21 Mart 2010 Pazar

indian wells'te final günü

Indian Wells'te final günü. Kadınlar finali önceki gün, erkekler finalinde dün gece oynanan maçlarlar belli oldu. Kadınlarda Wozniacki yarı finalde A Rad'a karşı baştan sona domine ettiği maçı iki sette kazanırken Jelena Jankovic de bana göre sürpriz bir biçimde diğer finalist oldu. Sırp raket yarı finalde bu hafta kariyerinde ilk kez ilk 10'da gözükecek olan Samantha Stosur'ı geçmeyi bildi. Wozniacki yarın açıklanacak listede kariyerinin en yüksek noktasına dünya 2 numarasına erişmiş olacak. Ayrıca kazanan olarak Radwanska'ya bir de yemek ısmarlayacak.


Erkekler yarı finallerinde ise 31'lik Ivan Ljubicic ile Andy Roddick gülen taraf oldular. Hırvat Ivan, korkunç Ivan (ki görüntü itibariyle pamuk gibi adam) 5 kez üst üste kaybettiği Djokovic'i yendikten sonra yine 5 kez üst üste yenildiği Nadal'ı da mağlup etmeyi başararak 2006 Miami Masters'tan bu yana ilk kez büyük bir turnuvada final görüş oldu. 2006'da finalde Roger Federer ile oynamış ve üç tie-break sonucu ikincilik kupasıyla yetinmişti.


Ev sahibi raket Roddick ise Söderling'i alt ederek üç kez yarı final oynadığı Indian Wells'te ilk defa final gördü. Bu seneki üçüncü finali olacak. Brisbane'i kazanmış, San Jose'de ise maçı kaybetmişti.

Teklerde gülemeyen Nadal çiftlerde partneri Marc Lopez ile birlikte birincilik kupasına uzandı. Finalde 1 numaralı seribaşılar Nestor ve Zimonjic'i 7-6/6-3 ile geçmeyi başardı turnuvaya wildcard ile katılan ikili. Final yolunda 3 numaralı seribaşılar Dlouhy ve Paes'i de daha ilk turda alt etmişlerdi.



Kadınlarda ise Peschke/Srebotnik teklerde de çok başarılı olan Petrova/Stosur çiftini süper-tie-break'e giden maçta mağlup ederek şampiyon oldu.


Günün programı: 
(21.00)
[6] J Jankovic (SRB) vs [2] C Wozniacki (DEN)
(23.00)
[7] A Roddick (USA) vs [20] I Ljubicic (CRO)

Peki mevzu seven bir millet olarak, mevzu seven bir bloggerınız var. 2003 Amerika Açık ikinci turunda Roddick karşısında mağlup olan Ljubicic'in basın toplantısından bir şeyler yazalım:

"Genel konuşmak gerekirse onu sevmiyorum. Kimse onun korttaki tavrını sevmiyor. Çok iyi bir oyuncu, çok maçlar kazanacak kariyerinde. Ama bu öyle davarandığı için olmayacak. Kimse böyle davranmıyor. Diğerlerine saygısı yok... Bazı oyuncular puan aldıktan sonra yüzünüze doğru hırslarını ifade ederler, bu onalrın kazanmak istediğini gösterir. Ama Roddick tribünlere yapıyor. Amerika'da bunu yapabiliyor ve şanslı ki büyük turnuvaların yüzde 70'i Amerika'da. Bu sayede 4 numarada."

Roddick gerçekten de o zamanlar çok iticiydi. Ben geçen seneye kadar kendisinden hazzetmezdim. Stefanki'nin eli değince bir olgunlaşma geldi. Hem kişiliğine hem de oyununa. Eski Roddick ile şimdiki arasında dağlar kadar fark var.

(Foto: Getty/Reuters)

1 yorum:

kirpi 21 Mart 2010 19:03  

Roddick eskiden matah degildi ama Ljubicic'de de bir "kimse onu sevmiyor" hastaligi vardi bir ara. Ayni seyi 2006'da Nadal icin de soylemisti yanilmiyorsam.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP