16 Ekim 2009 Cuma

şangay masters: sakat işler bunlar..


sakatlıklar can sıkmaya başladı.. bir turnuvada 7 tane sakatlık nedeni ile maçtan çekilme.. bugün monfils ve wawrinka'nın çekilmesi ile şangay'da pazartesi'den bu yana sakatlanıp maçı yarım bırakanların sayısı 7'yi buldu.. monfils sırtından, wawrinka ise karnından sakatlandılar..

safin'in bu konuda söyledikleri çok doğru.. 2004 olimpiyatları sırasında roddick ile bu konu hakkında konuştuklarını andy'nin kendisine "çok fazla turnuva oynuyorsun" dediğini onun da "sezon çok uzun kısalttırmalıyız" şeklinde cevap verdiğini ardından sanki yanlış bir şey söylemiş gibi tepki aldığını söylüyor safin.. "şimdi ise düştükleri hale bak hepsi dökülüyor, herkes sezonun çok uzun olduğunu söylüyor.. bunu anlamak 6 yıl mı aldı?" diye ekliyor..

andy roddick twitter vasıtasıyla çözümler sıraladı.. mart ayında takvimden turnuva çıkarılmadan 2 hafta kazanç sağladı.. kendisinden soğuk füzyon da bekliyorum ben..

wta sezonu ekim ayında bitiriyor artık ve tenisçiler temiz 2 ay dinleniyorlar.. atp'de bu süre 1 aydan bile az..

nadal ve djokovic çok rahat geçtiler bu turu da.. söderling ve davydenko sezon sonundaki iyi gidişlerini devam ettiriyorlar.. çeyrek final eşleşmeleri şöyle:

rafael nadal - ivan ljubicic
feliciano lopez - robin söderling
nikolay davydenko - radek stepanek
gilles simon - novak djokovic

5 aydır beklediğim karşılaşma ufukta.. rafael nadal ile söderling arasındaki maçı iple çekiyorum.. gilles simon - novak djokovic arasındaki maç da zorlu olacağa benzer.. nole'nin işi zor bence..

osaka'da yine polonya kökenlilerin kapışması var çeyrek finalde.. c-woz ile a-woz.. son maçta sıfırı görünce çekilmişti maçtan danimarkalı.. bakalım burada ne olacak.. şenoğlu/shvedova ikilisi yine ikinci maçlarında elendiler ve harika bir istikrar abidesi olma yolunda ilerliyorlar..

linz'de ise has polonyalılar çeyrek finali olamadı.. abla radwanska fransız alize cornet'i güzel bir maç sonunda geçerken küçük radwanska'nın gücü safarova'ya yetmedi..

günün sonuçları

atp (şangay)
[1] R Nadal (ESP) d [14] T Robredo (ESP) 61 64
[2] N Djokovic (SRB) d [Q] R Schuettler (GER) 64 62
[9] R Soderling (SWE) d [5] J Tsonga (FRA) 63 63
[8] G Simon (FRA) d T Berdych (CZE) 63 64
[6] N Davydenko (RUS) d [10] F Gonzalez (CHI) 63 75
I Ljubicic (CRO) d [11] G Monfils (FRA) 62 30 ret.
[13] R Stepanek (CZE) d S Wawrinka (SUI) 36 76(5) 42 ret.
F Lopez (ESP) d J Melzer (AUT) 57 76(3) 61

wta (linz)
(1) F Pennetta (ITA) d. A-Lena Groenfeld (GER) 63 46 62
(2) A Radwanska (POL) d. A Cornet (FRA) 64 75
(3/WC) Y Wickmayer (BEL) d. A Dulgheru (ROU) 26 63 61
(7) L Safarova (CZE) d. U Radwanska (POL) 64 64
I Raluca Olaru (ROU) d. (Q) J Goerges (GER) 36 62 75

wta (osaka)
(1) C Wozniacki (DEN) d. K O'Brien (GBR) 60 61
(3) S Stosur (AUS) d. A Morigami (JPN) 61 62
(6) A Wozniak (CAN) d. (Q) C Kai-Chen (TPE) 75 76(2)
J Craybas (USA) d. M Johansson (FRA) 26 62 60


cumanın programı

atp (şangay)

wta(linz)
Centre Court (from 13.00hrs)
1. Petra Kvitova vs. Carla Suárez Navarro
2. Lucie Safarova vs. Agnieszka Radwanska
3. Flavia Pennetta vs. Ioana Raluca Olaru
4. Yanina Wickmayer vs. Sara Errani

wta(osaka)
Centre Court (from 11.00hrs)
1. Melinda Czink vs. Francesca Schiavone
2. Sania Mirza vs. Marion Bartoli (NB 12.30hrs)
3. Caroline Wozniacki vs. Aleksandra Wozniak
4. Samantha Stosur vs. Jill Craybas

8 yorum:

Spooky 16 Ekim 2009 10:41  

Bu takvim işi çok karışık...
Ben hala Amerika Açık ile sezonun kapanması gerektiğini savunuyorum.

onur 16 Ekim 2009 11:43  

yok artık o kadar acımasız olmayalım.. amerika açık ile bitmesi demek eylülde bitmesi demek.. ekim sonu iyidir.. neticede düşük sıralamadaki oyuncuların da puan ve paraya ihtiyaçları var.. turnuva sayısı azaltılmadan da sıkıştırılabilir..

Spooky 16 Ekim 2009 12:10  

Ben Eylül'de bitsin demiyorum. Amerika Açık ekim ortasına kaysın diyorum.

Zaten Avustralya'da tenisçiler, çok sıcak beynimiz, başımız kızardı diye şikayet ediyorlar. Avustralya Açık'ı atalım şubat ortasına hatta sonuna, roland garros ile wimbledon'ın arası çok az onların da arasını açalım (aynı da kalabilir) wimbledon'dan sonra doldur turnuvaları. hatta en son uzakdoğu'ya gidilsin oradan hooop amerika'ya gidilsin oynayalım bitsin.

özetle takvimi hem sıkıştırıyoruz hem de kaydırıyoruz.

sezon grand slam ile bitsin diyorum çünkü grand slamlerden sonra sakatlık oluyor, saçma sapan elenenler oluyor.. amaan ne uğraşıcam almışım amerika'yı veya oynamışım bütün sezon diye tatile çıkanı oluyor...

onur 16 Ekim 2009 12:22  

ha sen öyle diyosun.. doğru diyosun.. tenisçilerin yılsonu motivasyonlarını arttırmak gerek.. sezon sonu turnuvaları buna çare değil malesef.. fakat ekim sonu bir grand slam demek daha kötü hava koşulları demek.. onu düşünmüşlerdir bence.. avustralya açık'ı ekim'e kaydırsalar bu sefer 7 ay grand slamsiz geçecek o daha feci..

Unknown 16 Ekim 2009 18:18  

bence bazı gereksiz turnuvalar çıkarılsın olsun bitsin.

Russell 16 Ekim 2009 21:55  

marsel'in stockholm'deki kurası hakkında bir bilgin var mı acaba? yarın sabah ilk elemelerin başlıyor olması lazım da, turnuvanın sitesi 2008'de kalmış.

bağıntısız olarak, en uyuz olduğum şeydir turnuvalarda takvimin, eşleşmelerin doğru düzgün aktarılamaması. 2 turnuvanın 1'inde var, 1'inde yok, o kadar zor mu şu iş için bir tane adam bulmak, otursun, güncellesin falan. bizim istanbul cup tenis kalitesi olarak dandikliğine rağmen bu açıdan on numaraydı bence.

onur 17 Ekim 2009 04:02  

@forevertennis bazı gereksiz turnuvalar derken?

@russell bi post girdim demin.. ayrıca haklısın bazı turnuvalar hiç iplemiyorlar websitelerini..

Unknown 17 Ekim 2009 13:44  

gereksiz turnuvadan kastım eğer turnuvaya seyirciler tarafından pek ilgi göstermiyorsa ve tenisçilere de büyük bir getirisi yoksa bence kaldırılmalı.
yani andalucia tennis experience örneğin.isveç açık...gereksiz international,250,500 turnuvaları falan (hatta istanbul cup bile olabilir)

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP