30 Ağustos 2008 Cumartesi

amerika açık 08 - erkekler üçüncü tur öncesi

tek erkeklerde de üçüncü tur eşleşmeleri belli.. bugün ana tablonun üst tarafındaki maçlar oynanacak erkeklerde..

rafael nadal ilk turda zorlandığının 10da 1'i zorlanmadan geçti ikinci turu.. rakibi yükselen sırp tenisinin temsilcilerinden biri olan viktor triocki.. triocki ikinci tur maçında alman kohlschreiber'ın sakatlanması ile bir üst tura çıkmıştı..
bugün ayrıca iki kule çarpışacak.. 1.98 lik sam querrey ile 2.08lik ivo karlovic'in mücadelesi ilginç olacak gibi.. evsahibi olmanın avantajıyla sahaya çıkacak genç querrey..

diğer iki evsahibi ise birbirleri ile oynuyorlar.. o bacaklarla nasıl tenis oynadığını anlamadığım mardy fish ile o yeteneksizlikle nasıl tenis oynadığını anlamadığım james blake karşılaşacaklar.. mardy fish ikinci turda paul-henri mathieu'yu elemişti.. mathieu'nun mats wilander ile yollarını ayırma zamanı geldi de geçiyor bile.. bugünün güzel geçecek maçlarından biri de gael monfils ile david nalbandian arasında.. gael monfils'i tura yakın görüyorum sakatlamazsa kendini..

david ferrer japon kei nishikori ile karşılaşacak.. güzel tenis oynuyor japon oyuncu.. galibiyet serisini 21 maça çıkaran juan martin del potro ise 1-2 ay önce iyi tenis oynayan ancak son zamanlarda o performansı yakalayamayan gilles simon ile oynayacak.. 22. galibiyet işten bile değil.. andy murray ve stanislas wawrinka'nın rakiplerini set vermeden geçmeleri lazım.. bakalım neler olacak..

pazar günü oynanacak üçüncü tur maçlarında ise ernest gulbis'in hala nasıl yenildiğini anlayamadığım andy roddick ile andreas seppi karşılaşacaklar.. seppi, gulbis kadar yetenekli bir oyuncu değil.. o yüzden işi zor.. fernando gonzalez ile jarko nieminen oynayacaklar.. hiç ilgimi çekmeyen iki tenisçi..

dün gece marat safin'i 4 sette geçen ispanyol tommy robredo eski toprak carlos moya'yı geçen jo wilfried tsonga ile karşılaşacak.. bu maç da kaçmaz derim.. zevkli olacak.. tablonun bu tarafında zurnanın zırt dediği yere geldik.. marin cilic ve novak djokovic.. cilic hırvat tenisinin hatta tenisin yükselen değerlerinden biri.. geçen hafta ilk atp tour zaferini de aldı.. djokovic ilk iki maçta izlediğim gibi oynarsa hiç şansı yok.. seviyesini yükseltmeli.. cilic'i geçtiğinde ise karşısında büyük ihtimalle tsonga olacak ki bu da avustralya açık finalinin rövanşı demek.. tsonga'nın nasıl bileneceğini tahmin edersiniz..

iki rus oyuncunun mücadelesinde davydenko ile tursunov 4. tur için mücadele edecekler.. tursunov amerika açık'taki en iyi derecesini egale etti bu sene.. 2003 yılında da 3. tura kadar yükselmişti.. bu sefer daha ilerisi için daha çok savaşacaktır.. nicolas almagro'nun rakibi ise çok sürpriz.. tommy haas'ı eleyen lüksemburglu gilles muller.. hiç şansı olduğunu sanmıyorum almagro karşısında..

bir başka güzel eşleşme fernando verdasco ile igor andreev arasında.. muhtemel 5 setlik maçın kazanan tarafı roger federer ile karşılaşacak 4. turda.. tabi roger federer önce 3. turda radek stepanek'i geçmeli..

tek bayanlarda ise eşleşmelere daha önce değinmiştim.. tablonun alt tarafı dün oynadı maçlarını.. sürpriz yok.. kuznetsova'nın elenmesi sürpriz değildir hiçbir zaman ki srebotnik de iyi bir oyuncu.. wozniacki'nin tur atlaması beni sevindirdi.. bugünün dikkat edilecek karşılaşmaları anna-lena grönefeld - alize cornet ve agnieszka radwanska - dominika cibulkova..

Read more...

29 Ağustos 2008 Cuma

21

juan martin del potro seriyi 21'e çıkartıyor..
.
.
.
18 tommy haas
19 viktor troicki
20 guillermo canas
21 thomaz belluci
22 gilles simon
23 david ferrer ?

Read more...

amerika açık 08 - bayanlar üçüncü tur öncesi

ikinci turda çok sürprizler olacak gibi demiştim.. oldu da..

her şeyden önce yaklaşık 2 saat önce ana ivanovic elendi.. bir önceki postta ayrıntılar mevcut.. acım taze konuşamayacağım bu konu hakkında..
amelie mauresmo geri döndü diyebiliriz.. ilk turda vatandaşını elemişti 3. turdaki rakibi de bir fransız oldu.. ikinci turda estonyalı kaia kanepi'yi, ilk seti kaybetmesine rağmen, özellikle 3. setteki etkili oyunuyla yenerek tur atlayan taraf oldu mauresmo..

üçüncü turda harika eşleşmeler var onlarla devam edeyim:

victoria azarenka[14] - caroline wozniacki[21]
ikisi de henüz çok genç.. ikisi de birbirinden yetenekli.. wozniacki'yi uzun süredir takip ediyorum.. geçtiğimiz ay içerisinde 2 şampiyonluk yaşadı.. büyük bir çıkış içerisinde.. bu yılın başında 70lerdeydi şimdi wta sıralamasının 18. basamağında.. keza azarenka da junior profili oldukça başarılı olan bir oyuncu..

anna-lena grönefeld - alize cornet [17]
sevdiğim iki fransız tenis oyuncusundan biri alize cornet (diğeri gael monfils).. şu sıralar oldukça başarılı sonuçlar alıyor.. temmuz ayı içerisinde ilk wta tour şampiyonluğunu da yaşadı.. diğer tarafta ise 2006 yılında ilk 20 içerisinde bulunan ancak geçtiğimiz sene üst üste kaybettiği maçlar sonucu tenise ara veren ve kafasını dinleyip geri dönen bir alman var.. grönefeld'in dönüşü harika oldu diyebilirim.. ilk turda hantuchova'yı eledi ve 3. tura gelene kadar hiç set vermedi.. bu maç da çekişmeli olacak gibi..


agnieszka radwanska [9] - dominika cibulkova [18]
radwanska da genç olmasına rağmen artık bilinen bir oyuncu ve şu an kariyerinin zirvesinde.. ilk 10'a girmeyi başardı bu sene.. istanbul cup'ta final oynadı dementieva'ya karşı.. karşısındaki cibulkova ise yine kariyerinin zirvesindeki bir başka oyuncu.. kariyerindeki en yüksek basamağa geçtiğimiz haftalarda ulaştı.. şu an 20. sırada..

nadia petrova [19] - flavia pennetta [16]
üsttekilerin aksine biraz daha yaşını almış oyuncular.. ikisi de 26 yaşında.. nadia petrova geçen sene ve bu senin başında oldukça kötü sonuçlar alıyordu.. ancak wimbledon öncesi toparlandı ve şu an formu iyi düzeyde diyebiliriz.. diğer yandan italyan pennetta 2006 yılında 16. sıraya kadar yükselmişti.. o zamandan beri yanılmıyorsam ilk defa tekrar ilk 20'ye girdi..


bunların dışında lindsay davenport evinde ekstra motivasyonla oynamaya devam ediyor.. ikinci turda kleybanova'yı da rahat geçti.. üçüncü turda marion bartoli ile oynayacak.. zorlu bir maç onun için.. jelena jankovic sofia arvidsson'u zorlanarak da olsa geçti vatanadaşı ivanovic'in aksine.. zheng jie ile oynayacak.. jie olimpiyatlarda çiftlerde bronz almıştı..


bir başka olimpiyat bronzu sahibi vera zvonareva ise bu bana yeter demiş olacak ki ikinci turda ukraynalı tatiana perebiynis'e elendi.. bu da bir sürpriz benim için.. bir diğer rus svetlana kuznetsova ise beni şaşırtmaya devam ediyor.. güzeller güzeli sorana cirstea'yı da yendi ve 3. tura çıktı.. srebotnik üçüncü turdaki rakibi olacak..

ipek şenoğlu'nun çiftlerdeki eşi slovak magdalena rybarikova ise yoluna devam ediyor teklerde..üçüncü turda isviçreli patty schynder ile oynayacak.. elena dementieva, serena ve venüs kardeşler ve dinara safina da yollarına devam ediyorlar.. ilk turda maç kazanmasına çok şaşırdığım nicole vaidisova ise 2.turda elenerek her şeyin eski tas eski hamam olduğunu gösterdi..

Read more...

game over.. insert coin..

amerika açık kuralarını ilk gördüğümde ana ivanovic için üzülmüştüm çünkü bütün zorlu rakipler onun tarafına toplanmıştı.. dinara safina, serena williams, venüs williams, agniezska radwanska.. ancak hiçbiri ile karşılaşamadan elendi..

ilk tur mücadelesinde vera dusheniva karşısında ilk set haricinde çok kötü bir oyun sergilemişti ana.. elenişin sinyallerini vermişti deyim yerindeyse.. bugün julie coin karşısında da çok kötü başladı maça.. ilk seti kaybetmesinin ardından ikinci sette servisini krıdırmasına rağmen bir şampiyon gibi mücadelesine devam etti.. yılmadı ve seti çevirmeyi başardı.. üçüncü sette de aynı hikaye vardı.. yine servisini kırdırdı.. julie coin ise etkili servisler bulmaya başladı.. bu yüzden ivanovic servis kırarak karşılık veremyince set 5-3 e geldi.. son oyunda yine yılmadı ana, savaştı, 2 kez maç puanı çevirdi.. coin'in de aslında maç için servis atarken elleri titriyordu orası gerçek.. ancak 3. maç puanında gülen taraf coin oldu..

tabi ki dünya 1 numarasının böyle adı sanı duyulmamış bir rakibe elenmesinin hiçbir mazereti olamaz ama bu sağ elindeki iltihap yüzünden raketle antreman yapamaması etkili olabilir.. pekin'e resmen boşu boşuna gitmesi, ardından avustralya'ya gidip ekibiyle görüşmesi, ardından amerika'ya gidişi.. dünyanın bir ucundan diğerine seyahat.. jet-lag, yorgunluk.. off.. yine de yenilmemeliydin be ana..

bu sonuçla ana için oyun bitti.. ilk 6 daki diğer tenis oyuncuları ellerini ovuşturuyorlar şimdi 1.lik için..

Read more...

27 Ağustos 2008 Çarşamba

negzel

şunu yapmayayım yapmayayım dedim ama sonunda dayanamadım.. hep maçlar, hep turnuvalar, hep yarış nereye kadar.. işte eğlence.. işte oyun olarak değil ama güzellik olarak beğendiğim ilk 5 tenis oyuncusu (tabi aktif oyuncular arasında):

1. ana ivanovic


2. sorana cirstea


3. nicole vaidisova
4. dominika cibulkova

5. maria kirilenko
dur sağa da bir anket koyayım.. bu arada, yorum yazan falan yok ama, hani okuyan var mı blogu onu da bilmiyorum ya, kadın okuyucular en beğendikleri erkek oyuncuları yazabilirler yoruma.. ben marat safinle açıyorum mesela.. bunun youzhny'si var, gulbis'i var..

Read more...

amerika açık 08 - ilk iki günün ardından

üçüncü gün maçlarının başladığı su sıralarda bayanlarda ikinci tur eşleşmelerinin tamamı, erkeklerde ise büyük bir çoğunluğu belirlenmiş durumda..

tek bayanlar ilk 2 günde 5 seribaşı kurban etti.. daniela hantuchova, anne chakvetadze, maria kirilenko, sharar peer ve virgine rezzano elendiler.. hiçbiri de şaşırtmadı beni.. hele anna ve daniela gibi son 1 senedir neredeyse hiçbir varlık gösterememiş olmalarına rağmen yine de ilk 15'te bulunan isimlerin elenmesi hiç şaşırtıcı gelmiyor bana..ana ivanovic 45 dakikada bitirebileceği bir maçı 2 saate uzattı ve gereksiz yere yoruldu.. ilk seti 6-1 aldıktan sonra kafasında maçı bitirmesi hala o zihinsel olgunluğa erişememiş olduğunu gösteriyor.. tabii rakibi dushevina'nın da ikinci sette servislerinde ritmi bulması önemli bir faktördü..

geçen hafta yarı final oynayan amelie mauresmo da ilk turda vatandaşı dechy'i geçti ve daha zorlu bir rakiple kaia kanepi ile oynayacak ikinci turda.. yine nadia petrova ve flavia pennetta da kayıpsız tur atlayan taraflar..

geçen seneki kötü gidşinin ardından bir süre ara vereceğini söyleyen ve uzun zamandır ortalıklarda görünmeyen alman oyuncu anna lena groenefeld ise güzel bir dönüş yaptı ve daniela hantuchova'yı elemeyi başardı.. çok güzel bir sonuç bu.. fransız genç yetenek alize cornet ise vatandaşı camille pin'i geçmeyi başardı.. bu fransızlar zaten öyle bir kura çektiler ki erkeklerde de kadınlarda da hep birbirleri ile eşleştiler.. ilginç oldu, tabi fransızlar hiç mutlu değildir..
tablonun üst kısmında üçüncü bölümde beni şaşırtan sonuç nicole vaidisova'nın tur atlaması.. vatandaşı cetkovska'yı 6-1/6-2 ile yendi hem de.. bir şeyler kıpırdanıyor mu? wimbledon'da çeyrek final oynayan tamarine tanasugarn ise ilk turda elenerek haziran ayında yaptığının küçük bir parlama olduğunu kanıtladı.. onun dışında tablonun üst kısmında her şey beklendiği gibi gidiyor.. williams kardeşler, safina, radwanska ve cibulkova 2.tura çıktılar..

tablonun alt tarafında olimpiyat altını sahibi elena dementieva, özbek akgül amanmuradova karşısında ikinci sette biraz zorlansa da üst üste 4 oyun alarak rakibini geçmeyi bildi.. biraz yıprandığını söyleyebiliriz ama.. olimpiyatlarda, kendi evinde güzel bir performans sergileyen ve 4. olan li na 24 numaralı seribaşı shahar peer'i geçti ve ikinci turda sara errani'nin rakibi oldu..

avusturyalı genç tamira pazsek, maria kirilenko'yu eledi ancak az önce biten maçta ikinci turda slovak magdalena rybarikova'ya yenilerek elendi.. acık tutarlı ol be pazsek.. anastasia pavyluchenkova da ilk turu geçti ancak şu anda patty schynder ile oyanamakta ve ilk seti kaybetti (maçı da kaybetti).. tablonun alt tarafında da başka sürpriz yok şu an için..

tek erkeklerde de biten maçlara bakalım:

erkeklerde ise henüz ilk tur mücadeleleri tamamlanmamışken 5 seribaşı elendi.. bunlar, richard gasquet, nicolas kiefer, tomas berdych, feliciano lopez ve juan monaco.. mikhail youzhny ise hastalığı nedeniyle turnuvadan çekildi..

rafael nadal ile bjorn phau arasındaki maç 3 sette bitmesine rağmen müthiş bir mücadeleye sahne oldu.. bjorn phau bir tenis efsanesi ile adaş fakat tabii ki bir tenis efsanesi olmaktan çok uzakta.. 29 yaşında alman tenisçi yine de rafael nadal karşısında müthiş bir mücadele örneği gösterdi.. kort içinde çok hızlıydı, özellikle backhandleri oldukça kuvvetli ve isabetliydi.. bunlar bile nadal'dan set almasına yetmedi.. ancak bir çok tenisseverin gönlünü kazandığı kesin.. bir başka alman philipp kohlschreiber da tur atlayan isim.. ikinci turda sırp triocki ile eşleşti..

sam querrey evinde ne kadar tehlikeli ve etkili bir oyuncu olduğunu yine gösterdi ve iki kulenin çarpışmasında, tomas berdcyh'i set bile vermeden geçerek ikinci tura çıkmayı başardı.. bu turu da geçerse muhtemel rakibi en uzun kule: ivo karlovic.. diğer evsahiplerinden olimpiyatların zırlayan bebesi james blake ve mardy fish de ikinci tura çıkmaya hak kazandılar..

iki fransızın karşılaşmasında gülen taraf bir fransız oldu (ne kadar ilginç değil mi).. paul-henri mathieu, sebasiten grosjean'ı 4 sette geçti.. hemen altlarında bir başka fransız gael monfils, pablo cuevas'ı geçerken zorlanmıyordu.. formunun zirvesindeki 19 yaşındaki arjantinli del potro ise vatandaşı guillermo canas'ı ilk seti kaybettiği maçta 3-1 ile geçti ve ikinci turda tomaz bellluci'nin rakibi oldu..ilk turun en zorlu eşleşmelerinden birinde olimpiyat altını sahibi stanislas wawrinka, italyan simone bolelli'yi 3 sette geçti.. mikhail yozuhny'nin de hastalık nedeniyle turnuvadan çekilmeisnin ardından önü oldukça açıldı wawrinka'nın.. 4. turda rakibi muhtemelen andy murray olacak.. artık bir grand slam çeyrek finali görme vakti geldi isviçreli'nin..

marat safin amerikalı vincent spadea karşısında oldukça zorlansa da 5 sete giden maçı kazanmayı bildi.. rakibi tommy robredo.. bir başka 5 sete giden maçta tecrübeli tommy haas, genç yetenek richard gasquet'yi geçmeyi bildi.. tablonun o taraflarında beni üzen bir sonuç tipsarevic'in sakatlanıp çekilmesi.. tipsarevic bunu hep yapıyor zaten.. ilk turun en rahat isimlerinden biri roger federer'di şüphesiz.. 6-3/6-0/6-3 ile maximo gonzales'i geçti..

Read more...

26 Ağustos 2008 Salı

zevksiz roddick

amerika açık'ın açılış gecesinde eski şampiyonlardan oluşan bir geçit töreni düzenlendi.. işte monica seles, john mcenroe, boris becker, roger federer falan.. herkes birbirinden şık gelmiş aşağıda bir kaç fotoğraf var.. ancak andy roddick artık antremandan mı gelmiş, uykudan mı kalkmışsa ilk bulduğu şeyi üzerine geçirip gelmiş gibi.. gömlek desen bir beden büyük almış ki seneye de giysin sanırsın.. bu kadar zevksizlik görmedim ben.. her şeyi geçtim o bileğindeki ter bilekliğini çıkarsaydın be andy..





Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP