26 Nisan 2010 Pazartesi

wta'de 17. haftanın turnuvaları

Kadınlar tenisinde en sonunda toprağa benzeyen toprakta Premier bir turnuva başladı. Charleston'daki yeşil kusmuk rengi topraktan sonra bildiğin kiremit rengi has toprak Stuttgart'ta bizleri bekliyor. Turnuva premier olunca katılanlar da kodamanlar oldu.

Listeye baktığımda gördüğüm bir isim heyecanlanmamı sağladı. Evet O, burada. Sevsen sevilmez, dövsen dövülmez Dinara Safina uzun bir sakatlığın arından Almanya'da mücadele edecek. Ciddi güzel bir kadro var ama. Serena ve Venus yok mesela bu çok güzel bir şey bence.

1 numaralı seribaşı bu yüzden yine Caro oldu. İlk turda elemelerden gelen oyuncu ile Lucie Safarova maçının galibi ile oynayacak. Safarova, Fed Cup yorgunu. Yanardağ'ın etkileri de geçti de bari Belçika'dan Almanya'ya otobüsle gitmek zorunda kalmadı. Tabloda, Wozniacki'nin tarafındaki seribaşılar Kuznetsova, Azarenka ve Stosur. Stosur Avustralya'yı World Group'a çıkartan isimler arasındaydı hafta sonu.

En güzel eşleşmelerden biri Azarenka ile Pennetta arasında. 3 numaralı seribaşı Belaruslu rakete çıkabilecek en tehlikeli seribaşı olmayan raket çıktı diyebilirim. 3 haftadır fırtına gibi esiyor Pennetta. Azarenka ilk turda İtalyan tenisçiyi geçerse ikinci turda toprak kortta çok ters olan Maria Jose Martinez Sanchez ile oynayacak büyük ihtimalle ki o da çok zorlu bir maç olacağa benziyor. Bu kadının geçen sene Bastad'da Wozniacki'ye yaptıkları hala aklımda.

Tablonun alt tarafında 2 numaralı canımız ciğerimiz Safina'mız var. İlk turdaki rakibi ise Andrea Petkovic-Agnes Szavay müsabasının galibi olacak ki o da Petkovic olacaktır. Fed Cup'ta kendi evlerinde Fransa'ya 3-2 yenildikleri eşleşmeden sonra ağlamaktan şişen gözleri indiyse eğer.

Tablonun altındaki seribaşılar ise Jankovic, Radwanska ve Wickmayer. Ayrıca fahri seribaşı Juju da kırık sol el serçe parmağına rağmen wildcard'ın hakkını vermeye çalışacak. İlk turdaki rakibi ise bir başka wildcardlı ev sahibi raket Julia "the Gorgeous" Görges. Radwanska ilk turda Ana Ivanovic ile eşleşti. Bu yılki ikinci karşılaşmaları olacak. Miami'de benim 6-0/6-0 olarak biteceğini düşündüğüm maçta Sırp raket direnç göstermiş ve 7-5/7-5 kaybetmişti. Dirençli hali bu işte düşünün artık. Ana Ivanovic'in çiftlerde Andrea Petkovic ile partner olduğunu biliyor muydunuz?

Bugün elemelerin finalleri oynanacak Stuttgart'ta.

Stuttgart Ana Tablosu

İşte geri kalan tenisçiler de Fas'ta kapışacaklar. Fes isimli Fas'ın üçüncü büyük kentinde yapılacak turnuvada Carla Suarez Navarro ve Anabel Medina Garrigues favori raketler kanımca. Şehir hakkında araştırma yaparken fes isminin buradan geldiğini öğrendim. Fes başıma fes başıma püskülü ben olayım o zaman.

Fes Ana Tablosu

1 yorum:

brokoli 26 Nisan 2010 23:00  

safinayı pek sevmem ama dönmesi sevindirici :) venus ve serenasız da pek çekilmiycek ama yine de heyecanla bekliyorum..

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP