17 Ekim 2009 Cumartesi

kremlin cup, doha'ya son bilet ve clijsters

wta'de artık sezon sonu turnuvası öncesi son haftaya gelmiş bulunuyoruz.. iki turnuva var bu hafta.. lüksemburg ve moskova'daki kremlin cup.. kremlin cup karma bir turnuva.. erkekler ve kadınlar aynı anda oynayacaklar..

doha'ya son bilet için jankovic, zvonareva, radwanska ve pennetta yarışıyor biliyorsunuz.. 12 ekim haftasındaki puan durumu şu şekilde:

jankovic 3555
zvonareva 3550
radwanska 3330
pennetta 3130

jankovic sakat olduğu için bu hafta mücadele edemedi hiçbir turnuvada puanı sabit kalacak.. zvonareva da yoktu bu hafta.. radwanska ve pennetta ise linz'de yarı final gördüler ve 130'ar puan daha aldılar böylece bu haftaki race sıralaması şu şekilde olacak:

jankovic 3555
zvonareva 3550
radwanska 3460
pennetta 3260

bu 4 isim kremlin cup'ta ilk 4 seribaşı olacaklar bu hafta.. turnuva

şampiyona 470
finaliste 320
yarı finaliste 200
çeyrek finaliste 120
2. tura 60 puan veriyor..

pennetta'nın doha'ya gidebilmesi için hem jankovic'in hem de zvonareva'nın çeyrek finalden önce yenilmesi gerekiyor.. tabi kendisinin şampiyon olması ve radwanska'nın da finali görmemesi.. anlayacağınız pennetta'nın işi yaş..

radwanska şampiyon olursa kesin gidiyor.. finale çıkarsa jankovic ve zvonareva'nın final görmemesi gerekecek.. aksi takdirde final gören gidiyor..

zvonareva'nın gidebilmesi için jankovic'ten 1 tur fazla görmesi ilk şart.. çeyrek finalde elenirse radwanska ve pennetta'nın final görmemesini dileyecek..

jankovic'in durumu ise zvonareva'nınki ile yakın.. zvonareva'dan önce elenirse gidemiyor..

doha'ya son bilet konusunda emre yazıcıol'un bu hafta boyunca değindiği bir konu var.. wta bu organizasyon ile ilgili bir madde koymuş ve diyor ki, eğer bir tenisçi yıl içinde çok üstün bir başarıya imza atmışsa 8. kontenjan ona ayrılabilir.. bu tanıma uyan biri var bu sene , o da kim clijsters.. emre yazıcıol, eğer böyle bir madde varsa ve bu sene kullanılmazsa ne zaman kullanılacak diyor..

ben katılmıyorum.. özellikle turnuvadan 1 hafta önce bile turnuvaya gidecek son kişi belli değilken ve 4 kişi bu son kontenjan için savaşıyorken ne kadar büyük bir şey başarmış olursa olsun clijsters'ın sezon sonu turnuvasına gitmesi bu oyuncular için haksızlıktır.. radwanska'nın ne kadar yorgun bir şekilde mücadele ettiğini gördük bu hafta linz'de.. jankovic kolundaki sakatlığa rağmen doha'ya gidebilmek için bu hafta korta çıkacak.. bu sporcuların emeklerinin boşa gitmesi demek oluyor bu bana göre..

ha madem böyle bir madde koydun o zaman turnuvaya 1 ay kala açıklarsın wild card olarak amerika açık'ı kazandığı için kim clijsters'ı alıyoruz diye.. bu 4 kişi de sakatlığa ve yorgunluğa, sakatlanma pahasına son haftalarda ter dökmezler..

bu konu daha tartışılır.. ana tabloya bir göz atalım:

kremlin cup ana tablosu (wta)

tablonun üst tarafı kesinlikle daha zor ve bu dörtlüden zvonareva ve radwanska üst tarafa düşenler.. radwanska'nın yarı finale ulaşabilmesi için kirilenko, wozniak ve cirstea'yı geçmesi gerekiyor.. zvonareva'nın ise olası çeyrek final rakibi nadia petrova.. ikinci turda pavluçenkova ile oynayabilir.. geçen sene yine son turnuvaya kadar çekişip azarenka'nın üzerinde doha'ya gitmeyi başarmıştı vera.. bu sefer olmayacak gibi..

pennetta ilk turda szavay ile oynayacak.. dushevina ve cibulkova/martinez sanchez yarı finale gelene kadar karşılaşacağı rakipleri.. yorgunluk ya da sakatlık vurmazsa yarı finale kadar çıkması olası italyan'ın.. jankovic'in yarı final yolundaki rakipleri ise shvedova, safarova ve vesnina/kleybanova.. shvedova jankovic'i amerika açık'ta elemişti hatırlayacağınız gibi.. jankovic'in sağ kolundaki sakatlık da düşünüldüğünde ilk tur mağlubiyeti bütün haftayı eğlenceli kılar..

bir de erkekler tablosunu sıkıştıralım araya

kremlin cup ana tablosu (atp)

ne davydenko, ne tipsarevic, ne yozuhny, ne hanescu.. tabloya bakıp da köllerer'i görünce bir anda titreme geldi.. kadınlar versiyonu bu kadar heyecanlı iken erkekler versiyonu nasıl bu kadar ezik olabilir bir turnuvanın.. köllerer'i koydun ya ana tabloya benim için bittin kremlin.. ilk turda tipsarevic ile oynayacak.. tipsarevic aklı başında bir adamdır ama biraz ters de bir insandır.. hani olay çıkabilir o maçta köllerer rahat durmazsa.. tablonun en üstüne 4 rus'un denk gelmesi garip olmuş..

Read more...

şangay masters: söderling evine!

yürrüüüüüü söderling anca gidersin.. (umarım şu an küfür etmiyorumdur söderling'e) isveçli'yi isveç köftesi yemek üzere evine yolladık bugün.. marsel'in de katıldığı if stockholm (if i was a big player, are you player söd, are you player?) turnuvasında mücadele edecek bu hafta.. sen tsonga gibi yıl sonuna doğru coşan bi adamı yenip feliciano lopez gibi dengesiz birine yenil.. neden dengesiz zira geçen haftaki beijing elemelerinde david young'a yenilip ana tablo görememişti, bu hafta yarı final gördü.. işte bu tam söderling'e göre bi iş.. (içimde söderling nefretini kusa kusa bitiremem)

nadal direkten döndü yine.. agassi haklı bi yerde.. nadal hiçbir zaman 2009 roland garros öncesi nadal olamayacak, yaşı önemli değil, devri geçti demesi bu yüzden andre'nin.. ljubicic sol poposundan sakatlanmasa belki alırdı maçı belli mi olur.. böylece etti mi sana 8 sakat.. djokovic zorlansa da iyi kotardı, koçum benim, bu haftayı da kazan da üst üste 2 hafta sükse (success) yap.. ama rakibi davydenko olacak nole'nin.. iki haftanın yorgunluğu yarın fena çıkabilir.. set bile alamayabilir bizim oğlan..

linz'de radwasnka ölümüne oynamaya devam ediyor.. doha'ya gitmeyi koymuş kafasına.. ama pennetta da bırakmıyor hani.. yarın (bugün? saat kaç?) dananın kuyruğu kopacak.. pennetta daha zorlu bir rakiple oynuyor, sendeleyebilir, takılabilir, yere kapaklanabilir.. kvitova wickmayer'e göre nispeten daha kolay ve şişman..

osaka'da erkeklere özenen kadınlar (hep cesca'dan dolayı oluyor) sakatlanıyorlar.. çeyrek finalde iki fire verildi.. marion abrtoli sağ omzundaki sakatlık nedeni ile mirza karşısında müsabakadan çekilince hint raket kendini bir anda yarı finalde buldu.. caroline wozniacki ile oynayacak.. polonya kökleri derbisini bu sefer danish kazandı.. diğer galip is cesca oldu (aman tanrııııııııım).. melinda czink'in ayağındaki sakatlık (gümüş halhal?) nedeniyle maça bile çıkmadan yarı final.. oooh! o da sam stosur ile oynayacak..

iyi oldu bu ne zamandır geyik bi post yayınlamıyordum.. naber?

günün sonuçları

atp (şangay)
[1] R Nadal (ESP) d I Ljubicic (CRO) 36 63 ret. (left hip)
[2] N Djokovic (SRB) d [8] G Simon (FRA) 63 26 62
[6] N Davydenko (RUS) d [13] R Stepanek (CZE) 61 46 61
F Lopez (ESP) d [9] R Soderling (SWE) 76(4) 63

wta (linz)
(1) F Pennetta (ITA) d. I Raluca Olaru (ROU) 75 62
(2) A Radwanska (POL) d. (7) L Safarova (CZE) 63 76(9)
(3/WC) Y Wickmayer (BEL) d. (8) S Errani (ITA) 75 63
P Kvitova (CZE) d. (4) C Suárez Navarro (ESP) 75 64

wta (osaka)
(1) C Wozniacki (DEN) d. (6) A Wozniak (CAN) 62 67(1) 62
S Mirza (IND) d. (2) M Bartoli (FRA) 64 20 ret. (right shoulder injury)
(3) S Stosur (AUS) d. J Craybas (USA) 61 63
(4) F Schiavone (ITA) d. (7) M Czink (HUN) w/o (right foot injury)

cumartesinin programı

atp (şangay)

wta (linz)

1. Petra Kvitova vs. Agnieszka Radwanska (14:00 - tsi 15)
2. Flavia Pennetta vs. Yanina Wickmayer

wta (osaka)

1. Francesca Schiavone vs. Sania Mirza (12:00 - tsi 06)
2. Caroline Wozniacki vs. Samantha Stosur

Read more...

stockholm eleme kurası

normalde post girmeyecek zıbarıp yatağıma yatacaktım ancak russell marsel'in kurasını ve yarınki maçını merak etmiş iki satır güzel kafayla yazayım..

stockholm'de ana tablo görebilmesi için 3 maç oynaması gerekiyor marsel'in.. ilk tur rakibi yerel oyunculardan ervin eleskovic.. marsel'in önünde yenemeyeceği rakip yok ana tabloya kadar.. inceleyin:

eleme tablosu

turnuva ana tablosu henüz açıklanmadı yarın açıklanır.. bu turnuva ve bu hafta oynanacak olan turnuvalar hakkında tablolar açıklandıktan sonra yazarım..

stockholm'de yarının eleme programı

Read more...

16 Ekim 2009 Cuma

şangay masters: sakat işler bunlar..


sakatlıklar can sıkmaya başladı.. bir turnuvada 7 tane sakatlık nedeni ile maçtan çekilme.. bugün monfils ve wawrinka'nın çekilmesi ile şangay'da pazartesi'den bu yana sakatlanıp maçı yarım bırakanların sayısı 7'yi buldu.. monfils sırtından, wawrinka ise karnından sakatlandılar..

safin'in bu konuda söyledikleri çok doğru.. 2004 olimpiyatları sırasında roddick ile bu konu hakkında konuştuklarını andy'nin kendisine "çok fazla turnuva oynuyorsun" dediğini onun da "sezon çok uzun kısalttırmalıyız" şeklinde cevap verdiğini ardından sanki yanlış bir şey söylemiş gibi tepki aldığını söylüyor safin.. "şimdi ise düştükleri hale bak hepsi dökülüyor, herkes sezonun çok uzun olduğunu söylüyor.. bunu anlamak 6 yıl mı aldı?" diye ekliyor..

andy roddick twitter vasıtasıyla çözümler sıraladı.. mart ayında takvimden turnuva çıkarılmadan 2 hafta kazanç sağladı.. kendisinden soğuk füzyon da bekliyorum ben..

wta sezonu ekim ayında bitiriyor artık ve tenisçiler temiz 2 ay dinleniyorlar.. atp'de bu süre 1 aydan bile az..

nadal ve djokovic çok rahat geçtiler bu turu da.. söderling ve davydenko sezon sonundaki iyi gidişlerini devam ettiriyorlar.. çeyrek final eşleşmeleri şöyle:

rafael nadal - ivan ljubicic
feliciano lopez - robin söderling
nikolay davydenko - radek stepanek
gilles simon - novak djokovic

5 aydır beklediğim karşılaşma ufukta.. rafael nadal ile söderling arasındaki maçı iple çekiyorum.. gilles simon - novak djokovic arasındaki maç da zorlu olacağa benzer.. nole'nin işi zor bence..

osaka'da yine polonya kökenlilerin kapışması var çeyrek finalde.. c-woz ile a-woz.. son maçta sıfırı görünce çekilmişti maçtan danimarkalı.. bakalım burada ne olacak.. şenoğlu/shvedova ikilisi yine ikinci maçlarında elendiler ve harika bir istikrar abidesi olma yolunda ilerliyorlar..

linz'de ise has polonyalılar çeyrek finali olamadı.. abla radwanska fransız alize cornet'i güzel bir maç sonunda geçerken küçük radwanska'nın gücü safarova'ya yetmedi..

günün sonuçları

atp (şangay)
[1] R Nadal (ESP) d [14] T Robredo (ESP) 61 64
[2] N Djokovic (SRB) d [Q] R Schuettler (GER) 64 62
[9] R Soderling (SWE) d [5] J Tsonga (FRA) 63 63
[8] G Simon (FRA) d T Berdych (CZE) 63 64
[6] N Davydenko (RUS) d [10] F Gonzalez (CHI) 63 75
I Ljubicic (CRO) d [11] G Monfils (FRA) 62 30 ret.
[13] R Stepanek (CZE) d S Wawrinka (SUI) 36 76(5) 42 ret.
F Lopez (ESP) d J Melzer (AUT) 57 76(3) 61

wta (linz)
(1) F Pennetta (ITA) d. A-Lena Groenfeld (GER) 63 46 62
(2) A Radwanska (POL) d. A Cornet (FRA) 64 75
(3/WC) Y Wickmayer (BEL) d. A Dulgheru (ROU) 26 63 61
(7) L Safarova (CZE) d. U Radwanska (POL) 64 64
I Raluca Olaru (ROU) d. (Q) J Goerges (GER) 36 62 75

wta (osaka)
(1) C Wozniacki (DEN) d. K O'Brien (GBR) 60 61
(3) S Stosur (AUS) d. A Morigami (JPN) 61 62
(6) A Wozniak (CAN) d. (Q) C Kai-Chen (TPE) 75 76(2)
J Craybas (USA) d. M Johansson (FRA) 26 62 60


cumanın programı

atp (şangay)

wta(linz)
Centre Court (from 13.00hrs)
1. Petra Kvitova vs. Carla Suárez Navarro
2. Lucie Safarova vs. Agnieszka Radwanska
3. Flavia Pennetta vs. Ioana Raluca Olaru
4. Yanina Wickmayer vs. Sara Errani

wta(osaka)
Centre Court (from 11.00hrs)
1. Melinda Czink vs. Francesca Schiavone
2. Sania Mirza vs. Marion Bartoli (NB 12.30hrs)
3. Caroline Wozniacki vs. Aleksandra Wozniak
4. Samantha Stosur vs. Jill Craybas

Read more...

15 Ekim 2009 Perşembe

haber turu: minar'a ceza, paszek ocak'ta

ivo minar temmuz ayında arjantin karşısındaki eşleşmede doping maddesi kullandığı gerekçesi ile 8 ay ceza aldı.. kullandığı madde methylhexanamine (metilheksamin).. ivo minar maddeyi bir yiyecek vasıtası ile aldığını ve doping olarak kullanma niyeti olmadığını söylemişti.. fakat itf eninde sonunda bu maddenin oyuncunun vücuduna girdiğini ve bunun doping sayıldığını söyleyerek cezayı onadı.. böylece minar'ın temmuz ayından sonra yani stuttgart, hamburg ve gstaad'da aldığı puanlar silinecek ve minar mart 2010'da tekrar kortlara dönebilecek..

metilheksamin saykoaktif tabir edilen ilaçlardan yani direkt olarak merkezi sinir sistemine etki ederek algı düzeyini, bilinci ve davranışları etkiliyor.. burun spreylerinde kullanılan bir madde metilheksamin.. ayrıca bu madde bitkisel yağların bir bileşeni bu yüzden yiyecek destekleyici olarak da kullanılıyor.. işte ivo minar'ın düştüğü hata da burada.. en azından kanıtı göstermiş ve 2 yıl men cezası almaktan kurtulmuş çek raket..

-----

kim clijsters 2 sene önce annelik keyfini yaşadıktan sonra geçtiğimiz gün teyze oldu.. kardeşi elke, cruz leo adında bir çocuk dünyaya getirdi..

-----

tamira paszek antremanlara devam ediyor ve avustralya açık 2010'a hazır olmayı planlıyor.. hatırlayacağınız üzere onun da bir doping olayı vardı, blogda anlatmıştım.. tedavisi yasak bir yöntem içeriyordu ve pazsek bunu bir röportaj sırasında gazeteciden öğrenmiş ve hemen koşarak anti doping kurumuna olayı açıklamıştı.. bunun üzerine herhangi bir ceza almamıştı genç avusturyalı..

bu arada ben zayıflamış gördüm tamira'yı..

-----

koca adam mark philippoussis paraya sıkışmış, durumu çok kötü.. mortgage borcu yüzünden evini satmak zorunda kalan avustralyalı şimdi de nişan ve evlilik töreninin haklarını bir kadın dergisine satmaya uğraşıyormuş.. jennifer esposito müstakbel eş..

Read more...

foto: being marat safin

marat: sizi güneş'ten korur..

(foto: FREDERIC J. BROWN/AFP/Getty Images)

Read more...

şangay masters: tepetaklak

amerika açık şampiyonu del potro, federer galibiyetinden bu yana maç kazanamıyor.. geçen hafta ilk turda roger-vasselin'e kaybetmişti arjantinli, bu hafta da ilk setini kaybettiği maçta sağ bilek (el) tendonundaki sakatlık nedeniyle maçtan çekildi.. sezon sonu turnuvasına hazır olmak için dinleneceğini söyledi..

günün sürprizi ivan ljubicic'ten geldi.. fernando verdasco'yu iki sette geçmeyi başardı hırvat raket.. amerika açık'tan sonra verdasco'nun gidişi de pek iyi gözükmüyor.. sezon sonu turnuvasını henüz garantilemedi.. geçen seneden kouryacağı puan az olsa da bu erken turlarda elenmeler hayra alamet değil..

rafa nadal ve novak djokovic ilk tur maçlarını kazandılar.. djokovic'in karşısında ernests gulbis'i görmek isterdi gönül ama kuğu ilk turda fognini'ye elendi.. ikinci sette bir ara 5-0 gerideydi, halkayı yiyecek sandım ama oradan 5-3 yapmayı başarmış letonyalı.. yetmedi tabi.. djokovic - gulbis göremedik böylece.. nadal tıpkı geçen haftaki gibi yine set kaybetti blake karşısında..

bugün sakatlanan bir diğer isim alman tommy haas oldu.. kronik sağ omuz sakatlığı nüksetti malesef.. yine de haftaya stockholm'de oynacağını söyledi.. vatandaşı schüttler tur atladı ve nole ile karşılaşacak üçüncü turda..

tomas berdych ilk turda marin cilic'i geçmişti ikinci turda marat safin'i yenerek rus'un uzakdoğu turunu sonlandıran isim oldu.. safin maçtan sonra oldukça sinirliydi.. berdych'in sakatlıktan yakınıp sonra birden koşmaya ve winnerlarla puan kazanmaya başlamasını eleştirdi..

kadınlar için pek bir şey yazasım yok.. bugün emre yazıcıol'un yanındaydım niculescu ile radwanska maçı yayınında.. bitse de gitsem diye tenis tanrılarına yalvardım.. çok garip vuruşlar, çok garip ralliler.. 16 oyunda 10 kez servis mi kırılır? zaten bir ara emre de "bu tenis değil başka bir şey yapıyorlar" dedi..

linz'de çeyrek finalde radwanska kardeşler karşılaşabilir.. bu açıdan ilginç.. alize cornet bugün geriden gilip barrois'yı yenerek güzel bir iş yaptı..

bu arada emre yazıcıol dedim bir de caner eler'den bahsedeyim.. sağolsun sevgili caner bazı yayınlarda blogu izleyenlerle paylaşıyormuş.. hiç rastlayamadım, şahsen o ana tanıklık etmek isterim, kendisi söyledi bi kaç kez bahsettim diye.. kendisine blog vasıtası ile de teşekkür edeyim..

günün sonuçları

atp (şangay)
[1] R Nadal (ESP) d J Blake (USA) 62 67(4) 64
[2] N Djokovic (SRB) d [Q] F Fognini (ITA) 63 61
J Melzer (AUT) d [3] J del Potro (ARG) 75 21 ret. (right wrist)
[5] J Tsonga (FRA) d [WC] S Zeng (CHN) 63 63
I Ljubicic (CRO) d [7] F Verdasco (ESP) 64 76(6)
[8] G Simon (FRA) d V Troicki (SRB) 63 64
[9] R Soderling (SWE) d N Almagro (ESP) 64 75
[11] G Monfils (FRA) d L Hewitt (AUS) 46 64 62
[14] T Robredo (ESP) d [Q] F Mayer (GER) 46 76(10) 64 - Saved 3 M.P.
[Q] R Schuettler (GER) d [15] T Haas (GER) 64 ret. (right shoulder)
F Lopez (ESP) d [16] D Ferrer (ESP) 46 75 61
T Berdych (CZE) d [WC] M Safin (RUS) 36 64 64

wta (linz)
(4) C Suárez Navarro (ESP) d. O Govortsova (BLR) 63 64
P Kvitova (CZE) d. (5) I Benesova (CZE) 64 75
(8) S Errani (ITA) d. T Malek (GER) 63 60
(2) A Radwanska (POL) d. M Niculescu (ROU) 64 62
(3/WC) Y Wickmayer (BEL) d. T Bacsinszky (SUI) 76(6) 64
A Cornet (FRA) d. K Barrois (GER) 46 63 63
A Dulgheru (ROU) d. S Bammer (AUT) 63 61

osaka sonuçları bir önceki postta..

perşembenin programı

atp (şangay)

wta (linz)
Centre Court (from 14.00hrs)
1. L Safarova vs. U Radwanska
2. A Cornet vs. Aa Radwanska
3. Y Wickmayer vs. A Dulgheru
4. F Pennetta vs. A-Lena Groenefeld (NB 20.15hrs)

Court 1 (from 14.30hrs)
1. Ioana Raluca Olaru vs. Julia Goerges
2. Errani/Olaru vs. Jans/Rosolska (NB 16.00hrs; after suitable rest)
3. Borwell/Kops-Jones vs. Shaughnessy/Vinci (NB 18.00hrs)

wta (osaka)
Centre Court (from 11.00hrs)
1. J Craybas vs. M Johansson
2. C Kai-Chen vs. A Wozniak
3. C Wozniacki vs. K O'Brien
4. Coin/Johansson vs. King/Mirza
5. S Stosur vs. A Morigami (NB 18.30hrs)

Court 1 (from 12.00hrs)
1. Scheepers/Spears vs. Senoglu/Shvedova
2. Craybas/Tanasugarn vs. Czink/Grandin

Read more...

14 Ekim 2009 Çarşamba

şangay masters: 40 kere söylersen olurmuş..

roddick daha iki gün önce tur'un ara vermemesinden, tenisçilerin dinlenecek vakit bulamamasından yakınıyordu.. dün wawrinka karşısında maçın yedinci oyununda çekilmek zorunda kaldı.. böylece söylediklerinde haklı olduğunu bir de bu şekilde gösterdi.. sol dizi iflas etmiş gibi duruyordu.. sezon sonu turnuvasına katılmayı garantilemedi ama o zamana kadar hiç turnuva oynamasa bile hak kazanacaktır büyük ihtimalle.. asıl soru: sezon sonu turnuvasına kadar iyileşecek mi?

beijing finalisti marin cilic yorgunluktan olsa gerek ilk turda berdych'e elendi.. ben bu satırları yazarken berdych marat safin ile oynuyor ve ilk seti kaybetti..

bugün del potro, tsonga, verdasco, nadal ve djokovic korta çıkıyorlar.. nadal ile blake arasındaki rövanş mücadelesi izlenir..

çarşambanın programı

Read more...

osaka: olağan şüpheliler

hanımlar lütfen!! gülmemeniz lazım! keyser söze hanginiz? hey bi dakka... o adam nası girdi aranıza? hıı cesca'ymış o..

koniçiva! vataşiva onur ve osaka'daki turnuva ile devam ediyoruz.. çarşamba gününün maçları oynandı ve bitti bile.. daha avusturya'nın çarşamba maçları başlamadı halbuse.. üzerinde güneş batmayan uygarlık: wta..

(2) Marion Bartoli (FRA) d. (WC) Kurumi Nara (JPN) 61 61
(4) Francesca Schiavone (ITA) d. Chan Yung-Jan (TPE) 63 06 63
(7) Melinda Czink (HUN) d. Vania King (USA) 64 62
Sania Mirza (IND) d. Viktoriya Kutuzova (UKR) 64 63

bugün bunlar oldu işte.. şok bir mağlubiyet yok.. seribaşılardan shvedova ve peer elendi.. sania mirza evlendikten sonra ilk defa maç kazandı sanırım.. atıyor da olabilirim.. hatta bugün de yendi etti mi sana iki.. şenoğlu/shvedova ikilisi ilk tur maçlarını kazandılar..

Read more...

foto geçidi: linz: oktoberfest candır

ne güzel denk gelmiş linz'deki turnuva.. wta hanımları hemen yerel kıyafetleri giyip poz verdiler..

sorana ilk turda elendi burada.. ben de tahminimde yanılmış oldum.. ne'n var kuzum?

aaaa timeaa.. özlemişim.. o kıyafetin göğüsleri daha çok gözümüze sokması gerekmez mi?

pennetta her türlü güzel ben daha bir şey demiyorum..

alize cornet ve devasa burun delikleri..


bi özetleyelim neler oldu ilk iki günde.. cirstea elendi.. turnuvada tekrar çıkış yapacak demiştim olmadı.. elendiği isim ise istanbul cup'ta kendisi ile fotoğraf çektirme gafletinde bulunduğum julia görges.. julia görges = ana ivanovic v2.. yanında quasimodo gibi kalmıştım..

pennetta ve grönefeld tur atladılar ve birbirleri ile karşılaşacaklar.. pennetta'nın bu turnuvayı ve haftaya oynayacağı turnuvayı kesin kazanması lazım ki sezon sonu şampiyonasına gidebilsin..

çarşamba gününün programı:

Centre Court (from 14.00hrs - tsi 15)
1. Kristina Barrois vs. Alizé Cornet
2. Monica Niculescu vs. Agnieszka Radwanska
3. Sybille Bammer vs. Alexandra Dulgheru (NB 16.00hrs)
4. Yanina Wickmayer vs. Timea Bacsinszky
5. Tatjana Malek vs. Sara Errani (NB 20.15hrs)

Court 1 (from 14.00hrs)
1. Olga Govortsova vs. Carla Suárez Navarro
2. Dekmeijere/Pelletier vs. Hlavackova/Hradecka
3. Iveta Benesova vs. Petra Kvitova
4. Groenefeld/Srebotnik vs. Govortsova/Poutchek
5. Goerges/Klemenschits vs. Shaughnessy/Vinci

Read more...

12 Ekim 2009 Pazartesi

şangay masters: pazartesinin programı

atp (şangay) (tsi +5)
M Zverev (GER) vs [10] F Gonzalez (CHI)
[13] R Stepanek (CZE) vs J Ferrero (ESP)
[Q] M Llodra (FRA) vs [14] T Robredo (ESP)
R Gasquet (FRA) vs [16] D Ferrer (ESP)
J Blake (USA) vs I Karlovic (CRO)
[WC] M Gong (CHN) vs [WC] M Safin (RUS)
[Q] L Kubot (POL) vs S Wawrinka (SUI)
[Q] F Mayer (GER) vs P Petzschner (GER)
M Vassallo Arguello (ARG) vs [Q] R Schuettler (GER)
[Q] F Fognini (ITA) vs [WC] E Gulbis (LAT)
[Q] M Chiudinelli (SUI) vs [Q] T Bellucci (BRA)

pdf olarak

wta (linz) (tsi -1)
Center Court (from 11.30hrs)
1. S Gehrlein vs. K Sprem (Q Final)
2. N Hofmanova vs. P Martic (Q Final)
3. P Kvitova vs. A Petkovic
4. U Radwanska vs. Y Meusburger (NB 17.00hrs)
5. K Srebotnik vs. C Suárez Navarro (NB 18.30hrs)

Court 1 (from 12.00hrs)
1. J Goerges vs. B Zahlavova Strycova (Q Final)
2. A Rezai vs. A Hlavackova (Q Final)
3. L Hradecka vs. Ioana Raluca Olaru
4. Barrois/Woehr vs. Beygelzimer/Klepac
5. Dekmeijere/Pelletier vs. Parra Santonja/Uhlirova


wta (osaka) (tsi +6)
Centre Court (from 10.00hrs)
1. A Spears vs. S Ferguson (Q Final)
2. S Peer vs. S Mirza (NB 11.00hrs)
3. M Kirilenko vs. V Kutuzova
4. M Czink vs. R Fuda

Court 1 (from 10.00hrs)
1. C Kai-Chen vs. H Wen-Hsin (Q Final)
2. C Scheepers vs. K Iijima (Q Final; NB 11.00hrs)
3. A Kremer vs. F Schiavone
4. Craybas/Tanasugarn vs. Haynes/Hsu

Court 2 (from 11.00hrs)
1. A Rodionova vs. A Panova (Q Final)
2. K O'Brien vs. A Glatch
3. M Johansson vs. Y Shvedova

Read more...

11 Ekim 2009 Pazar

40. haftanın şampiyonları: nole, sveta, jo-willy

n djokovic d. m cilic 6-2/7-6(4)

yağmur arasından sonrayı izleyebildim.. 2-2'ye kadar cilic çok iyi oynamış diyorlar.. fakat yağmur arasından sonra ilk sette hiç oyun alamadı hırvat raket.. 2 kez servis kıran nole ilk seti 6-2 ile kapadı.. ikinci sete cilic servis kırarak başladı.. çok daha iyi bir oyun gösterdi bu sette.. nole geri dönmeyi başardı sete 3-3'te.. 2'şer kez daha birbirlerinin servislerini kırdılar ve set tie-break'e gitti.. tie-break'te cilic'in return'ü dışarı çıkınca novak djokovic bu seneki 3. şampiyonluğunu kazanmış oldu.. cilic gibi iyi servis kullanan bir tenisçinin toplam 5 kere servisini kırmak büyük başarı.. kararlılık ve konsantrasyon gerektirir.. murray bunu yapamadı (ki turdaki en iyi returncüdür), nadal bunu yapamadı (ki turdaki en iyi defansif oyuna sahiptir).. bravo nole..

s kuznetsova d. a radwanska 6-2/6-4

radwanska haziran 2008'den bu yana ilk finalini oynuyordu ve son roland garros şampiyonu karşısında direnemedi.. burada 2006 yılında şampiyon olan sveta bu seneki 3. şampiyonluğunu yaşadı..

jw tsonga d. m youzhny 6-3/6-3

tokyo'da şampiyon tsonga.. tıpkı geçen seneki gibi bu sene de yıl sonuna doğru coştu fransız.. geçen hafta yarı final oynadı troicki'ye kaybetti.. bu hafta önce yarı finalde vatandaşı monfils'i 55 dakikada 6-3'lük iki set ile geçti, bugün de turnuva başından beri 3 seribaşı eleyen youzhny'i 1 saatte yine 6-3lük iki set sonucu mağlup etti..

bu da bonus.. belçika/mons'daki challenger turnuvasında janko tipsarevic şampiyon oldu.. 14 mayıs 2007'den bu yana gelen ilk şampiyonluk.. atp tour'da henüz şampiyonluğu yok tipsy'nin.. eşek kadar oldu hala challengerlarda..

Read more...

41. hafta: şangay masters, linz ve osaka

bu hafta wta bir ayağını avrupa'ya atıyor.. zaten hem atp, hem de wta için uzakdoğudaki son hafta yani bu haftadan sonra maçları izlemek için uyku düzenimizi bozmamıza gerek kalmayacak demek oluyor bu..

şangay (shanghai) masters'tan başlayalım.. bildiğiniz gibi tennis masters cup yani sezon sonu turnuvası 2005'ten geçen seneye kadar şangay'da yapılmıştı.. şangay masters atp tour turnuvası olarak bu sene ilk defa düzenlenecek.. 2005'ten önce heineken open adı altında international seviyesinde bir organizasyonda.. şimdi 1000 puan veriyor..

roger federer yorgunluk, andy murray de sakatlık yüzünden çekildi turnuvadan.. 1 numaralı seribaşı rafa nadal'ı, djokovic, del potro ve sırayla diğerleri takip ediyor.. ana tablo bugün açıklandı..

ilk turu bye rafael nadal'ın ikinci turda karlovic-blake maçının galibi ile oynayacağını görüyoruz.. james blake daha 2 gün önce iyice bi sallamıştı nadal'ı.. bir rövanş izlemek iyi olur.. ernests gulbis nasıl berbat kuralar çekilir gösteriyor.. ilk turda elemeden gelecek biriyle oynayacak ardından çocukluk arkadaşı novak djokovic ile.. üçüncü turda olası bir tommy haas - novak djokovic eşleşmesi wimbledon 2009 anılarını canlandırması açısından renkli olacağa benzer.. del potro'nun kurası kısmen rahat ancak çeyrel finalde jw tsonga geliyor karşısına.. safin wild card olarak dahil.. ilk turda çinli bir wild card ile oyanayacak.. ikinci turdaki rakibi stepanek - cilic maçından gelecek tenisçi..

hewitt - isner
söderling - hanescu
kohlschreiber - almagro ilk tur maçlarından çekişmeli geçmelerini beklediklerim..

atp'nin resmi sitesinde draw challenge diye bir yarışma var.. masters ve üzeri turnuvalarda, turnuva başlamadan her turun galiplerini tahmin edip şampiyonu belirliyorsunuz.. demin oynadım ve fernando gonzalez şampiyon çıktı.. çok ilginç.. kesin ilk turda elencek demek oluyor bu o zaman..

wta'in uzakdoğu ayağı hp open adı altında osaka'da yapılıyor.. bu da yeni bir organizasyon.. wozniacki, bartoli, stosur, schiavone başı çeken isimler.. shvedova da burada mücadele edecek bu da demek oluyor ki ipek şenoğlu da burada..

avrupa'da avusturya'nın linz kentinde köklü sayılabilecek bir turnuva var.. 87 yılından beri düzenlenen turnuva'nın son şampiyonu ana ivanovic bu yıl yok.. pennetta, bugün beijing'de final oynayacak olan agnieszka radwanska, yanina wickmayer, alize cornet, sorana cirstea gibi isimler var.. özellikle son 1,5 ayda sıralamada 13 basamak gerileyen cirstea'nın tutunma turnuvası olacak gibime geliyor.. görücez..

bu yıl istanbul cup'ta gördüğümüz tenisçilerden finalist lucie hradecka, sempatiklik abidesi timea bacsinszky, andrea petkovic, olga govortsova, hırçın kız urszula radwanska linz'de mücadele edecek isimlerden.. yine aravane rezai ve onu istanbul'da yenen -sempatiklik ve güzellik abidesi no2- marta domachowska elemelerde ana tabloya çıkmak için mücadele veriyorlar ve birbirleri ile eşleştiler.. marta yine yenerse mesut edecek beni..

atp - şangay masters ana tablo
wta - osaka (hp open) ana tablo
wta - (generali ladies) linz ana tablo

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP