25 Nisan 2010 Pazar

fed cup: italyanlar yine yaptı

Fed Cup'ı 2006 ve 2009'da kazanan, 2007'de final oynayan İtalyanlar bu sene de en büyük favoriler. Yarı finalde oynadıkları Çek Cumhuriyeti eşleşmesinde bir set dahi vermeden finale yükselen taraf oldu Akdenizliler.

Karşılaşmalar öncesi de yazmıştım. Toprak kort sezonu açıldığından bu yana İtalyan raketlerin, Fed Cup takımını asla Serena ve Venus'ün ABD'yi yalnız bırakması gibi yalnız bırakmayacak olan İtalyan raketlerin, formundan bahsetmiştim. Pennetta, Sikiyavone ve Errani/Vinci (her ne kadar Vinci oynamadıysa da) harika bir performans ile Çekleri süpürdü.

Çek Cumhuriyeti, Çekoslavkya iken bu kupayı 5 kez müzesine götürmüş, 1 kez de final oynamıştı. Ülke dağıldıktan sonra Slovakya kesimi 2002'de ilk defa finale çıktı ve kupayı kaldırdı. Çek Cumhuriyeti ise hala finale çıkabilmiş değil.

F PENNETTA (ITA) d. L HRADECKA (CZE) 6-4/7-5
F SCHIAVONE (ITA) d. L SAFAROVA (CZE) 6-0/6-2
F PENNETTA (ITA) d. P KVITOVA (CZE) 7-6(3)/6-2
S ERRANI (ITA) d. L HRADECKA (CZE) 6-4/6-2
ERRANI/SCHIAVONE (ITA) d. HRADECKA/PESCHKE (CZE) 6-2/6-4

şeklinde sonuçlanan maçların ardından 5-0 ile finale rahat bir biçimde çıkan İtalyanların rakibi bu satırlar yazılırken 1-1 gitmekte olan ABD-Rusya eşleşmesinin galibi olacak.


(Foto: Reuters/Getty)

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP