9 Mayıs 2010 Pazar

atp'de haftanın şampiyonları

 Mikhail Youzhny d. Marin Cilic 6-3/4-6/6-4

Münih'te finalde mücadele eden iki tenisçi de bu yılki üçüncü finallerine çıktılar. Mikhail Youzhny, Rotterdam ve Dubai'de kaybeden taraf iken Marin Cilic ise Chennai ve Zagreb'de gülmüştü. Bu sefer roller değişti ve Youzhny senenin ilk şampiyonluğunu üç setlik zafer sonucu elde etti. Rus raket en son ekim ayında kendi evinde, Moskova'da şampiyonluk sevinci yaşamıştı. Bu turnuvada Baghdatis'in yarı final oynaması da beni sevindirdi. Cilic'e kaybetti Rum raket.

Sam Querrey d. John Isner 3-6/7-6/6-4

Belgrad'da ise Amerikan finali vardı. Bu sezon Güney Amerika turunda iyi işler çıkartan kuleler Isner ve Querrey, Djokovic'in evinde hiç de çekingenlik göstermediler. Djokovic demişken bu turnuvada, çeyrek finalde vatandaşı genç Krajinovic karşısında ilk seti kaybettikten sonra polen alerjisi yüzünden maçtan çekildi. Bu çocuk çok kırılgan yahu. Sıcak çarpar, polen çarpar... Sombor'un Agassi'si dedikleri ve Bollettieri Akademisi'nin başka bir pazarlama harikası olmaya aday Filip Krajinovic ise daha 18 yaşında. Yarı finalde Sam Querrey'den üç oyun almış bari. Garip olan yapışık kulelerin çiftlerde oynamaması Belgrad'da.

Albert Montanes d. Frederico Gil 6-2/6-7/7-5

Yarı finalde Federer'i mağlup eden Albert Montanes finalde ev sahibi raket Frederico Gil'i yenerek kariyerinin dördüncü şampiyonluğuna erişti. 29 yaşındaki raket geçen yıl da bu turnuvayı kazanmıştı. 85 doğumlu Gil ise ilk ATP Tur finalini oynadığı müsabakada bir de set almayı başardı toprak kort uzmanı Montanes'ten.

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP