14 Mayıs 2010 Cuma

madrid: sihirli kutu'da rövanş zamanı

[Yahu Federer ile Gulbis'in maçı aynı saatlerde. Federer fotosu var Gulbis fotosu yok. Turnuvanın başından beri bir tane Gulbis fotosu gelmedi. Sadece merkez kortta mı fotoğraf çekilmesine izin var arkadaşım? Neden böyle yapıyorsunuz? Neden eski fotoğraf kullandırtmak zorunda kalıyorsunuz bana. Yarın şakır şakır çekersiniz ama. Federer ile oynuyor ya. Faggots sizi.]

"Ok ok Ernests, your drop shot is magic" yazıyordu bir seyircinin elinde tuttuğu pankartta. Sihirli drop-shotları turdaki en iyilerden biri olan Ernests Gulbis iki hafta önce mağlup etmeyi başardığı Feliciano Lopez'i yine iki set sonucu alt ederek çeyrek finale yükseldi Madrid'de. Ve beklenen eşleşmeyi gerçekleştirdi.

İki hafta önce Feli Lopez'i yenmeden iki maç önce Roger Federer'i mağlup etmişti Ernests. Beni de çok sevindirmişti kerata. Madrid'de de önemli galibiyetleri sürüyor Letonyalı'nın. Önce Mikhail Youzhny'i iki sette geçti önceki gün ve dün de Feli Lopez'i. İlk seti rahat kazanan Ernie ikinci sette 6-5 iken servis karşılıyordu ve 15-40'a kadar getirdi. Burada iki maç puanından yararlanamadı ama tie-break'i sıfıra karşı kazandı.

Gulbis'in -nazar değmesin, tututututu- tie-break performansı son haftalarda çok iyi. Önceki günkü Youzhny maçında da 6-5 iken set puanlarından yararlanamamış fakat tie-break'te 5-0 öne geçerek koparmıştı. Youzhny karşısında da Lopez karşısında da tie-break oyununa başlayan taraftı Gulbis. Bir de ilk servisi karşıladığı zaman incelemek lazım yakından. Ama bu tie-break performansı devam edecekse bugün Federer karşısında setleri oraya kadar sürüklemesi yetecektir.

Roger Federer vatandaşı Stansilas Wawrinka'yı servis kırdırarak başladığı müsabakada çok rahat geçti. Yavaş yavaş toprak oyununu hatırlamaya başlıyor. Her ne kadar uzun zamandır toprakta çalıştığını belirtse de röportajında, karşısında gerçek bir rakip olunca bocalamıştı. Ne olursa olsun Gulbis karşısında yine favori İsviçreli. Küçük Safin'in dikkatli olması ve iki hafta önceki gibi sabırlı ve yüksek yüzdeli oynaması gerekiyor. Backhand'e oynamaktan şaşmamalı ve servis yüzdesini yüksek tutmalı.

İki numaralı seribaşı Nadal dünya sıralamasında da iki numaray dikmiş gözünü belli bu. John Isner'ı 7-5/6-4 ile turnuva dışında itti. Isner doğal kortu toprak olmayan buna rağmen geçen hafta Sırbistan'da final oynamış bir isim. Oyununu yavaş yavaş toprağa da adapte etmeye çalışıyor Amerikalı. Nadal'ı zorladı. Maçtan sonra gazeteciler hala dizi hakkında sorular sormuşlar. İspanyol da "Bunun hakkında daha önceleri yeterince konuştuk" diyerek yine sakin kalabilmiş. Bravo.

Günün sürprizi Fernando Verdasco'dan geldi. Toprak kort sezonunda iyi müsabakalar çıkartan İspanyol raket ilk setin sonlarında ayak bileğinden sorun yaşayıp tedavi gördüğü maçta Jurgen Melzer'e iki sette boyun eğdi. Nadal'ı zorlayacak isimlerden biri böylece üçüncü turda turnuvaya veda etmiş oldu.

Nadal çeyrek finalde zıpzıp Monfils ile eşleşti. Jurgen Melzer ise Söderling'i turnuva dışında ittikten sonra Juan Monaco'yu da iki sette geçen Nicolas "Sabri" Almagro ile oynayacak.

Andy Murray'nin Victor Hanescu'yu da yenmesinin haber değeri var. Henüz fotoğraflara bakmadım yüzü bu sefer nasıl bir ifadeye büründü merak ediyorum. Hanescu galibiyeti çok önemli bir galibiyet Britanyalı için. İçinde ufacık kendine güven kırıntıları kaldıysa, kuşlar o kırıntıları yemeden eski oyunu evinin yolunu bulabilir bence. Ama kendisine kötü bir haberim var. Çeyrek finaldeki rakibi David Ferrer. Üzgünüm Bladi Murray. Biraz daha beklemen gerekecek.

Evet olacak yavaş yavaş

Kadınlarda garip elenişler, beklenmedik sonuçlar gazı kaçmış bir kola tadında turnuva izlememize neden olmakta. Fed Cup play-offlarının rövanşı niteliğindeki müsabakadan üzülerek ayrılan yine Petkovic oldu. Almanya kendi evinde Fransa'ya 3-2 yenilip World Group'a yükselememişti. Dün de Rezai, Alman rakibini iki sette geçerek çeyrek finali gördü. Venus-Stosur eşleşmesi çok şeylere gebe.

Günün Sonuçları:
[1] R Federer (SUI) d [15] S Wawrinka (SUI) 63 61
[2] R Nadal (ESP) d [13] J Isner (USA) 75 64
[3] A Murray (GBR) d V Hanescu (ROU) 62 61
J Melzer (AUT) d [6] F Verdasco (ESP) 75 63
[9] D Ferrer (ESP) d [8] M Cilic (CRO) 63 62
[12] G Monfils (FRA) d G Garcia-Lopez (ESP) 76(5) 64
E Gulbis (LAT) vs F Lopez (ESP) 62 76(0)
N Almagro (ESP) d J Monaco (ARG) 64 61

(7) J Jankovic (SRB) d. A Medina Garrigues (ESP) 62 60
(8) S Stosur (AUS) d. P Schnyder (SUI) 76(3) 62
(13) Li Na (CHN) d. A Bondarenko (UKR) 63 64
S Peer (ISR) d. (WC) A Parra Santonja (ESP) 75 62
A Rezai (FRA) d. A Petkovic (GER) 64 76(8)

Cumanın Programı:

1 yorum:

kirpi 14 Mayıs 2010 07:25  

Nadal maci dizinde minik bir bantla oynamis. Minik bantlari goren herkes "Igne ile mi oynuyor?" diyor tabi. Ama durum sanildigi gibi degil. Nadal'in dizi "uf" olmus, yani basbaya dusup kanatmis. Diz sakatliginin yil donumunde hala ayni sorulari duymasi kotu tabi.
Bir de Madrid'de "kirmiziya boyanmis sert zemin, ustune kum dokulmus beton" dedikleri zeminin farki kendini cok belli ediyor. Sert zemin severlerin performansinda ani bir duzelme oldu; Federer olsun, Murray olsun. Bu oyuncularin performansinda Roland Garros'da hissedilir bir dusme olabilir. Gecen yil Federer Madrid'de cok rahat yendigi Del Potro'ya karsi iki hafta sonra ecel terleri dokmustu mesela. Ferrer macini da bir sert zemin maci gibi dusunursek Murray'in kazanmasi supriz olmaz bence.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP