beck karşısında maçı kazanması var bir de.. karol beck bu sene wimbledon ikinci turunda da nicolas almagro karşısında 2 set öne geçip maçı vermişti.. lucky loser'dı.. unlucky loser oldu.. yine yaptı aynısı..
janko tipsarevic'in 3 tie-break'te gitmesi kötü oldu..
wawrinka yine 2 set öne geçtiği maçı kaybetmeyi bildi.. formsuzluğu uzun süredir devam ediyor isviçreli'nin..
ivo karlovic'in ilk turda elenmesi tüm yurtta, yavru vatan'da ve dış temsilciliklerde gösterilerle kutlandı..

[4] N Djokovic (SRB) d I Ljubicic (CRO) 63 61 63
[2] A Murray (GBR) d E Gulbis (LAT) 75 63 75
[7] J Tsonga(FRA) d C Buchanan (USA) 60 62 61
[10] F Verdasco (ESP) d B Becker (GER) 75 64 75
[11] F Gonzalez (CHI) d N Massu (CHI) 63 63 63
[16] M Cilic (CRO) d R Sweeting (USA) 76(2) 64 76(4)
[17] T Berdych (CZE) d W Odesnik (USA) 75 64 64
N Lapentti (ECU) d [19] S Wawrinka (SUI) 46 36 76 76 63
[22] S Querrey (USA) d M Yani (USA) 63 75 64
I Navarro (ESP) d [27] I Karlovic (CRO) 64 76 76
J Witten (USA) d [29] I Andreev (RUS) 64 60 62
[30] V Troicki (SRB) d P Luczak (AUS) 63 63 16 26 61
J Nieminen (FIN) d F Fognini (ITA) 75 76(6) 64
M Gonzalez (ARG) d K Beck (SVK) 26 16 61 64 63
J Benneteau (FRA) d F Cipolla (ITA) 46 61 63 63
H Zeballos (ARG) d M Berrer (GER) 63 76(7) 36 60
D Istomin (UZB) d B Evans (USA) 64 64 76(3)
J Ouanna (FRA) d R Ram (USA) 76(4) 64 36 63
J Levine (USA) d T Gabashvili (RUS) 75 61 62
P Capdeville (CHI) d V Crivoi (ROU) 63 60 76(2)
K Kim (USA) d D Sela (ISR) 63 06 62 62
F Serra (FRA) d J Tipsarevic (SRB) 76(8) 76(5) 76(5)
C Ball (AUS) d J Brzezicki (ARG) 76(5) 63 64
T Dent (USA) d F Lopez (ESP) 46 76 63 75

bugün dinara safina 18 yaşındaki rogowska karşısında öldü öldü dirildi.. son sette 3-0 iken haberci arkadaşın buradan sonra çeviremez artık di mi şeklindeki sorusuna dur bakalım demiştim.. iyi ki de ahkam kesip "nerde olm nası çevirsin gitti artık nıhahahah" dememişim.. zira safina çok çevirdi böyle maç.. yine yaptı.. ama rogowska'nın hakkını vermek istiyorum.. merkez kortta, binlerce seyirci önünde, ilk grand slam mücadelesinde dünya 1 numarasını ağlatacaktı neredeyse.. bravo..
wozniacki ve cirstea formunda gözüktü.. lisicki ise sakatlığını atlatmış ama hala bazı konsantrasyon sorunları yaşıyor maçta.. buna rağmen forehandleri bildiğimiz gibi.. yani mükemmel..
tahminlerden ilk falsoyu verdim.. lucie safarova ilk turda elendi.. schynder abla kazansın severim kendisini..
szavay, kleybanova ve razzano elenen seribaşılar..
şarapova servislerinde falso yaşamadı.. rakibi pironkova'nın ise servisleri çok etkisizdi.. rus raket 6 kere üst üste servis kırmayı başardı..
ivanovic ile katerina bondarenko arasındaki maç ise tam bir macera filmi kıvamında geçti.. son sette ivanovic 4-1 geriden gelip tie-break'e taşıdı seti.. tie-break'te maç puanından yararlanamadı sonra maç puanı karşılarken çift hata yaptı bondarenko.. fakat ivanovic kendi servisinde topu fileye takınca maçı kaybetti.. ama yine de bu savaşçı ruhu yüzünden her zaman destekliyicem onu kim ne derse desin..

(1) D Safina (RUS) d. (WC) O Rogowska (AUS) 67(5) 62 64
(4) E Dementieva (RUS) d. (Q) C Pin (FRA) 61 62
(5) J Jankovic (SRB) d. R Vinci (ITA) 62 63
(6) S Kuznetsova (RUS) vs. J Goerges (GER) 63 62
(9) C Wozniacki (DEN) d. G Voskoboeva (KAZ) 64 60
K Bondarenko (UKR) d. (11) A. Ivanovic (SRB) 26 63 76(7)
(13) N Petrova (RUS) d. K Srebotnik (SLO) 63 63
Y Wickmayer (BEL) d. (16) V Razzano (FRA) 64 63
(19) P Schnyder (SUI) d. L Safarova (CZE) 46 63 76(6)
(21) J Zheng (CHN) d. A Groenefeld (GER) 63 62
(23) S Lisicki (GER) d. A Rezai (FRA) 76(4) 67(4) 61
(24) S Cirstea (ROU) d. A Morita (JPN) 61 63
P Kvitova (CZE) d. (27) A Kleybanova (RUS) 67(4) 63 62
(29) M Sharapova (RUS) d. T Pironkova (BLG) 63 60
(30) A Bondarenko (UKR) d. A Kudryavtseva (RUS) 36 63 62
S Peer (ISR) d. (32) A Szavay (HUN) 62 62
C Suárez Navarro (ESP) d. V Lepchenko (USA) 26 63 62
A. Cornet (FRA) d. M. Adamczak 46 64 75
G Dulko (ARG) d. E Makarova (RUS) 63 57 64
S Errani (ITA) d. A Rus (NED) 60 63
P Shuai (CHN) d. J Groth (AUS) 62 63
Y Shvedova (KAZ) d. M Zec Peskiric (SLO) 63 63
T Garbin (ITA) d. (WC) M Cecil (USA) 60 61
J Coin (FRA) d. (Q) E Hrdinova (CZE) 63 63
K Barrois (GER) d. U Radwanska (POL) 64 64
M Oudin (USA) d. A Pavlyuchenkova (RUS) 61 62
A Sevastova (LAT) vs. T Tanasugarn (THA)
S Dubois (CAN) d. (WC) K Mladenovic (FRA) 60 64
(Q) S Perry (USA) d. M Niculescu (ROU) 64 62
(Q) P Martic (CRO) d. S Brémond Beltrame (FRA) 64 62
(Q) A Rodionova (AUS) d. L Domínguez Lino (ESP) 60 46 61
(WC) C McHale (USA) d. P Hercog (SLO) 63 61

(mutlu - üzgün - şaşkın)

Read more...

1 Eylül 2009 Salı

maç programı: amerika açık 09 - gün 2

Arthur Ashe Stadium 11:00am
Julia Goerges(GER) vs. Svetlana Kuznetsova(RUS)[6]
Dinara Safina(RUS)[1] vs. Olivia Rogowska(AUS)
Novak Djokovic(SRB)[4] vs. Ivan Ljubicic(CRO)
Tsvetana Pironkova(BUL) vs. Maria Sharapova(RUS)[29] (NB 7:00pm)
Ernests Gulbis(LAT) vs. Andy Murray(GBR)[2]

Louis Armstrong Stadium 11:00am
Caroline Wozniacki(DEN)[9] vs. Galina Voskoboeva(KAZ)
Tomas Berdych(CZE)[17] vs. Wayne Odesnik(USA)
Roberta Vinci(ITA) vs. Jelena Jankovic(SRB)[5]
Michael Yani(USA) vs. Sam Querrey(USA)[22]
Ana Ivanovic(SRB)[11] vs. Kateryna Bondarenko(UKR) (NB 6:00pm)

Grandstand 11:00am
Jo-Wilfried Tsonga(FRA)[7] vs. Chase Buchanan(USA)
Anastasia Pavlyuchenkova(RUS) vs. Melanie Oudin(USA)
Marin Cilic(CRO)[16] vs. Ryan Sweeting(USA)
This match may be moved to Ashe Stadium.
Elena Dementieva(RUS)[4] vs. Camille Pin(FRA) (NB 3:30pm)

Court 4 11:00am
Patty Schnyder(SUI)[19] vs. Lucie Safarova(CZE)
Petra Kvitova(CZE) vs. Alisa Kleybanova(RUS)[27]
Kevin Kim(USA) vs. Dudi Sela(ISR)
Ivo Karlovic(CRO)[27] vs. Ivan Navarro(ESP)

Court 5 11:00am
Petra Martic(CRO) vs. Severine Bremond Beltrame(FRA)
Flavio Cipolla(ITA) vs. Julien Benneteau(FRA)
Andreas Beck(GER)/Simon Greul(GER) vs. Daniel Nestor(CAN)[2]/Nenad Zimonjic(SRB)[2]
Marc Gicquel(FRA)/Fabrice Santoro(FRA) vs. David Skoch(CZE)/Igor Zelenay(SVK)

Court 6 11:00am
Alona Bondarenko(UKR)[30] vs. Alla Kudryavtseva(RUS)
Denis Istomin(UZB) vs. Brendan Evans(USA)
Nicolas Lapentti(ECU) vs. Stanislas Wawrinka(SUI)[19]
Alize Cornet(FRA) vs. Monique Adamczak(AUS)

Court 7 11:00am
Jesse Witten(USA) vs. Igor Andreev(RUS)[29]
Katarina Srebotnik(SLO) vs. Nadia Petrova(RUS)[13]
Josselin Ouanna(FRA) vs. Rajeev Ram(USA)
Shenay Perry(USA) vs. Monica Niculescu(ROU)

Court 8 11:00am
Jarkko Nieminen(FIN) vs. Fabio Fognini(ITA)
Tathiana Garbin(ITA) vs. Mallory Cecil(USA)
Florent Serra(FRA) vs. Janko Tipsarevic(SRB)
Oscar Hernandez(ESP)/Albert Montanes(ESP) vs. Robby Ginepri(USA)/Scoville Jenkins(USA)

Court 10 11:00am
Shuai Peng(CHN) vs. Jarmila Groth(AUS)
Gisela Dulko(ARG) vs. Ekaterina Makarova(RUS)
Teimuraz Gabashvili(RUS) vs. Jesse Levine(USA)
Polona Hercog(SLO) vs. Christina McHale(USA)
Lukas Dlouhy(CZE)[4]/Leander Paes(IND)[4] vs. Victor Hanescu(ROU)/Gabriel Trifu(ROU)

Court 11 11:00am
Ayumi Morita(JPN) vs. Sorana Cirstea(ROU)[24]
Aravane Rezai(FRA) vs. Sabine Lisicki(GER)[23]
Nicolas Massu(CHI) vs. Fernando Gonzalez(CHI)[11]
Feliciano Lopez(ESP) vs. Taylor Dent(USA)

Court 12 11:00am
Tamarine Tanasugarn(THA) vs. Anastasija Sevastova(LAT)
Peter Luczak(AUS) vs. Viktor Troicki(SRB)[30]
Varvara Lepchenko(USA) vs. Carla Suarez Navarro(ESP)
Andrei Pavel(ROU)/Horia Tecau(ROU) vs. Nicolas Mahut(FRA)/Paul-Henri Mathieu(FRA)

Court 13 11:00am
Yanina Wickmayer(BEL) vs. Virginie Razzano(FRA)[16]
Fernando Verdasco(ESP)[10] vs. Benjamin Becker(GER)
Agnes Szavay(HUN)[32] vs. Shahar Peer(ISR)
Juan Pablo Brzezicki(ARG) vs. Carsten Ball(AUS)
Jie Zheng(CHN)[21] vs. Anna-Lena Groenefeld(GER) (NB 7:00pm)

Court 14 11:00am
Sara Errani(ITA) vs. Arantxa Rus(NED)
Michael Berrer(GER) vs. Horacio Zeballos(ARG)
Yaroslava Shvedova(KAZ) vs. Masa Zec Peskiric(SLO)
Simone Bolelli(ITA)/Andreas Seppi(ITA) vs. Alexander Peya(AUT)/Sergiy Stakhovsky(UKR)

Court 15 11:00am
Kristina Mladenovic(FRA) vs. Stephanie Dubois(CAN)
Anastasia Rodionova(AUS) vs. Lourdes Dominguez Lino(ESP)
Eva Hrdinova(CZE) vs. Julie Coin(FRA)
Paul Capdeville(CHI) vs. Victor Crivoi(ROU)
Guillermo Garcia-Lopez(ESP)/Olivier Rochus(BEL) vs. Stephen Huss(AUS)[15]/Ross Hutchins(GBR)[15]

Court 16 11:00am
Karol Beck(SVK) vs. Maximo Gonzalez(ARG)
Urszula Radwanska(POL) vs. Kristina Barrois(GER)
Christopher Kas(GER)/Philipp Petzschner(GER) vs. Marcel Granollers(ESP)/Tommy Robredo(ESP)
Lucas Arnold Ker(ARG)/Leonardo Mayer(ARG) vs. Juan Ignacio Chela(ARG)/Pablo Cuevas(URU)

Read more...

gün sonu: amerika açık 09 - gün 1

(andy roddick - bjorn phau maçı dahil değil, eklenecek)

erkeklerde elenen iki seribaşı da benim için sürpriz olmadı.. john isner'ın bu turnuvada bir çıkış yakalayacağını yazmıştım daha önce.. youzhny'nin ise mathieu'yu yeneceğini tahmin ediyordum.. ikisi de beni yanıltmadılar sağolsunlar.. kohlschreiber-seppi maçının daha çekişmeli geçmesini beklerdim.. hanescu - isner ise 3 sette bitmesine rağmen çok gerilimli bir müsabakaydı.. ikinci set tie-break'i 16-14 bitti..

devin britton'un servis vole oynaması ise beni çok şaşırttı.. bir bollettieri akademisi oyuncusu olarak böyle bir oyun stilini benimsemesi nasıl olmuş, nick bollettieri nasıl izin vermiş böyle bir şeye, gözünden mi kaçmış merak etmekteyim.. zira nick amca baseline tenisçileri ile bilinir.. bir kaç kez servis kırmayı da başardı federer karşısında, onun yaşındaki biri için büyük başarı..

[1] R Federer (SUI) d D Britton (USA) 61 63 75
[5] A Roddick (USA) vs B Phau (GER)
[8] N Davydenko (RUS) d D Kindlmann (GER) 63 64 75
[12] R Soderling (SWE) d A Montanes (ESP) 61 36 61 64
[14] T Robredo (ESP) d D Young (USA) 64 36 62 63
[15] R Stepanek (CZE) d S Bolelli (ITA) 64 64 64
[20] T Haas (GER) d A Falla (COL) 75 46 76(7) 62
[21] J Blake (USA) d R Ramirez Hidalgo (ESP) 61 64 75
[23] P Kohlschreiber (GER) d A Seppi (ITA) 60 64 64
M Youzhny (RUS) d [26] P Mathieu (FRA) 26 75 60 62
J Isner (USA) d [28] V Hanescu (ROU) 61 76(14) 76(5)
[31] L Hewitt (AUS) d T Alves (BRA) 60 63 64
M Chiudinelli (SUI) d P Starace (ITA) 76(3) 76(2) 60
M Granollers (ESP) d M Zverev (GER) 26 75 36 64 60
J Hernych (CZE) d R Schuettler(GER) 16 76(5) 64 26 63
G Garcia-Lopez (ESP) d P Polansky (CAN) 64 64 57 36 61
M Ilhan (TUR) d C Rochus (BEL) 36 63 36 75 75
R Kendrick (USA) d M Vassallo Arguello (ARG) 63 62 62
S Devvarman (IND) d F Gil (POR) 63 64 63
O Rochus (BEL) d I Kunitsyn (RUS) 63 60 62
S Greul (GER) d G Lapentti (ECU) 63 46 36 60 76(9)
J Chela (ARG) d O Hernandez (ESP) 64 64 62
M Gicquel (FRA) d D Tursunov (RUS) 62 57 63 63
L Mayer (ARG) d A Golubev (KAZ) 64 46 75 63

edina gallovits geçen hafta wozniacki karşısında yediği 6-0lara doymamış olacak ki bugün bir tane de pennetta'dan yedi.. ikinci sette 4 oyun alabildi en azından.. iki maç üstüste 6-0 lık 4 setle yenilmek adama tenisi bıraktırır çünkü..
sam stosur çok zorlandı bugün.. ilerleyen günlerde açılmasını umuyorum..
anna chakvetadze ve maria kirilenko maç kazandılar.. dünya tersine mi dönüyor?
dokic ve domachowska'nın yenilmeleri marsel'in sevincini kursağımda bıraktı.. dokic göbek yapmış hafiften.. domachowska ne güzel öyle..
de brito'nun maç çevirebildiğini de gördük.. afferin le bıcır..
vera dushevina çok zorladı, çok salladı ama yıkamadı venus'ü.. turnuva tablosu tahminimin daha baştan yanlış çıkmasına bile razıydım, venus yenilecekse.. ama olmadı tabi..

(1) S Williams (USA) d. (WC) A Glatch 64 61
(3) V. Williams (USA) d. V. Dushevina (RUS) 67 75 63
(7) V Zvonareva (RUS) d. N Llagostera Vives (ESP) 60 64
(8) V Azarenka (BLR) d. A Dulgheru (ROU) 61 61
(10) F Pennetta (ITA) d. E Gallovits (ROU) 60 64
(12) A Radwanska (POL) d. P Mayr (AUT) 61 62
(14) M Bartoli (FRA) d. R de los Ríos (PAR) 61 60
(15) S Stosur (AUS) d. A Sugiyama (JPN) 64 46 64
(17) A Mauresmo (FRA) d. T Malek (GER) 63 64
(18) N Li (CHN) d. I Olaru (ROU) 76 63
(20) A Medina Garrigues (ESP) d. (WC) G Brodsky (USA) 64 64
(22) D. Hantuchova (SVK) d. M. Shaughnessy 62 46 61
(Q) C Kai-Chen (TPE) d. (25) K Kanepi (EST) 60 26 62
(26) F Schiavone (ITA) d. Y Meusburger (AUT) 61 62
M Martinez Sanchez (ESP) d. (28) S Bammer (AUT) 64 16 76
(31) E Vesnina (RUS) d. L Hradecka (CZE) 64 76(5)
A Wozniak (CAN) d. L Granville (USA) 61 76(7)
M Rybarikova (SVK) d. (Q) V Tétreault (CAN) 63 46 61
M Czink (HUN) d. ME Camerin (ITA) 63 64
M Kirilenko (RUS) d. M Koryttseva (UKR) 62 61
A Chakvetadze (RUS) d. (Q) Y Sema (JPN) 46 61 62
T Bacsinszky (SUI) d. (Q) V Manasieva (RUS) 63 64
S Mirza (IND) d. O Govortsova (BLR) 62 36 63
J Craybas (USA) d. (Q) C Gullickson (USA) 63 76(5)
S Voegele (SUI) d. A Brianti (ITA) 67(10) 61 63
K Flipkens (BEL) d. J Dokic (AUS) 63 64
M Larcher de Brito (POR) d. M Johansson (FRA) 16 75 61
B Mattek-Sands (USA) d. I Benesova (CZE) 63 64
(Q) A Kerber (GER) d. A Petkovic (GER) 64 57 63
(Q) BZ Strycova (CZE) d. (Q) M Domachowska (POL) 26 62 63
(WC) V King (USA) d. A Yakimova (BLR) 21 çekildi (sol ayak)
(WC) K Clijsters (BEL) d. V Kutuzova (UKR) 61 61

(üzgün - sevinçli - şaşkın)

Read more...

31 Ağustos 2009 Pazartesi

savaşçı ruh: marsel ilhan

marsel ilhan belçikalı rakibi christophe rochus'ü son iki sette geriden gelip 5 sette geçti ve ikinci tura yükseldi.. ilk üç set 6-3 lük skorlarla tamamlandıktan sonra rochus'ün 2-1lik üstünlüğü vardı setlerde..

dördüncü sette marsel sette tutunmak için servis karşılarken belçikalı'nın servisini kırmayı başardı.. ardından kendi servis attığı oyunda 15-40 geriye düşmesine rağmen üst üste aldığı puanlarla seti 6-5'e getirdi.. rochus'ün servis attığı oyunda tekrar servis kırmayı başaran türk raket (ne güzelmiş lan türk raket yazmak) seti 7-5 kazandı..

son sette de ilk 2 oyunu alarak bir anda öne geçti.. böylece üst üste 6 oyun kazanmış oldu.. fakat ardından belçikalı uyandı ve 4 oyun üst üste alarak son sette servis avantajını eline geçirdi.. tıpkı 4. sette olduğu gibi marsel maçta tutunmak için servis karşılarken 0-30 dan geri geldi ve servis kırdı.. ardından kendi servis attığı oyunu çok rahat aldı ve bu sefer maç için servis karşılar durumdaydı.. ve 2 kez maç puanı kazandı.. ilkinden yararlanamasa da ikincisinde başarılıydı..

3-6/6-3/3-6/7-5/7-5 ile ikinci tura çıktı marsel ilhan.. rakibi amerikalı dev john isner.. işi çok zor.. belki de imkansız.. ama buraya kadar geldiği için, bize bambaşka bir grand slam heyecanı yaşattığı için çok teşekkür ediyorum marsel'e..

Read more...

maç programı: amerika açık 09 - gün 1

öncelikle bir gelişme: mardy fish sakatlığı nedeni ile turnuvadan çekildi.
amerika açık 2009'da ilk günün programı:

Arthur Ashe – 11 a.m. start
(tsi 18:00)
Viktoriya Kutuzova(UKR) vs.Kim Clijsters(BEL)
Roger Federer(SUI)[1] vs. Devin Britton(USA) (Not Before 13:00)
Alexa Glatch(USA) vs. Serena Williams(USA)[2]
Vera Dushevina(RUS) vs. Venus Williams(USA)[3] (19:00 Start)
Bjorn Phau(GER) vs. Andy Roddick(USA)[5]

Louis Armstrong Stadium – 11 a.m. start
Victoria Azarenka(BLR)[8] vs. Alexandra Dulgheru(ROU)
Victor Hanescu(ROU)[28] vs. John Isner(USA)
Amelie Mauresmo(FRA)[17] vs. Tatjana Malek(GER)
James Blake(USA)[21] vs. Ruben Ramirez Hidalgo(ESP)
Meghann Shaughnessy(USA) vs. Daniela Hantuchova(SVK)[22] (Not Before:18:00)

Grandstand 11:00 Start
Paul-Henri Mathieu(FRA)[26] vs. Mikhail Youzhny(RUS)
Edina Gallovits(ROU) vs. Flavia Pennetta(ITA)[10]
Vera Zvonareva(RUS)[7] vs. Nuria Llagostera Vives(ESP)
Thiago Alves(BRA) vs. Lleyton Hewitt(AUS)[31]

Court 4 11:00 Start
Vania King(USA) vs. Anastasiya Yakimova(BLR)
Dieter Kindlmann(GER) vs. Nikolay Davydenko(RUS)[8]
Robert Kendrick(USA) vs. Martin Vassallo Arguello(ARG)
Bethanie Mattek-Sands(USA) vs. Iveta Benesova(CZE)

Court 6 11:00 Start
Maria Kirilenko(RUS) vs. Mariya Koryttseva(UKR)
Marsel Ilhan(TUR) vs. Christophe Rochus(BEL)
Gail Brodsky(USA) vs. Anabel Medina Garrigues(ESP)[20]
Andrey Golubev(KAZ) vs. Leonardo Mayer(ARG)

Court 7 11:00 Start
Yvonne Meusburger(AUT) vs. Francesca Schiavone(ITA)[26]
Donald Young(USA) vs. Tommy Robredo(ESP)[14]
Carly Gullickson(USA) vs. Jill Craybas(USA)
Marc Gicquel(FRA) vs. Dmitry Tursunov(RUS)

Court 8 11:00 Start
Potito Starace(ITA) vs. Marco Chiudinelli(SUI)
Aleksandra Wozniak(CAN) vs. Laura Granville(USA)
Olivier Rochus(BEL) vs. Igor Kunitsyn(RUS)
Lucie Hradecka(CZE) vs. Elena Vesnina(RUS)[31]

Court 10 11:00 Start
Mischa Zverev(GER) vs. Marcel Granollers(ESP)
Kaia Kanepi(EST)[25] vs. Kai-Chen Chang(TPE)
Yurika Sema(JPN) vs. Anna Chakvetadze(RUS)
Sybille Bammer(AUT)[28] vs. Maria Jose Martinez Sanchez(ESP)

Court 11 11:00 Start
Patricia Mayr(AUT) vs. Agnieszka Radwanska(POL)[12]
Robin Soderling(SWE)[12] vs. Albert Montanes(ESP)
Alejandro Falla(COL) vs. Tommy Haas(GER)[20]
Kirsten Flipkens(BEL) vs. Jelena Dokic(AUS)
Na Li(CHN)[18] vs. Ioana Raluca Olaru(ROU)(Not Before:17:00)

Court 12 11:00 Start
Jan Hernych(CZE) vs. Rainer Schuettler(GER)
Magdalena Rybarikova(SVK) vs. Valerie Tetreault(CAN)
Timea Bacsinszky(SUI) vs. Vesna Manasieva(RUS)

Court 13 11:00 Start
Samantha Stosur(AUS)[15] vs. Ai Sugiyama(JPN)
Marion Bartoli(FRA)[14] vs. Rossana De Los Rios(PAR)
Olga Govortsova(BLR) vs. Sania Mirza(IND)
Philipp Kohlschreiber(GER)[23] vs. Andreas Seppi(ITA)
Simone Bolelli(ITA) vs. Radek Stepanek(CZE)[15] (Not Before:16:00)

Court 14 11:00 Start
Peter Polansky(CAN) vs. Guillermo Garcia-Lopez(ESP)
Marta Domachowska(POL) vs. Barbora Zahlavova Strycova (CZE)
Juan Ignacio Chela(ARG) vs. Oscar Hernandez(ESP)

Court 15 11:00 Start
Alberta Brianti(ITA) vs. Stefanie Voegele(SUI)
Somdev Devvarman(IND) vs. Frederico Gil(POR)
Angelique Kerber(GER) vs. Andrea Petkovic(GER)

Court 16 11:00 Start
Giovanni Lapentti(ECU) vs. Simon Greul(GER)
Melinda Czink(HUN) vs. Maria Elena Camerin(ITA)
Michelle Larcher De Brito(POR) vs. Mathilde Johansson(FRA)

Read more...

30 Ağustos 2009 Pazar

o kadar şeniz ki!

arthur ashe çocuk gününden fotoğraflar:



arrested development'tan gob.. hastasıydım o karakterin.. alengrli işler adamı..

hahah!

(foto: via yahoo)

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP