2 Ağustos 2008 Cumartesi

cincinnati - yarı final eşleşmeleri

cincinnati masters yarı final eşleşmeleri oldu:

rafael nadal - novak djokovic
andy murray - ivo karlovic

letonlaylı ernests gulbis'i her iki sette de birer kez servis kırarak eledi djokovic ve fransa açık'tan sonra rakibine yine set vermeden üstünlük sağladı.. yarıfinaldeki rakibi rafael nadal olacak.. rafael nadal'ın toplamda 9-3, bu sene ise 3-1lik üstünlüğü bulunuyor sırp tenisçi karşısında.. bu sene, daha önce tüm kort zeminlerinde karşılaştı bu ikili.. sert zemin turnuvası olan indian wells'i djokovic kazanırken, toprak zeminli hamburg ve roland garros yarı finalinde ve çim zemin queen's club finalinde kazanan taraf rafael nadal oldu.. novak djokovic'in kendini en rahat hissettiği kort sert zeminliler.. bu yüzden roland garros ya da queen's club'tan farklı bir mücadele bekliyorum ben.. djokovic mutlaka set almalı.. zaten set alamazsa rafael nadal'ı durduracak kimse kalmamış demektir..

nadal ise birinciliği garantiledi.. turnuvayı kazanırsa bu pazartesi, finalde kaybederse gelecek pazartesi, yarı finalde kaybederse ise 18 ağustos'ta birinci sırada onun adını göreceğiz.. bozuk ingilizcesinden anladığım kadarıyla (yazıya dökülmüş halinden bile bir şey anlaşılmıyor) "çok mutluyum ama aynı zamanda 1 numarada kalıcı olmak istiyorum.. yani hedefim olimpiyatlarda ve amerika açık'tan sonra da orada olabilmek.. bu yüzden eğlenmeye vakit yok" şeklinde bir açıklama yaptı..

novak djokovic ise nadal ile ilgili şunları söyledi: "sert kort onun için biraz daha zor çünkü rahat hareket edilemiyor.. top değişik sekiyor, toprak korttaki gibi kayamıyorsun.. bu kort oldukça hızlı ki bu benim yararıma olacak.. ama yine de burada bile mükemmel tenis oynuyor ve oldukça motive.."

diğer yarı final eşleşmesi ise nispeten daha az ilgi çekici.. federer'i eleyen hırvat kule ivo karlovic ile britanya'nın yeşillik bölgesinden gelen andy murray.. karlovic üçüncü turda roger federer'i harika bir oyun sonunda eledikten sonra dün alman kohlschreiber'i yine iki tie-break sonunda yenip yarı finale çıktı.. adamın servisi kırılmıyor ki.. servisiniz kırılmadıktan sonra karşı tarafın da servisini kırmak için kasmıyorsunuz tabi.. en azından karlovic öyle yapıyor.. tie-break'te etkili servislerle kotarıyor.. kendisi tie-breaklerin piyango gibi olduğunu söylemişti federer ile oynadığı maçtan sonra.. bu piyango üstüste iki kez karlovic'e çıktı.. bakalım murray karşısında da şansı yardımcı olacak mı? servislerinde istikrarı yakalayabilecek mi göreceğiz..

andy murray de eski günlerini arayan carlos moya'yı ilk seti kaybettiği maçta yenmeyi başardı.. ve 2001'de tim henman'dan sonra burada yarıfinale çıkan ilk britanyalı oldu.. sanki britanya her sene muhteşem tenis oyuncuları çıkarıyomuş gibi..

murray-karlovic maçı tsi 20:00'de
nadal-djokovic maçı ise tsi 02:00'de

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP