27 Mart 2010 Cumartesi

miami: ispanyollar ev sahiplerinden daha iyi

Miami'de dördüncü gün de yitip giderken erkeklerde tablonun alt tarafından üçüncü tura çıkanlar belli oldu. Korta çıkan ev sahibi 5 raketten sadece ikisi gülerken yedi İspanyol'un beşi tur atlamayı bildi. Günün şoku Novak Djokovic'in elenmesiydi.


İki numaralı seribaşı Novak Djokovic daha turnuvadaki ilk maçında 1.68'lik küçük adam Olivier Rochus'e üç set sonunda boyun eğerek turnuvaya veda etti. Baştan sona berbat bir tenis oynayan Djoker son sette 5-2'den 5-4'e getirmeyi başarıp servis kullanırken servisini kırdırıp maçı verdi. 2 kere servis kırıp üst üste 3 oyun aldıktan sonra böylesine bir absürdlüğü neden yaptı bilmiyorum. Basit hata sayısı 62'ydi Sırp raketin. 10 kez çift hata yapan Djoker, 44 ikinci servisin sadece 14 ünden puan çıkartabilince galibiyet neredeyse imkansız hale geldi. Maçtan sonra her eşyin farkında olan Nole, "Ben iyi oynamaya çalışyordum, ama o benden daha iyiydi" dedi.

Komik olan şu ki bu maçı kazanan ikinci turda James Blake'in rakibi olacaktı ve Amerikalı raket de maçın büyük bir bölümünü izledi. Rochus kazanınca da "Bu adam çok yetenekli, boyuna göre neredeyse her top onun için yüksek ama o zıplıyor, vuruyor" diyordu. 2 saat sonra Thomaz Belluci karşısından maçtan boynu bükük ayrılıyordu Blake. Kendi evinde daha ilk maçında yenilen eski ilk 10 oyuncusu. İlk 10'a hiçbir zaman yakışmadığını biliyordum Blake.

Bir başka Amerikalı ve 21 numaralı seribaşı Sam Querrey, Jeremy Chardy'e üç sette boyun eğdi. Fransız raket ilk turda da Mario Ancic'i yenmişti. ÜÇüncü turdaki rakibi Nicolas Almagro. Indian Wells'in sürpriz şampiyonu Ivan Ljubicic'in Miami'de çeyrek finalden ötesini göremeyeceğini düşünüyordum. Adam beni tersten yanılttı ve daha ilk maçında sakatlanıp maçı bıraktı. Benjamin Becker karşısında ilk seti 6-4 alan Hırvat raket ikinci setin ilk oyunu tamamlandıktan sonra müsabakadan ve turnuvadan çekilmiş oldu. Becker'in rakibi Tommy Robredo. Sergey Stakhovsky seribaşı eleyen bir diğer isim. 32 numaralı seribaşı Julien Bennteau'yu geçen Ukraynalı raket Andy Roddick ile dördüncü tura çıkmak için mücadele edecek. Amerikalı raket gülen ev sahiplerindendi. Hem de zorlu bir isim karşısında, Igor Andreev karşısında iki sette kazandı maçı.

 Turnuvanın ikinci gününde 20lik dişi iltihaplanan Nadal'ın rakibi daha ironik olamazdı. Taylor Dent(ist), Nadal'ın derdine derman oldu. Amerika Açık'ta geir dönüşünde sonra dikkat çekici bir performans ortaya koyan Dent ondan sonra durulmuştu. Gerileme devam ediyor. Rafael Nadal 6-4/6-3 ile rahat güldü. Üçüncü turdaki eşleşme is e heyecan verici. İspanyol raket üçüncü turda David Nalbandian ile karşılaşacak. Nalbandian iyileştiydi, iyileşmediydi derken Miami'de ilk turda Lukasz Kubot'u ikinci turda da 30 numaralı seribaşı Viktor Troicki'yi mağlup ederek yoluna devam etti. Aynı 1/8'de üçüncü tur gören diğer iki isim Ivo Karlovic ve David Ferrer. İspanyollar iyi gidiyor.

Bir başka İspanyol Juan Carlos Ferrero, Daniel Köllerer karşısında 4 oyun oynadı ardından psikopat Köllerer sağ dirseğinden sakatlanarak maçı bıraktı. Ferrero'nun rakibi John Isner olacak. Çok çekişmeli bir maçın ardından vatandaşı Michael Russell'ı yendi ve üçüncü tura yükselen taraf oldu. İlk seti başabaş giden ve iki Alman'ı karşı karşıya getiren müsabakada oyunlar 6-6 iken Florian Mayer baldırının ihanetine uğradı ve dünkü üçüncü kurban oldu. Fili'nin rakibi Tsonga.

Kadınlarda tablonun alt tarafında üçüncü tur eşleşmeleri tamamlandı böylece tüm eşleşmeler belli oldu.

İki numaralı seribaşı Caroline Wozniacki, Bulgar Tsvetana Pironkova ile karşılaştı ikinci turda. Bulgar raket 2008'in ilk yarısında güzel tenis oynamış, İstanbul Cup'ta yarı final görmüş ve ondan sonra durulmuştu. Hala da durgun. İlk seti aldığı maçta dün Caro'ya yenildi. Genç Danimarkalı'nın rakibi Maria Kirilenko olacak. Clash of the Babes. Bundan önce 4 kez karşılaşan ikiliden Kirilenko hiç galip gelemedi hatta set bile alamadı. En son geçtiğimiz hafta Indian Wells'te de yine üçüncü turda oynamışlar ve Woz 6-0/6-3 ile çok rahat galip gelmişti. Anastasia Pavluçenkova artık maç kazanmaya alıştığını ispatlıyor. Tamira Paszek'i yenerek üçüncü tura yükselen Rus raketin rakibi italyan Sikiyavone. İtalyan raket de Alize Cornet'nin hayallerini yıkmaya devam eden isim oldu.

Justine Henin ile Dementieva arasındaki merakla beklenen müsabakadan mutlu ayrılan yine Juju oldu. Hem de bu sefer çok daha rahat bir skorla galip gelerek. Indian Wells'te ikinci turdaki Dulko mağlubiyetinden sonra çok çalıştığını ve Dementieva karşısında da Avustralya'daki kadar zorlanmadığını belirtti Belçikalı. Juju, Dominika Cibulkova ile oynayacak dördüncü tura çıkmak için. Melanie Oudin'in serbest düşüşü devam ediyor. Vera Zvonareva karşısında hiçbir varlık gösteremedi. Amerika Açık'ta Ruslara yaptıklarını şimdi Ruslar ona geri ödetiyorlar sindire sindire. Zvonareva'nın rakibi Sara Errani.

Diğer ağır Belçikalı Kim Clijsters da ilk maçında Kvitova'ya sadece 2 oyun vererek turladı. Shahar Peer ile karşılaşacak üçüncü turda. Diğer turlayanlar Azarenka ve Safarova. Beşinci 1/8lik dilimden seribaşılar Jankovic, Vesnina ve Stosur üçüncü turu görürken Jie Zheng, Razzano'ya yenilerek şaşırttı.

İpek Şenoğlu bu arada çiftlerde Yaroslava Shvedova ile birlikte ana tabloya girdi. Bugün Marsel ile aynı saatte TSİ 22.00 gibi korta çıkıyorlar.

Günün Sonuçları:
O Rochus (BEL) d [2] N Djokovic (SRB) 62 67(7) 64
[4] R Nadal (ESP) d T Dent (USA) 64 63
[6] A Roddick (USA) d I Andreev (RUS) 64 64
[8] J Tsonga (FRA) d G Garcia-Lopez (ESP) 64 63
B Becker (GER) d [11] I Ljubicic (CRO) 46 01 ret. (back)
[12] J Ferrero (ESP) d D Koellerer (AUT) 40 ret. (right elbow)
[15] D Ferrer (ESP) d M Llodra (FRA) 62 64
[17] J Isner (USA) d M Russell (USA) 76(5) 26 76(5)
[18] T Robredo (ESP) d [Q] I Marchenko (UKR) 63 46 64
J Chardy (FRA) d [21] S Querrey (USA) 46 64 62
[24] I Karlovic (CRO) d D Gimeno-Traver (ESP) 63 67(5) 63
[27] T Bellucci (BRA) d J Blake (USA) 36 61 62
[28] P Kohlschreiber (GER) d F Mayer (GER) 66 ret. (hamstring)
[WC] D Nalbandian (ARG) d [30] V Troicki (SRB) 63 46 64
S Stakhovsky (UKR) d [32] J Benneteau (FRA) 63 76(5)
[33] N Almagro (ESP) d E Schwank (ARG) 64 75

(2) C Wozniacki (DEN) d. (Q) T Pironkova (BUL) 36 63 64
(4) V Azarenka (BLR) d. A Dulgheru (ROU) 63 62
(WC) J Henin (BEL) d. (5) E Dementieva (RUS) 63 62
(7) J Jankovic (SRB) d. (Q) M Koryttseva (UKR) 64 60
(9) S Stosur (AUS) d. C Suárez Navarro (ESP) 46 75 62
(11) V Zvonareva (RUS) d. M Oudin (USA) 61 62
(14) K Clijsters (BEL) d. P Kvitova (CZE) 61 61
(15) F Schiavone (ITA) d. A Cornet (FRA) 63 62
(17) S Peer (ISR) d. A Kudryavtseva (RUS) 61 60
V Razzano (FRA) d. (20) Jie (CHN) 64 62
(22) A Pavlyuchenkova (RUS) d. T Paszek (AUT) 76(4) 46 63
S Errani (ITA) d. (24) AKleybanova (RUS) 64 75
(26) D Cibulkova (SVK) d. (Q) S Arvidsson (SWE) 60 62
(28) E Vesnina (RUS) d. J Goerges (GER) 63 64
L Safarova (CZE) d. (29) MJ Martínez Sánchez (ESP) 46 76(3) 62
(32) M Kirilenko (RUS) d. M Czink (HUN) 46 62 76(4)

(Foto: Getty/AP)

2 yorum:

tatlisubaligi 28 Mart 2010 12:03  

İyi olacak Nadal ın Dent(ist) ayagına gelirmiş :)
Zaten sonucta Nadal'ın yararına oldu:-)

Unknown 28 Mart 2010 12:53  

Juju'nun kazanması gerçekten süper oldu ve adımlarını muhteşem attığını gösterdi.Dementieva'yı bu kadar iyi bir oyunla yenebiliyorsa bundan sonrası için ciddi rakiplere karşı işi çok da zor değil demek bence.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP