2 Ağustos 2008 Cumartesi

nordic light open

blogu açtığımdan beri stockholm'deki bu turnuvaya üvey evlat muamelesi yaptığımı fark ettim.. orada da yarı finaller belli..

bu turnuvada da oldukça iyi isimler var:
istanbul cup'ın son sultanı agnieszka radwanska, cancişim caroline wozniacki, katerina srebotnik, agnes szavay, anabel medina garreguez, genç yetenek anastasia pavlyuchenkova vesaire..
şimdiye kadar oynanan maçları şuradan görebilirsiniz..

yarı finalde agnieszka radwanska ile caroline wozniacki eşleştiler.. katerina srebotnik ile de vera dusheniva.. radwanska ile wozniacki arasındaki maç zevkli geçer kanaatindeyim.. geçen sene de bu ikili burada çeyrek finalde karşılaşmışlardı ve radwanska çok rahat kazanmıştı 6-1/6-4 lük set skorlarıyla..

Read more...

canada masters - yarı final eşleşmeleri

canada masters'ta da eşleşmeler belli oldu..

victoria azarenka - dinara safina
marion bartoli - dominika cibulkova
ana ivanovic'in sakatlığı nedeniyle tam performans gösteremediği maçta onu eleyen 17 yaşındaki avusturyalı tamira paszek belaruslu victoria azarenka karşısında direnmek istese de iki set sonucunda yenilmekten kurtulamadı..

dinara safina ise ilk seti kaybetip ikinci sette 2-0 geriye düşmesine rağmen maçı bırakmadı ve oyununu yükselterek 4 numaralı seribaşı svetlana kuznetsova'yı yendi ve yarı finale çıktı.. hep derim yine diyorum kuznetsova ilk 10 içindeki en tırt oyuncu gibi geliyor bana nedenini bilmiyorum.. kızcağız grand slam bile kazandı ama..

tablonun üst tarafı karışık ana ivanovic, victoria azarenka ya da dinara safina gelir buradan finale demiştim.. ikisinden biri finalde olacak.. alt taraftan da maria sharapova gelir dedim ama kız sezonu kapattı neredeyse.. nisan ayından beri yırtık tendonla oynuyomuş.. burada patladı.. dominika cibulkova gelir alttan..

tablonun alt tarafında marion bartoli ai sugiyama'yı geçerek adını yarı finale yazdıran taraf oldu.. ve jelena jankovic..

ayağına gelen fırsatı şöööyle elinin tersiyle itti.. dünya sıralamasının bir numarasına çıkmak vardı*.. sadece 2 maç uzağındaydı.. ama daha ilk maçta dominika cibulkova'ya elendi.. sırplar için bir şey fark etmedi pek ama ana'yı seven biri olarak sevindim diyebilirim.. jankovic'i de severim de ana'yı daha bir severim.. yani gulyabani diye bir şey yoktur ama olabilir de..
cibulkova da 1.61lik boyuyla devlere kafa tutuyor gibi.. 4 maçını da set vermeden kazandı.. marion bartoli'yi de rahat geçer gibi duruyor çünkü görece daha zor rakiplerle oynadı ve set bile vermedi dediğim gibi.. buradan cibulkova gelir yukarıdan da azarenka gelirse mükemmel olur zannımca.. gençler finali..

* düzeltme: olimpiyatlar olduğu için bu yıl puanlamalar da değişti.. ne olursa olsun ana ivanovic 11 ağustos sabahı 2 numara uyanacak.. jankovic'in cibulkova'ya yenilmesi sadece 1 hafta önce 1 numaraya çıkmasını engelledi..

Read more...

cincinnati - yarı final eşleşmeleri

cincinnati masters yarı final eşleşmeleri oldu:

rafael nadal - novak djokovic
andy murray - ivo karlovic

letonlaylı ernests gulbis'i her iki sette de birer kez servis kırarak eledi djokovic ve fransa açık'tan sonra rakibine yine set vermeden üstünlük sağladı.. yarıfinaldeki rakibi rafael nadal olacak.. rafael nadal'ın toplamda 9-3, bu sene ise 3-1lik üstünlüğü bulunuyor sırp tenisçi karşısında.. bu sene, daha önce tüm kort zeminlerinde karşılaştı bu ikili.. sert zemin turnuvası olan indian wells'i djokovic kazanırken, toprak zeminli hamburg ve roland garros yarı finalinde ve çim zemin queen's club finalinde kazanan taraf rafael nadal oldu.. novak djokovic'in kendini en rahat hissettiği kort sert zeminliler.. bu yüzden roland garros ya da queen's club'tan farklı bir mücadele bekliyorum ben.. djokovic mutlaka set almalı.. zaten set alamazsa rafael nadal'ı durduracak kimse kalmamış demektir..

nadal ise birinciliği garantiledi.. turnuvayı kazanırsa bu pazartesi, finalde kaybederse gelecek pazartesi, yarı finalde kaybederse ise 18 ağustos'ta birinci sırada onun adını göreceğiz.. bozuk ingilizcesinden anladığım kadarıyla (yazıya dökülmüş halinden bile bir şey anlaşılmıyor) "çok mutluyum ama aynı zamanda 1 numarada kalıcı olmak istiyorum.. yani hedefim olimpiyatlarda ve amerika açık'tan sonra da orada olabilmek.. bu yüzden eğlenmeye vakit yok" şeklinde bir açıklama yaptı..

novak djokovic ise nadal ile ilgili şunları söyledi: "sert kort onun için biraz daha zor çünkü rahat hareket edilemiyor.. top değişik sekiyor, toprak korttaki gibi kayamıyorsun.. bu kort oldukça hızlı ki bu benim yararıma olacak.. ama yine de burada bile mükemmel tenis oynuyor ve oldukça motive.."

diğer yarı final eşleşmesi ise nispeten daha az ilgi çekici.. federer'i eleyen hırvat kule ivo karlovic ile britanya'nın yeşillik bölgesinden gelen andy murray.. karlovic üçüncü turda roger federer'i harika bir oyun sonunda eledikten sonra dün alman kohlschreiber'i yine iki tie-break sonunda yenip yarı finale çıktı.. adamın servisi kırılmıyor ki.. servisiniz kırılmadıktan sonra karşı tarafın da servisini kırmak için kasmıyorsunuz tabi.. en azından karlovic öyle yapıyor.. tie-break'te etkili servislerle kotarıyor.. kendisi tie-breaklerin piyango gibi olduğunu söylemişti federer ile oynadığı maçtan sonra.. bu piyango üstüste iki kez karlovic'e çıktı.. bakalım murray karşısında da şansı yardımcı olacak mı? servislerinde istikrarı yakalayabilecek mi göreceğiz..

andy murray de eski günlerini arayan carlos moya'yı ilk seti kaybettiği maçta yenmeyi başardı.. ve 2001'de tim henman'dan sonra burada yarıfinale çıkan ilk britanyalı oldu.. sanki britanya her sene muhteşem tenis oyuncuları çıkarıyomuş gibi..

murray-karlovic maçı tsi 20:00'de
nadal-djokovic maçı ise tsi 02:00'de

Read more...

kötü haber!

canada masters'ta sakatlanan maria sharapova olimpiyat oyunlarını ve amerika açık'ı kaçırıyor..

sağ omzundan sakatlanan rus tenisçi web sitesinde yaptığı açıklamada ameliyata gerek olmadığını ancak 3-4 ay dinleneceğini belirtti.. nisan ayındaki test sonuçlarına bakan doktor nisan ayından beri yırtık bir omuz tendonu (rotator cuff tendon) ile oynadığını söylemiş.. "kendi tıbbi ekibimin bunu nisan'da görememesi çok şaşırtıcı" diyor şarapova..

büyük bir kayıp 4 yılda bir düzenlenen bir organizasyonda şarapova'yı izleyemeyeceğiz.. kendisi için de yıkıcı olmalı.. geçmiş olsun..

Read more...

uyumlu çift dediğin

bir önceki postta cibulkova - monfils ve vaidisova - stepanek birlikteliklerinden bahsetmiştim.. cibulkova'nun kafasının üzerine 30luk hataş cetvel koysan bile yetişmiyor ki monfils'in boyuna.. uyumsuz.. vaidisova ise 19 yaşında kendinden 9 yaş büyük biriyle beraber.. hadi adam yakışıklı falan olur ne bileyim bi liam neeson, bir sean penn karizması olur tamam da radek stepanek nedir nicole? neyse "saf"lığına, temizliğine verelim..

işte size uyumlu bir çift örneği.. ancak mazide kaldı.. flavia pennetta - carlos moya .. bunların da aralarında 18 santim var ama olur o kadar.. bence çok yakışıyorlardı.. 2007 yazında ayrıldılar.. flavia da güzel kız.. demet'in kankası..

Read more...

1 Ağustos 2008 Cuma

boy farkı

dominika cibulkova ile nicole vaidisova iyi arkadaşlar.. ancak ben kendilerini uyumlu bulmuyorum.. cibulkova 1.61 metre boyunda, vaidisova ise 1.83.. vaidisova her an cibulkova'yı kucağına alıp ortamı terk edebilecekmiş gibi duruyor.. bi de her ortamda fotoğraf çekilmeler falan..

bu arada vaidisova'nın ilk turda elendiği canada masters'ta dominika cibulkova çeyrek finalde jelena jankovic'i de 2 setle geçti ve jankovic'in wta sıralamasında birinciliğe yükselmesine mani oldu.. tebrikler.. tenisi bi de bu yüzden seviyorum arkadaş.. servisler dışında uzun boy dezavantaj neredeyse.. kısa oyuncular daha hızlı oluyor genelde, daha iyi hareket edebiliyorlar kort içinde..

dominika'nın sevgilisi ise gael monfils.. eski blogda yazmıştım.. ilk duyduğumda hiç boyları aklıma gelmemişti.. gael, vaidisova'dan da uzun, 1.93 metre.. yani bu iki sevgili arasında 32 santim fark var.. ilginç bir eşleşme olmuş..

vaidisova ile stepanek olayına hiç girmiyorum bile..

Read more...

canada masters çeyrek final eşleşmeleri

tamira paszek italyan schiavone'den sonra bir başka seribaşı hatta 1 numara ana ivanovic'i de eleme başarısını gösterdi ve victoria azarenka'nın rakibi oldu çeyrek finalde.. paszek geçen haftaya kadar 4 aydır maç kazanamayan bir oyuncuydu.. geçen hafta los angeles'ta ilk galibiyetini aldı.. ve bu hafta o aldığı gazla gidiyor bakalım.. ana ivanovic'in başparmağındaki sorun dün aldığı mağlubiyette etkiliydi şüphesiz.. çünkü ana ivanovic'in en etkili silahi forehandleri ve o sakatlık bütün forehand dengesini alt üst etti.. MRI'da bir şey çıkmamış o yüzden biraz rahatladığını söylüyor ivanovic.. umarım olimpiyat oyunlarına katılmasına engel olacak bir şey yoktur..

turnuvada çok genç bir isim var üçüncü tura yükselme başarısını gösteren.. portekizli michelle larcher de brito.. 1993 doğumlu, henüz 15 yaşındaki, bu genç elemelerden geldi ve ilk turda vania king'i, -burası önemli- ikinci turda flavia pennetta'yı yenerek üçüncü tura çıktı ancak svetlana kuznetsova karşısında direnemedi.. yine de kuznetsova'dan set alması umut verici.. kuznetsova'nın çeyrek finaldeki rakibi harika bir yıl geçiren dinara safina.. üçüncü turda patty schynder'i yenmeyi başardı o da..

maria sharapova'nın sakatlık nedeniyle turnuvadan çekilmesinin ardından üçüncü turu maç oynamadan geçen ai sugiyama'nın rakibi çeyrek finalde marion bartoli.. fransız raket 6 numaralı seribaşı anna chakvetadze'yi 3 sette geçti..

89 doğumlu dominika cibulkova rus nadia petrova'yı devirmeyi başararak adını çeyrek finale yazdıran bir başka isim oldu.. üç rusu -çok amiyane tabirle- üst üste koyup eledi diyebiliriz aslında.. ilk turda elena vesnina'yı 6-1/6-1 ile ezdi, ardından 5 numaralı seribaşı elena dementieva'yı ve üçüncü turda da 12 numaralı seribaşı nadia petrova'yı yenmeyi başardı.. hem de set bile vermedi.. çeyrek finaldeki rakibi sırp bu sefer.. jelena jankovic..

jelena jankovic de yaptığı 2 maçı da ev sahipleri ile oynadı.. ikinci turda aleksandra wozniak ve üçüncü turda stephanie dubois'yı set vermeden geçti.. bunun üzerine "kanadalılar benden nefret etmeye başlamış olabilir" açıklaması eğlendirici.. ana ivanovic'in de üçüncü turda yenilmesi ile birlikte finale çıkması dünya sıralamasının 1 numarasında görmemizi sağlayacak kendisini..

çeyrek final programı

Read more...

cincinnati - çeyrek final eşleşmeleri

dün oynanan karşılaşmalar neticesinde çeyrek final eşleşmeleri belli oldu cincinnati masters'ta.. öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki cincinnati masters üçüncü turdan itibaren harika eşleşmelere sahne oldu.. ve çeyrek finalde de güzel maçlar izleyeceğiz..

letonyalı genç yetenek ernests gulbis, amerikalı james blake'i 3 sete giden maçta yenmeyi başararak atp masters serilerindeki ilk çeyrek finaline çıkmaya hak kazandı.. bu yılki ise üçüncü çeyrek finali olacak (birisi fransa açık'tı hatırlayacağınız gibi).. maçtan sonra "ilk 10daki oyuncularla pek oynama şansı bulamıyorum, oynadığım zaman da onlara karşı üstün olmak kendime güvenimi pekiştiriyor" şeklinde konuştu..
gulbis çeyrek finalde çocukluktan arkadaşı novak djokovic ile karşılaşacak.. ikili bu sene roland garros çeyrek finalinde karşılaşmışlar ve djokovic set vermeden yarı finale çıkmayı başarmıştı..

sırp novak djokovic ise andreas seppi'yi 6-1 ve 6-2lik set skorlarıyla çok rahat geçti.. djokovic, ernest gulbis ile ilgili
"kendisini uzun zamandır tanıyorum.. bir kaç yıl boyunca aynı akedemide antreman yaptık.. o zamanlar onun bu oyun için olan yeteneğinin farkına vardım.. yaşına göre boyu uzundu ve çok güçlü vuruşlar yapabiliyordu.. zamanla deneyim kazanarak çok iyi yerlere gelecekti.. ve şimdi açıkca görülüyor ki kalitesini göstermeye başladı.. gelecekte görmek isteyeceğimiz yıldızlardan bir tanesi.." dedi..

roger federer hırvat ivo karlovic'e yenilerek kötü gidişine devam etti..
"servisimi kırdırmadan yenilmek çok üzücü ancak böyle yenilen tek oyuncu da ben değilim.. ivo çok iyi servis kullandı ve zor maç olacağı belliydi.. ne zaman ve nasıl olduğunu bilmiyorum ama sonunda üstün olan tarafa o oldu." diyen federer 235 haftadır sımsıkı tuttuğu birincilik koltuğunu kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya artık..
22 ace gönderen uzun adam karlovic ise "federer'İn tie-breaklerde her zaman kazanamayacağını biliyordum çünkü bu iş lotoya benziyor" diyen ivo karlovic çeyrek finalde alman kohlschreiber ile karşılaşacak..

philipp kohlschreiber amerikalı andy roddick'in boynundaki rahatsızlık nedeniyle turnuvadan çekilmesini iyi değerlendirdi zira ikinci turdaki rakibi olacaktı roddick ve onu yenmesi çok zordu.. üçüncü turda isveçli robin söderling'i 3 maç sayısı çevirerek yenmeyi başardı alman tenisçi ve çeyrek finale çıkmayı başardı..

turnuvada şu ana kadar en zorlu rakiplerle karşılaşan carlos moya'dır derim.. ilk turda janko tipsarevic'i, ikinci turda atp sıralamasının 4 numarası nikolay davydenko'yu ve üçüncü turda da güçlü rus igor andreev'i eleyerek çeyrek finale tırnağı ile kazıyarak geldi deyim yerindeyse.. eski formuna kavuşursa daha çok canlar yakacak gibi.. çeyrek finaldeki rakibi britanyalı andy murray.. murray de ikinci turda ev sahibi sam querrey'i ve üçüncü turda amerika serilerinde coşan rus dimitry tursunov'u yenme başarısını gösterdi..


carlos moya ile beraber ekvadorlu nicolas lapentti de eski günlerine göz kırpıyor.. 99 avustralya açık yarı finalisti ve 2002 wimbledon çeyrek finalisti lapentti turnuvanın 10 numaralı seribaşı fernando verdasco'yu set vermeden yenerek çeyrek finale çıktı.. ikinci turda bir başka ispanyol david ferrer'i yenme başarısını gösteren 31 yaşındaki raketi, çeyrek finalde bir başka ispanyol rafael nadal bekliyor..

rafael nadal florent serra'yı ezdikten sonra eski formunu yakalayıp ilk 15'e geri dönmek isteyen tommy haas'ı da yenerek çeyrek finale çıktı.. önünde artık 3 engel var zirve için..


çeyrek final programı

Read more...

31 Temmuz 2008 Perşembe

çöküş


roger federer
tüm zamanların en iyi tenis oyuncusu olduğunu söyleyenler var.. kusursuz bir oyuncu.. idi..
ama 2008 onun için kabus..

avustralya açık yarı finalinde djokovic'e kaybetmesi, ardından gelen roland garros ve wimbledon hezimetleri (hoş wimbledon'a hezimet denemez neredeyse 2-0 dan geri dönecekti, hatta çok da iyi oynadı o maçta ama sonuçta kendi evi gibiydi orası, yenilmemeliydi).. geçen hafta rogers cup'ta ilk maçta gelen mağlubiyet.. ve bu hafta cincinnati masters'ta azap dolu bir ikinci tur maçının ardından yine 3 sete giden maçta ivo karlovic'e yenildi..

şimdi ipler rafa nadal'ın elinde.. kazanırsa atp sıralamasında zirveye ispanyol bayrağını dikecek..

Read more...

durdurulamıyor


rafa nadal..
cincinnati masters ikinci tur maçında fransız florent serra'yı 6-0/6-1 ile geçti.. sadece 46 dakikada..

servis attığı oyunlarda 28 puan aldı ve sadece 9 puan verdi..
servis karşıladığı oyunlarda 22 puan aldı ve 11 puan verdi..

bu sene 7 turnuva kazandı 2'si grand slam (roland garros ve wimbledon) olmak üzere..
bu kazandığı 7 turnuva finalinden dördünü dünya 1 numarası roger federer'e, birini de dünya 3 numarası novak djokovic'e karşı kazandı..
cincinnati masters'ı da kazanırsa dünya sıralamasında 1 numaraya yerleşecek ispanyol raket..

2008 tam anlamıyla rafael nadal'ın yılı olmaya devam ediyor..

Read more...

30 Temmuz 2008 Çarşamba

canada masters'ta ikinci tur

canada masters'ta üçüncü gün maçlarında ana ivanovic, jelena jankovic ve maria sharapova korta çıkıyorlar..

ana ivanovic kendisinin şampiyon olduğu fransa açık'ta son 16'ya kalma başarısını gösteren petra kvitova ile yapacak ilk maçını.. 18 yaşındaki kvitova ilk turda japon aiko nakamura'yı geçti..
ilk turda vatandaşı iran asıllı aravane rezai'yi eleyen virginie razzano ikinci turda 8 numaralı seribaşı vera zvonareva'yı da geçerek adını üçüncü tura yazdırmayı başardı.. razzano victoria azarenka - sybille bammer maçının galibiyle oynayacak ki normal şartlar altında azarenka gelir buradan..

9 numaralı seribaşı patty schynder ve 15 numaralı seribaşı flavia pennetta kayıpsız 2. tura yükseldiler.. dinara safina da ilk maçına çıkacak bugün.. pennetta ve safina bir hafta önce los angeles'ta final oynamışlardı ve safina galip gelmeyi bilmişti.. bu ikili çeyrek finalde karşılaşacak bu sefer.. tabii önce pennetta'nın önündeki svetlana kuznetsova engelini aşması gerekecek..

değişik insan nicole vaidisova gitti yine acayip bir maç kaybetti ai sugiyama karşısında.. sorunlarını hala atlatamamış gibi kendisi.. sugiyama ikinci turda shahar peer ile oynayacak..
benim için hem beklendik hem beklenmedik bir sonuç da ikinci turda dominika cibulkova'nın elena dementieva'yı yenmesi idi.. dementieva kuşkusuz iyi bir oyuncu (servisleri dışında) bu kadar kolay bir mağlubiyet beklemiyodum kendisinden.. cibulkova'yı küçümsediğimden değil aslında onun da çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum da en azından 3 sete gitmeliydi maç.. izleyemedim maçı ama kolay teslim olmuş gibi dementieva..

tablonun en altında 2008 wimbledon'da çeyrek final gören taylandlı tamarine tanasugarn rus nadia petrova ile ikinci tur mücadelesi verecek.. bir başka rus maria kirilenko ev sahibi stephanie dubois ile 2 numaralı seribaşı jelena jankovic de aleksandra wozniak ile karşılaşacaklar.. turnuva 4 kanadalı ile başlamıştı.. ikinci turda bu sayı 2'ye indi.. sanırım üçüncü tur gören kanadalı olmayacak..

üçüncü günün programı

Read more...

cincinnati de ikinci tur

cincinnati'de ikinci tur eşleşmeleri de belli oldu.. hatta tablonun ilk çeyreğindeki ikinci tur maçları maçlar dün oynandı..

ilk turda jones bjorkman'ı geçen amerikalı raket robby ginepri ikinci tur maçında roger federer'e kabus dolu anlar yaşattı.. daha geçen hafta canada masters'ta ikinci turda elenen federer bu hafta da neredeyse aynı akıbeti yaşayacaktı.. ginepri tie-break'e giden ilk seti kazandı.. ikinci sette oyuncular servis attıkları oyunlara tutunmayı başarırken 11. oyunda robby ginepri federer'in servisini kırmayı başararak sette 6-5 öne geçti.. maçı kazanmak için servis attığı oyunu alması yeterdi ancak başaramadı.. rakibinin servisini kıran dünya sıralamasının 1 numarası tie-break oyununu da alarak setlerde durumu 1-1 e getirdi.. maç için servis atarken seti kaybeden ginepri bundan sonra toparlanamadı ve üçüncü ve son seti 6-0 kaybetti..

üçüncü turda federer, ikinci turda jose acasuso'yu set vermeden geçen ivo karlovic ile karşılaşacak.. acasuso ilk turda turnuvadan çekilen mario ancic'in yerine lucky loser olarak seçilen paul capdeville i geçmeyi bilmişti..

andy roddick de boynundaki sakatlık nedeniyle turnuvadan çekileceğini açıkladı.. maç öncesi ısınırken mikrofonu kapan roddick "sabah kalktığımda boynum ağrıyordu ve kafamı yana zorlukla çevirebiliyordum.. gelip şansımı denemek istedim ama olmadı.. başkasına şans vermeye karar verdim.. turnuvadan çekilmek beni öldürüyor.." şeklinde bir açıklama yaptı.. muhtemel ters yatmıştır, cereyan yemiştir.. işin ilginci olimpiyatlarda da mücadele etmeyecek kendisi.. olanca gücüyle amerika açık'a hazırlanıyor demek ki.. onun yerini alan koreli jun ise philipp kohlschreiber'a yenilmekten kurtulamadı.. kohlschreiber üçüncü turda robin söderling ile karşılaşacak..ilk turda janko tipsarevic i yenme başarısını gösteren "amca carlos moya" ikinci turda 4 numaralı seribaşı nikolay davydenko ile karşılaşacak.. aynı çeyrekte geçen sene burada iyi iş çıkaran radek stepanek'i ilk turda yenen igor andreev evsahibi john isner ile eşleşti.. ilk turda vatandaşı marat safin'e şans tanımayan dimitry tursunov fransız richard gasquet ile ve ilk turda paul-henri mathieu'yu 3 sette geçen sam querrey de britanyalı andy murray ile karşılaşacak..

tablonun alt kısmında ne güzel rövanş izleyeceğiz derken nicolas kiefer'in turnuvadan çekilmesi ile ilk turu rahat geçen gilles simon'un ikinci turdaki rakibi james blake.. simon çok iyi gidiyor bu ay, blake'i elemesi işten bile değil.. tomas berdych - andreas seppi ve simone bolelli-novak djokovic eşleşmeleri de zevkli geçecek gibi gözüküyor..

marin cilic'in ilk turda elenmesi beni şaşırttı açıkcası.. nicolas lapennti set vermeden geçti cilic'i ve ispanyol david ferrer ile karşılaşacak.. mikhail youzhny'i ilk turda geçen alman tommy haas ise çılgın insan gael monfils'in rakibi oldu.. rafael nadal fransız florent serra ile oynayacak ilk maçını.. rahat gibi.. zaten turnuvayı kazanması lazım hırslı oynayacaktır..

üçüncü günün programı

Read more...

28 Temmuz 2008 Pazartesi

2008 canada masters (wta)

2008 canada masters, nam-ı diğer rogers cup, bayanlarda bu hafta başlıyor.. 2007 şampiyonu justine henin malesef ki artık profesyonel tenisi bıraktığı için turnuvada mücadele edemeyecek..

eşleşmeler
turnuva resmi sitesi

maria sharapova güzel bir kura çekmiş.. tablonun alt tarafından onun geleceğini düşünüyorum.. ancak tablonun üst tarafı biraz karışık.. ana ivanovic, dinara safina ya da victoria azarenka gelebilir finale..

ilk günün programı için: 28 temmuz pazartesi

Read more...

cincinnati masters başlıyor

toronto rogers cup'tan sonra cincinnati masters bugün başlıyor..
2007 şampiyonu roger federer ve 2008 rogers cup şampiyonu rafael nadal favoriler arasında.. eğer nadal bu turnuvayı da kazanırsa dünya sıralamasında birinciliğe yükselecek.. o yüzden de çok önemli bir organizasyon..

rogers cup'ta daha ikinci turda elenen federer'in ve yine erken elenen novak djokovic'in performansları da merak konusu.. organizasyon hatası yüzünden rogers cup'ta bir günde iki maç oynamak zorunda kalan ve bu yüzden 2. turda elenen marat safin çıkıştaki vatandaşı dimitri tursunov ile karşılaşacak ilk gün..

bir başka ilginç eşleşme 2008 rogers cup yarı finalinde karşılaşan nicolas kiefer ile gilles simon arasında.. nicolas kiefer 3 sete giden zorlu mücadaleyi kazanmış ancak finalde rafael nadal'a yenilmişti..

eşleşmeler
turnuva resmi sitesi

ilk günün programı:

28 temmuz pazartesi

CENTER COURT start 11:00 am (tsi 18:00)
[12] T Robredo (ESP) vs M Fish (USA)
S Querrey (USA) vs P Mathieu (FRA)
[13] F Gonzalez (CHI) vs T Berdych (CZE)
Not Before 7:00 PM
D Tursunov (RUS) vs [WC] M Safin (RUS)
G Monfils (FRA) vs [WC] D Young (USA)

GRANDSTAND start 11:00 am
J Nieminen (FIN) vs E Gulbis (LAT)
F Lopez (ESP) vs A Seppi (ITA)
[Q} J Bjorkman (SWE) vs R Ginepri (USA)
[14] M Youzhny (RUS) vs T Haas (GER)
Not Before 7:00 PM
M Ancic (CRO) vs J Acasuso (ARG)

COURT 3 start 11:00 am
T Bellucci (BRA) vs [16] I Karlovic (CRO)
J Benneteau (FRA) vs R Soderling (SWE)
P Kohlschreiber (GER) vs [Q] M Yani (USA)

COURT 4 start 4:00 pm
S Aspelin (SWE) / J Murray (GBR) vs R Bopanna (IND) / J Cerretani (USA)
S Bolelli (ITA) / A Seppi (ITA) vs S Lipsky (USA) / D Martin (USA)

Read more...

arşiv

eski tenis yazılarına
http://blogacme.blogspot.com/search/label/tenis adresinden ulaşabilirisiniz..

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP