12 Mayıs 2010 Çarşamba

madrid: her yerde bir panik havası

Herkesin aklı mı Roland Garros'ta, sıralamada seribaşı olamayacak olan tenisçiler mi hırs yaptı, seribaşılar toplu halde adet mi görüyorlar? Neler oluyor Madrid'de? Önce Kuznetsova gitti, ardından Henin, Şarapova, Safina, Azarenka. Şimdi de Wozniacki, Dementieva, Radwanska ve Pennetta ikinci turda elenen seribaşılar olarak turnuvaya veda ettiler. Ne saçma bir turnuva oluyor.

Romen tenisçi Dulgheru geçen hafta Dinara Safina'yı yenince "Hehe salağa bak Dulgheru'ya bile yenildi" demiştim Rus raket için. Aynı Dulgheru dün Elena Dementieva'yı üç sette geçti ve Madrid'de üçüncü tur gördü.

Wozniacki'nin bileğindeki sakatlık daha tam anlamıyla iyileşmemiş belli ki. "Güvenim yerinde değildi" diyen geçen yılın finalisti Danimarkalı, Alona Bondarenko'ya iki sette yenilerek büyük puan kaybetti. Ve gecenin 02.36'sında Wozniacki'den bir tweet geldi. "Şimdi A-Radwanska ile Paranormal Aktivite'yi izledim." Aferin! Radwanska'ya ne diyelim? Patty Schynder'e ilk seti kazandığı maçta yenildi Polonyalı. İstanbul Cup'ta yakından izleme fırsatı bulup "Ölmüş la bu" dediğim Schynder'e. Film izlemek için mi gittiniz kızım Madridlere...

Flavia Pennetta ise Sorana'mı eledikten sonra gidip Andrea Petkovic'e yenilerek Fransa Açık öncesi gerçekten kötü sinyaller vermeye devam etti. Hatunlara nazar değdirdik İtalyanlar şöyle iyi, Pennetta şöyle güzel derken. Bu arada müsabakada Petkovic ile Pennetta"nın renginden modeline aynı kıyafetleri giymeleri de çok saçmaymış. Geçen haftanın flaş ismi MJ Martinez Sanchez, Sam Stosur'a boyun eğerken, Marion Bartoli de erken çıkış yapanlardandı. Pavluçenkova'nın da kazanmasını isterdim ama Petrova iyi gidiyor gibi toprakta.

Erkeklerde geçen hafta Sırbistan'da şampiyon olan Sam Querrey seribaşılar arasında ilk turda verilen ilk fireydi. Amerikalı raket, İspanyol Daniel Munoz bilmemneye'e üç sette elendi. Daniel Munoz bilmemney dünya sıralamasında 255. sırada. 255'in rakamları toplamı Sam Querrey'nin seribaşı numarasına 2 yaklaşık sonuç veriyor. 

Federer topraktaki üçüncü maçını kazandı. Benjamin Becker'i iki sette geçerek rakibini beklemeye koyuldu. Büyük ihtimalle vatandaşı Stanislas Wawrinka gelecek karşısına. Dün iki Federer fatihinin mücadelesinde kazanan Montanes'i yenen Gulbis oldu. Ernests daha maçın ilk oyununda servis kırdırdı. 5-4 gerideyken servis kıran Letonyalı ilk sette hiç oyun vermedi ve seti 7-5 kazandı. İkinci sete de 3-0'lık seri ile giren Gulbis maçı rahat kazandı. İkinci turdaki rakibi Youzhny.

Günün ilginç olayı ise birbirleri ile şeleşen Tomas Berdych ve David Nalbandian'ın ayrı ayrı sakatlıklar yüzünden turnuvadan çekilmesiydi. Berdych sağ kalçadan, Nalbandian da baldırından sakatlık yaşamış.

Günün Sonuçları:

A Bondarenko (UKR) d. (2) C Wozniacki (DEN) 62 63
A Dulgheru (ROU) d. (6) E Dementieva (RUS) 61 36 75
(8) S Stosur (AUS) d. MJ Martínez Sánchez (ESP) 76(2) 64
P Schnyder (SUI) d. (9) A Radwanska (POL) 36 64 64
A Medina Garrigues (ESP) d. (12) M Bartoli (FRA) 62 60
(13) Li Na (CHN) d. D Cibulkova (SVK) 62 36 75
A Petkovic (GER) d. (14) F Pennetta (ITA) 76(3) 63
(16) N Petrova (RUS) d. A Pavlyuchenkova (RUS) 62 75
S Peer (ISR) d. A Kleybanova (RUS) 76(4) 60
A Rezai (FRA) d. (Q) K Zakopalova (CZE) 63 75
L Safarova (CZE) d. O Govortsova (BLR) 46 62 75

[1] R Federer (SUI) d B Becker (GER) 62 76(4)
[6] F Verdasco (ESP) d I Karlovic (CRO) 76(5) 63
[10] M Youzhny (RUS) d L Lacko (SVK) 26 63 61
[LL] M Fish (USA) d [LL] M Russell (USA) 62 76(1)
[13] J Isner (USA) d [Q] C Rochus (BEL) 57 62 62
[Q] D Munoz-De La Nava (ESP) d [14] S Querrey (USA) 67(3) 63 75
[15] S Wawrinka (SUI) d [WC] M Granollers (ESP) 64 64
[16] T Bellucci (BRA) d [WC] P Riba (ESP) 76(5) 61
P Petzschner (GER) d F Fognini (ITA) 61 46 75
E Gulbis (LAT) d A Montanes (ESP) 75 61
M Baghdatis (CYP) d M Chiudinelli (SUI) 63 64
E Schwank (ARG) d P Mathieu (FRA) 63 63
G Garcia-Lopez (ESP) d [Q] D Gimeno-Traver (ESP) 63 64
[Q] J Chela (ARG) d P Cuevas (URU) 20 ret. (sırt)
V Hanescu (ROU) d I Andreev (RUS) 36 65 ret. (sağ ayak bileği)

Çarşambanın Programı:

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP