1 Ağustos 2008 Cuma

cincinnati - çeyrek final eşleşmeleri

dün oynanan karşılaşmalar neticesinde çeyrek final eşleşmeleri belli oldu cincinnati masters'ta.. öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki cincinnati masters üçüncü turdan itibaren harika eşleşmelere sahne oldu.. ve çeyrek finalde de güzel maçlar izleyeceğiz..

letonyalı genç yetenek ernests gulbis, amerikalı james blake'i 3 sete giden maçta yenmeyi başararak atp masters serilerindeki ilk çeyrek finaline çıkmaya hak kazandı.. bu yılki ise üçüncü çeyrek finali olacak (birisi fransa açık'tı hatırlayacağınız gibi).. maçtan sonra "ilk 10daki oyuncularla pek oynama şansı bulamıyorum, oynadığım zaman da onlara karşı üstün olmak kendime güvenimi pekiştiriyor" şeklinde konuştu..
gulbis çeyrek finalde çocukluktan arkadaşı novak djokovic ile karşılaşacak.. ikili bu sene roland garros çeyrek finalinde karşılaşmışlar ve djokovic set vermeden yarı finale çıkmayı başarmıştı..

sırp novak djokovic ise andreas seppi'yi 6-1 ve 6-2lik set skorlarıyla çok rahat geçti.. djokovic, ernest gulbis ile ilgili
"kendisini uzun zamandır tanıyorum.. bir kaç yıl boyunca aynı akedemide antreman yaptık.. o zamanlar onun bu oyun için olan yeteneğinin farkına vardım.. yaşına göre boyu uzundu ve çok güçlü vuruşlar yapabiliyordu.. zamanla deneyim kazanarak çok iyi yerlere gelecekti.. ve şimdi açıkca görülüyor ki kalitesini göstermeye başladı.. gelecekte görmek isteyeceğimiz yıldızlardan bir tanesi.." dedi..

roger federer hırvat ivo karlovic'e yenilerek kötü gidişine devam etti..
"servisimi kırdırmadan yenilmek çok üzücü ancak böyle yenilen tek oyuncu da ben değilim.. ivo çok iyi servis kullandı ve zor maç olacağı belliydi.. ne zaman ve nasıl olduğunu bilmiyorum ama sonunda üstün olan tarafa o oldu." diyen federer 235 haftadır sımsıkı tuttuğu birincilik koltuğunu kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya artık..
22 ace gönderen uzun adam karlovic ise "federer'İn tie-breaklerde her zaman kazanamayacağını biliyordum çünkü bu iş lotoya benziyor" diyen ivo karlovic çeyrek finalde alman kohlschreiber ile karşılaşacak..

philipp kohlschreiber amerikalı andy roddick'in boynundaki rahatsızlık nedeniyle turnuvadan çekilmesini iyi değerlendirdi zira ikinci turdaki rakibi olacaktı roddick ve onu yenmesi çok zordu.. üçüncü turda isveçli robin söderling'i 3 maç sayısı çevirerek yenmeyi başardı alman tenisçi ve çeyrek finale çıkmayı başardı..

turnuvada şu ana kadar en zorlu rakiplerle karşılaşan carlos moya'dır derim.. ilk turda janko tipsarevic'i, ikinci turda atp sıralamasının 4 numarası nikolay davydenko'yu ve üçüncü turda da güçlü rus igor andreev'i eleyerek çeyrek finale tırnağı ile kazıyarak geldi deyim yerindeyse.. eski formuna kavuşursa daha çok canlar yakacak gibi.. çeyrek finaldeki rakibi britanyalı andy murray.. murray de ikinci turda ev sahibi sam querrey'i ve üçüncü turda amerika serilerinde coşan rus dimitry tursunov'u yenme başarısını gösterdi..


carlos moya ile beraber ekvadorlu nicolas lapentti de eski günlerine göz kırpıyor.. 99 avustralya açık yarı finalisti ve 2002 wimbledon çeyrek finalisti lapentti turnuvanın 10 numaralı seribaşı fernando verdasco'yu set vermeden yenerek çeyrek finale çıktı.. ikinci turda bir başka ispanyol david ferrer'i yenme başarısını gösteren 31 yaşındaki raketi, çeyrek finalde bir başka ispanyol rafael nadal bekliyor..

rafael nadal florent serra'yı ezdikten sonra eski formunu yakalayıp ilk 15'e geri dönmek isteyen tommy haas'ı da yenerek çeyrek finale çıktı.. önünde artık 3 engel var zirve için..


çeyrek final programı

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP