29 Ağustos 2008 Cuma

amerika açık 08 - bayanlar üçüncü tur öncesi

ikinci turda çok sürprizler olacak gibi demiştim.. oldu da..

her şeyden önce yaklaşık 2 saat önce ana ivanovic elendi.. bir önceki postta ayrıntılar mevcut.. acım taze konuşamayacağım bu konu hakkında..
amelie mauresmo geri döndü diyebiliriz.. ilk turda vatandaşını elemişti 3. turdaki rakibi de bir fransız oldu.. ikinci turda estonyalı kaia kanepi'yi, ilk seti kaybetmesine rağmen, özellikle 3. setteki etkili oyunuyla yenerek tur atlayan taraf oldu mauresmo..

üçüncü turda harika eşleşmeler var onlarla devam edeyim:

victoria azarenka[14] - caroline wozniacki[21]
ikisi de henüz çok genç.. ikisi de birbirinden yetenekli.. wozniacki'yi uzun süredir takip ediyorum.. geçtiğimiz ay içerisinde 2 şampiyonluk yaşadı.. büyük bir çıkış içerisinde.. bu yılın başında 70lerdeydi şimdi wta sıralamasının 18. basamağında.. keza azarenka da junior profili oldukça başarılı olan bir oyuncu..

anna-lena grönefeld - alize cornet [17]
sevdiğim iki fransız tenis oyuncusundan biri alize cornet (diğeri gael monfils).. şu sıralar oldukça başarılı sonuçlar alıyor.. temmuz ayı içerisinde ilk wta tour şampiyonluğunu da yaşadı.. diğer tarafta ise 2006 yılında ilk 20 içerisinde bulunan ancak geçtiğimiz sene üst üste kaybettiği maçlar sonucu tenise ara veren ve kafasını dinleyip geri dönen bir alman var.. grönefeld'in dönüşü harika oldu diyebilirim.. ilk turda hantuchova'yı eledi ve 3. tura gelene kadar hiç set vermedi.. bu maç da çekişmeli olacak gibi..


agnieszka radwanska [9] - dominika cibulkova [18]
radwanska da genç olmasına rağmen artık bilinen bir oyuncu ve şu an kariyerinin zirvesinde.. ilk 10'a girmeyi başardı bu sene.. istanbul cup'ta final oynadı dementieva'ya karşı.. karşısındaki cibulkova ise yine kariyerinin zirvesindeki bir başka oyuncu.. kariyerindeki en yüksek basamağa geçtiğimiz haftalarda ulaştı.. şu an 20. sırada..

nadia petrova [19] - flavia pennetta [16]
üsttekilerin aksine biraz daha yaşını almış oyuncular.. ikisi de 26 yaşında.. nadia petrova geçen sene ve bu senin başında oldukça kötü sonuçlar alıyordu.. ancak wimbledon öncesi toparlandı ve şu an formu iyi düzeyde diyebiliriz.. diğer yandan italyan pennetta 2006 yılında 16. sıraya kadar yükselmişti.. o zamandan beri yanılmıyorsam ilk defa tekrar ilk 20'ye girdi..


bunların dışında lindsay davenport evinde ekstra motivasyonla oynamaya devam ediyor.. ikinci turda kleybanova'yı da rahat geçti.. üçüncü turda marion bartoli ile oynayacak.. zorlu bir maç onun için.. jelena jankovic sofia arvidsson'u zorlanarak da olsa geçti vatanadaşı ivanovic'in aksine.. zheng jie ile oynayacak.. jie olimpiyatlarda çiftlerde bronz almıştı..


bir başka olimpiyat bronzu sahibi vera zvonareva ise bu bana yeter demiş olacak ki ikinci turda ukraynalı tatiana perebiynis'e elendi.. bu da bir sürpriz benim için.. bir diğer rus svetlana kuznetsova ise beni şaşırtmaya devam ediyor.. güzeller güzeli sorana cirstea'yı da yendi ve 3. tura çıktı.. srebotnik üçüncü turdaki rakibi olacak..

ipek şenoğlu'nun çiftlerdeki eşi slovak magdalena rybarikova ise yoluna devam ediyor teklerde..üçüncü turda isviçreli patty schynder ile oynayacak.. elena dementieva, serena ve venüs kardeşler ve dinara safina da yollarına devam ediyorlar.. ilk turda maç kazanmasına çok şaşırdığım nicole vaidisova ise 2.turda elenerek her şeyin eski tas eski hamam olduğunu gösterdi..

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP