14 Mayıs 2010 Cuma

amaaaaaaaaaaaaaaa...


Clijsters ve Davydenko sakatlıkları nedeniyle Roland Garros'tan çekilmek zorunda kaldılar. Hımpfs!

Read more...

madrid: sihirli kutu'da rövanş zamanı

[Yahu Federer ile Gulbis'in maçı aynı saatlerde. Federer fotosu var Gulbis fotosu yok. Turnuvanın başından beri bir tane Gulbis fotosu gelmedi. Sadece merkez kortta mı fotoğraf çekilmesine izin var arkadaşım? Neden böyle yapıyorsunuz? Neden eski fotoğraf kullandırtmak zorunda kalıyorsunuz bana. Yarın şakır şakır çekersiniz ama. Federer ile oynuyor ya. Faggots sizi.]

"Ok ok Ernests, your drop shot is magic" yazıyordu bir seyircinin elinde tuttuğu pankartta. Sihirli drop-shotları turdaki en iyilerden biri olan Ernests Gulbis iki hafta önce mağlup etmeyi başardığı Feliciano Lopez'i yine iki set sonucu alt ederek çeyrek finale yükseldi Madrid'de. Ve beklenen eşleşmeyi gerçekleştirdi.

İki hafta önce Feli Lopez'i yenmeden iki maç önce Roger Federer'i mağlup etmişti Ernests. Beni de çok sevindirmişti kerata. Madrid'de de önemli galibiyetleri sürüyor Letonyalı'nın. Önce Mikhail Youzhny'i iki sette geçti önceki gün ve dün de Feli Lopez'i. İlk seti rahat kazanan Ernie ikinci sette 6-5 iken servis karşılıyordu ve 15-40'a kadar getirdi. Burada iki maç puanından yararlanamadı ama tie-break'i sıfıra karşı kazandı.

Gulbis'in -nazar değmesin, tututututu- tie-break performansı son haftalarda çok iyi. Önceki günkü Youzhny maçında da 6-5 iken set puanlarından yararlanamamış fakat tie-break'te 5-0 öne geçerek koparmıştı. Youzhny karşısında da Lopez karşısında da tie-break oyununa başlayan taraftı Gulbis. Bir de ilk servisi karşıladığı zaman incelemek lazım yakından. Ama bu tie-break performansı devam edecekse bugün Federer karşısında setleri oraya kadar sürüklemesi yetecektir.

Roger Federer vatandaşı Stansilas Wawrinka'yı servis kırdırarak başladığı müsabakada çok rahat geçti. Yavaş yavaş toprak oyununu hatırlamaya başlıyor. Her ne kadar uzun zamandır toprakta çalıştığını belirtse de röportajında, karşısında gerçek bir rakip olunca bocalamıştı. Ne olursa olsun Gulbis karşısında yine favori İsviçreli. Küçük Safin'in dikkatli olması ve iki hafta önceki gibi sabırlı ve yüksek yüzdeli oynaması gerekiyor. Backhand'e oynamaktan şaşmamalı ve servis yüzdesini yüksek tutmalı.

İki numaralı seribaşı Nadal dünya sıralamasında da iki numaray dikmiş gözünü belli bu. John Isner'ı 7-5/6-4 ile turnuva dışında itti. Isner doğal kortu toprak olmayan buna rağmen geçen hafta Sırbistan'da final oynamış bir isim. Oyununu yavaş yavaş toprağa da adapte etmeye çalışıyor Amerikalı. Nadal'ı zorladı. Maçtan sonra gazeteciler hala dizi hakkında sorular sormuşlar. İspanyol da "Bunun hakkında daha önceleri yeterince konuştuk" diyerek yine sakin kalabilmiş. Bravo.

Günün sürprizi Fernando Verdasco'dan geldi. Toprak kort sezonunda iyi müsabakalar çıkartan İspanyol raket ilk setin sonlarında ayak bileğinden sorun yaşayıp tedavi gördüğü maçta Jurgen Melzer'e iki sette boyun eğdi. Nadal'ı zorlayacak isimlerden biri böylece üçüncü turda turnuvaya veda etmiş oldu.

Nadal çeyrek finalde zıpzıp Monfils ile eşleşti. Jurgen Melzer ise Söderling'i turnuva dışında ittikten sonra Juan Monaco'yu da iki sette geçen Nicolas "Sabri" Almagro ile oynayacak.

Andy Murray'nin Victor Hanescu'yu da yenmesinin haber değeri var. Henüz fotoğraflara bakmadım yüzü bu sefer nasıl bir ifadeye büründü merak ediyorum. Hanescu galibiyeti çok önemli bir galibiyet Britanyalı için. İçinde ufacık kendine güven kırıntıları kaldıysa, kuşlar o kırıntıları yemeden eski oyunu evinin yolunu bulabilir bence. Ama kendisine kötü bir haberim var. Çeyrek finaldeki rakibi David Ferrer. Üzgünüm Bladi Murray. Biraz daha beklemen gerekecek.

Evet olacak yavaş yavaş

Kadınlarda garip elenişler, beklenmedik sonuçlar gazı kaçmış bir kola tadında turnuva izlememize neden olmakta. Fed Cup play-offlarının rövanşı niteliğindeki müsabakadan üzülerek ayrılan yine Petkovic oldu. Almanya kendi evinde Fransa'ya 3-2 yenilip World Group'a yükselememişti. Dün de Rezai, Alman rakibini iki sette geçerek çeyrek finali gördü. Venus-Stosur eşleşmesi çok şeylere gebe.

Günün Sonuçları:
[1] R Federer (SUI) d [15] S Wawrinka (SUI) 63 61
[2] R Nadal (ESP) d [13] J Isner (USA) 75 64
[3] A Murray (GBR) d V Hanescu (ROU) 62 61
J Melzer (AUT) d [6] F Verdasco (ESP) 75 63
[9] D Ferrer (ESP) d [8] M Cilic (CRO) 63 62
[12] G Monfils (FRA) d G Garcia-Lopez (ESP) 76(5) 64
E Gulbis (LAT) vs F Lopez (ESP) 62 76(0)
N Almagro (ESP) d J Monaco (ARG) 64 61

(7) J Jankovic (SRB) d. A Medina Garrigues (ESP) 62 60
(8) S Stosur (AUS) d. P Schnyder (SUI) 76(3) 62
(13) Li Na (CHN) d. A Bondarenko (UKR) 63 64
S Peer (ISR) d. (WC) A Parra Santonja (ESP) 75 62
A Rezai (FRA) d. A Petkovic (GER) 64 76(8)

Cumanın Programı:

Read more...

13 Mayıs 2010 Perşembe

madrid: kıran kırana / sakatlar ordusu

Kaybeden taraf kuranın azizliğine uğramış olacaktı. Öyle de oldu. Ana Ivanovic hep yendiği Jelena Jankovic'e üç sette boyun eğdi. Karşılaşmayı özetleyecek olursam şu kelimeleri kullanmaktan başka bir şey yapamam: Kıran kırana. Ama hangi anlamda?

Maçın hemen başında JJ sıfıra karşı servis kırınca, daha geçen hafta Venus Williams'ı parçalanmaktan beter eden, Serena'yı yenen ancak finalde MJMS'e kaybeden Jelena'nın Ana'yı çok rahat yeneceğini düşünmüştüm. Ancak Jankovic kendi servis oyununda berbat servisler atıp servisini kırdırınca çok değişik bir müsabakanın bizi beklediğini anladım. İlk 6 oyunda taraflar birbirlerinin servisini kırdı. Maçın yedinci oyununda Ana servisine ilk tutunabilen tenisçi oldu ve hemen ardından tekrar servis kırarak 5-3'lük avantajı yakaladı. Kendi servisinde üç kez set puanı yakalayan Ivanovic bunlardan faydalanamayınca bir de üzerine servisini kırdırınca Jankovic sete tutunmak için umutlandıysa da Ana vatandaşının servis oyununda üç kez set puanı yakaladı ve seti 6-4 kazandı.

Servis Özürlüler

İlk sette Jelena Jankovic bazı ölümcül hatalar yaptı. Bunlardan en önemlisi kuşkusuz servislerini Ana'nın forehand'ine atmasıydı. Çok return yedi böyle. Ayrıca ikinci servislerden puan çıkartma oranını söylüyorum sıkı durun: 0/10. İlk servislerinin de yüzde 69'u içeriyi bulunca, yüzde 31'lik kısım kafadan Ana'nın hanesine yazılmış oluyordu. Ana da çok berbat servis kullandı. İlk servislerin oyuna girme oranı yüzde 50.

İkinci sete de hızlı başlayan Ana'ydı. İlk puanı kaybettiği servis oyununda arka arkaya dört puan alarak servisine maçta ikinci kez tutundu ve bir sonraki oyunda JJ'in servisini kırarak 2-0 öne geçti. Geçti geçmesine ama bu raddeden sonra Jelena uyandı. Üçüncü oyunda servis kıran Sırp raket, dördüncü oyunda maçta ilk defa servisine tutunmayı başardı ve bir sonraki oyunda servis kırarak 3-2 öne geçmeyi başardı ikinci sette. 5-4'e kadar yine karşılıklı servis kırmalarla geçilen müsabakada Jelena bir kez daha servisine tutunmayı başararak ikinci seti 6-4 aldı. Son sette ise JJ geriden gelmenin rüzgarını, Ana ise öndeyken maçı kaybedecek noktaya gelmenin telaşını hissetti. Risk yönetimi sıfıra yakınsayan Ivanovic son seti kaybederek turnuvaya da erkenden veda etmiş oldu.

Turnuvadan önceki yarı final tahminlerimi hatırlıyor musunuz? Hatırlatayım: Serena, Henin, Sikiyavone ve Azarenka demiştim. Azarenka ilk mçaını tamamlayamadı, Henin ilk maçında Rezai'ye yenildi. Geriye kalan iki isim de dün eleniverdi. Boşuna Sihirli Kutu dememişler kompleksin ismine. Seribaşıları falan darma durman etti Madrid.

Serena Williams dün Nadia Petrova karşısındaydı ve ilk seti 6-4 alınca tipik bir iki setlik Serena Williams galibiyeti izlenecek sandım. Olmadı. Maçın dönüm noktası ikinci setin üçüncü oyunuydu. Skor 1-1 iken 10 kere berabere olan ve yaklaşık 20 dakika süren oyunda Petrova gülünce bütün momentumu arkasına aldı bir anda. Ondan sonrası çorap söküğü gibi geldi. Öncekli gün Vera Dushevina karşısında kariyeirnin en uzun maçını yapmış olan Amerikalı raket bunun daha minik versiyonunu oyun bazında yaşadı ve kaybedince de büyük ihtimalle sinirleri gerildi. Petrova'nın istatistiklerinde "çevirilen servis kırma puanı" 16/18 ve bunların 10'u ikinci setin üçüncü oyunundan. Zira yanlış hatırlamıyorsam 0-40'tan getirmişti oralara. İsabet oranı yüksekti bugün Rus raketin. 11 ace'i vardı. Williams'ın ise 41 basit hatası.

Aslında bugün ilk seti kaybedenlerin kazanma günüydü kadınlarda. Sikiyavone, Venus karşısında ilk seti 6-3 kazanıp diğerlerini 1-2 kaybedince elendi. İtalyanlara değen nazarım devam ediyor. Wildcardlı Arantxa Parra Santonja bir başka wildcardlı Peng Shuai'yi aynı şekilde üç sette geçerek üçüncü tura yükseldi.

Erkeklerde ise Gulbis'imiz 10 numaralı seribaşı Mikhail Youzhny'i iki sette alt ederek Federer ile eşleşmeye bir adım daha yaklaştı. Geçen haftanın Münih şampiyonu Rus raket karşısında ilk sette 6-5 öndeyken iki kez servis kırma ve set puanından yararlanamayan Letonyalı tie-break'te 6-0 öne geçince buradan da verirsem ayıp olur artık dedi. İkinci sette ise rahattı Ernie. Üçüncü turdaki rakibi Feli Lopez olacak. İki hafta önce Roma çeyrek finalinde karşılaşmışlardı ve Ernie iki sette galip gelmişti.

 Bu arada resmi sakatlık sezonunun açıldığını da belirteyim. Zaten sakatlık nedeni ile birçok üst basamaktaki oyuncunun katılamadığı turnuvanın ilk turlarında maçlar oynanarak değil sakatlanan oyuncuların çekilmesi ya da hiç korta çıkmaması ile belirleniyor. Lucky Loser'lar kaynıyor ana tabloda.  Önceki gün Lleyton Hewitt ile Tomas Berdych maçlarına çıkmamışlar ve Şanslı Kaybedenler kendi aralarından oynamışlardı. Igor Andreev ve Pablo Cuevas da maçlarını tamamlayamamışlardı. Dün ilk turu bye geçen Andy Roddick de karın ağrıları yüzünden turnuvadan çekildiğini açıkladı. Bunun üzerine Oscar Hernandez tabloya dahil edildi. Feli Lopez de bu ikramı çevirmeyerek galip geldi.

Sakatlıklar bununla da bitmedi. JW Tsonga belinden, Philipp Petzschner bacak kasından, Leonardo Mayer de sağ omzundan sakatlanıp müsabakalarını yarım bıraktılar. Elenen seribaşı sendromu erkeklerde de vardı pek kendini belli etmese de. 4 numaralı seribaşı Robin Söderling elenen en yüksek seribaşıydı. Nicolas Almagro'dan set alamadı İsveçli.

Sevin bakalım ufaklık, nereye kadar sevineceksin

Rafael Nadal ve Andy Murray maçlarını rahat kazandılar. Nadal neyse de bu cümlenin öznesindeki Murray şaşırtıcı oldu bence de. David Ferrer ile Marcos Baghdatis arasındaki mücadele de seyir zevki yüksekmiş. İzleyemedim. 1 maç puanı kurtarark galip gelmiş Ferrer. Finale kadar koşar bu gazla.

Günün Sonuçları:
(16) N Petrova (RUS) d. (1) S Williams (USA) 46 62 63
(4) V Williams (USA) d. (15) F Schiavone (ITA) 36 61 62
(7) J Jankovic (SRB) d. (WC) A Ivanovic (SRB) 46 64 61
(WC) A Parra Santonja (ESP) d. (WC) P Shuai (CHN) 16 76(1) 63

[2] R Nadal (ESP) d [Q] O Dolgopolov Jr. (UKR) 64 63
[3] A Murray (GBR) d [Q] J Chela (ARG) 63 63
N Almagro (ESP) d [4] R Soderling (SWE) 64 75
F Lopez (ESP) d *[LL] O Hernandez (ESP) 61 62
G Garcia-Lopez (ESP) d [7] J Tsonga (FRA) 62 ret. (lower back)
[8] M Cilic (CRO) d E Schwank (ARG) 63 60
[9] D Ferrer (ESP) d M Baghdatis (CYP) 16 63 75 - saved 1 M.P. 
E Gulbis (LAT) d [10] M Youzhny (RUS) 76(2) 64
[12] G Monfils (FRA) d P Petzschner (GER) 11 ret. (leg muscle)
[13] J Isner (USA) d [Q] S Giraldo (COL) 16 76(6) 62
[15] S Wawrinka (SUI) d L Mayer (ARG) 64 42 ret. (right shoulder)
J Monaco (ARG) d [16] T Bellucci (BRA) 62 62
V Hanescu (ROU) d [Q] D Munoz-De La Nava (ESP) 60 46 63
J Melzer (AUT) d [LL] M Fish (USA) 36 61 64

Perşembenin Programı:

Read more...

12 Mayıs 2010 Çarşamba

foto: nadal, raul ve çakma ronaldo

Edit: Real Madridli'yim

Read more...

madrid: her yerde bir panik havası

Herkesin aklı mı Roland Garros'ta, sıralamada seribaşı olamayacak olan tenisçiler mi hırs yaptı, seribaşılar toplu halde adet mi görüyorlar? Neler oluyor Madrid'de? Önce Kuznetsova gitti, ardından Henin, Şarapova, Safina, Azarenka. Şimdi de Wozniacki, Dementieva, Radwanska ve Pennetta ikinci turda elenen seribaşılar olarak turnuvaya veda ettiler. Ne saçma bir turnuva oluyor.

Romen tenisçi Dulgheru geçen hafta Dinara Safina'yı yenince "Hehe salağa bak Dulgheru'ya bile yenildi" demiştim Rus raket için. Aynı Dulgheru dün Elena Dementieva'yı üç sette geçti ve Madrid'de üçüncü tur gördü.

Wozniacki'nin bileğindeki sakatlık daha tam anlamıyla iyileşmemiş belli ki. "Güvenim yerinde değildi" diyen geçen yılın finalisti Danimarkalı, Alona Bondarenko'ya iki sette yenilerek büyük puan kaybetti. Ve gecenin 02.36'sında Wozniacki'den bir tweet geldi. "Şimdi A-Radwanska ile Paranormal Aktivite'yi izledim." Aferin! Radwanska'ya ne diyelim? Patty Schynder'e ilk seti kazandığı maçta yenildi Polonyalı. İstanbul Cup'ta yakından izleme fırsatı bulup "Ölmüş la bu" dediğim Schynder'e. Film izlemek için mi gittiniz kızım Madridlere...

Flavia Pennetta ise Sorana'mı eledikten sonra gidip Andrea Petkovic'e yenilerek Fransa Açık öncesi gerçekten kötü sinyaller vermeye devam etti. Hatunlara nazar değdirdik İtalyanlar şöyle iyi, Pennetta şöyle güzel derken. Bu arada müsabakada Petkovic ile Pennetta"nın renginden modeline aynı kıyafetleri giymeleri de çok saçmaymış. Geçen haftanın flaş ismi MJ Martinez Sanchez, Sam Stosur'a boyun eğerken, Marion Bartoli de erken çıkış yapanlardandı. Pavluçenkova'nın da kazanmasını isterdim ama Petrova iyi gidiyor gibi toprakta.

Erkeklerde geçen hafta Sırbistan'da şampiyon olan Sam Querrey seribaşılar arasında ilk turda verilen ilk fireydi. Amerikalı raket, İspanyol Daniel Munoz bilmemneye'e üç sette elendi. Daniel Munoz bilmemney dünya sıralamasında 255. sırada. 255'in rakamları toplamı Sam Querrey'nin seribaşı numarasına 2 yaklaşık sonuç veriyor. 

Federer topraktaki üçüncü maçını kazandı. Benjamin Becker'i iki sette geçerek rakibini beklemeye koyuldu. Büyük ihtimalle vatandaşı Stanislas Wawrinka gelecek karşısına. Dün iki Federer fatihinin mücadelesinde kazanan Montanes'i yenen Gulbis oldu. Ernests daha maçın ilk oyununda servis kırdırdı. 5-4 gerideyken servis kıran Letonyalı ilk sette hiç oyun vermedi ve seti 7-5 kazandı. İkinci sete de 3-0'lık seri ile giren Gulbis maçı rahat kazandı. İkinci turdaki rakibi Youzhny.

Günün ilginç olayı ise birbirleri ile şeleşen Tomas Berdych ve David Nalbandian'ın ayrı ayrı sakatlıklar yüzünden turnuvadan çekilmesiydi. Berdych sağ kalçadan, Nalbandian da baldırından sakatlık yaşamış.

Günün Sonuçları:

A Bondarenko (UKR) d. (2) C Wozniacki (DEN) 62 63
A Dulgheru (ROU) d. (6) E Dementieva (RUS) 61 36 75
(8) S Stosur (AUS) d. MJ Martínez Sánchez (ESP) 76(2) 64
P Schnyder (SUI) d. (9) A Radwanska (POL) 36 64 64
A Medina Garrigues (ESP) d. (12) M Bartoli (FRA) 62 60
(13) Li Na (CHN) d. D Cibulkova (SVK) 62 36 75
A Petkovic (GER) d. (14) F Pennetta (ITA) 76(3) 63
(16) N Petrova (RUS) d. A Pavlyuchenkova (RUS) 62 75
S Peer (ISR) d. A Kleybanova (RUS) 76(4) 60
A Rezai (FRA) d. (Q) K Zakopalova (CZE) 63 75
L Safarova (CZE) d. O Govortsova (BLR) 46 62 75

[1] R Federer (SUI) d B Becker (GER) 62 76(4)
[6] F Verdasco (ESP) d I Karlovic (CRO) 76(5) 63
[10] M Youzhny (RUS) d L Lacko (SVK) 26 63 61
[LL] M Fish (USA) d [LL] M Russell (USA) 62 76(1)
[13] J Isner (USA) d [Q] C Rochus (BEL) 57 62 62
[Q] D Munoz-De La Nava (ESP) d [14] S Querrey (USA) 67(3) 63 75
[15] S Wawrinka (SUI) d [WC] M Granollers (ESP) 64 64
[16] T Bellucci (BRA) d [WC] P Riba (ESP) 76(5) 61
P Petzschner (GER) d F Fognini (ITA) 61 46 75
E Gulbis (LAT) d A Montanes (ESP) 75 61
M Baghdatis (CYP) d M Chiudinelli (SUI) 63 64
E Schwank (ARG) d P Mathieu (FRA) 63 63
G Garcia-Lopez (ESP) d [Q] D Gimeno-Traver (ESP) 63 64
[Q] J Chela (ARG) d P Cuevas (URU) 20 ret. (sırt)
V Hanescu (ROU) d I Andreev (RUS) 36 65 ret. (sağ ayak bileği)

Çarşambanın Programı:

Read more...

11 Mayıs 2010 Salı

"sorunum toprak kort değil rafa'ydı"

Federer'in İspanyol gazetesi El Pais'e verdiği çok güzel bir röportaj var. Baştan aşağıya çevirmeyeceğim. Ama en çarpıcı yerlerinden bahsedeyim.

Toprakta neden kolayca kazanamadığını anlatıyor Federer. Diğer zeminlerde oyununu düşünmeden rahatça oynadığını ama toprakta servis volenin çok etkili olmadığını söylüyor (Ama MJ Martinez Sanchez yapabiliyor Federer). Sadece güçlü bacaklara ve çok etkili groundstrokelara sahip olmanın, topları kovalayabilmenin yeteceğini söylüyor. Rafa'nın başarılarını da küçümsemediğini belirtiyor. Rafa diğer zeminlerde de çok iyi oynuyor diyor.
Toprak zeminde yeterli bir oyununuz olmasa da başa baş mücadele edilebileceğini belirtiyor Federer. Bu stile zamanla adapte olduğunu, puanları bitirmenin kolay yollarını bulduğunu anlatıyor. Baseline'da daha çok kalıp, açılı vuruşlar yapmaya çalıştığını söylüyor.

Roland Garros'ta kendisine Silahşörler Kupası'nı veren Agassi'nin "Bunu hak ettin, bu kaderindi" dediğini açıklıyor İsviçreli. Ayrıca kim ne derse desin sorunum zeminle olmadı diyor. "Sorunum Rafa'ydı, adam inanılmaz" diyor. Ama kaderin kendisini çağırdığından da bahsediyor. Her yıl bu kupa için çalışıp çalışıp, kazanacağına inanıp, Rafa'nın gelip hayallerini yıkmasına rağmen buna inandığını, bunun anahtar faktör olduğunu anlatıyor.

Daha önce hiçbir yerde söylemediği şeyleri söylemiş Federer. Kendisinden duymayı beklemeyeceğim şeyler var içinde. Çok değerli bir söyleşi olmuş o yüzden.

Tüm röportaj (İngilizce)

Read more...

madrid: turlamak hiç bu kadar zor olmamıştı

"Sanırım bugün yedi tane maç yaptım." Serena Williams'ın ağzından dökülen bu sözler günün en heyecanlı maçını özetliyor aslında. Madrid'deki ilk maçında serena Williams, İstanbul Cup 2009 şampiyonu Vera Dushevina karşısında kariyerinin en uzun maçına çıktı. 3 saat 24 dakika süren maçta maç puanları kullanan, maç puanları çeviren dünya 1 numarası müsabakayı üç adet tie-break'e giden set sonucunda kazanarak tur atladı.
Bir başka tie-breaklerin karar verdiği müsabaka Dinara Safina ile elemelerden gelen Klara Zakopalova arasındaydı. Çek Klara maçı iki tie-break sonunda kazanarak 3 numaralı seribaşı Dinara Safina'yı iyice yerin dibine doğru itti. E 2009 Madrid şampiyonu Safina ilk turda elenince, gidiyor puanlar ve "Hello darkness my old friend.." diye giriyor fonda müzik. Bu arada biz Safina-Juju maçı beklerken ikisi de yenilince Zakopalova-Rezai gibi bir eşleşme çıkıverdi. Madrid organizatörlerine yazık.

 -Haspinallaaa (Vallahi aynı o ifade haspinallaaa ifadesi)

Bir garip maç daha vardı bugün. Flavia Pennetta ile Sorana Cirstea arasında. 6-1'lik üç set ile bitti karşılaşma. Pennetta kazandı. Oldukça sinüzoidal.

Günün Sonuçları:
İkinci tur
(1) S Williams (USA) d. V Dushevina (RUS) 67(2) 76(5) 76(5)
(4) V Williams (USA) d. V Zvonareva (RUS) 75 63
(15) F Schiavone (ITA) d. (WC) S Bammer (AUT) 62 61

İlk tur
(2) C Wozniacki (DEN) d. (Q) P Kvitova (CZE) 64 62
(Q) K Zakopalova (CZE) d. (3) D Safina (RUS) 76(1) 76(3)
(8) S Stosur (AUS) d. G Dulko (ARG) 76(3) 75
(WC) P Shuai (CHN) d. (10) V Azarenka (BLR) 30 ret. (sağ baldır)
(13) Li Na (CHN) d. (Q) B García Vidagany (ESP) 60 62
(14) F Pennetta (ITA) d. S Cirstea (ROU) 61 16 61
(16) N Petrova (RUS) d. E Vesnina (RUS) 46 62 63
A Kleybanova (RUS) d. (Q) A Amanmuradova (UZB) 63 62
P Schnyder (SUI) d. A Szavay (HUN) 52 ret. (sağ baldır)
A Medina Garrigues (ESP) d. Z Jie (CHN) 36 63 62
(WC) A Parra Santonja (ESP) d. (WC) V Ruano Pascual (ESP) 63 62

[12] G Monfils (FRA) d S Robert (FRA) 62 75
F Lopez (ESP) d L Kubot (POL) 63 63
B Becker (GER) d [WC] C Moya (ESP) 60 62
[Q] O Dolgopolov Jr. (UKR) d A Seppi (ITA) 63 64
[Q] S Giraldo (COL) d P Kohlschreiber (GER) 16 62 63
N Almagro (ESP) d V Troicki (SRB) 61 76(3)
J Melzer (AUT) d [Q] K Anderson (RSA) 62 26 64
L Mayer (ARG) d J Benneteau (FRA) 67(9) 75 64

Salının Programı:

Read more...

10 Mayıs 2010 Pazartesi

foto: bir büyük deviririm aga

Flavia Pennetta çiftlerde Gisela Dulko ile üst üste üçüncü şampiyonluğunu kazanmanın dayanılmaz hafifliğini hissediyor. Yalnız ikisi muazzam bir çift oldular.

Read more...

madrid: juju yok, masha yok, makiri yok, ne var?

Hiç hoş olmadı. Böyle olduğu zaman oturup saatlerce boş bir duvarı izlemek geliyor içimden. Yavaş yavaş "karma"ya inanmaya da başlıyorum. Dün çok güldüm Federer'e, ondan oldu bu. Ne mi oldu? Justine Henin hiç sevmediğim tenisçilerden biri olan Aravane Rezai'ye üç sette boyun eğdi. Hem de son seti 6-0 kaybederek. Ne TV'den ne de internet üzerinden bir yayını olmadığı için izleyemedim ama maç sonu basın toplantısında hasta olduğundan dem vurmuş Juju. Boğazları iltihaplanmış. Stuttgart'taki kupadan sonra hiç olmadı bu. Hele Fransa Açık öncesi olması ürkütücü.


Bu maçtan önce Madrid bana günün ilk darbesini vurmuştu bile. Uzun bir aradan sonra korta dönen Maria Şarapova, son haftaların en formda isimlerinden Lucie Safarova'ya iki sette yenilerek elendi ilk turda. Yine de o savaşçı ruhunu göstererek yaptı bunu en azından. İlk sette 4-0 geriye düştükten sonra durumu 4-4'e getirmeyi başardı Masha. Hatta Safarova'nın servisinde servis kırma şansı bile yakaladı. Ama olmadı.

Bir başka Rus, bir başka güzel kız, bir başka Maria da ilk turda elendi. Maria Kirilenko zor bir kura çekmişti. Agnieszka Radwanska karşısında fazla direnemedi ve 6-2'lik iki setle veda etti erkenden.  Bu arada Cibulkova'nın maç kazanabildiğini görmek güzel.

Erkekler ana tabloda üç maç vardı bugün ve favoriler Ferrer, Karlovic ve Juan Monaco tur atlayan isimler oldular.

Günün Sonuçları:
(4) V Williams (USA) d. (Q) S Voegele (SUI) 64 62
(9) A Radwanska (POL) d. M Kirilenko (RUS) 62 62
L Safarova (CZE) d. (11) M Sharapova (RUS) 64 63
(15) F Schiavone (ITA) d. (Q) A Cornet (FRA) 62 62
A Rezai (FRA) d. J Henin (BEL) 46 75 60
D Cibulkova (SVK) d. (Q) I Benesova (CZE) 62 62
A Pavlyuchenkova (RUS) d. D Hantuchova (SVK) 64 76(2)
O Govortsova (BLR) d. (LL) T Garbin (ITA) 75 62
A Dulgheru (ROU) d. M Czink (HUN) 61 ret. (sol omuz)
V Dushevina (RUS) d. (Q) K Flipkens (BEL) 62 61

[9] D Ferrer (ESP) d J Chardy (FRA) 63 76(2)
I Karlovic (CRO) d E Korolev (KAZ) 64 76(5)
J Monaco (ARG) d S Greul (GER) 61 61

Pazartesinin Programı:

(Foto: Getty)

Read more...

9 Mayıs 2010 Pazar

atp'de haftanın şampiyonları

 Mikhail Youzhny d. Marin Cilic 6-3/4-6/6-4

Münih'te finalde mücadele eden iki tenisçi de bu yılki üçüncü finallerine çıktılar. Mikhail Youzhny, Rotterdam ve Dubai'de kaybeden taraf iken Marin Cilic ise Chennai ve Zagreb'de gülmüştü. Bu sefer roller değişti ve Youzhny senenin ilk şampiyonluğunu üç setlik zafer sonucu elde etti. Rus raket en son ekim ayında kendi evinde, Moskova'da şampiyonluk sevinci yaşamıştı. Bu turnuvada Baghdatis'in yarı final oynaması da beni sevindirdi. Cilic'e kaybetti Rum raket.

Sam Querrey d. John Isner 3-6/7-6/6-4

Belgrad'da ise Amerikan finali vardı. Bu sezon Güney Amerika turunda iyi işler çıkartan kuleler Isner ve Querrey, Djokovic'in evinde hiç de çekingenlik göstermediler. Djokovic demişken bu turnuvada, çeyrek finalde vatandaşı genç Krajinovic karşısında ilk seti kaybettikten sonra polen alerjisi yüzünden maçtan çekildi. Bu çocuk çok kırılgan yahu. Sıcak çarpar, polen çarpar... Sombor'un Agassi'si dedikleri ve Bollettieri Akademisi'nin başka bir pazarlama harikası olmaya aday Filip Krajinovic ise daha 18 yaşında. Yarı finalde Sam Querrey'den üç oyun almış bari. Garip olan yapışık kulelerin çiftlerde oynamaması Belgrad'da.

Albert Montanes d. Frederico Gil 6-2/6-7/7-5

Yarı finalde Federer'i mağlup eden Albert Montanes finalde ev sahibi raket Frederico Gil'i yenerek kariyerinin dördüncü şampiyonluğuna erişti. 29 yaşındaki raket geçen yıl da bu turnuvayı kazanmıştı. 85 doğumlu Gil ise ilk ATP Tur finalini oynadığı müsabakada bir de set almayı başardı toprak kort uzmanı Montanes'ten.

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP