11 Aralık 2010 Cumartesi

orange bowl 2010

Orange Bowl kıymetli bir organizasyon. Özellikle erkeklerdeki şampiyonları ve finalistlerinin çoğu ileride başarılı oluyorlar. -18, -16, -14 ve -12 kategorileri var. Federer'in sarı saçlı bir fotosu vardır hatırlarsınız, mutlaka görmüşsünüzdür. İşte Orange Bowl deyince benim aklıma gelen ilk imge odur. -18 şampiyonu olmuştu Federer 1998'te o saçlarla.

Erkeklerde geçmiş şampiyonlar
Kızlarda geçmiş şampiyonlar

Şu sıralar devam etmekte olan ana tablo müsabakalarında kızlarda 13 yaşındaki Gabby Andrews kendisinden 3-4 yaş büyük tenisçilerin arasında sıyrılarak 64 kişilik ana tabloda son sekize kaldı. Junior sıralamasında (WTA değil, junior) 406. basamakta bulunan ve turnuvaya wildcard ile katılan ABD'li Andrews, ikinci turda dört numaralı, üçüncü turda da 16 numaralı seribaşıyı eleyerek çeyrek finale kaldı.

Kızlar ana tablosunda takip ettiğim birkaç isim var. 1 numaralı seribaşı Daria Gavrilova'dan bu blogda daha önce bahsetmiştim. Gençlik Olimpiyatı'nda altın madalya kazandı. Amerika Açık'ta junior şampiyonu oldu. Burada da son sekize kaldı. Onu yarı finalde zorlayacak isim Monica Puig gibi gözüküyor.

İsveçli genç Ellen Allgurin ilk turda eledi. 2009'da İsveç'i Fed Cup'ta temsil eden, İsveç'in kadın tenisini canlandıracak isim gibi duruyor. Daha 94'lü. Bir başka 94'lü Kanadalı Eugenie Bouchard (iki post önce adı geçti). O daha başarılıydı. İlk turda iki numaralı seribaşı Elina Svitolina'yı eledi. Üçüncü turda Natalija Kostic'e elendi.

Kızlar ana tablo

Erkekler ana tablo

Read more...

foto: tıfıl portakallar

Orange Bowl 2002 / -14 şampiyonu Juan Martin del Potro

Orange Bowl 1996 / -16 şampiyonu Justine Henin

Read more...

10 Aralık 2010 Cuma

tetreault 22'sinde emekli oldu

Kanadalı tenisçi Valerie Tetreault, 22 yaşında profesyonel tenisten emekli oldu. Dünya sıralamasında 112'ye kadar çıkmıştı, şimdi 200-küsürlerde. Okuluna devam etmek istiyormuş. İletişim okuyormuş. Ayrıca tenisi tamamen bırakmadığını antrenörlük sertifikası aldığını ve Kanadalı miniklere tenis öğretmek istediğini de söylüyor. Kendisini Facebook'tan eklemiştim. Kabul etmemişti. (Gereksiz bilgi)

Sitesinde de şöyle ironik bir durum var.


Üstteki "Hoşgeldiniz" yazısında "Tenis benim tutkum, hayatım" derken, alttaki emeklilik duyurusu -hele ki bu yaşta- biraz garip, ironik ve çükübik.

Metnin tamamını okumak için tıklayın.

En azından Eugenie Bouchard var alttan gelen Kanadalı.

Read more...

nadal'ın poposunu emporio armani örtecek

Nadallı kızlar ekran başına!!11!!!!!1111birbir11!!shiftveünlem

Bir zamanlar David Beckham'ın, Cristiano Ronaldo'nun poposunu örten donlar artık Nadal'ın totosunu örtecek. Evet. Nadal'ın poposu yok onun totosu var.

Dünya 1 numarası, Emporio Armani ile anlaşma imzaladı. Artık Nadal servis kullanırken her elini oraya atışında bir yavru kedi ölmeyecek! Aklımıza E&A gelecek. Onun oradan ne kadar çok para kazandığını düşünüp, "Hahahaha donu poposuna kaçıyooooo" diye gerzek espriler yapmaya fırsat bulamayacağız. Çünkü var hâlâ yapanlar. Yapmayın.

Reklamlar Şubat ayından itibaren kullanımda olacak.

Tennis.com güzel bir çalışma yapmış daha önce iç çamaşırı vb.. ürünlerin reklamlarında boy gösteren tenisçiler diye. Ona da buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Nereye? Buraya!


İşte bunun Nadallısı falan... (Bloga kız çekme taktikleri #24)

Read more...

londra 2012'de juju-kim ortaklığı olabilir

Geçen hafta Henin'in yeni sezona hazırlıklarını içeren bir video paylaşmıştım. Wimbledon'dan bu yana turda boy göstermiyordu Belçikalı ve durumunu merak ediyordum açıkçası. O da yeni sezon öncesi fiziksel olarak performansını deneyebilmek için Antwerp'de vatandaşı Kim Clijsters ile bir gösteri maçı yaptı dün.

Clijsters karşılaşmayı 6-1/3-6/10-5 kazandı. Bu sezonun en iyi üç tenisçisinden biri ile gösteri maçı bile olsa başa baş oynayabilmesi güzel Henin'in.


"Son günlerde kendime yaşlandığımı söylemek yerine olgunlaştığımı hatırlatıyorum" diyor 28 yaşındaki eski 1 numara. Son iki haftada tazelendiğini ve hâlâ potansiyeli olduğunu düşündüğünü belirtiyor ve yüzde 100'üne henüz ulaşmadığını da söylüyor.

İkili 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda çiftlerde oynayabileceklerini de dile getirdiler. Clijsters daha önce Olimpiyatlar'da hiç boy göstermedi. Henin ise 2004 Atina'da altın madalyayı boynuna asmıştı.Amelie Mauresmo'ya set vermeden şampiyon olmuştu Belçikalı. Fransız'ın intikamı ise iki yıl sonra gelmişti. Henin'in kazanamadığı tek turnuva olan Wimbledon'da finalde mağlup etmişti Juju'yu pis Amelie. Aynı yıl Avustralya Açık'ta da finalde karşılaşmışlardı. Henin ikinci sette maçtan çekilmişti. Hatta o yıl Amerika Açık'ta da final oynayıp kaybetmişti. Bunu mu duymak istiyordunuz? Ha!

Neticede Belçika'yı çiftlerde temsil etsinler tabii de teklerde de temsil etsinler. Zaten Sharapova kazanacak tekleri ama Henin veya Clijsters madalya kazanabilir. Flipkens mi kazanacak?

Read more...

7 Aralık 2010 Salı

dokic ve melbourne park

Ahhhh Avustralya Açık mavisini gördüm yine içim kıpır kıpır oldu. Jelena Dokic'e nolmuş ya. Ev hanımı olmuş iyice, eşofman altıyla tenis mi oynanır. Nerede benim Jelena'm.

Read more...

safina'nın 2011 takvimi

Safina'nın 2011'de 21 turnuva oynayacağını görüyoruz. Normalde sezona Sydney'de başlayıp sonra Avustralya Açık'ta boy gösteren Rus tenisçi, bu sefer Auckland ve Hobart'ı koymuş listeye. Puana ihtiyacı olduğundan mantıklı gelebilir. Zira Sydney Premier bir turnuva. Auckland ve Hobart ise International. İki yarı final toplam 260 puan getirecek. Sydney'de bir yarı final 200 puan getirecek ki Sydney'deki katılımcıların daha zorlu olduğunu söylememe gerek yok. Öte yandan da uzun süredir oynamıyor ve Avustralya Açık öncesi ne kadar maç yaparsa o kadar iyi olacak kendisi için.

Avustralya Açık'tan sonra Fransa Açık'a kadar sekiz turnuva gözüküyor ki fazla bu. Hele ki Şubat başındaki Fed Cup eşleşmesi düşünüldüğünde Paris'i kesin atlar bu. Geri kalan fikstür normal. Bakalım sakatlıklar tarafında sekteye uğramazsa kaçına katılabilecek bu turnuvaların Safina.

Ayrıca WTA'in resmi sitesinde bir anket var. "Tarihteki en başarılı Rus kimdir?" diye. Şıklarda Safina da var. Hahahahahahaha! Ve yüzde 1.4 oy almış. :|

Ben oyumu Maria'ya verdim.

Read more...

6 Aralık 2010 Pazartesi

video geçidi: davis cup son puanı ve sonrası

Son puan ve sonrası yaşanan sevinç:



Saçları kaybediş:



Basın toplantısından sonra. Drina Marşı:



Belgrad Arena çıkışı:



Belgrad Arena çıkışı 2:



ve festival havası...


En güzel video en sona. Altıncı dakikadan sonra izleyin:

Read more...

foto: mutluluğun fotoğrafı

Kesinlikle öyle! Hepsinin gözlerinde çocuk bakışı.

Bir de bu var. "Şapkalarımız nasıl?" Durup durup Tipsarevic'e bakıyorum ve gülüyorum. O nasıl bir sırıtış lan. Ahahaha.

Berber çırağı

Ve tabii kaybedenler kulübü.
(Foto: AP / Reuters / Getty)

Read more...

davis cup: ajde! idemooo!

Zincirin son halkası da tamamlandı. Janko Tipsarevic'in de Twitter'dan çığırdığı gibi: Serbia is a fucking World Champion!

Dünkü çiftler mağlubiyetinden sonra umudumu yitirmiştim açıkçası. Ama Troicki bugün çıktı ve nefis oynadı. Bugün set bile vermedi Sırplar ve belki de bir daha uzun bir süre başaramayacakları zafere imza attılar.

Ve sonra saç tıraşı vardı. Bütün oyuncular saçları ile vedalaştılar ve dört kel adam kupayla poz verdi. İleride çocuklarına gösterecekleri fotoğrafta Zimonjic hariç hepsi cücük gibi çıktı. Ama onlar dünya şampiyonuydular. Tom Perrotta'nın da dediği gibi: "Hepiniz tenisin kel krallarını selamlayın"

Şunu anladım ki Tipsarevic'in tek olay saçlardaymış.

Read more...

5 Aralık 2010 Pazar

atan alır

Navratilova, Kilimanjaro'ya tırmanacakmış. Daha önce tırmandığı en yüksek mesafe 3.660 metre olan 54 yaşındaki efsane tenisçi hayır için 5,900 metre yükseklikteki dağa tırmanıp eğer hali kalırsa bir iki topa vuracakmış. O yüzden yanında raket de götürüyormuş. Şimdiden söyleyeyim, atan alır.

Navratilova kanseri atlatmıştı bildiğiniz gibi.

(Foto: Wikipedia)

Read more...

foto: ana burada, jelena nerede?


Read more...

davis cup: avantaj fransa'da

Bugünkü çiftler maçında kupa geldi gitti. Setlerde 2-0 öne geçen Nenad-Viktor ikilisi hevesimi kursağımda bıraktı resmen. Clement-Llodra da deneyimlerini kullanarak iyi geri döndü de o kadar seyircinin önünde Sırp çiftin buna izin vermemesi lazımdı.

Eğer o sen seti alabilseydi Sırbistan yarın Djokovic, Monfils'i rahat geçecekti. Şimdi Nole'nin üzerinde de büyük baskı olacak çünkü tek bir maç kaybederlerse kupa Fransa'nın oluyor.

32 yaşındaki Clement bugün müthiş oynamış. Maçtan sonra, "Guy Forget (takım kaptanı) bize Fransa'da, TV karşısında oturmuş bu maçı, Fransa'nın zaferini bekleyen insanları düşünmemizi söyledi" dedi. Hâlâ bu gazla çalışan insanlar var mı yahu?

Sırbistan kaptanı Obradovic ise sapıtmış. Hepsi Sırp olan çzigi hakemleri hakkında, "Hepsi karanlık bir güç gibiydi (Gücün karanlık tarafı benzetmesi yaptığını sanmıyorum) ve onların vatanseverliğindeki eksiklik şok edici. Eğer ülkeleri için en ufak bir duygu besliyorlarsa, yakın düşen toplarda doğru karar vermek için biraz düşünürler" minvalinde saçmalayarak yenilgiyi onlara yıkmaya çalıştı. Dün iyilerdi, bugün kötüler he mi Obra?

Saat 14.00'te başlıyor bugün maçlar.
Djokovic - Monfils
Tipsarevic - Simon

Sırpların işi şu vakitten sonra çok zor.

(Foto: Reuters / Getty)

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP