29 Ağustos 2008 Cuma

game over.. insert coin..

amerika açık kuralarını ilk gördüğümde ana ivanovic için üzülmüştüm çünkü bütün zorlu rakipler onun tarafına toplanmıştı.. dinara safina, serena williams, venüs williams, agniezska radwanska.. ancak hiçbiri ile karşılaşamadan elendi..

ilk tur mücadelesinde vera dusheniva karşısında ilk set haricinde çok kötü bir oyun sergilemişti ana.. elenişin sinyallerini vermişti deyim yerindeyse.. bugün julie coin karşısında da çok kötü başladı maça.. ilk seti kaybetmesinin ardından ikinci sette servisini krıdırmasına rağmen bir şampiyon gibi mücadelesine devam etti.. yılmadı ve seti çevirmeyi başardı.. üçüncü sette de aynı hikaye vardı.. yine servisini kırdırdı.. julie coin ise etkili servisler bulmaya başladı.. bu yüzden ivanovic servis kırarak karşılık veremyince set 5-3 e geldi.. son oyunda yine yılmadı ana, savaştı, 2 kez maç puanı çevirdi.. coin'in de aslında maç için servis atarken elleri titriyordu orası gerçek.. ancak 3. maç puanında gülen taraf coin oldu..

tabi ki dünya 1 numarasının böyle adı sanı duyulmamış bir rakibe elenmesinin hiçbir mazereti olamaz ama bu sağ elindeki iltihap yüzünden raketle antreman yapamaması etkili olabilir.. pekin'e resmen boşu boşuna gitmesi, ardından avustralya'ya gidip ekibiyle görüşmesi, ardından amerika'ya gidişi.. dünyanın bir ucundan diğerine seyahat.. jet-lag, yorgunluk.. off.. yine de yenilmemeliydin be ana..

bu sonuçla ana için oyun bitti.. ilk 6 daki diğer tenis oyuncuları ellerini ovuşturuyorlar şimdi 1.lik için..

2 yorum:

Unknown 29 Ağustos 2008 23:13  

ana ivanovic, oyun tarzı ile 1.liğe gerçekten hiç yakışmayan bir isim. Baseline'dan allah ne verdiyse vurarak oynuyor tıpkı pek çok gunumuz bayan teniscisi gibi. Oysaki göze hoş gelen oyun, yakalandığı zaman fileye gelip hücum edip vole yada smaç ile sayı alınınca kazanılan oyundur. Yani tek düze bir oyun değil oyunu çeşitlendirerek detaylandıran bir oyun... Bunun en büyük temsilcisi tabiki justin henin idi. Günümüzde sadece mouresmo kaldı. O da son anlarını yasıyor, belki bir umut taze kan navarro... Ama kesinlikle bu oyunun bir numarası ne ivanovic ne jankovic ne de shrapova deil benim gözümde

onur 30 Ağustos 2008 12:57  

doğru bir yerde.. henin'i gördükten sonra şimdikilerin hiçbirinin oyununu beğenmemekte haklıyız.. teniste oynanan oyun da değişiyor.. oyuncular artık neredeyse korta girmeyecekler antreman için.. fitness salonlarından çıkmıyorlar.. bu üzücü ama bu böyle diye de tenisi izlemeyi bırakacak değiliz.. dediğiniz gibi all-arounder tabir edilen oyuncular çok az kaldı.. özellikle kadınlarda.. yeni gelenler hep baseliner.. kuznetsova bunu denemeye çalışıyor ama çok kötü bir uygulayıcısı kanımca all-court'un..

o yüzden, madem ki all-court oynayan bir oyuncu yok, ben de bu güç tenisini en iyi oynayanı desteklerim diyorum.. ivanovic'in özellikle forehandleri çok etkili.. ha güzelliği de desteklememde bir unsur bunu saklayamam :) ayrıca kendisi röportajlarında daha çok fileye gelmeye çalıştığını, daha çok vole, slice çalıştığını sölylüyor.. bakalım..

carla suarez de roland garros'tan sonra kayboldu ortalıktan.. seneye roland garros'taki gibi oynarsa neden desteklemeyelim ki..

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP