1 Mayıs 2010 Cumartesi

roma'da sahne kadınların

Roma'da erkekler mücadeleleri daha bitmeden kadınlar heyecanı da başladı. Eleme müsabakaları dün itibariyle başlarken ana tablo kuraları da çekildi.

Sıralamadaki ilk 10 tenisçiyi uzun bir aradan sonra birlikte görüyoruz. Fed Cup günleri geçince, Williamsların da sakatlıkları iyileşmiş. Tablonun üst tarafına düştü iki Amerikalı.

Serena'nın olası çeyrek final rakibi Sveta Kuznetsova. Bu hafta Stuttgart'taki şampiyonluğunu koruyamayan Rus raketin ilk turdaki rakibi Maria Kirilenko olacak Oprandi'yi geçerse. Toprak kort sezonunda Marbella'da ilk turda Cirstea'ya, Barcelona'da ise ikinci turda Shvedova'ya elenen Kirilenko'nun torpak kort performasnı hiç iç açıcı değil. Aynı çeyrekteki bir başka Rus, Pavluçenkova ise Ponte Verda'da çeyrek finalde Wozniacki'ye mağlup olmuştu. Cibulkova ise büyük ihitmalle yarın Stuttgart'ta final oynayacak olan Stosur'un yorgunluğundan faydalanabilir. Serena'nın önünde çeyrek finale kadar ciddi bir rakip yok.

İkinci çeyrekte Venus, Jankovic, Peer ve Wickmayer arasından çeyrek finali Wickmayer ile Williams görür diyorum. Her ne kadar seribaşılar ters isimler olsa da elemelerden gelen 4 isim buraya yerleşecek.

Tablonun altında 2 numaralı seribaşı Wozniacki ikinci turdaki rakibini bekliyor. Camerin ile Jie Zheng maçının galibi ile oynayacak Danimarkalı. Caro'nun üçüncü turdaki olası rakibi ise korkulu rüyası. Maria Jose Martinez Sanchez ile oynayabilir. Sikiyavone de gelebilir oradan tabii. Radwanska var çeyrek final seribaşısı olarak. Pennetta var. Safarova ile Govortsova da oraya düştü.

Çılgın Rus Safina üçüncü çeyrekte. Dementieva, Azarenka ve Petrova'nın diğer seribaşılar olduğu çeyrekte Ivanovic de ilk turda Vesnina ile mücadele edecek.

Of çok sıkıldım bu postu yazarken ne yalan söyleyeyim. Ofiste yazılmıyor arkadaş. Her taraftan bir ses. Bölünüyor falan.

Roma WTA Ana Tablo

Read more...

foto: sanattır

Read more...

stuttgart: henin 10 - 0 jankovic

Henin attı 10 oldu. Juju bugün Stuttgart çeyrek finalinde Jelena Jankovic ile karşılaştı ve ilk seti 6-3 kaybettiği maçı kazanarak ikinci kariyerinin ilk şampiyonluğuna çok yaklaştı. İkinci sette durum 5-5 iken servisini kırdırmak ile karşı karşıya kalan Belçikalı, sinirlerine hakim oldu ve servisine tutundu. Tie-break oyununda da heyecana ve strese yenik düşmeyen Juju buradan ikinci seti aldı.

Henin'in yarı finaldeki rakibi Shahar Peer. İsrailli raket bugün 23. yaş gününü kutluyor. Kortta Juju ona güzel bir sürpriz hazırlamıştır eminin. Yan çizgiye harika bir backhand passing-shot. Peer yarı finalde Safina'yı yendi. Safina da bir kaç gün önce doğum gününü kutlamış ardından çıktığı maçta yalpalayarak da olsa kazanmayı başarmıştı Szavay karşısında. Pastanın etkileri geçmiş olacak ki Peer'e 6-3/6-2 yenildi Rus raket. İlk 20'nin dışı gözüküyor kendisine, fal baktım.

Tablonun üst tarafında ise genç desen genç değil, yetenekli desen yetenekli değil bir Rus geldi darmadağın etti oraları. Anna Lapuşenkova 23 yaşında. 10 ITF şampiyonluğu dışında bir başarısı yok elle tutulur. Govortsova ve Azarenka'dan sonra, Wozniacki'yi yenen Safarova'yı da turnuva dışında iten Rus raket kariyerinin ilk WTA Tur yarı finalinde Sam Stosur ile karşılaşacak.


Günün Sonuçları:
S Peer (ISR) d. (2) D Safina (RUS) 63 62
(WC) J Henin (BEL) d. (4) J Jankovic (SRB) 36 76(4) 63
(7/WC) S Stosur (AUS) d. Li Na (CHN) 63 63
(Q) A Lapushchenkova d. (RUS) L Safarova (CZE) 76(1) 16 61

Cumartesinin Programı:
Center Court (from 14.00hrs)
1. Justine Henin vs. Shahar Peer
2. Govortsova/Rosolska vs. Peschke/Srebotnik
3. Anna Lapushchenkova vs. Samantha Stosur
4. Dulko/Pennetta vs. Black/Peer

Read more...

roma: gulbis üç ispanyol'a karşı

 
Dört İspanyol'dan üçü başardı. Roma'da çeyrek finale kalan dört İspanyol raketten Feli Lopez hariç hepsi son dörde adını yazdırdı. Peki Lopez'i kim turnuva dışına itti? Ernests Gulbis.

İkinci turda Federer'i eledikten sonra dün Filippo Volandri karşısında az daha maçı altın tepside sunayazan Letonyalı'dan bugün galibiyet beklemiyordum. İspanyol Lopez toprakta başarılı bir isim neticede. Ama Ernie dediğinde kararlı sanırım. Bu sefer gerçekten kendini tenise veriyor. Bu turnuva için dilediğim isteklerden biri oldu ve şimdi "Toprağın Efendisi" ile karşılaşacak Kuğu. Bakalım kariyerinin belki de en üst noktasındayken İspanyol raket karşısında nasıl bir mücadele sergileyecek.

Stanislas Wawrinka bugün beklenilenden çok daha iyi başladı Rafael Nadal karşısındaki çeyrek final maçına. İlk sette ilk 4 servis oyununda sadece iki puan vererek servisine tutunmayı başaran İsviçreli bir yere kadar dayanabildi. Rafa file önüne gelmeye başlayarak seti 6-4'te bitirdi. İkinci sette daha çok file önü oyunu oynayan ve Wawrinka'nın da servis ritminin düşmesiyle daha rahat return oyunu sergileyen 3 numaralı seribaşı karşılaşmadan 6-4/6-1 galip ayrıldı.

Monte Carlo ve Barcelona'nın yarı finalisti Ferrer, üst üste üçüncü turnuvasında da yarı final gördü. Çeyrek finalde Jo-Wilfried Tsonga'yı rahat bir şekilde turnuva dışına itti ve son dörtte Barcelona yarı finalinde elendiği Fernando Verdasco ile oynayacak.

Verdasco iki hafta önce Monte Carlo yarı finalinde alt ettiği Novak Djokovic'i yine yenmeyi başardı ama bu sefer darmadağın edemeden. Görece uzun bir maçtı. Sadece ilk seti 1,5 saat sürdü. İlk set tie-break'ine iyi başlayıp 2-0 önce geçen Djokovic buradan tie-break'i 7-4 verdi ve ilk seti kaybetti. İkinci sette moralini yüksek tutan Sırp raket bu seti 6-3 kazanınca umutlandım ben bir Nadal-Djokovic finali geliyor diye. Ama olmadı. Son setin üçüncü oyununda uzun bir ralli sonunda servis kırmayı başaran İspanyol, bu avantajını set sonuna kadar götürdü.

Teklerde Gulbis'e yenilen Federer (çok zevkli bunu yazması onun için uzata uzata yazıyorum) çiftlerde de vatandaşı Yves Allegro ile oynadığı maçta Querrey/Isner kulelerine yenilerek elendi.

Günün Sonuçları:
[6] F Verdasco (ESP) d [2] N Djokovic (SRB) 76(4) 36 64
[3] R Nadal (ESP) d S Wawrinka (SUI) 64 61
[13] D Ferrer (ESP) d [7] J Tsonga (FRA) 64 61  
E Gulbis (LAT) vs F Lopez (ESP)

Cumartesinin Programı:
Yok daha sabah koyarım

(Foto: Getty/Reuters)

Read more...

30 Nisan 2010 Cuma

stuttgart: kankalar da gidince

Dün akşam uzun bir aradan sonra ilk defa oturup baştan sona bir maçı ağız tadıyla izleyebildim. Birkaç hafta önce babası Henin hakkında atıp tutan Yanina Wickmayer ile Belçika2nın bana göre her zaman 1 numarası Henin karşı karşıya geldi. İlk 15 oyunda rakibini dağıtan Henin bundan sonra anlaşılmaz bir şekilde rahat oynamaya başlayıp seti tehlikeye soksa da kazanmayı başardı.

Fed Cup'ta World Group Play-offlarında Estonya ile karşılaşmalarına günler kala Wickmayer'in babası, "Benim kızım Belçika'nın iki numarası, Henin de kimmiş de takıma giriyor" gibi saçmalıklarla gündeme gelmişti. Sonuçta Henin antrenmanlarda sol el serçe parmağını kırmış, Clijsters'ın ilk maçta sakatlanması ile tekler maçı oynamak zorunda kalmış onu da Kanepi'ye kaybetmişti.

Velhasıl (oha) gün geldi çattı ve bu iki tenisçi karşı karşıya geldi. Dediğim gibi ilk 15 oyun Juju domnasyonunda geçildi. İlk seti 6-3 alan Henin, ikinci sette bir anda ardı arkasına servis kırarak 5-1 öne geçti. Maç bitti derken vites düşüren Juju arka arkaya 4 oyun verdi. Wickmayer'in de agresif oyunu ve etkili servisleri bunun nedeniydi. 5-5'ten sonra kendi servis oyununu alan Juju, Wickmayer'in servisinde arka arkaya bulduğu iki backhand return ace ile maçı galip bitirdi.

Jankovic ile oynayacak Belçikalı.

Dün Safina da asırlar sonra maça çıktı. Sıkıntılıydı müsabakanın başında. 4-1 geriye düştü. Ben de eski tas eski hamam yakıştırmasını yapıştırdım hemen. Buradan ilk seti tie-break'e götürüp kazanan Rus raket ikinci seti vermese rakibine, rahat etmezdi. Son seti ise 6-0 kazanarak, "Selam WTA dengesiz tenisçi kontenjanından geri geldim" dedi.

Safina, Radwanska'yı saf dışı bırakan Shahar Peer ile çeyrek finalde karşılaşacak.

Tablonun üst tarafında 1 numaralı seribaşı da elveda dedi. Wozniacki ayak bileğindeki sakatlıktan dolayı tam performansını gösteremediği müsabakada Lucie the Exorcist Safarova'ya 6-4'lük iki sette boyun eğdi. Bunun üzerine Azaranka durur mu yapıştırmış cevabı. Woz'un kankası Vika da Lapuşenkova isimli ilk 100'ün dışındaki bir isime yenildi ve iki kanka şakalaşarak batan güneşe doğru yol aldı.

Vika'nın Pennetta karşısındaki harika performansının tekrarını izlerken, kura da yardım ederse en az yarı final görür demiştim Roland Garros'ta. E hani şimdi ne oldu o bi gün önceki Vika?

Günün Sonuçları:
L Safarova (CZE) d. (1) C Wozniacki (DEN) 64 64
(2) D Safina (RUS) d. A Szavay (HUN) 76(5) 36 60
(4) J Jankovic (SRB) d. (Q) T Pironkova (BUL) 62 62
(Q) A Lapushchenkova (RUS) d. (6) V Azarenka (BLR) 63 63
(7/WC) S Stosur (AUS) d. A Dulgheru (ROU) 36 60 62
(WC) J Henin (BEL) d. (8) Y Wickmayer (BEL) 63 75

Cumanın Programı
Center Court (from 14.00hrs)
1. Li Na vs. S Stosur
2. S Peer vs. D Safina (NB 16.00hrs)
3. J Henin vs. J Jankovic (NB 18.30hrs)
4. L Safarova vs. A Lapushchenkova (NB 20.15hrs)

Read more...

roma: iki beklenti de gerçekleşmedi

Kuralar çekildiğinde "Vay be" demiştim. Önce Söderling sonra Federer. Nadal için zorlu bir kura ama üstesinden gelebilir belki. Gerek kalmadı. Önce Federer ilk maçında Gulbis'e yenildi. Ardından dün geçen hafta Barcelona'da final oynayan Söderling, Wawrinka karşısında varlık göstermedi ve iki sette elendi. E Nadal da haliyle Hanescu'yı geçmeyi başarınca elleri boş kaldı. Aaaa Totti!

Gulbis'im ise çok aptalca oynadığı maçı kazandı. İlk seti hanesine yazdırdıktan sonra ikinci sette sapıtan Letonyalı bu seti 6-3 kaybedince ben eyvah dedim. Hoşgeldin eski Ernie. Son sette tie-break'e giden oyunda kazanan Gulbis olunca çeyrek finali de görebildi böylece. Rakibi Feli Lopez. Rakibi Ljubicic Isınırken sakatlanınca tek bir oyun oynamadan son sekizi gördü İspanyol. Gulbis'in yenebileceğini sanmıyorum Lopez'i. Ama hani olur da yenerse Nadal'a karşı büyük bir zevkle izlerim Letonyalı'yı. Onun içinde harika bir deneyim olacaktır. Toprakta daha önce hiç oynamadı sanırım Nadal ile.

Verdasco iki üç gün önce, "Toprakta Nadal dışında herkesi yenebilirim" demişti. Bu sene bence de toprak zeminde bir başka oynuyor İspanyol raket. Ancak bugün vatandaşı Garcia-Lopez'i yenmekte zorlandı. Yanlış hatırlamıyorsan 2-4'ten geri geldi ilk sette. İkinci sette ise tie-break ile sonuca gitti. Gerçekten de son 12 maçında yalnızca 1 kez yenildi, o da Nadal'a. İki hafta önce Monte Carlo'da Novak Djokovic'i dağıtarak, ona tarihindeki en kötü ikinci mağlubiyeti tattırarak galip gelmişti. Şimdi onun rövanşına geldi sıra.

Nole de Thomaz Belluci'yi 6-4'lük iki set ile geçince bu ikili çeyrek finalde birbiri ile eşleşmiş oldu. Umarım Sırp raket iki hafta önceki hatalarından ders almıştır çünkü onu gerçekten Nadal karşısında görmek istiyorum.

Tablonun alt tarafındaki diğer çeyrek finallerde sürpriz bir şekilde son sekizi gören Kolombiyalı Santaigo Giraldo, Jo-Wilfried Tsonga'ya mağlup olmaktan kurtulamadı. Fransız'ın rakibi ise David Ferrer oldu. Ferrer artık kontak kapatmış vaziyette korta çıkan Andy Murray ile oynadı ve haliyle müsabakadan galip ayrıldı. Aslında bence Britanyalı'nın ilk maçta Andreas Seppi'yi yenmesi de büyük olaydı. Geçen hafta Barcelona'da iyi bir performans gösterip yarı finale çıkan ve FeVer'a yenilen Ferrer yarı finale yakın isim.

Ve her çeyrekte bir İspanyol var. Lopez, Nadal, Ferrer ve Verdasco. Bakalım kaçı son dörtte yer bulabilecek kendine.


Günün Sonuçları
[2] N Djokovic (SRB) d T Bellucci (BRA) 64 64
[3] R Nadal (ESP) vs V Hanescu (ROU) 62 63
[13] D Ferrer (ESP) d [4] A Murray (GBR) 63 64
S Wawrinka (SUI) d [5] R Soderling (SWE) 63 62
[6] F Verdasco (ESP) d G Garcia-Lopez (ESP) 64 76(2)
[7] J Tsonga (FRA) d [Q] S Giraldo (COL) 63 64
F Lopez (ESP) d [11] I Ljubicic (CRO) walkover
E Gulbis (LAT) d [WC] F Volandri (ITA) 62 36 76(4)

Cumanın Programı
Aaa Luca Toni!!

Read more...

29 Nisan 2010 Perşembe

foto: futbolcuların tenis sevgisi

Stuttgartlı futbolcular Marica ve Hleb iki güzel kız Pennetta ve Azarenka'nın maçını izlediler.

Kuzmanovic de onlarlaydı.

Ve hatta Molinaro

Roma'da da John Arne Riise, Nadal'ı izlemek için korttaydı.

Read more...

stuttgart: üçün beşin hesabı

Stuttgart'ta üj ve bej numaralı seribaşıların veda günüydü dün. Na Li, Svetlana Kuznetsova'ya set vermezken, Shahar Peer güzel bir oyun oynadı dün. İlginç dropshotlarıyla bilinen Radwanska'yı, droplarla şaşırttı. Kuznetsova'nın sonucunu garipsedim. Çinli'ye ters mers diyorum tamam da daha Stuttgart'taki şampiyonluğunu koruyamazken Fransa Açık'ta ne yapacak merak ediyorum.

Kullanmadığı elinde de olsa kırık parmağıyla mücadele Henin, Julia Görges'i yakın geçen ilk setin ardından domine ettiği ikinci set ile yenmeyi başardı.

Fed Cup yorgunu İtalyanlar da turnuvaya erken veda ettiler. Şanssızlıkları ikisinin de zor kura çekmesiydi. Pennetta, Vika'ya; Sikiyavone de Wickmayer'e iki sette yenildi.

Günün Sonuçları:
Li Na (CHN) d. (3) S Kuznetsova (RUS) 63 75
S Peer (ISR) d. (5) A Radwanska (POL) 63 67(4) 62
(4) J Jankovic (SRB) d. G Dulko (ARG) 62 62
(6) V Azarenka (BLR) d. F Pennetta (ITA) 61 64
(7/WC) S Stosur (AUS) d. M Bartoli (FRA) 62 61
(8) Y Wickmayer (BEL) d. F Schiavone (ITA) 63 63
L Safarova (CZE) d. (Q) S Sfar (TUN) 26 30 ret. (sağ ayak bileği)
(WC) J Henin (BEL) d. (WC) J Goerges (GER) 76(3) 61

Perşembenin Programı
Center Court (from 14.00hrs)
1. C Wozniacki vs. L Safarova
2. T Pironkova vs. J Jankovic (NB 15.45hrs)
3. Y Wickmayer vs. J Henin (NB 18.20hrs)
4. A Szavay vs. D Safina (NB 20.15hrs)
5. Goerges/Woehr vs. Govortsova/Rosolska

Court 1 (from 13.00hrs)
1. A Dulgheru vs. S Stosur
2. A Lapushchenkova vs. V Azarenka
3. Dulko/Pennetta vs. Huber/Jankovic (NB 17.00hrs; after suitable rest)

Read more...

roma: uzunlara göre değil bu topraklar

Roma'da uzunlar kaybetmeye devam ediyor. Sam Querrey'nin elenmesinden sonra dün tabloda kalan son Amerikan John Isner da ortalama üstü bir toprakçı olan Thomaz Belluci'ye tie-break kaybederek elendi.

Bir başka uzun ve başarılı sert zeminci, Avustralya Açık yarı finalisti Marin Cilic, ilk seti kazandığı müsabakada Feli Lopez'e kaybetti. İspanyol genleri iş başında. Bu genler ayrıca gelecek nesillere de aktarılmış durumda. Feli Lopez'in kız arkadaşı hamile olduğunu açıkladı ancak yanlış okumadıysam gecenin ikisinde, çift ayrılacakmış.

İspanyollar kazanmaya devam etti biri hariç. Rafael Nadal, etkili bir toprakçı olan Philipp Kohlschreiber'ı çok rahat geçmeyi başarırken korku salmaya devam etti. Fernando Verdasco ise ev sahibi raketlerden Simone Bolelli karşısında ilk seti 5-3'ten çevirdi ve tie-break ile 13-11 kazandı. Bu sonuç İtalyan'ın direncini kırmış olmalı ki ikinci seti 6-3 kazanan FeVer bir üst turu gördü. David Ferrer ve Guillermo Garcio-Lopez de tur atlayan isimler. Garcia-Lopez, geçen hafta Marsel'i yenen Lleyton Hewitt'i çok kolay bir şekilde alt etti. Elenen tek İspanyol Nico Almagro'ydu. Ljubicic'e birbirine yakın sonuçların alındığı iki sette kaybetti maçı.

10 numaralı seribaşı Tomas Berdych'in dengesiz oyunu ve neticeleri devam ediyor. Marin Cilic gibi ilk seti 6-2 kazandığı karşılaşmada Stan Wawrinka karşısında diğer setleri kaybederek turnuvaya veda etti.

Günün Sonuçları:
[3] R Nadal (ESP) d P Kohlschreiber (GER) 61 63
[5] R Soderling (SWE) d [WC] P Lorenzi (ITA) 61 75
[6] F Verdasco (ESP) d [WC] S Bolelli (ITA) 76(11) 63
[7] J Tsonga (FRA) d V Troicki (SRB) 62 63
F Lopez (ESP) d [8] M Cilic (CRO) 26 76(2) 64
S Wawrinka (SUI) d [10] T Berdych (CZE) 26 63 76(6)
[11] I Ljubicic (CRO) d N Almagro (ESP) 75 76(3)
[13] D Ferrer (ESP) d [WC] P Starace (ITA) 75 62
T Bellucci (BRA) d [14] J Isner (USA) 76(7) 75
[WC] F Volandri (ITA) d J Benneteau (FRA) 62 60
G Garcia-Lopez (ESP) d L Hewitt (AUS) 62 63
[Q] S Giraldo (COL) d [Q] M Llodra (FRA) 63 62

Perşembenin Programı

Read more...

28 Nisan 2010 Çarşamba

stuttgart: ivanovic bildiğiniz gibi

 

Stuttgart'ta Porsche sponsorluğunda gerçekleştirilen turnuvada dün korta çıkan iki seribaşı da kazandı. 3 numaralı Kuzy, Sloven Katarina Srebotnik'e şans tanımazken; Aga, Ana'yı yine mağlup etmeyi başardı. Govortsova'nın da dengesiz oyuncular kervanındaki yerini aldığı ve elemelerden gelen lapuşçenkova'ya yenildiği turnuvada ev sahibi raketlerden Andrea Petkovic de Szavay karşısındaki mağlubiyet serisini sürdürdü.


Günün Sonuçları:
(3) S Kuznetsova (RUS) d. K Srebotnik (SLO) 61 62
(5) A Radwanska (POL) d. A Ivanovic (SRB) 76(4) 64
Li Na (CHN) d. S Errani (ITA) 61 61
S Peer (ISR) d. P Hercog (SLO) 63 36 61
A Szavay (HUN) d. A Petkovic (GER) 63 26 75
A Dulgheru (ROU) d. (Q) T Poutchek (BLR) 62 62
(Q) T Pironkova (BUL) d. (LL) M Chakhnashvili (GEO) 63 64
(Q) A Lapushchenkova (RUS) d. O Govortsova (BLR) 64 61

Çarşambanın Programı:
Center Court (from 12.00hrs)
1. Gisela Dulko vs. Jelena Jankovic
2. Agnieszka Radwanska vs. Shahar Peer (NB 14.00hrs)
3. Flavia Pennetta vs. Victoria Azarenka (NB 15.45hrs)
4. Justine Henin vs. Julia Goerges (NB 18.20hrs)
5. Svetlana Kuznetsova vs. Li Na (NB 20.15hrs)
6. Jans/Uhlirova vs. Peschke/Srebotnik

Court 1 (from 13.00hrs)
1. Marion Bartoli vs. Samantha Stosur
2. Yanina Wickmayer vs. Francesca Schiavone
3. Selima Sfar vs. Lucie Safarova
4. Huber/Jankovic vs. Marosi/Scheepers

(Foto: Getty / Reuters)

Read more...

roma: djokovic rahat

Novak Djokovic için biraz daha akıllı olursa bir numaraya oturabilir yıl sonunda dedim az önce. Bunu şimdi söylemedim, geçen senenin sonunda söylemiştim 2010'u 1 numarada bitirecek isim Djokovic olabilir diye. Sakatlıklardan korunması ve Wimbledon'da artık bir şeyler yapması gerekiyor bunun için.

Sırp raket bugün Chardy'i terlemeden geçti. Nadal'ın tablonun üst tarafında olması finale kadar önüne pek bir engel çıkmayacağı anlamına gelebilir. Çeyreği geçerse yarıda onu zorlayacak bir isim yok. Çeyrekteki isim ise Verdasco. Bu sezon affı yok gibi İspanyol'un.

Hanım koş Andy Murray maç kazandı. Ev sahibi raketlerden Andreas Seppi (şappii?) karşısında üstün bir oyun sergileyen Britanyalı bir üst tura yükselerek biraz olsun kendine güvenini arttırdı. Bakalım yılın formda isimlerinden David Ferrer karşısında bir şeyler yapabilecek mi.

Sert kort sezonunda kendini aşan Juan Monaco, favori zemini toprakta yokları oynuyor. Kendisi gibi kötü bir sezon geçiren Hanescu'ya iki sette boyun eğdi Arjantinli. Çok garip bu adamın durumu. İncelensin bence. Hewitt de Youzhny'i geçmiş bu arada. Verdasco'nun başını ağrıtabilir üçüncü turda. Thiemo de Bakker'in cılızlığı sakatlanmasına neden oldu sanırım. Barcelona'daki yarı finalden sonra özel davetiye ile katıldığı Roma'da ilk maçında Troicki karşısında ilk seti kazanan Hollandalı ikinci seti 6-1 kaybetti ve son sette maçtan çekildi. Önemli bir isim olabilecek bir potansiyeli var gibi gencin.

Günün Sonuçları:

E Gulbis (LAT) d [1] R Federer (SUI) 26 61 75
[2] N Djokovic (SRB) d J Chardy (FRA) 61 61
[4] A Murray (GBR) d A Seppi (ITA) 62 64
V Hanescu (ROU) d [16] J Monaco (ARG) 76(4) 64
L Hewitt (AUS) d [9] M Youzhny (RUS) 64 46 63
[13] D Ferrer (ESP) vs E Korolev (KAZ)
N Almagro (ESP) d L Kubot (POL) 67(3) 62 63
S Wawrinka (SUI) d J Melzer (AUT) 61 62
F Lopez (ESP) d B Becker (GER) 64 63
V Troicki (SRB) d T de Bakker (NED) 36 61 10 ret. (groin)
T Bellucci (BRA) vs [Q] L Mayer (ARG)
[WC] S Bolelli (ITA) d [LL] S Greul (GER) 64 61

Çarşamba Gününün Programı:

Read more...

roma: tanımlanamayan galibiyet ve gulbis

 
Dün değişik bir duygu vardı içimde gün boyu. Ara sıra olur ya anlamsız mutluluk, tanımlanamayan heyecan. Gazetede duramıyordum yerimde. Eurosportta bir snooker bir tenis izlerken akşam oldu. Federer-Gulbis maçı çok ters bir saatteydi. Çıkmama 15 dakika kala başladı. İlk oyunu seyredeyim dedim. Karşılaşmadan önce Gulbis'in kazanacağına dair bir ümidim yoktu. Önceki gün, eşleşme belli olduğu zaman da pek heyecanlanamadım. Sadece Gulbis ilk turu geçtiği için mutlu olmuştum. Aslında Gulbis için içimde hep bir umut var da, kırk yılda bir akıllı oynuyor bu çocuk. Federer yılın ilk toprak maçında bırakmaz diye düşünüyordum.

Maçın ilk oyununda Gulbis her zamanki basit hataları ile servisini kırdırınca, sinirlendim kapadım ve çıktım işten. Gece eve geldiğimde gördüğüm manzara karşısında ise içimi kaplayan mutluluk odamdan taştı. 2-6/6-1/7-5
Youtube'dan özetini izlediğim kadarıyla ikinci sette 1-1'e kadar Ernie yüksek basit hata ile oynamış. Hala bazı oyunlarda inatçılığı devam ediyor ve anlamsız droplar yapıyor. Hem de puan kaybettiği oyundan hemen sonraki oyunda yapıyor. Federer'in rahatça yetiştiğini görmesine rağmen yapıyor. Djokovic yapıyordu bunu eskiden. Şimdi düzeldi. Çocukluktan arkadaş olmalarının etkisi mi var nedir.

İlk seti 6-2 kaybettikten sonra Federer karşısında ikinci seti 6-1 kazandı Letonyalı. Federer'in son bir kaç yıldır yaşadığı konsantrasyon kaybı nedeniyle alıştım ben artık bu duruma. İsviçreli son sette maçı koparmaya alışıktır. Ama öyle olmamış bu sefer. Gulbis son sette Federer'in servisini kırıp, ardından kendi servis attığı oyunu sıfıra karşı kazanarak 5-3'e kadar getirmiş maçı. Ama bu noktada saçları gibi karmaşık bir hale sokmuş müsabakayı. Federer servis oyununu alarak durumu 5-4'e getirdikten sonra Letonyalı kendi servisinde maç puanı bulmuş. Ancak faydalanamamış. Buradan servisini kırdırmış ve Federer her şeyi eşitlemiş. Tabii Federer bildiğimiz Federer olsa buradan sonra maçı kaybetmezdi.

Çok basit hata ile oynamış Federer bugün. İlk servislerinin oyuna girme oranı ise neredeyse yüzde 50. İsviçreli için çok kötü bir oran. Gulbis'te bu oran yüzde 71.
5-5'ten sonra Federer'in servisini kırmayı başaran "Kuğu", servis attığı maçın son oyununu da sıfıra karşı kazanarak kariyerinin en büyük galibiyetine imza attı.


İki saat süren müsabaka sonunda Gulbis'in neredeyse tüm istatistikleri İsviçreli'ninkinden iyi. Servis ritmi çok iyiymiş bugün yine. 9 ace, yüzde 71 ilk servisi oyuna sokma ve yüzde 70 ilk servisten puan çıkartma oranı. Federer'in 20 winnerına karşılık 33 winner ve 38 basit hataya karşılık 39 basit hata. Daha agresif olan taraf Letonyalıymış. Zaten özette izlediğim kadarıyla özellikle ikinci sette winnera giderken çoğu topu fileye takmış Gulbis. Federer ise çoğunlukla defansif slicelarla karşılık vermiş.

Maçtan sonra iki tenisçinin açıklamaları da ilginç. Federer her zamanki gibi egosuyla, "Hep kazanırken kazanmanın ne kadar zor bir şey olduğunun farkına varmıyorsunuz, bu mağlubiyet beni kendime getirdi" demiş.
Gulbis'in ise dimağı durmuş maç arkasında. "İngilizce'de bu galibiyeti anlatacak bir kelime bilmiyorum, bu tanımlanamaz" diyerek heyecanını dile getirmiş.
Altı kez maç puanından yararlanamayan Letonyalı, maç puanları sırasında çift hata yapmasını da, "Servisimi içeri sokamadım, titriyordum ve ne yapacağımı bilmiyordum" diyerek açıklamış.

Federer daha iyi hazırlanmak için Monte Carlo'dan çekilmişti. Belki de kendini kötü hissediyordu ve yenileceğinden korkuyordu. O korkusu burada gerçek oldu. Bu seneki üçüncü mağlubiyetini aldı dünya 1 numarası. Berdych ve Baghdatis'ten sonra Gulbis'e de boyun eğdi ve Avustralya Açık'tan sonraki altıncı maçından 3-3 yaptı galibiyet-mağlubiyet sayısını.

Federer'in Fransa Açık'tan önce iki turnuvası var. Estoril ve Madrid. Madrid'de geçen yıl Nadal'ı yenerek kariyerinin ilk Roland Garros şampiyonluğunun sinyallerini vermişti. Şimdi ise Madrid'deki şampiyonluğu bile korumanın çok uzağında bir görüntü çiziyor. O sinyaller şu an koordinat düzleminin negatif tarafında pik yapıyor. Djokovic birazcık akıllı olursa onu, Amerika Açık sonrası dünya 1 numarası koltuğu bekliyor.

Gulbis için ise artık şu patlamayı yap be oğlum diyorum. Hazır önü açılmışken burada oynayacağı Nadal yarı finali ona çok şey katar. Zamanında bu işi ciddiye almadığını ve konsantrasyon eksikliği olduğunu söylemiştim Gulbis için. Eylül ayında Hernan Gumy ile çalışmaya başlayan Letonyalı'nın şu sözleri beni haklı çıkardı ve hatasını anlaması da mutlu etti:
Konsantrasyonumu tenise vermeye, tenise gerçekten işimmiş gibi bakmaya yeni yeni başladım. Geçen sene hobi olarak görüyordum. Sistemim yoktu. Şimdi antrenman takımım kusursuz.

(Foto: Getty / Reuters / AP)

Read more...

27 Nisan 2010 Salı

stuttgart: haydi başlıyoruz

Stuttgart'taki maçlar Eurosport ve Eurosport 2'den canlı yayınlanacak. Araya Snooker kaçabilir. Onu da izleyin canım, efsane Steve Davis gelmiş Higgins'i devirmiş.

Caro

Jelena Jankovic
ve ayakkabıları

Bu arada şöyle bir skor var dün oynanan maçların arasında:
Borwell/Kops-Jones (GBR/USA) d. Ivanovic/Petkovic (SRB/GER) 75 36 106
Bir insan ne kadar daha düşebilir. Yanındaki insanları ne kadar yerin dibine çekebilir...

Salı Gününün Programı:
Center Court (from 14.00hrs [1 saat ekleyin])
1. S Kuznetsova vs. K Srebotnik
2. Li Na vs. S Errani (NB 16.30hrs)
3. A Radwanska vs. A Ivanovic (NB 18.20hrs)
4. A Szavay vs. A Petkovic (NB 20.15hrs)
5. Barthel/Klaschka vs. Govortsova/Rosolska

Court 1 (from 13.00hrs)
1. M Chakhnashvili vs. T Pironkova
2. P Hercog vs. S Peer
3. O Govortsova vs. A Lapushchenkova
4. Dulko/Pennetta vs. Kostanic Tosic/Sfar
5. Black/Peer vs. Birnerova/Birnerova
6. T Poutchek vs. A Dulgheru

Fas'taki turnuvaya elim gitmiyor.

Read more...

roma: ilk günden cozutan seribaşılar

Roma şoklarla başladı. Daha sabah saatlerinde elemelerden gelen Santiago Giraldo, sezona çok iyi başlayan İspanyol raket Juan Carlos Ferrero'yu 6-0/6-3'lük rüyada görse inanmayacağı bir skorla geçerek ikinci tura yükseldi. İlk set sadece 17 dakikada biterken maç sonunda Kolombiyalı'nın winner hanesinde 32 yazarken, JCF'da bu rakam sadece dokuzdu. Bu hezimeti henüz hazmetmiştim ki Sam Querrey, Julien Benneteau'ya iki tie-break verdi ve 7-6/3-6/7-6'lık skorlarla daha ilk turdan turnuvaya veda etti. John Isner biraz daha şanslıydı. Roddick'in de çekilmesiyle Roma'daki en yüksek Amerikalı durumuna geçen Isner, Zeballos'u 4-6/7-6/7-5'lik set skorlarıyla geçerek Amerika'nın şanını yürüttü.

Ernests Gulbis en sonunda Baghdatis'i yenmeyi başardı. Kariyerinde Baggy Laneti olarak geçen ve en kritik anlarda karşısına çıkıp bu delikanlıyı yenen Rum raket bu sefer hiçbir varlık gösteremedi ve gülen taraf 6-2'lik iki set ile Kuğu oldu. Ernie ikinci turda Roger Federer ile oynayacak. Federer demişken, kendisi çiftlerde de oynuyor bu turnuvada ve ilk maçını bugün kazandı. İsviçreli Yves Allegro ile birlikte çok ilginç bir çifti yendiler. İsveç'ten Johan Brunstrom ve Hollanda Antilleri'nden Jean-Julien Rojer'den kurulu takımı devirmeyi başardı İsviçreliler ve ikinci tura yükseldiler.


Rafael Nadal'ın rakibi ise Philipp Kohlschreiber oldu. Alman, toprakta terstir. Ama bu da Nadal yahu. Amcasını tanımaz toprak kortta. Yarın Nadal yok, önce Djokovic, Chardy ile oynayacak bir maç sonra Federer-Gulbis maçı bizleri bekliyor.

Günün Sonuçları:
[10] T Berdych (CZE) d [Q] M Granollers (ESP) 63 63
[11] I Ljubicic (CRO) vs P Mathieu (FRA)
[Q] S Giraldo (COL) d [12] J Ferrero (ESP) 60 63
[14] J Isner (USA) d H Zeballos (ARG) 46 76(5) 75
J Benneteau (FRA) d [15] S Querrey (USA) 76(6) 36 76(2)
[16] J Monaco (ARG) d I Andreev (RUS) 76(4) 75
E Gulbis (LAT) d M Baghdatis (CYP) 62 62
[WC] P Starace (ITA) d [Q] J Hajek (CZE) 62 62
[WC] F Volandri (ITA) vs [Q] P Luczak (AUS)
[WC] P Lorenzi (ITA) d A Montanes (ESP) 26 64 63
P Kohlschreiber (GER) d P Cuevas (URU) 67(1) 61 64
G Garcia-Lopez (ESP) d [Q] J Chela (ARG) 62 62
[Q] M Llodra (FRA) d A Beck (GER) 62 36 64

Salı Gününün Programı

Read more...

26 Nisan 2010 Pazartesi

fed cup: italyanların rakibi birleşik devletler

Fed Cup finalinde rövanş zamanı. Geçen yılın finalinde karşılaşan iki ülke İtalya ve ABD bu yıl da kupa için son kozlarını paylaşacak. ABD kendi evinde Rusya'yı 3-2 ile geçmeyi başardı ve finale yükseldi. Çok büyük bir başarı bana göre zira zayıf bir kadroydu Birleşik Devletler'in kadrosu. 1-1 sonuçlanan ilk günün ardından dün ilk maç Oudin ile Dementieva karşılaştı. 2,5 saat süren çok garip bir müsabakanın ardından Rus raket maçı 7-6/0-6/6-3 kazanarak deplasman takımın öne geçirdi. Bundan sonra ise Bettanie Mattek-Sands'in şovu başladı. BMS, Makarova karşısında kaybederse ev sahibi ülke üzülecekti. Fakat Amerikalı raket yine 2,5 saat süren bir karşılaşmanın ardından 6-4/2-6/6-3'lük skorla galip gelerek eşleşmede durumu 2-2'ye getirdi. Dinlenmek için çok az bir fırsat bulan BMS, çiftler maçı için korta tekrar çıktı. Liezel Huber ile oluşturdukları ikili Dementieva/Kudriyatseva çiftini iki sette yenerek Birleşik Devletler'i finale yükseltti. Final kasımda oynanacak.

Rusya çıksaydı ben daha fazla sevinecektim. Şimdi kasım ayında bizleri bir başka tartışma daha bekliyor. Acaba Williamslar finalde oynayacak mı? Acaba oynamak isteseler Joe Fernandez onları oynatacak mı? Takımı finale taşıyan Mattek Sands, Oudin gibi oyuncuları hiçe sayacak mı?

Read more...

wta'de 17. haftanın turnuvaları

Kadınlar tenisinde en sonunda toprağa benzeyen toprakta Premier bir turnuva başladı. Charleston'daki yeşil kusmuk rengi topraktan sonra bildiğin kiremit rengi has toprak Stuttgart'ta bizleri bekliyor. Turnuva premier olunca katılanlar da kodamanlar oldu.

Listeye baktığımda gördüğüm bir isim heyecanlanmamı sağladı. Evet O, burada. Sevsen sevilmez, dövsen dövülmez Dinara Safina uzun bir sakatlığın arından Almanya'da mücadele edecek. Ciddi güzel bir kadro var ama. Serena ve Venus yok mesela bu çok güzel bir şey bence.

1 numaralı seribaşı bu yüzden yine Caro oldu. İlk turda elemelerden gelen oyuncu ile Lucie Safarova maçının galibi ile oynayacak. Safarova, Fed Cup yorgunu. Yanardağ'ın etkileri de geçti de bari Belçika'dan Almanya'ya otobüsle gitmek zorunda kalmadı. Tabloda, Wozniacki'nin tarafındaki seribaşılar Kuznetsova, Azarenka ve Stosur. Stosur Avustralya'yı World Group'a çıkartan isimler arasındaydı hafta sonu.

En güzel eşleşmelerden biri Azarenka ile Pennetta arasında. 3 numaralı seribaşı Belaruslu rakete çıkabilecek en tehlikeli seribaşı olmayan raket çıktı diyebilirim. 3 haftadır fırtına gibi esiyor Pennetta. Azarenka ilk turda İtalyan tenisçiyi geçerse ikinci turda toprak kortta çok ters olan Maria Jose Martinez Sanchez ile oynayacak büyük ihtimalle ki o da çok zorlu bir maç olacağa benziyor. Bu kadının geçen sene Bastad'da Wozniacki'ye yaptıkları hala aklımda.

Tablonun alt tarafında 2 numaralı canımız ciğerimiz Safina'mız var. İlk turdaki rakibi ise Andrea Petkovic-Agnes Szavay müsabasının galibi olacak ki o da Petkovic olacaktır. Fed Cup'ta kendi evlerinde Fransa'ya 3-2 yenildikleri eşleşmeden sonra ağlamaktan şişen gözleri indiyse eğer.

Tablonun altındaki seribaşılar ise Jankovic, Radwanska ve Wickmayer. Ayrıca fahri seribaşı Juju da kırık sol el serçe parmağına rağmen wildcard'ın hakkını vermeye çalışacak. İlk turdaki rakibi ise bir başka wildcardlı ev sahibi raket Julia "the Gorgeous" Görges. Radwanska ilk turda Ana Ivanovic ile eşleşti. Bu yılki ikinci karşılaşmaları olacak. Miami'de benim 6-0/6-0 olarak biteceğini düşündüğüm maçta Sırp raket direnç göstermiş ve 7-5/7-5 kaybetmişti. Dirençli hali bu işte düşünün artık. Ana Ivanovic'in çiftlerde Andrea Petkovic ile partner olduğunu biliyor muydunuz?

Bugün elemelerin finalleri oynanacak Stuttgart'ta.

Stuttgart Ana Tablosu

İşte geri kalan tenisçiler de Fas'ta kapışacaklar. Fes isimli Fas'ın üçüncü büyük kentinde yapılacak turnuvada Carla Suarez Navarro ve Anabel Medina Garrigues favori raketler kanımca. Şehir hakkında araştırma yaparken fes isminin buradan geldiğini öğrendim. Fes başıma fes başıma püskülü ben olayım o zaman.

Fes Ana Tablosu

Read more...

25 Nisan 2010 Pazar

foto: ben de böyle sporcular istiyorum

Read more...

barcelona'nın fatihi verdasco

Fernando Verdasco bu yılki ikinci şampiyonluğunu evinde yaşadı. Geçen hafta Rafa karşısındaki Monte Carlo finali hezimetinden sonra Robin Söderling'i 6-3/4-6/6-3 ile yenerek kariyerinin beşinci ATP Tur şampiyonluğuna ulaştı. Bu adama kura yardım ederse bu sefer Fransa Açık'ta dördüncü turdan ötesini görecektir.

Uzay-zaman bile böyle bükülemedi.


(Foto: Reuters / Getty)

Read more...

fed cup: çeyrekteki üç ülke değişti

World Group yani en üst kademeye yükselme play-offlarında bu yıl çeyrek finalde yenilen 4 ülke, Ukrayna, Almanya, Sırbistan ve Fransa ile World Group II'den galip gelerek play-off hakkı kazanan 4 ülke, Estonya, Avustralya, Belçika ve Slovakya gelecek sezon kupa yoluna çeyrek finalden başlamak için mücadele ettiler.

Belçika-Estonya (3-2)
Ukrayna-Avustralya (0-5)
Almanya-Fransa (2-3)
Sırbistan-Slovakya (2-3)

şeklinde gerçekleşen eşleşmelerde sadece bir ev sahibi ülke galip gelebildi.
Belçika, Avustralya, Fransa ve Slovakya gelecek yıl çeyrek finalde İtalya, ABD, Rusya ve Çek Cumhuriyeti'ne katılacaklar.

Belçikalılar Estonları 3-2 ile geçerken iki fire verdiler ki bu bırakın Belçika'yı, tüm dünya için üzücü bir haber. İlk önce antrenmanda Juju'nun sakatlandığı haberi geldi. Henin sol el serçe parmağını kırdı. Ama sağak olduğu için oynamasında pek bir sakınca yoktu. Yine de oynatmayacaklardı ta ki ilk maçta Kim Clijsters sol ayağından sakatlanana kadar. Maret Ani'yi 6-4/6-2 yendiği maçta sol ayak bileğindeki kasları zedeleyen (yırtan) Belçikalı'nın yapılan tetkikler sonrası altı hafta kortlardan uzak kalabileceği belirtiliyor. Bu da onun Fransa Açık'ı kaçıracağı anlamına geliyor. Ama tıp ilerledi artık. Bence yetiştirirler. Japon yapıyor abi!


Clijsters, sakatım diye yan gelip yatmadı ve takımının bugünkü maçlarını kenardan izledi. Onlarla birlikte sevindi. Kim'in yerine korta çıkan serçe parmağı kırık Juju, Kaia Kanepi'ye üç sette boyun eğdi. Böylece durumu 2-1'e getiren Estonyalılar umutlansalar da adını Maradona'nın kızından alan Yanina Wickmayer, adını sucuktan aldığını sanmadığım Maret Ani'yi yenerek ülkesini World Group'a taşıdı. Üç yıl aradan sonra önümüzdeki sene onları kupa için koştururken göreceğiz.

Avustralya Ukrayna'ya 5-0'lık tarifeyi uygularken diğer iki eşleşmenin sonucunu ise son çiftler maçları belirledi.

Dün Alman Petkovic, Parmentier'i iki sette geçerken, Fransızların en başarılılarından İran asıllı Rezai, bir set geriden gelerek günü 1-1'lik eşitlikle noktalamasını sağlamıştı konuk ülkenin. İkinci gün ilk günün galiplerinin mücadelesinde Yugoslav kökenli Petkovic maçı kazandı ve Almanları tekrar öne geçirdi. Permantier, Julia Görges'i yenince eşitlenen skor çiftler maçında Coin/Cornet ikilisinin, Barrois/Petkovic çiftini mağlup etmesiyle son halini aldı. Fransızlar tekrar World Group'a yükselirken Almanlar ikinci grubu boyladı.

Jankovic ve Hantuchova'nın karşılıklı galibiyetleri ile ilk günü 1-1 neticelenen Sırbistan-Slovakya eşleşmesinin ikinci günü galiplerin savaşı ile başladı. 2002'de bu kupayı kaldırmayı başaran Slovakların ağır topu Hantuchova, Jelena Jankovic'i mağlup ederek konuk takımı öne geçirdi. Fakat Sırplar sürpriz bir galibiyet aldılar. Bojana Jovanovski, Magdelina Rybarikova'yı iki sette yenerek çiftler maçını önemli kıldı. Çİftler maçını 6-4/6-3 kazanan konuk Slovaklar böylece Sırbistan'ı ikinci gruba göndererek seneye çeyrek final oynamaya hak kazandılar. 

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP