27 Ağustos 2008 Çarşamba

amerika açık 08 - ilk iki günün ardından

üçüncü gün maçlarının başladığı su sıralarda bayanlarda ikinci tur eşleşmelerinin tamamı, erkeklerde ise büyük bir çoğunluğu belirlenmiş durumda..

tek bayanlar ilk 2 günde 5 seribaşı kurban etti.. daniela hantuchova, anne chakvetadze, maria kirilenko, sharar peer ve virgine rezzano elendiler.. hiçbiri de şaşırtmadı beni.. hele anna ve daniela gibi son 1 senedir neredeyse hiçbir varlık gösterememiş olmalarına rağmen yine de ilk 15'te bulunan isimlerin elenmesi hiç şaşırtıcı gelmiyor bana..ana ivanovic 45 dakikada bitirebileceği bir maçı 2 saate uzattı ve gereksiz yere yoruldu.. ilk seti 6-1 aldıktan sonra kafasında maçı bitirmesi hala o zihinsel olgunluğa erişememiş olduğunu gösteriyor.. tabii rakibi dushevina'nın da ikinci sette servislerinde ritmi bulması önemli bir faktördü..

geçen hafta yarı final oynayan amelie mauresmo da ilk turda vatandaşı dechy'i geçti ve daha zorlu bir rakiple kaia kanepi ile oynayacak ikinci turda.. yine nadia petrova ve flavia pennetta da kayıpsız tur atlayan taraflar..

geçen seneki kötü gidşinin ardından bir süre ara vereceğini söyleyen ve uzun zamandır ortalıklarda görünmeyen alman oyuncu anna lena groenefeld ise güzel bir dönüş yaptı ve daniela hantuchova'yı elemeyi başardı.. çok güzel bir sonuç bu.. fransız genç yetenek alize cornet ise vatandaşı camille pin'i geçmeyi başardı.. bu fransızlar zaten öyle bir kura çektiler ki erkeklerde de kadınlarda da hep birbirleri ile eşleştiler.. ilginç oldu, tabi fransızlar hiç mutlu değildir..
tablonun üst kısmında üçüncü bölümde beni şaşırtan sonuç nicole vaidisova'nın tur atlaması.. vatandaşı cetkovska'yı 6-1/6-2 ile yendi hem de.. bir şeyler kıpırdanıyor mu? wimbledon'da çeyrek final oynayan tamarine tanasugarn ise ilk turda elenerek haziran ayında yaptığının küçük bir parlama olduğunu kanıtladı.. onun dışında tablonun üst kısmında her şey beklendiği gibi gidiyor.. williams kardeşler, safina, radwanska ve cibulkova 2.tura çıktılar..

tablonun alt tarafında olimpiyat altını sahibi elena dementieva, özbek akgül amanmuradova karşısında ikinci sette biraz zorlansa da üst üste 4 oyun alarak rakibini geçmeyi bildi.. biraz yıprandığını söyleyebiliriz ama.. olimpiyatlarda, kendi evinde güzel bir performans sergileyen ve 4. olan li na 24 numaralı seribaşı shahar peer'i geçti ve ikinci turda sara errani'nin rakibi oldu..

avusturyalı genç tamira pazsek, maria kirilenko'yu eledi ancak az önce biten maçta ikinci turda slovak magdalena rybarikova'ya yenilerek elendi.. acık tutarlı ol be pazsek.. anastasia pavyluchenkova da ilk turu geçti ancak şu anda patty schynder ile oyanamakta ve ilk seti kaybetti (maçı da kaybetti).. tablonun alt tarafında da başka sürpriz yok şu an için..

tek erkeklerde de biten maçlara bakalım:

erkeklerde ise henüz ilk tur mücadeleleri tamamlanmamışken 5 seribaşı elendi.. bunlar, richard gasquet, nicolas kiefer, tomas berdych, feliciano lopez ve juan monaco.. mikhail youzhny ise hastalığı nedeniyle turnuvadan çekildi..

rafael nadal ile bjorn phau arasındaki maç 3 sette bitmesine rağmen müthiş bir mücadeleye sahne oldu.. bjorn phau bir tenis efsanesi ile adaş fakat tabii ki bir tenis efsanesi olmaktan çok uzakta.. 29 yaşında alman tenisçi yine de rafael nadal karşısında müthiş bir mücadele örneği gösterdi.. kort içinde çok hızlıydı, özellikle backhandleri oldukça kuvvetli ve isabetliydi.. bunlar bile nadal'dan set almasına yetmedi.. ancak bir çok tenisseverin gönlünü kazandığı kesin.. bir başka alman philipp kohlschreiber da tur atlayan isim.. ikinci turda sırp triocki ile eşleşti..

sam querrey evinde ne kadar tehlikeli ve etkili bir oyuncu olduğunu yine gösterdi ve iki kulenin çarpışmasında, tomas berdcyh'i set bile vermeden geçerek ikinci tura çıkmayı başardı.. bu turu da geçerse muhtemel rakibi en uzun kule: ivo karlovic.. diğer evsahiplerinden olimpiyatların zırlayan bebesi james blake ve mardy fish de ikinci tura çıkmaya hak kazandılar..

iki fransızın karşılaşmasında gülen taraf bir fransız oldu (ne kadar ilginç değil mi).. paul-henri mathieu, sebasiten grosjean'ı 4 sette geçti.. hemen altlarında bir başka fransız gael monfils, pablo cuevas'ı geçerken zorlanmıyordu.. formunun zirvesindeki 19 yaşındaki arjantinli del potro ise vatandaşı guillermo canas'ı ilk seti kaybettiği maçta 3-1 ile geçti ve ikinci turda tomaz bellluci'nin rakibi oldu..ilk turun en zorlu eşleşmelerinden birinde olimpiyat altını sahibi stanislas wawrinka, italyan simone bolelli'yi 3 sette geçti.. mikhail yozuhny'nin de hastalık nedeniyle turnuvadan çekilmeisnin ardından önü oldukça açıldı wawrinka'nın.. 4. turda rakibi muhtemelen andy murray olacak.. artık bir grand slam çeyrek finali görme vakti geldi isviçreli'nin..

marat safin amerikalı vincent spadea karşısında oldukça zorlansa da 5 sete giden maçı kazanmayı bildi.. rakibi tommy robredo.. bir başka 5 sete giden maçta tecrübeli tommy haas, genç yetenek richard gasquet'yi geçmeyi bildi.. tablonun o taraflarında beni üzen bir sonuç tipsarevic'in sakatlanıp çekilmesi.. tipsarevic bunu hep yapıyor zaten.. ilk turun en rahat isimlerinden biri roger federer'di şüphesiz.. 6-3/6-0/6-3 ile maximo gonzales'i geçti..

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP