23 Mart 2010 Salı

miami 2010 kadınlar tablosu


Miami tablolarını yorumlamaya kadınlardan başlayalım.

Her ne kadar bu hafta başında Caroline Wozniacki 2 numaraya çıksa ve 1 numara Serena Williams turnuvaya sakatlığı nedeniyle katılmasa da seribaşılar Danimarkalı raket 2 numaraya oturmadan açıklandığı için yine 1 numaralı seribaşı olamadı Caro. Turnuvada 1 numara ise Svetlana Kuznetsova. Rus raketin çeyreğine gelen sıralamadaki en yüksek isim Na Li. Dördüncü tur ve çeyrek final için yoluna taş koyabilecek isim yok gibi ama çeyrek finalde Yanina Wickmayer veya Na Li onu çok zorlar. Geçen hafta Indian Wells'te Carla Suarez'e yenilmişti. Bu sefer erken bir çıkış olmayacak gibi duruyor en azından çeyrek finale kadar.

Venus Williams tablonun üst tarafına düştü. Son şampiyon ve 4 numaralı seribaşı Azarenka ise haliyle tablonun alt tarafında yani Wozniacki'nin olası yarı final rakibi. Geçen haftanın finalistinin işi çok zor. Kendi 1/8 lik dilimindeki tenisçilere bakınca çeyrek finali görmesinin çok zor olduğunu düşünüyorum. İkinci turda Heather Watson gibi genç bir isimle ya da elemelerden gelen biriyle oynayacak. Üçüncü turdaki olası rakibi ise Maria Kirilenko. Avustralya Açık'tan sonra o da duruldu ama bu turnuvada tekrar bir şeyler gösterebilir. Woz'un dördüncü turdaki olası rakipleri Pavluçenkova veya Sikiyavone.

Bu hafta ilk 50'nin dışına çıkan Ana Ivanovic hem kötü tenis oynuyor hatta tenis oynamıyor, hem de kurada oldukça şanssız. Öyle bir 1/8'lik dilime düştü ki ne tarafa gitse dayak yiyecek belli. Pennetta, Radwanska ve Lisicki onun dışındaki seribaşılar. Andrea Petkovic ve Yaroslava Shvedova gibi bu sene performansları kötü olan ancak genelde ortalama üstü tenis oynayan iki isim de buradan çeyrek finale çıkmaya çalışacaklar. Hoş, geçen sene Sırp raket burada üçüncü turda elenmişti. Bu sene de ilk maçı kazansın artık. O yüzden puan kaybı olmayacak gibi bu sefer. Üçüncü turda Radwanska olacak rakibi. Bu 1/8'den çeyrek finale çıkan isim Venus Williams veya Daniela Hantuchova ile oynayacak.

Indian Wells'te yarı finalde karşılaşan Jankovic ve Stosur, Miami'de dördüncü turda karşılaşabilirler. Bunalrın galibi ise Azarenka, Clijsters, Martinez Sanchez'den biriyle çeyrek final oynayacak.

Juju ilk turda Jill Craybas ile oynuyor. Geçen hafta ikinci turda Gisela Dulko'ya yenilen ve sıralamaya 33. basamaktan giren Belçikalı ilk turu yine rahat geçecektir. Ancak ikinci turdaki rakibi Elena Dementieva. Yıla çok iyi başlamıştı Dementieva. Avustralya Açık ikinci turunda yine Juju ile eşleşmiş ve seyir zevki yüksek bir maç sonucu yenilmişti. Bu sefer ne olur tartmak zor. Dementieva'nın formu senebaşındakinden uzak olsa da iyi servis attığı oyunlarda çok tehlikeli oluyor Rus raket. Bunun yanında Ozi Açık'ta final oynayan Henin'in geçen hafta Giseal Dulko'ya yenilmesi de akıllarda soru işareti bırakıyor. Maçın sonucunu iki oyuncunun da servis performansı belirleyecek. Kim iyi servis atarsa o galip gelecektir.

Gelelim genç dimağlara. Takıntılı olduğum isimler yine ana tablodan giriş yaptılar. Tablonun en altında Wozniacki'nin yamacında, Hetaher Watson var. Amerika Açık 2009 Junior şampiyonu Britanyalı raket henüz profesyonel turda bir şeyler başaramadı.Turnuvaya wildcard ile katılıyor. Wildcard alan bir başka isim ise İstanbul Cup'ta canlısını gördüğüm Arantxa Rus. Macar Melinde Czink ile oynayacak ilk turda Hollandalı raket. Geçen hafta Indian Wells'e yine wildcard alarak katılan iki genç Hırvat burada da ana tabloda. Ajla Tomljanovic ilk turda Shvedova ile mücadele edecekken Petra Martic'in rakibi Julie Coin. Portekizli afacan Michelle Larcher ilk turda yavaş yaval gençlikten çıkan Sorana Cirstea ile oynuyor. Galip gelen Venus'ün karşısına çıkıyor.

Ve işte görünce şaşkınlıklar yaşadığım bir isim. Ashley Harkleroad. 25 yaşındaki tenisçi mart 2008'de yumurtalıklarındaki kist nedeniyle ameliyat oldu. Ameliyattan uyanırken Playboy'a soyunmaya karar verdi. Ağustos 2008'de Playboy'a soyundu. 2009 martında ise anne oldu. Ve tenise geri döndü. Noli?

Miami Kadınlar Ana Tablo

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP