30 Nisan 2010 Cuma

roma: iki beklenti de gerçekleşmedi

Kuralar çekildiğinde "Vay be" demiştim. Önce Söderling sonra Federer. Nadal için zorlu bir kura ama üstesinden gelebilir belki. Gerek kalmadı. Önce Federer ilk maçında Gulbis'e yenildi. Ardından dün geçen hafta Barcelona'da final oynayan Söderling, Wawrinka karşısında varlık göstermedi ve iki sette elendi. E Nadal da haliyle Hanescu'yı geçmeyi başarınca elleri boş kaldı. Aaaa Totti!

Gulbis'im ise çok aptalca oynadığı maçı kazandı. İlk seti hanesine yazdırdıktan sonra ikinci sette sapıtan Letonyalı bu seti 6-3 kaybedince ben eyvah dedim. Hoşgeldin eski Ernie. Son sette tie-break'e giden oyunda kazanan Gulbis olunca çeyrek finali de görebildi böylece. Rakibi Feli Lopez. Rakibi Ljubicic Isınırken sakatlanınca tek bir oyun oynamadan son sekizi gördü İspanyol. Gulbis'in yenebileceğini sanmıyorum Lopez'i. Ama hani olur da yenerse Nadal'a karşı büyük bir zevkle izlerim Letonyalı'yı. Onun içinde harika bir deneyim olacaktır. Toprakta daha önce hiç oynamadı sanırım Nadal ile.

Verdasco iki üç gün önce, "Toprakta Nadal dışında herkesi yenebilirim" demişti. Bu sene bence de toprak zeminde bir başka oynuyor İspanyol raket. Ancak bugün vatandaşı Garcia-Lopez'i yenmekte zorlandı. Yanlış hatırlamıyorsan 2-4'ten geri geldi ilk sette. İkinci sette ise tie-break ile sonuca gitti. Gerçekten de son 12 maçında yalnızca 1 kez yenildi, o da Nadal'a. İki hafta önce Monte Carlo'da Novak Djokovic'i dağıtarak, ona tarihindeki en kötü ikinci mağlubiyeti tattırarak galip gelmişti. Şimdi onun rövanşına geldi sıra.

Nole de Thomaz Belluci'yi 6-4'lük iki set ile geçince bu ikili çeyrek finalde birbiri ile eşleşmiş oldu. Umarım Sırp raket iki hafta önceki hatalarından ders almıştır çünkü onu gerçekten Nadal karşısında görmek istiyorum.

Tablonun alt tarafındaki diğer çeyrek finallerde sürpriz bir şekilde son sekizi gören Kolombiyalı Santaigo Giraldo, Jo-Wilfried Tsonga'ya mağlup olmaktan kurtulamadı. Fransız'ın rakibi ise David Ferrer oldu. Ferrer artık kontak kapatmış vaziyette korta çıkan Andy Murray ile oynadı ve haliyle müsabakadan galip ayrıldı. Aslında bence Britanyalı'nın ilk maçta Andreas Seppi'yi yenmesi de büyük olaydı. Geçen hafta Barcelona'da iyi bir performans gösterip yarı finale çıkan ve FeVer'a yenilen Ferrer yarı finale yakın isim.

Ve her çeyrekte bir İspanyol var. Lopez, Nadal, Ferrer ve Verdasco. Bakalım kaçı son dörtte yer bulabilecek kendine.


Günün Sonuçları
[2] N Djokovic (SRB) d T Bellucci (BRA) 64 64
[3] R Nadal (ESP) vs V Hanescu (ROU) 62 63
[13] D Ferrer (ESP) d [4] A Murray (GBR) 63 64
S Wawrinka (SUI) d [5] R Soderling (SWE) 63 62
[6] F Verdasco (ESP) d G Garcia-Lopez (ESP) 64 76(2)
[7] J Tsonga (FRA) d [Q] S Giraldo (COL) 63 64
F Lopez (ESP) d [11] I Ljubicic (CRO) walkover
E Gulbis (LAT) d [WC] F Volandri (ITA) 62 36 76(4)

Cumanın Programı
Aaa Luca Toni!!

2 yorum:

Adsız,  30 Nisan 2010 01:13  

Kaç gündür ne kadar Roma'lı topçu varsa turnuvayı izliyorlar ve televizyonlar sürekli onları gösteriyor.

Aynı Roma bu hafta sonu şok bir malubiyetle belki de şampiyonluğu kaybetti ama şu rahatlığa bak.

Biz de olsa basın uzun uzun haber yapar eleştirir hafta sonu maçta da taraftar "Gördük seni kızlarla, kort kapatmıştın arkadaşına lalay lalay" diye tezahürat yapardı.

Büyük takımların klüp başkanlarından bu transfer döneminde, güzel ülkem için sportmenlik istiyorum.

Russell 30 Nisan 2010 01:26  

Riise çok komikti. Çocuğuyla gelmiş bugünkü maça 3 defa gösterdiler Nadal'ın sağlam puanlarından sonra. Hepsinde çocuklar gibi şendi, çocuğunu dürtüp "gördün mü oğlum?" yapıyordu, hehe.

Panda'ya +1943

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP