24 Ekim 2009 Cumartesi

çok güzel final eşleşmeleri var

oooh ooh başka şey istesem olacakmış.. lüksemburg'da final timea bacsinszky ile sabine lisicki arasında olacak.. kim kazanırsa kazansın kazanan ben olacağım.. bugün bacsinszky çok önemli bir galibiyet aldı.. geçen haftanın linz şampiyonu ve amerika açık yarı finalisti yanina wickmayer'i ilk seti kaybettiği maçta geçmeyi başardı..

lisicki ise yine üçüncü sete giden maçta son set tie-break'inde 5-4 gerideyken ve servis sırası peer'deyken 2 kez mini-break'i yapmayı başardı ve kendi servisinde işi bitirdi..

kremlin cup'ta tipsarevic ile youzhny rakiplerini zorlanmadan geçtiler.. kadınlarda schiavone ve istanbul'da da izlediğimiz olga govortsova da çok rahat bir şekilde final gördüler..

stockholm'de söderling yarı final maçına çıkmadan çekildi ve marcos baghdatis finale çıkmış oldu böylece.. söderling'in dirsek sakatlığı müzmin olmuşa benziyor.. baghdatis'in finaldeki rakibi cüce adam olivier rochus..

moskova
(8) F Schiavone (ITA) d. A Bondarenko (UKR) 64 60
O Govortsova (BLR) d. A Kleybanova (RUS) 62 61
[3] M Youzhny (RUS) d [Q] M Kukushkin (KAZ) 62 61
[6] J Tipsarevic (SRB) d [Q] I Marchenko (UKR) 61 64

lüksemburg (wta)
T Bacsinszky (SUI) d. (5) Y Wickmayer (BEL) 36 62 75
(6) S Lisicki (GER) d. S Peer (ISR) 63 46 76(5)

stockholm (atp)
M Baghdatis (CYP) d [1] R Soderling (SWE) W/O (right elbow)
O Rochus (BEL) d T Bellucci (BRA) 76(4) 46 63

final programı

moskova
Centre Court (from 13.00hrs)
1. F Schiavone vs. O Govortsova
2. J Tipsarevic vs. M Youzhny (NB 14.30hrs)

lüksemburg (wta)
Central (from 14.00hrs)
T Bacsinszky vs. S Lisicki

stockholm
Centre Court
M Baghdatis vs. O Rochus (NB 15.00hrs)

Read more...

anket sonuçları 4 (henin kaç slam kazanır)

61 kişinin oy kullandığı anketimizin sonucu şaşırtıcı.. başabaş geçen oylamada sadece 1 oyla galip gelen şık 2 oldu.. hiç grand slam ile 1 grand slam eşit oy aldılar.. 8 kişi ise bütün grand slamleri alır demiş.. en şaşaalı dönemlerinde bunu başaramayan henin'in geri döndüğü ilk sene, 27 yaşında bunu yapmasını beklemek, kadınlar tenisinden umudu tamamen kesmek anlamına geliyor heralde.. 1 kişi de 3 grand slam kazanır demiş..

sonuçta tenisseverlerin henin'in ne yapacağı konusunda farklı görüşleri olduğunu açıkça görebiliyoruz buradan.. benim 2 idi.. roland garros ve amerika açık'ı kazanacağını düşünüyorum..

beni üzen bir şey de 1 aya yakın yanda duran ankete yalnızca 61 kişinin oy vermiş olması.. demek ki sitenin aldığı hit yanıltıcı.. günde ortalama 120 hit gösteriyor sitemeter.. bunların büyük çoğunluğu aynı kişiler o zaman, günde 1'den fazla giriş yapan tenissever sayısı çok demek ki.. arada google'dan yanlışlıkla gelenler de var tabi.. oy veren herkese teşekkürler..

Read more...

marsel ilhan bu hafta st. petersburg'da

marsel bu hafta st. petersburg'da mücadele edecek.. ön eleme tablosunda 3 numaralı seribaşı.. yine 3 maç kazanması lazım ana tablo için.. stockholm'deki gibi bir kaza istemiyoruz bu hafta.. hiçbiri yenemeyeceği tenisçi değil.. zaten sıralamada hepsinden yüksek.. tablo şöyle (üzerine tıklayınca kocaman oluyor hem de ayrı pencerede açılıyor, teknoloji..) :

Read more...

42. haftanın yarı final karşılaşmaları

bu hafta sevdiğim tenisçilerin haftası oldu, süper oldu.. maria kirilenko da yarı finale çıksaydı süper olacaktı ama bu kadarı da bana yeter.. lüksemburg'da timea bacsinszky ve sabine lisicki, moskova'da janko tipsarevic ve stockholm'de marcos baghdatis yarı final gördüler..

jelena jankovic moskova'da çeyrek finalde elendi.. hiç sürpriz değil.. tur geçmesi daha saçma olurdu.. şimdi doha'ya erken gidip ortama alışmak için yeterince zamanı var.. kirilenko ve pironkova gibi bu hafta güzel tenis oynayan iki tenisçinin elenmesi de kötü.. alona bondarenko ablasını (değil kardeşini) kıskanmış olacak ki kendini göstermeye başladı..

bu sene ted open'ı kazanan ilya marchenko kremlin cup'ta elemelerden gelip yarı final görerek büyük bir başarıya imza attı.. yarın janko tipsarevic ile karşılaşacak..

yanina wickmayer geçen haftadan aldığı gazla iyi gidiyor bu hafta da.. vatandaşı flipkens'i üç sette devirerek tur atladı.. flipkens ve clijsters bugün çiftlerde yenildiler.. clijsters dün gece yarısı biten maçta patty schynder'e yenilmişti.. o schynder bugün sabine lisicki'den set alamadı.. timea - sabine finali beni mutluluk açısından ihya eder..


marcos geçen hafta kazandığı challenger'dan sonra bu hafta da stockholm'de yarı finale çıktı.. eğer bir sakatlık falan olmazsa bu adam avustralya açık için sürpriz adayımdır.. kazanacak değil tabi ama flaş galibiyete imza atabilir.. daha çok zaman var tabi beklemek lazım, kesin konuşmamak lazım..


günün toplu sonuçları:

moskova
A Kleybanova (RUS) d. (2) J Jankovic (SRB) 64 63
(8) F Schiavone (ITA) d. M Kirilenko (RUS) 63 62
A Bondarenko (UKR) d. (Q) T Pironkova (BUL) 63 63
O Govortsova (BLR) d. V Dushevina (RUS) 63 60

[3] M Youzhny (RUS) d [Q] S Stakhovsky (UKR) 63 63
[Q] M Kukushkin (KAZ) d [5] P Cuevas (URU) 46 61 64
[6] J Tipsarevic (SRB) d R Ginepri (USA) 63 63
[Q] I Marchenko (UKR) d E Korolev (RUS) 06 62 63

luksemburg (wta)
S Peer (ISR) d. (4) D Hantuchova (SVK) 62 76(4)
(5) Y Wickmayer (BEL) d. (Q) K Flipkens (BEL) 76(1) 46 61
(6) S Lisicki (GER) d. P Schnyder (SUI) 64 62
T Bacsinszky (SUI) d. K Srebotnik (SLO) 67(3) 61 64

stockholm (atp)
[1] R Soderling (SWE) d G Garcia-Lopez (ESP) 76(4) 64
O Rochus (BEL) d J Nieminen (FIN) 63 26 61
T Bellucci (BRA) d [WC] J Johansson (SWE) 76(4) 63
M Baghdatis (CYP) d [Q] A Clement (FRA) 64 64

cumartesinin programı

moskova
1. A Bondarenko vs. F Schiavone
2. O Govortsova vs. A Kleybanova (NB 15.00hrs)
3. ATP: Marchenko vs. Tipsarevic (NB 16.30hrs)
4. ATP: Youzhny vs. Kukushkin (NB 18.00hrs)

lüksemburg (wta)
1. T Bacsinszky vs. Y Wickmayer
2. S Peer vs. S Lisicki

stockholm (atp)
pdf dosyası

Read more...

23 Ekim 2009 Cuma

caroline wozniacki "an"ları..

blogun 500. postu şerefine caroline wozniacki anları:

1.




2.


3.


lisicki'nin de hastasıyım o ayrı

Read more...

kremlin cup: jankovic son bileti kaptı

dün radwanska'nın turnuvaya ve dolayısı ile doha yarışına veda etmesinin ardından bugün vera zvonareva bulgar pironkova'ya 6-0/6-2 ile mağlup olarak yarıştan koptu ve jelena jankovic sezon sonu turnuvasına sekizinci kişi olarak eklendi..

pironkova'yı ilk 2008 toprak kort sezonunda keşfetmiştim.. eski bloguma bir şeyler yazmıştım hakkında.. ama o günden bugüne oyunu pozitif anlamda çok değişmiş.. bugünkü oyunu kesinlikle ilk 100 dışındaki bir oyuncunun oynayacağı oyun değildi..

ilk servisleri flat ve çok hızlı kullanıyor boyunun da verdiği avantajla.. ancak kontrolsüz vurduğu için de ilk servislerinin oyuna girme oranı çok düşüktü.. oyuna giren ilk servislerinden puan çıkarma oranı ise yüksek.. çünkü zvonareva gelen sert servisleri karşılamakta güçlük çekti, karşılayabildikleri ise filenin öbür tarafına etkisiz toplar olarak düştü..

pironkova'nın ikinci servisleri ise bir ikinci servis nasıl olmalı sorusunun cevabıydı.. köşelere slice.. ilk servislerinda bu kadar hata yapan bir oyuncunun maçı yalnızca 1 çift hata ile tamamlamasının nedeni ancak etkili ikinci servisler olabilir.. ve ikinci servislerden yüzde 50'nin üzerinde puan çıkardı bu sayede.. maçı kazanmasını sadece servislerine bağlayamayız ama başarının büyük nedeni burada saklı.. tabi biraz da vera'nın dizlerinde..

onun dışında groundstrokeları (özellikle forehand) başarılı ve kort içinde sürekli hareket halinde.. bir sinekkuşu gibi olduğu için de toplara pozisyon alması zor olmuyor.. jankovic'i çok sevindirdi bugün..

jankovic kaybetse de gidiyordu doha'ya ama o safarova gibi zorlu bir rakibi geçmeyi bildi.. dün radwanska'yı yarış dışına iten güzeller güzeli maria kirilenko bugün de aleksandra wozniak'ı devirdi ve çeyrek finale çıktı..

erkeklerde safin dün müthiş bir oyunla davydenko'yu yenmişti.. geçen hafta djokovic ve nadal'ı arka arkaya yenen kolya'yı.. bugün ise bir diğer vatandaşı evgeny korolev'e iki sette boyun eğdi marat.. kötü oldu.. janko tipsarevic'in de maç kazandığını görmek güzel..

lüksemburg'da wickmayer'in yükselişi, carla suarez'in düşüşü devam ediyor.. ben bu satrıları yazarken kim clisters hala maç oynuyor..

stockholm'de tommy haas yine çekildi.. bu sefer omuzundan değil, grip onu etkilemiş.. (influenced by influenza - güzel oldu bu) söderling kendi evinde rahat.. baghdatis'e dikkat diyorum.. günün toplu sonuçları:

moskova
(Q) T Pironkova (BUL) d. (1) V Zvonareva (RUS) 60 62
(2) J Jankovic (SRB) d. L Safarova (CZE) 76(5) 63
(8) Fa Schiavone (ITA) d. Ma Niculescu (ROU) 62 75
A Kleybanova (RUS) d. (Q) E Rodina (RUS) 61 62
V Dushevina (RUS) d. A Szavay (HUN) 36 64 63
M Kirilenko (RUS) d. A Wozniak (CAN) 64 63

[6] J Tipsarevic (SRB) d C Rochus (BEL) 64 21 ret. (illness)
R Ginepri (USA) d M Granollers (ESP) 76(5) 60
[Q] M Kukushkin (KAZ) d W Odesnik (USA) 63 64
[Q] I Marchenko (UKR) d A Golubev (KAZ) 61 16 64
E Korolev (RUS) d M Safin (RUS) 64 76(4)

luksemburg (wta)
(4) Daniela Hantuchova (SVK) d. Lucie Hradecka (CZE) 75 36 62
(5) Yanina Wickmayer (BEL) d. Alizé Cornet (FRA) 75 76(6)
Shahar Peer (ISR) d. (8) Carla Suárez Navarro (ESP) 36 63 61

stockholm (atp)
[1] R Soderling (SWE) d A Seppi (ITA) 61 63
J Nieminen (FIN) d [2] T Haas (GER) w/o - flu
O Rochus (BEL) d [8] F Lopez (ESP) 46 64 61
M Baghdatis (CYP) d R Kendrick (USA) 62 62
[Q] A Clement (FRA) d [Q] M Berrer (GER) 36 76(7) 61

cumanın programı

moskova
Centre Court (from 11.00hrs)
1. Kondratieva/Zakopalova vs. Amanmuradova/Niculescu
2. M Kirilenko vs. F Schiavone (NB 13.00hrs)
3. A Kleybanova vs. J Jankovic
4. ATP: Korolev vs. Marchenko (NB 16.30hrs)
5. O Govortsova vs. V Dushevina (NB 18.00hrs)
6. ATP: Stakhovsky vs. Youzhny (NB 19.30hrs)

Court 1 (from 12.00hrs)
1. T Pironkova vs. A Bondarenko
2. ATP: Ginepri vs. Tipsarevic (NB 13.30hrs)
3. ATP: Cuevas vs. Kukushkin

lüksemburg (wta)
Central (from 13.00hrs)
1. Kirsten Flipkens vs. Yanina Wickmayer
2. Katarina Srebotnik vs. Timea Bacsinszky (NB 14.00hrs)
3. Sabine Lisicki vs. Patty Schnyder (NB 16.00hrs)
4. Shahar Peer vs. Daniela Hantuchova

stockholm (atp)
pdf doyası

Read more...

22 Ekim 2009 Perşembe

c-woz: sportmenlik mi yoksa kirli işler mi?

caroline wozniacki önceki gün luxembourg'daki turnuvanın ilk turunda anne kremer ile karşılaştı.. ilk seti 7-5 kazandı.. ikinci sette de wozniacki 3-0 öndeyken korta babasını (antrenörünü) çağırdı.. babası ona "bir sonraki arada skor ne olursa olsun, bir sonraki maçta oynayamayacaksan bırakmak senin elinde, riski almamalısın" dedi.. on-court couching sistemi nedeniyle bu sözler mikrofonlar yardımıyla maçı izleyen seyircilere ulaştı ve bahis şirketlerinde oranlar ona göre oynandı..

e tabi bu doğal olmayan oranlar nedeniyle de betfair ayaklandı.. fakat olanlar çok açık.. bunu maç sonucu ayarlamak olarak görmek saçmalık.. aksine wozniacki'nin yaptığı büyük bir sportmenlik örneği.. çünkü bu maçı kazansa bile bir sonraki maça daha çıkmadan çekilecekti.. o da ev sahibi olan anne kremer bir üst turda kendi seyircisi önünde oynasın diye maçtan çekildi.. babası "bu kararından dolayı kızımla gurur duyuyorum" diyor..

wozniacki dan gazete ekstra bladet'e
"insanlar benim maçlarıma bahis oynuyorlar.. bazıları kazanıyor, bazıları kaybediyor.. ama ben tamamen temiz olduğumu biliyorum.. eğer şüphesi olan varsa turnuva fizyoterapistinden raporumu ve mr'ları gösterebilirim" dedi..

wozniacki'nin sorgulanacağı tek konu aslında doha'ya kalifiye olmuşken hangi akla hizmet dinlenmek yerine turnuvada maç peşinde koştuğu.. ilk 20 içinde bu sene en çok turnuva oynayan tenisçi zaten..

Read more...

21 Ekim 2009 Çarşamba

clear: saçınızı değiştirir.. sesinizi de..

Read more...

luxembourg: "çifte şanslı" kaybeden

bugün izleyemeyeceğim için üzüldüğüm maçlardan biri wozniacki ile oudin arasındaki maçtı.. eve gelir gelmez skorunu aradım.. önce oudin'in yerine başka isim görünce şaşırdım ardından wozniacki'nin açık ara önde olduğu bir maçın bitimine 1 oyun kala sakatlanıp çıktığını gördüğümde öylece kalakaldım..

melanie oudin sindirim sistemindeki (gastro-intestinal) bir rahatsızlıktan ötürü turnuvadan çekilmiş.. ben oyumu ishal olmuş yönünde kullanıyorum.. taşa oturmaması lazım.. onun yerine anne kremer lucky loser olarak alınmış.. bu şanslı kaybeden abla ilk seti verip ikinci sette de 5-0 gerideyken caroline wozniacki sol arka baldırından sakatlanınca güle oynaya ikinci tura çıktı.. wozniacki'nin danimarka'ya döneceği ve haftaya kadar iyileşmeyi bekleyeceği söyleniyor kendi web sitesinde.. jankovic, zvonareva, radwanska üçlüsünden biri gidecekti doha'ya.. bu sayı her an 2 olabilir..

kim clijsters amerika açık'ı kazandıktan sonra çıktığı ilk maçta yine kazandı.. alize cornet yavaş yavaş kendini buluyormuş gibi gözüküyor..

toraman

stockholm'de dün bir seks olayından bahsetmiştim.. o isimlerden birinin ernests gulbis olduğu iddiaları dolaşıyor.. italyan yahoo'ya göre şüpheli oymuş.. kortlara geçtiğimiz aylarda dönen isveçli joachim johansson da blogunda gulbis'in yaptığı biliniyor demiş.. sen nerden biliyosun lan lavuk diyicem ama adamın lakabı "pim pim".. "pimp"im.. iki üç güne çıkar kokusu.. ha harbiden ernests ise ben daha diyecek bir şey bulamıyorum.. bu tiple de gidip hala para karşılığı seks yapıyorsa zihinsel problemleri vardır kesin..

tenise dönelim.. doha'ya giden yolda müsabıklardan ikisi bugünkü maçlarını kazandılar.. zvonareva rumen rakibi karşısında çok rahat kazanırken jankovic shvedova karşısında ikinci sette öldü öldü dirildi adeta.. amerika açık ikinci turunda yenildiği rus asıllı kazak tenisçi burada da çok zorladı jankovic'i.. ancak son sette bir anlık konsantrasyon kaybı pahalıya patladı shvedova'ya.. sevinen yine ipek şenoğlu oldu (maçta shvedova'nın kampındaydı, heyecanla izliyordu) ama yarın leybanova/makarova çifti karşısında şansları yok gibi.. shvedova'ya tenis oynamak çok yakışıyor bu arada.. vuruşları çok estetik..

son müsabık agnieszka radwanksa yarın maria kirilenko ile oynayacak.. kazanması şart.. onun turnuvayı kazanması şart zaten..

sorana cirstea ve sara errani sakatlık kurbanı olanlar.. cirstea sağ ayağındaki, errani ise sağ omuzundaki sakatlılkar nedeniyle ilk setlerinde maçlardan çekildiler..

kremlin cup'ta erkeklerde iki amerikalı iki sürpriz gerçekleştirdiler.. wayne odesnik 1 maç puanı çevirdiği mücadelede 2 numaralı seribaşı hanescu'yu devirdi.. robbi ginepri de ev sahibi tenisçilerden igor andreev'i mücadele oranının yüksek olduğu bir maç sonrası 3 sette geçmeyi başardı..

janko tipsarevic daniel köllerer'i rahat geçti.. maçtan herhangi bir vukuat haber gelmedi..

erkeklerde de iki tane çekilme vardı.. mark gicquel grip olmuş sanırım, nicolas kiefer ise belinden sakatlanmış.. günün sonuçları:

moskova
(1) V Zvonareva (RUS) d. I Raluca Olaru (ROU) 62 62
(2) J Jankovic (SRB) d. Y Shvedova (KAZ) 64 57 61
A Kleybanova (RUS) d. M Rybarikova (SVK) 61 62
A Wozniak (CAN) d. S Errani (ITA) 61 ret. (right shoulder)
V Dushevina (RUS) d. (Q) G Voskoboeva (KAZ) 36 62 61
M Niculescu (ROU) d. S Cirstea (ROU) 30 ret. (right foot)
(Q) T Pironkova (BUL) d. A Pavlyuchenkova (RUS) 63 26 64

W Odesnik (USA) d [2] V Hanescu (ROU) 57 75 64 - saved 1 M.P.
R Ginepri (USA) d [4] I Andreev (RUS) 63 67(9) 76(1)
[6] J Tipsarevic (SRB) d D Koellerer (AUT) 64 63
[7] F Santoro (FRA) d [WC] A Kuznetsov (RUS) 46 62 62
A Golubev (KAZ) d [8] M Vassallo Arguello (ARG) 75 63
[Q] S Stakhovsky (UKR) d [WC] M Biryukov (RUS) 60 62
[Q] M Kukushkin (KAZ) d F Fognini (ITA) 64 57 64
C Rochus (BEL) d M Gicquel (FRA) 75 ret. (sore throat)
M Granollers (ESP) d [Q] N Kiefer (GER) 64 10 ret. (lower back pain)

lüksemburg (wta)
(LL) A Kremer (LUX) d. (1) C Wozniacki (DEN) 57 05 ret. (left hamstring)
(2/WC) K Clijsters (BEL) d. M Shaughnessy (USA) 62 62
R Vinci (ITA) d. (7) K Bondarenko (UKR) 60 62
S Peer (ISR) d. (Q) B Zahlavova Strycova (CZE) 61 63
A Cornet (FRA) d. (LL) A Rezai (FRA) 60 62
P Schnyder (SUI) d. P Kvitova (CZE) 64 61
T Bacsinszky (SUI) d. J Coin (FRA) 64 63
K Srebotnik (SLO) d. A-Lena Groenefeld (GER) 75 63
(Q) K Flipkens (BEL) d. U Radwanska (POL) 64 63
(WC) P Hercog (SLO) d. (Q) M Elena Camerin (ITA) 36 75 75

stockholm (atp)
[Q] A Clement (FRA) d [5] A Beck (GER) 64 62
[Q] M Berrer (GER) d [Q] H Kontinen (FIN) 75 76(7)
T Bellucci (BRA) d [Q] F Nielsen (DEN) 76(6) 63
O Rochus (BEL) d [WC] A Vinciguerra (SWE) 63 62
R Kendrick (USA) d O Hernandez (ESP) 63 64
J Nieminen (FIN) d [WC] G Dimitrov (BUL) 60 62
A Seppi (ITA) d V Crivoi (ROU) 64 61

çarşambanın programı

moskova
Centre Court (from 11.00hrs)
1. E Vesnina vs. E Rodina
2. A Radwanska vs. M Kirilenko (NB 13.00hrs)
3. A Szavay vs. F Pennetta
4. ATP: Starace vs. Youzhny (NB 16.30hrs)
5. ATP: Davydenko vs. Safin (NB 18.00hrs)
6. A Bondarenko vs. N Petrova (NB 19.30hrs)

Court 1 (from 11.00hrs)
1. Kondratieva/Zakopalova vs. Diatchenko/Dzehalevich
2. ATP: Cuevas vs. Gabashvili (NB 12.00hrs)
3. ATP: Korolev vs. Kunitsyn
4. ATP: Santoro vs. Stakhovsky
5. ATP: Gabashvili/Manegin vs. Andreev/Koellerer

Court 2 (from 12.00hrs)
1. ATP: Marchenko vs. Istomin
2. N Llagostera Vives vs. F Schiavone
3. MJ Martínez Sánchez vs. O Govortsova
4. ATP: Friedl/Levinsky vs. Cuevas/Granollers

Court 3 (from 12.00hrs)
1. ATP: Beck/Polasek vs. Lipsky/Wassen
2. Senoglu/Shvedova vs. Kleybanova/Makarova
3. ATP: Cerretani/Hanescu vs. Bopanna/Tipsarevic
4. Amanmuradova/Niculescu vs. Koryttseva/Poutchek

lüksemburg (wta)
Central (from 13.00hrs)
1. A Medina Garrigues vs. K Flipkens
2. S Lisicki vs. P Hercog
3. T Malek vs. D Hantuchova
4. A Dulgheru vs. Y Wickmayer (NB 17.30hrs)
5. Goerges/U.Radwanska vs. Benesova/Zahlavova Strycova

Court 1 (from 11.00hrs)
1. L Hradecka vs. C Castaño
2. T Bacsinszky vs. R Vinci
3. Groenefeld/Schnyder vs. Coin/Pelletier
4. Shaughnessy/Srebotnik vs. Lefèvre/Védy
5. Bacsinszky/Hercog vs. Medina Garrigues/Suárez Navarro

stockholm (atp)
pdf dosyası

Read more...

20 Ekim 2009 Salı

belçikalı hingis


hangi kafayla yazıyorsunuz bu haberleri bilmiyorum ki..

Read more...

stockholm'de tenis... ve seks?

stockholm'de polis iki tenis oyuncusunun iki eskort ile birlikte olduğundan şüphelendiğini belirtiyor.. tenisçiler hakkında açıklanan sadece yabancı ülke vatandaşı oldukları.. pazar günü iki bayan ile bir otele girerken görülüp tutuklanmışlar.. soruşturma devam ettiğinden daha fazla açıklama yapılmıyor.. soruşturma tenisçilerin turnuvada oynamasına engel olmayacak..

isveç yasasına göre yasadışı seks yapan fahişe değil parayı ödeyen cezalandırılıyor..

neler oluyor hayatta.. isveçli kızlar'ın biz de hastasıyız ancak tenis oynamak için gittiğin yerde uçkuruna sahip olamamak da ayrı bi olaymış.. neyse günün sonuçları:

moskova
(5) N Petrova (RUS) d. (WC) Y Buchina (RUS) 62 60
MJ Martínez Sánchez (ESP) d. (7) D Cibulkova (SVK) 62 62
A Bondarenko (UKR) d. A Chakvetadze (RUS) 64 63
L Safarova (CZE) d. E Makarova (RUS) 62 62
O Govortsova (BLR) d. (WC) K Pervak (RUS) 63 46 60

[3] M Youzhny (RUS) d H Zeballos (ARG) 61 76(5)
[5] P Cuevas (URU) d Y Lu (TPE) 64 62
T Gabashvili (RUS) d K Beck (SVK) 36 64 64
P Starace (ITA) d [WC] E Donskoy (RUS) 63 63

stockholm (atp)
[4] J Monaco (ARG) d J Hernych (CZE) 62 57 75
S Greul (GER) d [6] B Becker (GER) 26 63 75
G Garcia-Lopez (ESP) d A Martin (ESP) 63 62
L Mayer (ARG) d [7] A Montanes (ESP) 64 63
[WC] J Johansson (SWE) d P Luczak (AUS) 75 62

lüksemburg (wta)
(3) A Medina Garrigues (ESP) d. A Parra Santonja (ESP) 75 62
(6) S Lisicki (GER) d. I Benesova (CZE) 61 64
(8) C Suárez Navarro (ESP) d. (WC) M Minella (LUX) 75 57 63

salının programı

moskova
Centre Court (from 11.00hrs)
1. ATP: Biryukov vs. Stakhovsky
2. A Pavlyuchenkova vs. T Pironkova (NB 13.00hrs)
3. Y Shvedova vs. J Jankovic
4. ATP: Kunitsyn/Safin vs. Butorac/Ram (NB 16.30hrs)
5. ATP: Andreev vs. Ginepri (NB 18.00hrs)
6. V Zvonareva vs. I Raluca Olaru (NB 19.30hrs)

Court 1 (from 11.00hrs)
1. A Kleybanova vs. M Rybarikova
2. V Dushevina vs. G Voskoboeva
3. ATP: Santoro vs. Kuznetsov
4. ATP: Kiefer vs. Granollers
5. ATP: Cermak/Mertinak vs. Santoro/Youzhny (NB 17.00hrs)
6. M Niculescu vs. S Cirstea

Court 2 (from 11.00hrs)
1. ATP: Odesnik vs. Hanescu
2. ATP: Gicquel vs. Rochus
3. ATP: Golubev vs. Vassallo Arguello
4. Dushevina/An.Rodionova vs. Kirilenko/Petrova
5. A.Bondarenko/Voskoboeva vs. Chakvetadze/Pavlyuchenkova

Court 3 (from 11.00hrs)
1. ATP: Kukushkin vs. Fognini
2. ATP: Koellerer vs. Tipsarevic
3. A Wozniak vs. S Errani
4. Ar.Rodionova/Savchuk vs. Safarova/Szavay

5. Llagostera Vives /Martínez Sánchez vs. Govortsova/Kudryavtseva

stockholm (atp)

luksemburg (wta)
Central (from 11.00hrs)
1. R Vinci vs. K Bondarenko
2. B Zahlavova Strycova vs. S Peer
3. P Schnyder vs. P Kvitova (NB 14.00hrs)
4. A Rezai vs. A Cornet
5. M Shaughnessy vs. K Clijsters (NB 17.30hrs)
6. C Wozniacki vs. M Oudin

Court 1 (from 11.00hrs)
1. Polona Hercog vs. Maria Elena Camerin
2. Timea Bacsinszky vs. Julie Coin
3. Kirsten Flipkens vs. Urszula Radwanska
4. Katarina Srebotnik vs. Anna-Lena Groenefeld
5. Jans/Rosolska vs. Fedak/Marosi (NB 16.00hrs)

Read more...

18 Ekim 2009 Pazar

ana tablo yani wimbledon bu sefer olmadı

bu kez olmadı.. marsel dünya sıralamasında 599. basamakta bulunan 90 doğumlu henri kontinen'e 7-5 ve 6-1'lik setler ile yenilerek çok avantajlı bir kurada "ana tablo yani wimbledon" göremedi..

marsel'in ilk servislerini oyuna sokma oranı standartlarında idiyse de (%71) bu servislerden puan çıkarma oranı kötüydü (%67).. özellikle rakibi ile karşılaştırılınca daha da vahim bir tablo ortaya çıkıyor.. kontinen yüzde 82 ile puan buldu ilk servislerinden.. ikinci servis istatistikleri de çok kötü marsel'in.. ikinci sette 5'te 0 gibi bir kayıt..

başlıkta geçen olaya gelelim.. geçtiğimiz hafta marsel ilhan koçu can üner ile birlikte ntvspor'daki "spor aşkı" programına konuk olur.. programın sunucuları ercan taner ve burcu esmersoy'durlar.. (ntvspor'un kombinasyon hesabına göre elindeki spikerleri değişik oranlarda karıştırararak 431 farklı program yapabileceğini biliyor muydunuz? P (n r) = n!/[r!x(n-r)!])
neyse marsel hedefinin ilk 50'ye girmek olduğunu söyler.. ercan taner "peki ilk 50'ye girince ne oluyor?" der.. marsel de "genellikle ana tablo'ya direkt katılma hakkı kazanıyorsunuz" der.. ercan taner biz cahil izleyicileri bilgilendirmek ister ve hemen lafa girer..

"ana tablo derken.. izleyiclere de açıklayalım.. ana tablo yani wimbledon!"

ben ercan taner'e teşekkür eder başarılarının devamını dilerim.. futbol maçlarını anlatmasından zevk aldığım bir insan sayın taner.. bilmiyorum ki daha ne desem.. can üner girdi araya hemen toparladı bu gaftan sonra.. ah türk spor medyası...

Read more...

41. haftanın şampiyonları: kolya, yanina, stosur

nikolay davydenko d. rafael nadal 7-5/6-3

kolya iki hafta önce malezya'da kazanmıştı.. finallerde bir anda kimlik değiştiriyor ve harika oynamaya başlıyor.. 23. tekler finalinde 18. şampiyonluğuna ulaştı..

“I’ve only lost five (career) finals and that was my 18th win. In finals I can play well but I need to get to the finals.”

yanina wickmayer d. petra kvitova 6-3/6-4

wickmayer'in ikinci şampiyonluğu.. bu sene estoril'de gülmüştü belçikalı genç raket.. kvitova ise bu sezonki ikinci finalinden yenik ayrılan taraf oldu.. ilk finalinde hobart'ta şampiyon olmuştu çek raket.. wickmayer amerika açık'ta da kvitova'yı yenmişti bu sene..

“I am so happy I pulled this one through. It was a tough match against Petra, who has done so well here all week.”

samanta stosur d. francesca schiavone 7-5/6-1

stosur'un ilk tekler şampiyonluğu bu.. daha önce 5 kez final oynamış ve hepsini kaybetmişti.. en son bu sene los angeles'ta finalde pennetta'ya mağlup olarak korttan boynu bükük ayrılmıştı..

"I’m very, very pleased to win my first title after losing five previous finals. It has been a personal goal for a while, so I am glad to have achieved that and it’s the perfect way to finish my year in singles,"

Read more...

42. hafta: stockholm ve luxembourg

marsel'in de ana tablo için mücadele ettiği if stockholm'de robin söderling 1 numaralı seribaşı.. kendi evindeki turnuvada en büyük favori.. tommy haas ve juan carlos ferrero veteranlar olarak boy gösteriyorlar..

marsel elemelerin ilk turunda isveçli rakibini 7-5/6-3 ile geçti.. ikinci turdaki rakibi finlandiya'dan henri kontinen.. marsel ana tabloya çıkmayı başarırsa robin söderling'in rakibi olmak dışında yerleşebileceği yerler muazzam.. iki elemelerden gelen oyuncu birbiri ile eşleşecek.. onun dışında andreas beck ve thomaz belluci'nin rakibi olacak elemelerden gelenler.. yani marsel eğer dünyanın en şanssız adamı değilse ilk turu da geçecektir.. eğer ki o iki qualifier'ın eşleştiği yere düşerse ikinci turu da geçebilir ana tablo'yu inceleyin..

eleme tablosu
stockholm ana tablo
pazar günü eleme programı

lüksemburg'da ise wta'in son hafta turnuvlarından bir diğeri var.. linz'dekine çok benzer kadro üzerine wozniacki ve clijsters da eklenmiş şekilde.. lisicki kısa bir aradan sonra tekrar kortlarda..

ilk tur eşlemelerinden en acımasızı şüphesiz ki wozniacki ile oudin arasındaki eşleşme olacak.. oudin geçtiğimiz haftalarda iki hafta üst üste elemeleri geçemeyip ana tablo görememişti.. matrix'teki küçük bir dalgalanma, şöhrete alışamamak olarak yorumluyorum ben bunu.. burada da devam edebilir..

luxembourg ana tablo

Read more...

şangay masters: nadal - davydenko finali

nadal üst üste ikinci kez yarım maç oynayıp tur atladı.. turun bu kadar uzun olması bu sefer kendisine yaradı.. feliciano lopez şangay'da sakatlanan 9. tenisçi.. davydenko ile şampiyonluk için maç yapacak ispanyol raket.. djokovic'i 3 sette geçti rus..

linz'de sezon sonu turnuvası için yarışan iki isim de yarı finallerde elendiler.. radwanska ve pennetta jat lag ve yorgunluğun kurbanı oldular..

osaka'da sam stosur caroline wozniacki'yi geçerek 6. kez tekler finaline yükseldi.. daha önceki 5 finalden şampiyonluk çıkartamamıştı.. bu sefer rakip daha kolay.. schiavone'yi geçmeli..

günün sonuçları

atp (şangay)
[1] R Nadal (ESP) d F Lopez (ESP) 61 30 ret. (right ankle)
[6] N Davydenko (RUS) d [2] N Djokovic (SRB) 46 64 76(1)

wta (linz)
(3/WC) Y Wickmayer (BEL) d. (1) F Pennetta (ITA) 76(5) 63
P Kvitova (CZE) d. (2) A Radwanska (POL) 63 62

wta (osaka)
(3) S Stosur (AUS) d. (1) C Wozniacki (DEN) 60 46 64
(4) F Schiavone (ITA) d. S Mirza (IND) 62 61

final programı

şangay
R Nadal (ESP) vs. N Davydenko (RUS) (tsi 11:30)

linz
Y Wickmayer vs. P Kvitova (tsi 14:00)

osaka
S Stosur vs. F Schiavone (tsi 06:00)

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP