27 Mart 2010 Cumartesi

miami: cumartesinin programı


Marsel ve İpek saat 22.00 gibi korttalar.

Read more...

miami: ispanyollar ev sahiplerinden daha iyi

Miami'de dördüncü gün de yitip giderken erkeklerde tablonun alt tarafından üçüncü tura çıkanlar belli oldu. Korta çıkan ev sahibi 5 raketten sadece ikisi gülerken yedi İspanyol'un beşi tur atlamayı bildi. Günün şoku Novak Djokovic'in elenmesiydi.


İki numaralı seribaşı Novak Djokovic daha turnuvadaki ilk maçında 1.68'lik küçük adam Olivier Rochus'e üç set sonunda boyun eğerek turnuvaya veda etti. Baştan sona berbat bir tenis oynayan Djoker son sette 5-2'den 5-4'e getirmeyi başarıp servis kullanırken servisini kırdırıp maçı verdi. 2 kere servis kırıp üst üste 3 oyun aldıktan sonra böylesine bir absürdlüğü neden yaptı bilmiyorum. Basit hata sayısı 62'ydi Sırp raketin. 10 kez çift hata yapan Djoker, 44 ikinci servisin sadece 14 ünden puan çıkartabilince galibiyet neredeyse imkansız hale geldi. Maçtan sonra her eşyin farkında olan Nole, "Ben iyi oynamaya çalışyordum, ama o benden daha iyiydi" dedi.

Komik olan şu ki bu maçı kazanan ikinci turda James Blake'in rakibi olacaktı ve Amerikalı raket de maçın büyük bir bölümünü izledi. Rochus kazanınca da "Bu adam çok yetenekli, boyuna göre neredeyse her top onun için yüksek ama o zıplıyor, vuruyor" diyordu. 2 saat sonra Thomaz Belluci karşısından maçtan boynu bükük ayrılıyordu Blake. Kendi evinde daha ilk maçında yenilen eski ilk 10 oyuncusu. İlk 10'a hiçbir zaman yakışmadığını biliyordum Blake.

Bir başka Amerikalı ve 21 numaralı seribaşı Sam Querrey, Jeremy Chardy'e üç sette boyun eğdi. Fransız raket ilk turda da Mario Ancic'i yenmişti. ÜÇüncü turdaki rakibi Nicolas Almagro. Indian Wells'in sürpriz şampiyonu Ivan Ljubicic'in Miami'de çeyrek finalden ötesini göremeyeceğini düşünüyordum. Adam beni tersten yanılttı ve daha ilk maçında sakatlanıp maçı bıraktı. Benjamin Becker karşısında ilk seti 6-4 alan Hırvat raket ikinci setin ilk oyunu tamamlandıktan sonra müsabakadan ve turnuvadan çekilmiş oldu. Becker'in rakibi Tommy Robredo. Sergey Stakhovsky seribaşı eleyen bir diğer isim. 32 numaralı seribaşı Julien Bennteau'yu geçen Ukraynalı raket Andy Roddick ile dördüncü tura çıkmak için mücadele edecek. Amerikalı raket gülen ev sahiplerindendi. Hem de zorlu bir isim karşısında, Igor Andreev karşısında iki sette kazandı maçı.

 Turnuvanın ikinci gününde 20lik dişi iltihaplanan Nadal'ın rakibi daha ironik olamazdı. Taylor Dent(ist), Nadal'ın derdine derman oldu. Amerika Açık'ta geir dönüşünde sonra dikkat çekici bir performans ortaya koyan Dent ondan sonra durulmuştu. Gerileme devam ediyor. Rafael Nadal 6-4/6-3 ile rahat güldü. Üçüncü turdaki eşleşme is e heyecan verici. İspanyol raket üçüncü turda David Nalbandian ile karşılaşacak. Nalbandian iyileştiydi, iyileşmediydi derken Miami'de ilk turda Lukasz Kubot'u ikinci turda da 30 numaralı seribaşı Viktor Troicki'yi mağlup ederek yoluna devam etti. Aynı 1/8'de üçüncü tur gören diğer iki isim Ivo Karlovic ve David Ferrer. İspanyollar iyi gidiyor.

Bir başka İspanyol Juan Carlos Ferrero, Daniel Köllerer karşısında 4 oyun oynadı ardından psikopat Köllerer sağ dirseğinden sakatlanarak maçı bıraktı. Ferrero'nun rakibi John Isner olacak. Çok çekişmeli bir maçın ardından vatandaşı Michael Russell'ı yendi ve üçüncü tura yükselen taraf oldu. İlk seti başabaş giden ve iki Alman'ı karşı karşıya getiren müsabakada oyunlar 6-6 iken Florian Mayer baldırının ihanetine uğradı ve dünkü üçüncü kurban oldu. Fili'nin rakibi Tsonga.

Kadınlarda tablonun alt tarafında üçüncü tur eşleşmeleri tamamlandı böylece tüm eşleşmeler belli oldu.

İki numaralı seribaşı Caroline Wozniacki, Bulgar Tsvetana Pironkova ile karşılaştı ikinci turda. Bulgar raket 2008'in ilk yarısında güzel tenis oynamış, İstanbul Cup'ta yarı final görmüş ve ondan sonra durulmuştu. Hala da durgun. İlk seti aldığı maçta dün Caro'ya yenildi. Genç Danimarkalı'nın rakibi Maria Kirilenko olacak. Clash of the Babes. Bundan önce 4 kez karşılaşan ikiliden Kirilenko hiç galip gelemedi hatta set bile alamadı. En son geçtiğimiz hafta Indian Wells'te de yine üçüncü turda oynamışlar ve Woz 6-0/6-3 ile çok rahat galip gelmişti. Anastasia Pavluçenkova artık maç kazanmaya alıştığını ispatlıyor. Tamira Paszek'i yenerek üçüncü tura yükselen Rus raketin rakibi italyan Sikiyavone. İtalyan raket de Alize Cornet'nin hayallerini yıkmaya devam eden isim oldu.

Justine Henin ile Dementieva arasındaki merakla beklenen müsabakadan mutlu ayrılan yine Juju oldu. Hem de bu sefer çok daha rahat bir skorla galip gelerek. Indian Wells'te ikinci turdaki Dulko mağlubiyetinden sonra çok çalıştığını ve Dementieva karşısında da Avustralya'daki kadar zorlanmadığını belirtti Belçikalı. Juju, Dominika Cibulkova ile oynayacak dördüncü tura çıkmak için. Melanie Oudin'in serbest düşüşü devam ediyor. Vera Zvonareva karşısında hiçbir varlık gösteremedi. Amerika Açık'ta Ruslara yaptıklarını şimdi Ruslar ona geri ödetiyorlar sindire sindire. Zvonareva'nın rakibi Sara Errani.

Diğer ağır Belçikalı Kim Clijsters da ilk maçında Kvitova'ya sadece 2 oyun vererek turladı. Shahar Peer ile karşılaşacak üçüncü turda. Diğer turlayanlar Azarenka ve Safarova. Beşinci 1/8lik dilimden seribaşılar Jankovic, Vesnina ve Stosur üçüncü turu görürken Jie Zheng, Razzano'ya yenilerek şaşırttı.

İpek Şenoğlu bu arada çiftlerde Yaroslava Shvedova ile birlikte ana tabloya girdi. Bugün Marsel ile aynı saatte TSİ 22.00 gibi korta çıkıyorlar.

Günün Sonuçları:
O Rochus (BEL) d [2] N Djokovic (SRB) 62 67(7) 64
[4] R Nadal (ESP) d T Dent (USA) 64 63
[6] A Roddick (USA) d I Andreev (RUS) 64 64
[8] J Tsonga (FRA) d G Garcia-Lopez (ESP) 64 63
B Becker (GER) d [11] I Ljubicic (CRO) 46 01 ret. (back)
[12] J Ferrero (ESP) d D Koellerer (AUT) 40 ret. (right elbow)
[15] D Ferrer (ESP) d M Llodra (FRA) 62 64
[17] J Isner (USA) d M Russell (USA) 76(5) 26 76(5)
[18] T Robredo (ESP) d [Q] I Marchenko (UKR) 63 46 64
J Chardy (FRA) d [21] S Querrey (USA) 46 64 62
[24] I Karlovic (CRO) d D Gimeno-Traver (ESP) 63 67(5) 63
[27] T Bellucci (BRA) d J Blake (USA) 36 61 62
[28] P Kohlschreiber (GER) d F Mayer (GER) 66 ret. (hamstring)
[WC] D Nalbandian (ARG) d [30] V Troicki (SRB) 63 46 64
S Stakhovsky (UKR) d [32] J Benneteau (FRA) 63 76(5)
[33] N Almagro (ESP) d E Schwank (ARG) 64 75

(2) C Wozniacki (DEN) d. (Q) T Pironkova (BUL) 36 63 64
(4) V Azarenka (BLR) d. A Dulgheru (ROU) 63 62
(WC) J Henin (BEL) d. (5) E Dementieva (RUS) 63 62
(7) J Jankovic (SRB) d. (Q) M Koryttseva (UKR) 64 60
(9) S Stosur (AUS) d. C Suárez Navarro (ESP) 46 75 62
(11) V Zvonareva (RUS) d. M Oudin (USA) 61 62
(14) K Clijsters (BEL) d. P Kvitova (CZE) 61 61
(15) F Schiavone (ITA) d. A Cornet (FRA) 63 62
(17) S Peer (ISR) d. A Kudryavtseva (RUS) 61 60
V Razzano (FRA) d. (20) Jie (CHN) 64 62
(22) A Pavlyuchenkova (RUS) d. T Paszek (AUT) 76(4) 46 63
S Errani (ITA) d. (24) AKleybanova (RUS) 64 75
(26) D Cibulkova (SVK) d. (Q) S Arvidsson (SWE) 60 62
(28) E Vesnina (RUS) d. J Goerges (GER) 63 64
L Safarova (CZE) d. (29) MJ Martínez Sánchez (ESP) 46 76(3) 62
(32) M Kirilenko (RUS) d. M Czink (HUN) 46 62 76(4)

(Foto: Getty/AP)

Read more...

26 Mart 2010 Cuma

miami: cumanın programı

Read more...

miami: gençler iyi gidiyor

Salı günü başlayan Miami'deki Sony Ericsson Open'da kadınlarda tablonun üst tarafından üçüncü tura yükselenler belli oldu. İkinci turda boy gösteren 16 seribaşıdan yedisi turnuvaya veda etti. 1 numaralı seribaşı Svetlana Kuznetsova, Çinli Shuai Peng karşısında set kaybetti ama yine de galip ayrılmayı başardı. Üçüncü turda Agnes Szavay ile oynayacak ki Macar raket Alicia Molik'e oyun bile vermeden bagelledi Avustralyalı'yı. Indian Wells'te ikinci turda Justine Henin'i mağlup eden Gisela Dulko yine bir seribaşı raketi, 21 numaralı seribaşı Alona Bondarenko'yu iki sette geçip Marion Bartoli ile oynamaya hak kazandı. Bartoli de kalburüstü tenisçilerden Rybarikova'yı yendi.

Seribaşı katliamının yaşandığı ikinci 1/8'de Yanina Wickmayer dışındaki üç seribaşı da elendi. Benim gençlerden Petra Martic, 18 numaralı seribaşı Aravane Rezai'yi üç sette geçerek büyük bir galibiyete imza attı. Emin değilim ama kariyerinin en büyük galibiyeti olabilir. Bir başka genç Polona Hercog ise Kanadalı Aleksandra Wozniak'ı yenerek üçünncü tur gördü. Avustralya Açık'tan sonra kariyerinde ilk kez ilk 10'a giren Na Li ise, İstanbul Cup'ta stalker gibi takip ettiğim Timea Bacsinszky'e mağlup oldu. Dördüncü turda en azından ya Hercog'u ya da Bacsinszky'i göreceğiz, negzel.

Bollettieri kökenli de Brito ile Sorana Cirstea arasındaki ilk tur müacdelesini Cirstea kazandı ve Venus ile eşleşti. Williams, Romen raket için çok fazlaydı. 6-4/6-3 ile kazanan Amerikalı üçüncü tura yükseldi. Rakibi ise 30 numaralı seribaşı Garriguez'i eleyen Roberta Vinci. Aynı 1/8'deki diğer iki seribaşı Hantuchova ile Petrova rakiplerini mağlup ederek üçüncü turda birbirleri ile eşleşti.


Ana Ivanovic'e zor bir kura dedim. Seribaşıları saydım yok efendim Pennetta dedim, Lisicki dedim. Petkovic ve Shvedova ikisini de yenerek daha ilk maçlarında turnuva dışına itti onları. Andrea Petkovic, Flavia'yı üç sette geçerken son seti sıfıra karşı kazandı. Kazak raket ise Lisicki karşısında ilk seti aldıktan sonra Alaman kız yine sakatlanıp maçtan çekildi. Haas'ın dişi versiyonu'dur bu. (Bu arada Haas artık ABD adına mücadele ediyor). Ivanovic ise maç kazandı. Parmentier'i iki set sonucu geçerek üçüncü turda A-Rad ile eşleşti. Bundan 2 sene önce favori olarak çıkacağı müsabakaya şimdi underdog olarak çıkıyor Sırp raket. Ben hezimetten korkuyorum. Daha fazla rezil etmesin kızcağız kendini üzülürüm.

Erkeklerde seribaşılar bugün korta çıkacak. İlk tur maçlarının ardından pek sürpriz sonuç yok. En çok şaşırtan sonuç Victor Hanescu'nun Alejandro Falla'ya yenilmesi. Bir de Sırpların son bombası Filip Krajinovic'in James Blake'e ecel terleri döktürmesi var. Bollettieri öğrencisi 92 doğumlu raket turnuvaya wildcard ile katılmıştı. Bollettieri tıpkı de Brito'ya yaptığı gibi zamanında bu çocuk 16 yaşındayken de övmüştü, gaz vermişti:
"One of the brighter prospects in Serbia's upcoming generation is another kid who left home to develop, again with us at the academy, and that's a 16-year-old boy called Filip Krajinovic, who I advise you to keep an eye on. He's going to be a hell of a player: impeccable groundstrokes, hits the ball hard and early, with little spin. He's got a two-handed backhand, moves well. He reminds me in a lot of ways of Andre Agassi, except Andre was not so comfortable at the net."
Tabi ki büyük ihtimalle fos çıkacaktır.


Günün sonuçları:
[LL] N Lapentti (ECU) d P Starace (ITA) 75 63
M Fish (USA) d L Mayer (ARG) 76(4) 64
H Zeballos (ARG) d A Seppi (ITA) 76(4) 62
J Chela (ARG) d P Lorenzi (ITA) 64 36 76(3)
P Petzschner (GER) d [Q] R Sweeting (USA) 63 61
[Q] M Ilhan (TUR) d P Cuevas (URU) 62 62
[Q] S Giraldo (COL) d [LL] M Daniel (BRA) 63 62
A Falla (COL) d V Hanescu (ROU) 76(4) 36 64
D Sela (ISR) d E Korolev (KAZ) 63 63
T de Bakker (NED) d R Ram (USA) 64 75
M Berrer (GER) d L Lacko (SVK) 75 46 63
[Q] Y Lu (TPE) d F Fognini (ITA) 67(5) 62 64
F Serra (FRA) d [Q] N Massu (CHI) 64 64
P Luczak (AUS) d O Hernandez (ESP) 63 76(4)
[Q] K Anderson (RSA) d [Q] R Mello (BRA) 63 61
S Robert (FRA) d A Beck (GER) 75 64

(1) S Kuznetsova (RUS) d. P Shuai (CHN) 62 36 64
(3) V Williams (USA) d. S Cirstea (ROU) 64 63
(6) A Radwanska (POL) d. E Makarova (RUS) 75 60
T Bacsinszky (SUI) d. (8) L Na (CHN) 64 46 76(3)
A Petkovic (GER) d. (10) F Pennetta (ITA) 63 36 60
(12) Y Wickmayer (BEL) d. (Q) E Baltacha (GBR) 61 63
(13) M Bartoli (FRA) d. M Rybarikova (SVK) 62 64
(16) N Petrova (RUS) d. K Date Krumm (JPN) 63 76(7)
(WC) P Martic (CRO) d. (18) A Rezai (FRA) 75 57 64
(19) D Hantuchova (SVK) d. P Schnyder (SUI) 61 64
G Dulko (ARG) d. (21) A Bondarenko (UKR) 75 62
Y Shvedova (KAZ) d. (23) S Lisicki (GER) 63 01 ret.
(25) A Ivanovic (SRB) d. (Q) P Parmentier (FRA) 64 63
(27) A Szavay (HUN) d. (WC) A Molik (AUS) 60 60
R Vinci (ITA) d. (30) A Medina Garrigues (ESP) 64 76(5)
P Hercog (SLO) d. (31) A Wozniak (CAN) 76(5) 63

Read more...

marsel çok sıcak



Marsel İlhan, Miami Masters ilk turunda Uruguay (Tarafımdan her zaman Homer Simpson - u are gay esprisi ile anılan ülke) topraklarından çıkmış dünya 46 numarası Pablo Cuevas'ı 6-2'lik iki set ile geçerek ikinci tura yükseldi. Maçı izleyemedim stream yoktu yalnız livescore'dan takip ettiğime göre baştan sona önde götürdü ve üstündü Marsel.

Nereden nerelere geldik. Hem de sadece 8-9 ay içinde. Marsel'in Amerika Açık başarısından sonra hemen heyecanlanmamak gerektiğini öncelikle hep ilk turda elense de istikrarlı bir şekilde ana tablo görmesi gerektiğini söylemiştim. Marsel bunu yavaş yavaş gerçekleştiriyor ve ilginç olan şu ki ATP Tur'da (Challengerlarda değil) ana tablo gördüğü zaman ilk turda elenmiyor (sadece 1 istisna var o da geçen sene Tokyo). Bu yıl Avustralya Açık'ta Sebastien Grosjean'ı, Rotterdam'da Guillermo Garica-Lopez'i (ki adam Indian Wells'te çok iyi bir performans sergiledi), ve Miami'de de Pablo Cuevas'ı (çok iyi bir çiftler oyuncusu) mağlup etti. Geçen sene Amerika Açık'ta Christophe Rochus'ü, Bangkok'ta ise Benjamin Becker'i (Agassi'nin son maçını oynadığı isim) geçmişti. Tek istisna Tokyo. İlk turda Monfils ile eşleşmişti ve elenmişti.

Şimdi rakip Juan Monaco. Toprak kortta etkili ama sert kortta da boş değil. Zamanında ilk 15'te ikamet etmiş, geçen hafta da Indian Wells'te ikinci haftayı görmüştü. Formda olduğu kesin. Marsel'in yenilecek olması büyük ihtimal. Ha ama geçerse de Fernando Gonzalez var. Avustralya Açık ikinci turunda yenildiği Şilili raketin kafası son 2-3 haftadır ülkesindeki depremdeydi. O yüzden ben daha şanslı görüyorum Marsel'i ki Ozi Açık'ta zorlamıştı Fernando'yu.

Tabii önümüzdeki maç Juan Monaco. Önce o engeli atlamak lazım. Haydi Marsel!

Read more...

25 Mart 2010 Perşembe

miami: perşembenin programı


Marsel'in maçı gece 11-12 gibi başlayacak. Grandstand'de olduğu için internet üzerinden de stream bulunabilir.

Read more...

24 Mart 2010 Çarşamba

foto: dişinde bir şey var sveta

Read more...

miami: çarşambanın programı

Read more...

miami: kadınlar hep erken başlıyor


Kadınlarda ana tablo maçları hep erkeklerden önce başlıyor. Erkekler hep assolist gibi geç başlatılıyor turnuvaya. Saçmalık. Oynayın karma karma.


12 maç oynandı kadınlar ilk turunda. Genç tenisçilerden Polona Hercog, Çek rakibini rahat geçti. Indian Wells'te Henin'i gözünü kırpmadan eleyen Dulko da Govortsova'yı yenmeyi bildi. Florida'daki Nick Bollettieri öğrencisi 93lü de Brito, bir nevi kendi evinde Sorana Cirstea'ya yakın geçen iki set sonucu elenerek daha çok yolunun olduğunu gösterdi. Hırvat gençlerden Petra Martic, ilk seti kaybettiği müsabakada Julie Coin'ı yenmeyi başarırken Ajla Tomljanovic bir zamanlar İpek Şenoğlu ile seviyelib ir çiftler partnerliği bulunan Shvedova'ya ilk seti aldığı maçı veriyordu. Yine de bu kzıcağız da ümit var ama göğüsleri küçültmesi lazım. Uzun yıllar sonra tenis dönen Ashley Harkleroad, yine bu sene tenise dönüş yapmış olan Avustralyalı Alicia Molik'ten iki oyun alabildi. O da iyi, o da iyi.



Günün sonuçları:
P Hercog (SLO) d. B Zahlavova Strycova (CZE) 63 60
G Dulko (ARG) d. O Govortsova (BLR) 64 61
S Cirstea (ROU) d. (WC) M Larcher de Brito (POR) 75 76(9)
L Safarova (CZE) d. K Kanepi (EST) 67(1) 64 63
Y Shvedova (KAZ) d. (WC) A Tomljanovic (CRO) 67(1) 76(3) 75
A Dulgheru (ROU) d. I Raluca Olaru (ROU) 61 63
M Rybarikova (SVK) d. L Hradecka (CZE) 36 64 62
P Shuai (CHN) d. V King (USA) 64 16 63
P Kvitova (CZE) d. T Garbin (ITA) 64 64
A Kudryavtseva (RUS) d. V Dushevina (RUS) 46 61 64
(WC) P Martic (CRO) d. J Coin (FRA) 57 76(1) 63
(WC) A Molik (AUS) d. A Harkleroad (USA) 61 61

(Foto: Getty)

Read more...

glam, set, match




Djokovic, Ivanovic, Mel B ve tanımadığım Jay Sean diye bir adam öyle eğlenmişler işte.

(Foto: Getty)

Read more...

miami 2010 erkekler tablosu


Erkeklerde sakatlıkları bulunan Juan Martin Del Potro ve Nikolay Davydenko dışında ilk 10 yine burada. Del Potro'yu özledim artık gelsin kaldığı yerden devam etsin.

1 numaralı seribaşı Federer kendi 1/8'lik diliminde dördüncü tura kadar rahat gelir. Bu turdaki olası rakibi Simon veya Berdych. Simon, Federer karşısında head-to-head'te önde olan ender isimlerden. Yine bir arıza çıakrtabilir. Ama önce Çek raketi geçmesi lazım. Buradan çeyrek finale çıkan tenisçinin rakibi ise çok dişli bir mücadeleden sonra sağ kalan raket olacak. Fernando Verdasco, Marcos Baghdatis ve Marin Cilic, son sekize kalmak için mücadele edecekler.

Federer'in tarafına yine 3 numaralı seribaşı düştü. Bu da demek oluyor ki Nadal yine Djokovic'in tarafında, Murray ise yukarıda. Murray ilk maçında, ikinci turda Mardy Fish ile Leonardo Mayer arasındaki müsabakanın galibi ile oynayacak. Murray'in çeyrek final yolundaki engeller ise Feli Lopez, Wawrinka, Youzhny ve Almagro. Buradan gelecek raketi çeyrekte karşılayacak isimler zorlu.

Fernando Gonzalez ülkesinde deprem nedeniyle oluşan yaraları biraz da olsa sardıktan sonra müsabakalara geri döndü. Çeyrek final yolundaki rakipleri, son zamanlarda müthiş tenis oynayan Juan Monaco, her zaman günlümün şampiyonu Janko Tipsarevic ve hiçbir zaman gönlüme sokmadığım Robin Söderling. Monaco-Söderling maçının galibi Murray'nin çeyrekteki rakibi olur.

Tablonun en altında Djokovic var doğal olarak. O.Rochus-Gasquet kapışmasının galibi ile oynayacak ilk maçını. Dördüncü turdaki olası rakipleri arasında Gael Monfils, Sam Querrey ve Mario Ancic var. Çeyrek finale başarıyla çıkarsa ise onu Roddick, Robredo veya Ljubicic bekliyor olacak. Bir Indian Wells rövanşı görmek hiç de fena olmaz hani. Hoş, daha önce dördüncü turda da finalin rövanşı olacak gibi. Bakalım.

Nadal'ın zorlanmadan çeyrek finale yükseleceğini düşünüyorum. Karlovic, sakatlıktan yeni yeni kurtulan Nalbandian ve David Ferrer rakibi olamaz. Belki Viktor Troicki bir sürpriz yaparsa yapar ama düşük ihtimal. İspanyol'un olası çeyrek final rakipleri ise Tsonga, Kohlschreiber, Isner ve Ferrero. Şu turnuva bi toprak kort turnuvası olsaydı Kohlschreiber'a şans tanırdım. Sert zeminde imkansıza yakın tabii.

Marsel İlhan'ın rakibi Pablo Cuevas. Bence yine çok zor bir rakip değil. Marsel ilk turu geçtiği takdirde Juan Monaco ile karşılaşacak. Bizim oğlan bu savruk oyunuyla, Arjantinli karşısında dökülür.

Miami Erkekler Ana Tablo

Read more...

23 Mart 2010 Salı

miami 2010 kadınlar tablosu


Miami tablolarını yorumlamaya kadınlardan başlayalım.

Her ne kadar bu hafta başında Caroline Wozniacki 2 numaraya çıksa ve 1 numara Serena Williams turnuvaya sakatlığı nedeniyle katılmasa da seribaşılar Danimarkalı raket 2 numaraya oturmadan açıklandığı için yine 1 numaralı seribaşı olamadı Caro. Turnuvada 1 numara ise Svetlana Kuznetsova. Rus raketin çeyreğine gelen sıralamadaki en yüksek isim Na Li. Dördüncü tur ve çeyrek final için yoluna taş koyabilecek isim yok gibi ama çeyrek finalde Yanina Wickmayer veya Na Li onu çok zorlar. Geçen hafta Indian Wells'te Carla Suarez'e yenilmişti. Bu sefer erken bir çıkış olmayacak gibi duruyor en azından çeyrek finale kadar.

Venus Williams tablonun üst tarafına düştü. Son şampiyon ve 4 numaralı seribaşı Azarenka ise haliyle tablonun alt tarafında yani Wozniacki'nin olası yarı final rakibi. Geçen haftanın finalistinin işi çok zor. Kendi 1/8 lik dilimindeki tenisçilere bakınca çeyrek finali görmesinin çok zor olduğunu düşünüyorum. İkinci turda Heather Watson gibi genç bir isimle ya da elemelerden gelen biriyle oynayacak. Üçüncü turdaki olası rakibi ise Maria Kirilenko. Avustralya Açık'tan sonra o da duruldu ama bu turnuvada tekrar bir şeyler gösterebilir. Woz'un dördüncü turdaki olası rakipleri Pavluçenkova veya Sikiyavone.

Bu hafta ilk 50'nin dışına çıkan Ana Ivanovic hem kötü tenis oynuyor hatta tenis oynamıyor, hem de kurada oldukça şanssız. Öyle bir 1/8'lik dilime düştü ki ne tarafa gitse dayak yiyecek belli. Pennetta, Radwanska ve Lisicki onun dışındaki seribaşılar. Andrea Petkovic ve Yaroslava Shvedova gibi bu sene performansları kötü olan ancak genelde ortalama üstü tenis oynayan iki isim de buradan çeyrek finale çıkmaya çalışacaklar. Hoş, geçen sene Sırp raket burada üçüncü turda elenmişti. Bu sene de ilk maçı kazansın artık. O yüzden puan kaybı olmayacak gibi bu sefer. Üçüncü turda Radwanska olacak rakibi. Bu 1/8'den çeyrek finale çıkan isim Venus Williams veya Daniela Hantuchova ile oynayacak.

Indian Wells'te yarı finalde karşılaşan Jankovic ve Stosur, Miami'de dördüncü turda karşılaşabilirler. Bunalrın galibi ise Azarenka, Clijsters, Martinez Sanchez'den biriyle çeyrek final oynayacak.

Juju ilk turda Jill Craybas ile oynuyor. Geçen hafta ikinci turda Gisela Dulko'ya yenilen ve sıralamaya 33. basamaktan giren Belçikalı ilk turu yine rahat geçecektir. Ancak ikinci turdaki rakibi Elena Dementieva. Yıla çok iyi başlamıştı Dementieva. Avustralya Açık ikinci turunda yine Juju ile eşleşmiş ve seyir zevki yüksek bir maç sonucu yenilmişti. Bu sefer ne olur tartmak zor. Dementieva'nın formu senebaşındakinden uzak olsa da iyi servis attığı oyunlarda çok tehlikeli oluyor Rus raket. Bunun yanında Ozi Açık'ta final oynayan Henin'in geçen hafta Giseal Dulko'ya yenilmesi de akıllarda soru işareti bırakıyor. Maçın sonucunu iki oyuncunun da servis performansı belirleyecek. Kim iyi servis atarsa o galip gelecektir.

Gelelim genç dimağlara. Takıntılı olduğum isimler yine ana tablodan giriş yaptılar. Tablonun en altında Wozniacki'nin yamacında, Hetaher Watson var. Amerika Açık 2009 Junior şampiyonu Britanyalı raket henüz profesyonel turda bir şeyler başaramadı.Turnuvaya wildcard ile katılıyor. Wildcard alan bir başka isim ise İstanbul Cup'ta canlısını gördüğüm Arantxa Rus. Macar Melinde Czink ile oynayacak ilk turda Hollandalı raket. Geçen hafta Indian Wells'e yine wildcard alarak katılan iki genç Hırvat burada da ana tabloda. Ajla Tomljanovic ilk turda Shvedova ile mücadele edecekken Petra Martic'in rakibi Julie Coin. Portekizli afacan Michelle Larcher ilk turda yavaş yaval gençlikten çıkan Sorana Cirstea ile oynuyor. Galip gelen Venus'ün karşısına çıkıyor.

Ve işte görünce şaşkınlıklar yaşadığım bir isim. Ashley Harkleroad. 25 yaşındaki tenisçi mart 2008'de yumurtalıklarındaki kist nedeniyle ameliyat oldu. Ameliyattan uyanırken Playboy'a soyunmaya karar verdi. Ağustos 2008'de Playboy'a soyundu. 2009 martında ise anne oldu. Ve tenise geri döndü. Noli?

Miami Kadınlar Ana Tablo

Read more...

22 Mart 2010 Pazartesi

miami'de marsel elemelerde


Marsel İlhan, Miami Masters elemelerinde 21 numaralı seribaşı. İki maç kazanması ana tablo görmesi için yetecek kendisine. Marcos Daniel en büyük rakip gibi ama o da bu hafta 24 basmak birden geriledi. Bu sene oynadığı 9 maçta sadece 1 galibiyeti var.

Read more...

inenler, çıkanlar ve ilkler

Erkeklerde Indian Wells'teki şampiyonluğu ile Ivan Ljubicic ilk 30 içerisindeki en büyük zıplamayı yaparak 13.lüğe oturdu. Rafael Nadal, geçen sene şampiyon olduğu turnuvada yarı finalde elenince kaybettiği puanlar neticesinde dördüncülüğe gerilerken üçüncülükteki yerini Andy Murray'e bıraktı. İspanyol raket Guillermo Garcia-Lopez dördüncü tura kadar yükselmesi neticesinde sıralamada da 8 sıra birden atlayarak 41. basamakta kendine yer buldu.

Jarko Nieminen Fas, Marakeş'teki Challenger'daki şampiyonluğu ile 18 basamak birden zıplarken, finalde yendiği Ukraynalı Oleksandr Dolgopolov Jr. da 11 basamak atladı. Marcel Granollers ise bir hafta final diğeri hafta yarı final görerek 18 basamak tırmandı ve ilk 100'e girdi.

Kadınlarda değişiklikler dikkat çekici. Justine Henin sıralamaya girdi. Ancak vatandaşı Clijsters gibi ilk 20'den değil, 33. sıradan giriş yaptı. Ana Ivanovic 30 basamak birden gerileyerek 28. sıradan 58. sıraya düştü. Caroline Wozniacki ve Sam Stosur ise kariyerlerinin zirvesine çıktılar. Caro ikinciliğe çıkarken, Stosur ilk 10'a girdi. Zvonareva da gerileyenlerden. Dokuz sıra birden gerileyen Rus raket ilk 20'nin dışına çıkarak 23. basamağa kadar geriledi.

Read more...

indian wells: braaadır lubi lubi lubi

Ivan Ljubicic, 31 yaşında. 2 kez final oynayıp kazanamadığı Masters şampiyonluğunu en sonunda elde etti. Indian Wells finalinde Amerikalı Roddick'i iki tie-break sonunda eleyerek kariyerindeki en büyük şampiyonluğu elde etti. Andy ise 2006 Cincinnati'den bu yana Masters veya daha üzeri bir turnuva kazanamamaya devam ediyor. En son bu sene Brisbane'de gülmüştü. Ljubicic bu şampiyonlukla 13 basamak birden yükselerek 13. sıraya yerleşti. 13'ü ters çevir. 31 yani Ivan'ın yaşı. Anladın sen!

 Tek kelime: Sempatik
(Foto: Getty)

Read more...

ne yapmaya çalışıyorsunuz?

Bir spor müsabakasında onca zorlu rakibi yenip de şampiyonluğa ulaştıktan sonra sporcuların heyeacanla beklediği bir ritüel vardır. Kupayı kaldırmak. "Kaldırmak."

Ancak son yıllarda artık kupalar öyle bir hal aldı ki bırakın kaldırmayı, tenisçiler dokunmaya korkuyorlar ödüllerine. İnsan yiyen dev trophyler. En son Indian Wells'te Jelena Jankovic'in dramı gözlerimi yaşarttı. 7 aydır şampiyonluk hasretiyle, kupa "kaldırma" hasreti ile yanıp tutuşan Sırp raket şampiyon olmasına rağmen kupayı kaldıramadı. Yanında ezik gibi poz verdi.

Tamam iyi güzel farklı olmaya çalışıyorsunuz da insanların sevinçlerini kursaklarında bırakmayın yahu. O kupayı kocaman bir gülümseme ile havayta kaldırmanın zevki bambaşkadır. Mezartaşı gibi dikilmiş kupanın yanında poz vermek ise hayalkırıklığından başka bir şey yaratmıyor.


Read more...

indian wells: sen neymişsin be jj

Turnuva başlamadan önce Jelena Jankovic ne kadar ilerler diye sorsanız üçüncü turu geçemez derdim. Bu seneki performansı ile geçemezdi de. Ama sanki sihirli bir değnek dokundu bir anda Jelena'ya. Final maçını baştan sona domine etti. Kadnılar tenisinin en hızlılarından biri olan Caro'yu kortun bir ucundan diğerine savurdu ve neredeyse bezdirdi. Caro'nun yerinde başkası olsa çoktan bezmiş, 3-5 raket kırmıştı zaten ama Danimarkalı gayet dirayetli bu konuda. Ben ayrıca kadınlar tenisinde Jankovic kadar iyi paralel top atan görmedim desem yeridir.

Yakında, Miami'den sonra, Sırp raketin daha iyi olduğu toprak kort sezonu açılıyor. Roma'da tekrar kazanmak isteyecektir. Ha haftaya Miami'de turnuva başında yenilirse de şaşırmayalım. 750 bin doları gördü o cep 10 günde. Sindirecektir. Sindirella.

Caro da bugün çok kötüydü be arkadaş. Çok basit hatalar yaptı oyunun en kritik anlarında. Dünya 2 numarası olmanın keyfini çıkartsın o da. Toprakta ne yapacak göreceğiz. Gözler artık Miami'de. Miami deyince aklıma Will Smith geliyor engelleyemiyorum. Travma bu olsa gerek.

(Foto: Reuters)

Read more...

21 Mart 2010 Pazar

foto: kardeş gibiydiler (sleepers)

(Foto: AP)

Read more...

indian wells'te final günü

Indian Wells'te final günü. Kadınlar finali önceki gün, erkekler finalinde dün gece oynanan maçlarlar belli oldu. Kadınlarda Wozniacki yarı finalde A Rad'a karşı baştan sona domine ettiği maçı iki sette kazanırken Jelena Jankovic de bana göre sürpriz bir biçimde diğer finalist oldu. Sırp raket yarı finalde bu hafta kariyerinde ilk kez ilk 10'da gözükecek olan Samantha Stosur'ı geçmeyi bildi. Wozniacki yarın açıklanacak listede kariyerinin en yüksek noktasına dünya 2 numarasına erişmiş olacak. Ayrıca kazanan olarak Radwanska'ya bir de yemek ısmarlayacak.


Erkekler yarı finallerinde ise 31'lik Ivan Ljubicic ile Andy Roddick gülen taraf oldular. Hırvat Ivan, korkunç Ivan (ki görüntü itibariyle pamuk gibi adam) 5 kez üst üste kaybettiği Djokovic'i yendikten sonra yine 5 kez üst üste yenildiği Nadal'ı da mağlup etmeyi başararak 2006 Miami Masters'tan bu yana ilk kez büyük bir turnuvada final görüş oldu. 2006'da finalde Roger Federer ile oynamış ve üç tie-break sonucu ikincilik kupasıyla yetinmişti.


Ev sahibi raket Roddick ise Söderling'i alt ederek üç kez yarı final oynadığı Indian Wells'te ilk defa final gördü. Bu seneki üçüncü finali olacak. Brisbane'i kazanmış, San Jose'de ise maçı kaybetmişti.

Teklerde gülemeyen Nadal çiftlerde partneri Marc Lopez ile birlikte birincilik kupasına uzandı. Finalde 1 numaralı seribaşılar Nestor ve Zimonjic'i 7-6/6-3 ile geçmeyi başardı turnuvaya wildcard ile katılan ikili. Final yolunda 3 numaralı seribaşılar Dlouhy ve Paes'i de daha ilk turda alt etmişlerdi.



Kadınlarda ise Peschke/Srebotnik teklerde de çok başarılı olan Petrova/Stosur çiftini süper-tie-break'e giden maçta mağlup ederek şampiyon oldu.


Günün programı: 
(21.00)
[6] J Jankovic (SRB) vs [2] C Wozniacki (DEN)
(23.00)
[7] A Roddick (USA) vs [20] I Ljubicic (CRO)

Peki mevzu seven bir millet olarak, mevzu seven bir bloggerınız var. 2003 Amerika Açık ikinci turunda Roddick karşısında mağlup olan Ljubicic'in basın toplantısından bir şeyler yazalım:

"Genel konuşmak gerekirse onu sevmiyorum. Kimse onun korttaki tavrını sevmiyor. Çok iyi bir oyuncu, çok maçlar kazanacak kariyerinde. Ama bu öyle davarandığı için olmayacak. Kimse böyle davranmıyor. Diğerlerine saygısı yok... Bazı oyuncular puan aldıktan sonra yüzünüze doğru hırslarını ifade ederler, bu onalrın kazanmak istediğini gösterir. Ama Roddick tribünlere yapıyor. Amerika'da bunu yapabiliyor ve şanslı ki büyük turnuvaların yüzde 70'i Amerika'da. Bu sayede 4 numarada."

Roddick gerçekten de o zamanlar çok iticiydi. Ben geçen seneye kadar kendisinden hazzetmezdim. Stefanki'nin eli değince bir olgunlaşma geldi. Hem kişiliğine hem de oyununa. Eski Roddick ile şimdiki arasında dağlar kadar fark var.

(Foto: Getty/Reuters)

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP