11 Mayıs 2010 Salı

"sorunum toprak kort değil rafa'ydı"

Federer'in İspanyol gazetesi El Pais'e verdiği çok güzel bir röportaj var. Baştan aşağıya çevirmeyeceğim. Ama en çarpıcı yerlerinden bahsedeyim.

Toprakta neden kolayca kazanamadığını anlatıyor Federer. Diğer zeminlerde oyununu düşünmeden rahatça oynadığını ama toprakta servis volenin çok etkili olmadığını söylüyor (Ama MJ Martinez Sanchez yapabiliyor Federer). Sadece güçlü bacaklara ve çok etkili groundstrokelara sahip olmanın, topları kovalayabilmenin yeteceğini söylüyor. Rafa'nın başarılarını da küçümsemediğini belirtiyor. Rafa diğer zeminlerde de çok iyi oynuyor diyor.
Toprak zeminde yeterli bir oyununuz olmasa da başa baş mücadele edilebileceğini belirtiyor Federer. Bu stile zamanla adapte olduğunu, puanları bitirmenin kolay yollarını bulduğunu anlatıyor. Baseline'da daha çok kalıp, açılı vuruşlar yapmaya çalıştığını söylüyor.

Roland Garros'ta kendisine Silahşörler Kupası'nı veren Agassi'nin "Bunu hak ettin, bu kaderindi" dediğini açıklıyor İsviçreli. Ayrıca kim ne derse desin sorunum zeminle olmadı diyor. "Sorunum Rafa'ydı, adam inanılmaz" diyor. Ama kaderin kendisini çağırdığından da bahsediyor. Her yıl bu kupa için çalışıp çalışıp, kazanacağına inanıp, Rafa'nın gelip hayallerini yıkmasına rağmen buna inandığını, bunun anahtar faktör olduğunu anlatıyor.

Daha önce hiçbir yerde söylemediği şeyleri söylemiş Federer. Kendisinden duymayı beklemeyeceğim şeyler var içinde. Çok değerli bir söyleşi olmuş o yüzden.

Tüm röportaj (İngilizce)

6 yorum:

mgunel 11 Mayıs 2010 23:23  

Yani Onur Bey Federer bunları yıllardır söylüyor zaten...Özellikle Nadalı onore etme açısından.Birazcıkta egosu da olsun bu adamın yani..Hiç mi hakkı yok buna ...Federere bazen haksızlık yaptığınızı düşünüyorum...Sevmemenize lafım yok ama bazen gereğinden fazla eleştiriyorsunuz adamı..

mgunel 11 Mayıs 2010 23:26  

Yani Onur Bey Federer bunları yıllardır söylüyor zaten...Özellikle Nadalı onore etme açısından.Birazcıkta egosu da olsun bu adamın yani..Hiç mi hakkı yok buna ...Federere bazen haksızlık yaptığınızı düşünüyorum...Sevmemenize lafım yok ama bazen gereğinden fazla eleştiriyorsunuz adamı..

brokoli 12 Mayıs 2010 00:30  

Röportajın tamamını okudum..Gerçekten de çok hoş olmuş ama benim için Federerden duyduğuma şaşırcağım şeyler değil..Rafayı bu şekilde övüp hakettiği değeri vermesi de çok yerinde olmuş..

onur 12 Mayıs 2010 02:18  

Rafa'yı övmesi değil, "Rafa her Roland Garros'ta benim hayallerimi yıkıyordu" demesi şaşırtıcı benim için.

kirpi 12 Mayıs 2010 02:32  

4 yil ust iste ayni turnuvada ayni adam tarafindan ezilip gecilmek kolay olmasa gerek. Ayni Grand Slam'de ayni adama ust uste 4 yil yenilen bir dunya 1 numarasi ve bu sure icerisindeki en buyuk basarisi sadece rakibinden bir set alabilmek olan birisi sonucta. Boyle dusununce zaman zaman hezeyanlara kapilmasi mantikli gibi duruyor. Yani bir kez bile kazanmaya yaklasmis olsa belki hayallerin yikilmasindan bahsetmeyecekti ama en fazla 1 set alabilirken hayali nasil kurabilecek ki? Nadal 2007'de Wimbledon'i kaybettikten sonra aglamisti "Belki bu benim Wimbledon'i kazanmak icin tek sansimdi ve ben onu da harcadim" diye. Federer Roland Garros'da Nadal'a 5 sette kaybetse neler hisseder kim bilir.
2009'da Roland Garros'u kazanmasi tam sabrin sonu selamet deyimine ornek. Istedigi gibi olmadi belki, ama istedigi gibi olmasi da zaten cok cok zor gorunuyor. Bu yil su ana dek toprak korta fazla motive olamamis gorunmesinin sebebi budur belki kim bilir?

Unknown 12 Mayıs 2010 18:23  

Gerçekten güzel bir röportaj olmuş. Düşüncelerini içtenlikle açıklaması çok hoş.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP