30 Ağustos 2008 Cumartesi

amerika açık 08 - erkekler üçüncü tur öncesi

tek erkeklerde de üçüncü tur eşleşmeleri belli.. bugün ana tablonun üst tarafındaki maçlar oynanacak erkeklerde..

rafael nadal ilk turda zorlandığının 10da 1'i zorlanmadan geçti ikinci turu.. rakibi yükselen sırp tenisinin temsilcilerinden biri olan viktor triocki.. triocki ikinci tur maçında alman kohlschreiber'ın sakatlanması ile bir üst tura çıkmıştı..
bugün ayrıca iki kule çarpışacak.. 1.98 lik sam querrey ile 2.08lik ivo karlovic'in mücadelesi ilginç olacak gibi.. evsahibi olmanın avantajıyla sahaya çıkacak genç querrey..

diğer iki evsahibi ise birbirleri ile oynuyorlar.. o bacaklarla nasıl tenis oynadığını anlamadığım mardy fish ile o yeteneksizlikle nasıl tenis oynadığını anlamadığım james blake karşılaşacaklar.. mardy fish ikinci turda paul-henri mathieu'yu elemişti.. mathieu'nun mats wilander ile yollarını ayırma zamanı geldi de geçiyor bile.. bugünün güzel geçecek maçlarından biri de gael monfils ile david nalbandian arasında.. gael monfils'i tura yakın görüyorum sakatlamazsa kendini..

david ferrer japon kei nishikori ile karşılaşacak.. güzel tenis oynuyor japon oyuncu.. galibiyet serisini 21 maça çıkaran juan martin del potro ise 1-2 ay önce iyi tenis oynayan ancak son zamanlarda o performansı yakalayamayan gilles simon ile oynayacak.. 22. galibiyet işten bile değil.. andy murray ve stanislas wawrinka'nın rakiplerini set vermeden geçmeleri lazım.. bakalım neler olacak..

pazar günü oynanacak üçüncü tur maçlarında ise ernest gulbis'in hala nasıl yenildiğini anlayamadığım andy roddick ile andreas seppi karşılaşacaklar.. seppi, gulbis kadar yetenekli bir oyuncu değil.. o yüzden işi zor.. fernando gonzalez ile jarko nieminen oynayacaklar.. hiç ilgimi çekmeyen iki tenisçi..

dün gece marat safin'i 4 sette geçen ispanyol tommy robredo eski toprak carlos moya'yı geçen jo wilfried tsonga ile karşılaşacak.. bu maç da kaçmaz derim.. zevkli olacak.. tablonun bu tarafında zurnanın zırt dediği yere geldik.. marin cilic ve novak djokovic.. cilic hırvat tenisinin hatta tenisin yükselen değerlerinden biri.. geçen hafta ilk atp tour zaferini de aldı.. djokovic ilk iki maçta izlediğim gibi oynarsa hiç şansı yok.. seviyesini yükseltmeli.. cilic'i geçtiğinde ise karşısında büyük ihtimalle tsonga olacak ki bu da avustralya açık finalinin rövanşı demek.. tsonga'nın nasıl bileneceğini tahmin edersiniz..

iki rus oyuncunun mücadelesinde davydenko ile tursunov 4. tur için mücadele edecekler.. tursunov amerika açık'taki en iyi derecesini egale etti bu sene.. 2003 yılında da 3. tura kadar yükselmişti.. bu sefer daha ilerisi için daha çok savaşacaktır.. nicolas almagro'nun rakibi ise çok sürpriz.. tommy haas'ı eleyen lüksemburglu gilles muller.. hiç şansı olduğunu sanmıyorum almagro karşısında..

bir başka güzel eşleşme fernando verdasco ile igor andreev arasında.. muhtemel 5 setlik maçın kazanan tarafı roger federer ile karşılaşacak 4. turda.. tabi roger federer önce 3. turda radek stepanek'i geçmeli..

tek bayanlarda ise eşleşmelere daha önce değinmiştim.. tablonun alt tarafı dün oynadı maçlarını.. sürpriz yok.. kuznetsova'nın elenmesi sürpriz değildir hiçbir zaman ki srebotnik de iyi bir oyuncu.. wozniacki'nin tur atlaması beni sevindirdi.. bugünün dikkat edilecek karşılaşmaları anna-lena grönefeld - alize cornet ve agnieszka radwanska - dominika cibulkova..

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP