1 Mayıs 2010 Cumartesi

roma: gulbis üç ispanyol'a karşı

 
Dört İspanyol'dan üçü başardı. Roma'da çeyrek finale kalan dört İspanyol raketten Feli Lopez hariç hepsi son dörde adını yazdırdı. Peki Lopez'i kim turnuva dışına itti? Ernests Gulbis.

İkinci turda Federer'i eledikten sonra dün Filippo Volandri karşısında az daha maçı altın tepside sunayazan Letonyalı'dan bugün galibiyet beklemiyordum. İspanyol Lopez toprakta başarılı bir isim neticede. Ama Ernie dediğinde kararlı sanırım. Bu sefer gerçekten kendini tenise veriyor. Bu turnuva için dilediğim isteklerden biri oldu ve şimdi "Toprağın Efendisi" ile karşılaşacak Kuğu. Bakalım kariyerinin belki de en üst noktasındayken İspanyol raket karşısında nasıl bir mücadele sergileyecek.

Stanislas Wawrinka bugün beklenilenden çok daha iyi başladı Rafael Nadal karşısındaki çeyrek final maçına. İlk sette ilk 4 servis oyununda sadece iki puan vererek servisine tutunmayı başaran İsviçreli bir yere kadar dayanabildi. Rafa file önüne gelmeye başlayarak seti 6-4'te bitirdi. İkinci sette daha çok file önü oyunu oynayan ve Wawrinka'nın da servis ritminin düşmesiyle daha rahat return oyunu sergileyen 3 numaralı seribaşı karşılaşmadan 6-4/6-1 galip ayrıldı.

Monte Carlo ve Barcelona'nın yarı finalisti Ferrer, üst üste üçüncü turnuvasında da yarı final gördü. Çeyrek finalde Jo-Wilfried Tsonga'yı rahat bir şekilde turnuva dışına itti ve son dörtte Barcelona yarı finalinde elendiği Fernando Verdasco ile oynayacak.

Verdasco iki hafta önce Monte Carlo yarı finalinde alt ettiği Novak Djokovic'i yine yenmeyi başardı ama bu sefer darmadağın edemeden. Görece uzun bir maçtı. Sadece ilk seti 1,5 saat sürdü. İlk set tie-break'ine iyi başlayıp 2-0 önce geçen Djokovic buradan tie-break'i 7-4 verdi ve ilk seti kaybetti. İkinci sette moralini yüksek tutan Sırp raket bu seti 6-3 kazanınca umutlandım ben bir Nadal-Djokovic finali geliyor diye. Ama olmadı. Son setin üçüncü oyununda uzun bir ralli sonunda servis kırmayı başaran İspanyol, bu avantajını set sonuna kadar götürdü.

Teklerde Gulbis'e yenilen Federer (çok zevkli bunu yazması onun için uzata uzata yazıyorum) çiftlerde de vatandaşı Yves Allegro ile oynadığı maçta Querrey/Isner kulelerine yenilerek elendi.

Günün Sonuçları:
[6] F Verdasco (ESP) d [2] N Djokovic (SRB) 76(4) 36 64
[3] R Nadal (ESP) d S Wawrinka (SUI) 64 61
[13] D Ferrer (ESP) d [7] J Tsonga (FRA) 64 61  
E Gulbis (LAT) vs F Lopez (ESP)

Cumartesinin Programı:
Yok daha sabah koyarım

(Foto: Getty/Reuters)

4 yorum:

Russell 1 Mayıs 2010 00:41  

2.30'da Ferrer-Verdasco
5'te Nadal-Gulbis

tsi :)

Russell 1 Mayıs 2010 00:43  

Bu arada toprak Lopez'in açık ara en kötü zemini.

mgunsel 1 Mayıs 2010 03:17  

verdasco - djokovic maçının özetini izledim yutubda, gayet zevkli maç olmuş. tenisseverleri göz atmasını tavsiye ederim. vamos verdasco!

kirpi 1 Mayıs 2010 08:49  

Evet ya Lopez servis-vole adamidir. Dogru duzgun bir backhandi bile yok, burada ceyrek finale "yollanmasi" supriz zaten.. :)

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP