26 Mart 2010 Cuma

marsel çok sıcak



Marsel İlhan, Miami Masters ilk turunda Uruguay (Tarafımdan her zaman Homer Simpson - u are gay esprisi ile anılan ülke) topraklarından çıkmış dünya 46 numarası Pablo Cuevas'ı 6-2'lik iki set ile geçerek ikinci tura yükseldi. Maçı izleyemedim stream yoktu yalnız livescore'dan takip ettiğime göre baştan sona önde götürdü ve üstündü Marsel.

Nereden nerelere geldik. Hem de sadece 8-9 ay içinde. Marsel'in Amerika Açık başarısından sonra hemen heyecanlanmamak gerektiğini öncelikle hep ilk turda elense de istikrarlı bir şekilde ana tablo görmesi gerektiğini söylemiştim. Marsel bunu yavaş yavaş gerçekleştiriyor ve ilginç olan şu ki ATP Tur'da (Challengerlarda değil) ana tablo gördüğü zaman ilk turda elenmiyor (sadece 1 istisna var o da geçen sene Tokyo). Bu yıl Avustralya Açık'ta Sebastien Grosjean'ı, Rotterdam'da Guillermo Garica-Lopez'i (ki adam Indian Wells'te çok iyi bir performans sergiledi), ve Miami'de de Pablo Cuevas'ı (çok iyi bir çiftler oyuncusu) mağlup etti. Geçen sene Amerika Açık'ta Christophe Rochus'ü, Bangkok'ta ise Benjamin Becker'i (Agassi'nin son maçını oynadığı isim) geçmişti. Tek istisna Tokyo. İlk turda Monfils ile eşleşmişti ve elenmişti.

Şimdi rakip Juan Monaco. Toprak kortta etkili ama sert kortta da boş değil. Zamanında ilk 15'te ikamet etmiş, geçen hafta da Indian Wells'te ikinci haftayı görmüştü. Formda olduğu kesin. Marsel'in yenilecek olması büyük ihtimal. Ha ama geçerse de Fernando Gonzalez var. Avustralya Açık ikinci turunda yenildiği Şilili raketin kafası son 2-3 haftadır ülkesindeki depremdeydi. O yüzden ben daha şanslı görüyorum Marsel'i ki Ozi Açık'ta zorlamıştı Fernando'yu.

Tabii önümüzdeki maç Juan Monaco. Önce o engeli atlamak lazım. Haydi Marsel!

1 yorum:

zop 26 Mart 2010 15:24  

Cuevas sakat sakat oynadi bildigim kadariyla. Skor yaniltici olabilir.

Harika oldu tabi her halukarda.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP