25 Nisan 2010 Pazar

fed cup: çeyrekteki üç ülke değişti

World Group yani en üst kademeye yükselme play-offlarında bu yıl çeyrek finalde yenilen 4 ülke, Ukrayna, Almanya, Sırbistan ve Fransa ile World Group II'den galip gelerek play-off hakkı kazanan 4 ülke, Estonya, Avustralya, Belçika ve Slovakya gelecek sezon kupa yoluna çeyrek finalden başlamak için mücadele ettiler.

Belçika-Estonya (3-2)
Ukrayna-Avustralya (0-5)
Almanya-Fransa (2-3)
Sırbistan-Slovakya (2-3)

şeklinde gerçekleşen eşleşmelerde sadece bir ev sahibi ülke galip gelebildi.
Belçika, Avustralya, Fransa ve Slovakya gelecek yıl çeyrek finalde İtalya, ABD, Rusya ve Çek Cumhuriyeti'ne katılacaklar.

Belçikalılar Estonları 3-2 ile geçerken iki fire verdiler ki bu bırakın Belçika'yı, tüm dünya için üzücü bir haber. İlk önce antrenmanda Juju'nun sakatlandığı haberi geldi. Henin sol el serçe parmağını kırdı. Ama sağak olduğu için oynamasında pek bir sakınca yoktu. Yine de oynatmayacaklardı ta ki ilk maçta Kim Clijsters sol ayağından sakatlanana kadar. Maret Ani'yi 6-4/6-2 yendiği maçta sol ayak bileğindeki kasları zedeleyen (yırtan) Belçikalı'nın yapılan tetkikler sonrası altı hafta kortlardan uzak kalabileceği belirtiliyor. Bu da onun Fransa Açık'ı kaçıracağı anlamına geliyor. Ama tıp ilerledi artık. Bence yetiştirirler. Japon yapıyor abi!


Clijsters, sakatım diye yan gelip yatmadı ve takımının bugünkü maçlarını kenardan izledi. Onlarla birlikte sevindi. Kim'in yerine korta çıkan serçe parmağı kırık Juju, Kaia Kanepi'ye üç sette boyun eğdi. Böylece durumu 2-1'e getiren Estonyalılar umutlansalar da adını Maradona'nın kızından alan Yanina Wickmayer, adını sucuktan aldığını sanmadığım Maret Ani'yi yenerek ülkesini World Group'a taşıdı. Üç yıl aradan sonra önümüzdeki sene onları kupa için koştururken göreceğiz.

Avustralya Ukrayna'ya 5-0'lık tarifeyi uygularken diğer iki eşleşmenin sonucunu ise son çiftler maçları belirledi.

Dün Alman Petkovic, Parmentier'i iki sette geçerken, Fransızların en başarılılarından İran asıllı Rezai, bir set geriden gelerek günü 1-1'lik eşitlikle noktalamasını sağlamıştı konuk ülkenin. İkinci gün ilk günün galiplerinin mücadelesinde Yugoslav kökenli Petkovic maçı kazandı ve Almanları tekrar öne geçirdi. Permantier, Julia Görges'i yenince eşitlenen skor çiftler maçında Coin/Cornet ikilisinin, Barrois/Petkovic çiftini mağlup etmesiyle son halini aldı. Fransızlar tekrar World Group'a yükselirken Almanlar ikinci grubu boyladı.

Jankovic ve Hantuchova'nın karşılıklı galibiyetleri ile ilk günü 1-1 neticelenen Sırbistan-Slovakya eşleşmesinin ikinci günü galiplerin savaşı ile başladı. 2002'de bu kupayı kaldırmayı başaran Slovakların ağır topu Hantuchova, Jelena Jankovic'i mağlup ederek konuk takımı öne geçirdi. Fakat Sırplar sürpriz bir galibiyet aldılar. Bojana Jovanovski, Magdelina Rybarikova'yı iki sette yenerek çiftler maçını önemli kıldı. Çİftler maçını 6-4/6-3 kazanan konuk Slovaklar böylece Sırbistan'ı ikinci gruba göndererek seneye çeyrek final oynamaya hak kazandılar. 

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP