19 Haziran 2010 Cumartesi

wimbledon 2010 kadınlar kurası

Güzel ve heyecanlı dördüncü tur eşleşmeleri mevcut tabloya baktığımızda. İlk turda izlenmesi gereken maçlar:

Cibulkova-Safarova
Azarenka-Lucic
Rezai-Rybarikova
Kirilenko-Vögele
Robson-Jankovic
Ivanovic-Peer

Ben Sharapova kazansın istiyoruuuuum. Bi de Ivanovic ile final oynasın istiyoruuuuum. Bi deeee Henin de kazansın istiyorum. Bence Sharapova-Ivanovic-Henin Japon kale tenis oynasınlar. Üç kazanan olsun. Sonsuza dek mutlu-mesut yaşasınlar. Tabloya bakalım. İşte o tablo:

Wimbledon 2010 Kadınlar Ana Tablosu


[1] S.Wiliams
[25] Safarova
[24] Hantuchova
[16] Sharapova

İlk sekizde birlik dilimde bizi bekleyen dördüncü tur eşleşmesi 2004 Wimbledon finalinin bir yeniden çekimi. Serena Willims ile Maria Sharapova turnuvanın en çok beklenen müsabakalarından birinde eşleşebilmek için üç tur geçmeye bakacaklar. Amerikalı Williams, tenis eğitimini Amerika'da Bollettieri akademisinde almış (geçen sene ayrıldı oradan ama) Portekizli Michelle Larcher de Brito ile ikinci tura çıkma mücadelesi verecek. 17 yaşındaki bu çığırtkan kızı Bollettieri çok şişirmişti ama 1,5 seneki performansı pek içaçıcı değil. Geç açılabiliyor bazıları. Bekleyeceğiz.

Sharapova'nın ilk turdaki rakibi ise Kateryna Bondarenko. Ukraynalı geçen sene Amerika Açık'ta çeyrek final görmüştü ama çim zemindeki performansı ile arasında 20 bin fersah var.
Bu bölümdeki diğer seribaşılardan Hantuchova iyi bir çim zemin oyuncusu ancak işte mental problemlerini bir türlü aşamıyor. Seribaşı olmayan tenisçiler arasında ise Tamarine teyze her zaman bir tehdit yeşil zeminde. Son iki yıldır şampiyon olduğu Den Bosch'ta bu yıl ilk turda elense de Taylandlı teyzeden hala bir şeyler beklenebilir.

[9] Li
[19] Kuznetsova
[32] Errani
[7] Radwanska

Williams-Sharapova'dan çeyrek finale çıkacak olanın rakibini belirleyecek bölümde Radwanska ya da Na Li gelecektir. Kuznetsova'nın düşük formunun devamını bekliyorum ben. Govortsova takıntım var toprakta güveniyordum, olmadı. Çimde de olacağını pek sanmıyorum, üçüncü turda A-Rad karşısına çıkar. Çikolata renkli Britanyalı Keothavong ilk turda Rodionova'yı çekmiş. Zor kura.

[3] Wozniacki
[29] Pavlyuchenkova
[23] Zheng
[14] Azarenka

Genç sekizde birlik bölüme geldik. Burada olası bir Caro-Vika eşleşmesi var dördüncü turda. Wozniacki geçen sene şampiyon olarak tamamladığı Eastbourne'de ilk turda erkenden elendi. Bence daha iyi olmuş olabilir. Kız biraz dinlenme fırsatı buldu böylece. Elendiği isim de kofti değil, Rezai. İlk turda Tati Garbin ile karşılaşacak. Üçüncü turda Pavlyuchenkova ile eşleşme olasılığı da var.

Azarenka'nın bugün oynadığı ve kaybettiği Eastbourne finalinde sakatlık yaşadığı haberi var. Detayları bilmiyorum henüz ama Azarenka çok ciddi bir şey olmadığını ve Wimbledon'ı etkilemeyeceğini söylemiş. Azarenka'nın tablosu zor aslında. İlk turda elemelerden gelen Mirjana Lucic ile oynayacak. Hırvat raket 99 Wimbledon'da yarı final oynamış, Graf'tan set almış bir isim. Geri dönüşü bu onun ve ilk maçını heyecanla bekliyorum. Belaruslu'nun olası üçüncü tur rakibi Jie Zheng. O da çimde etkili. Açıkçası şu son sakatlıktan sonra çeyrek finale Çinli'yi daha yakın görüyorum.

[10] Pennetta
[18] Rezai
[31] Dulgheru
[6] Stosur

Fransa Açık finalistini barındıran 1/8'de Avustralyalı Stosur dördüncü tura kadar sorunsuz yürüyebilecek bir kura çekti. Rakibi o kadar rahat olamayacak. Rezai ile Rybarikova arasındaki ilk tur maçına dikkat. Pennetta buradan sıyrılabilir aslında üçüncü turdaki rakibine göre. Ama Rybarikova veya Rezai, Stosur'u zorlayacak isimler olacaktır çeyrek finale çıkma mücadelesinde. Britanyalıların yeni "umudu" Hetaher Watson'da ilk turda Oprandi ile karşılaşıyor. Bence mantıklı.

[8] Clijsters
[27] Kirilenko
[17] Henin
[12] Petrova

Tablonun alt tarafına geçer geçmez bir şokla daha sarsılıyoruz. Henin ve Clijsters bomba gibi dördüncü tur eşleşmelerinden biri daha. Juju ilk turda toprak zeminde ilerleme kaydeden Anastasija Sevastova ile karşılaşıyor. Clijsters ise İtalyan Camerin. Kim'in dördüncü tura gelene kadar karşılaşabileceği en zorlu isim Kirilenko. Maria Kirilenko ilk maçında Stefanie Vögele ile oynayacak ki o da izlenesi bir ilk tur eşleşmesi. Henin'in geleceği Petrova'nın form durumuna bağlı. Üçüncü turda karşılaşabilirler ikisi ve iyi bir Petrova, Henin'i çok zorlar.

[15] Wickmayer
[21] Zvonareva
[28] A.Bondarenko
[4] Jankovic

Altıncı bir bölü sekizlik dilimde izlenecek gençler var. Alison Riske örneğin, Brimingham'da devire devire yükselmişti iki hafta önce. Noppawan Lertcheewakarn var ki ismini bi daha yazdırmayın. Bu Taylandlı kardeş geçen yıl Wimbledon Junior şampiyonu oldu. Uzun süredir bekliyorum WTA Tour'a çıksa da izlesek diye. Çift el vuruyor ama forehandde orası kötü. Laura Robson var. Daha kendini bilmiyor. Ergenliğe girdiğini bile sanmıyorum. Geçenlerde meslektaşlarına "slut" diyebilmiş bir çocuk daha bu yaşta. Britanya tenisinin tutunabileceği dallardan biri. Dallar o kadar az ki iyi ya da kötü diye ayırım yapamıyorlar. Tenisin beşiği çoğunlukla boş oluyor yıllardır.

İki Belçikalı da bu bölümde var. Wickmayer ve Flipkens iki Amerikalı Riske ve Oudin'i eleyip ikinci turda birbirleri ile eşleşmek için mücadele verecekler (di ki Safina çekildi turnuvadan. Oudin onun yerine 33 nolu seribaşı olarak bir alt section'a geçti. Oudin'in yerine de Stephanie Dubois Şanslı Kaybeden olarak geldi.) Jankovic de artık bir çeyrek final görsün en azından. Dördüncü turu var geçen seneye kadar üst üste üç kez çeyrek finalin kapısından dönmüş geçen sene ise üçüncü turda elenmişti.

[5] Schiavone
[30] Shvedova
[22] Martinez Sanchez
[11] Bartoli

Çimi çok seven bir raketi ihtiva eden bölümdeyiz. Marion Bartoli. Çılgın babanın ürünü bu kız Justine Henin'in Wimbledon kazanma hayallerini yıkmıştı onu yarı finalde mağlup ederek. O günden beri pek hazzetmem kendisinden. Zaten o da çift el forehand ve selülitli bacakları ile estetikten uzak bir görüntü veriyor. Bu 1/8'i domine edecek gibi duruyor. Roland Garros şampiyonu Schiavone'den pek bir şey beklememeli.

[13] Peer
[33] Oudin ([20] Safina çekildi)
[26] Kleybanova
[2] V.Williams

Safina'nın sırt sakatlığı yüzünden çekilmesi pek bir şeyi değiştirmedi. Neticede etkisiz eleman. Abisinin yanında silik bir karakter. Zaten burada fazla konuşmaya da gerek var mı bilmiyorum. Venus Williams güle oynaya çıkacaktır. Ana Ivanovic var burada ilk turda Shahar Peer ile oynayacak. Onu geçerse kurası rahat. Dördüncü tura, Williams'a kadar. Ben de geçen sene Oudin'i destekleyen Amerikalılar gibi "BELIEVE" yazan tişörtlerle dolaşacağım. Williams-Bartoli çeyrek finali doğabilir.

Read more...

18 Haziran 2010 Cuma

wimbledon 2010 erkekler kurası ve marsel

Marsel çok şanslı kura çekti bu sefer. İlk turdaki rakip Marcos Daniel. 31 yaşındaki raket toprakta oynuyor. Diğerlerinde izliyor. İki kez Wimbledon ana tablosu görebildi bugüne kadar ikisinde de ilk turu geçemedi. Bu sefer de geçmesi zor zaten. İkinci turda Marsel'i Hanescu-Kuznetsov müsabakasının galibi bekliyor olacak. Hanescu yine toprakta daha iyi olan bir isim. Kuznetsov ise geçen yıl Wimbledon Junior şampiyonluğunu elde etmişti. Hani daha büyük bir tehdit gibi duruyor buradan bakınca. Marsel bunları geçerse 7 numaralı Nikolay Davydenko ile karşılaşma ihtimali var. Rus raket sezona iyi başlamış ancak bileği çatlayınca uzun bir süre kortlardan ayrı kalmak zorunda kalmıştı. Çim zeminde zaten pek başarılı sayılmaz dünya 5 numarası. Bu yüzden ben üçüncü tura gelmeden Andreev tarafından indirilir aşağıya diye düşünüyorum. Marsel ile Schüttler dördüncü tur maçı oynarlar burada.

Marsel için Roland Garros'un ilk günlerinde birisi sakatlansa da o Şanslı Kaybeden olarak girse dedik. Turnuvadan çekile çekile iki isim çekildi kuralar çekildikten sonra. Burada daha maçlar başlamadı ama çekilen 6 isim var ve altı tane Şanslı Kaybeden ana tabloda cirit atıyor. Tabloya bakalım:

Wimbledon 2010 Erkekler Ana Tablo

[1] Federer
[32] Robredo
[22] Lopez
[16] Melzer

Çimin majestesi ilk turda Alejandro Falla ile karşılaşacak. Çok sevişiyorlar bu ikisi. Bu yıl Roland Garros ikinci turunda karşılaşmışlardı tabii ki Federer galip gelmişti. İki hafta önce de Halle'de karşılaşmışlar ve yine tabii ki Federer kazanmıştı. Yine tabii ki Federer kazanacak. Bu sekizde birlik dilimde seribaşılardan Federer'i zorlayabilecek tek isim Lopez. Seribaşı olmayanlardan ise Janko Tipsarevic'ten vazgeçmem.Roland Garros'ta iyi bir yürüyüş yapan Melzer'in ne yapacağı da merak konusu. 

[12] Berdych
[20] Wawrinka
[31] Hanescu
[7] Davydenko

Federer'in çeyrekteki rakibini belirleyecek olan bölümde Marsel de var. Bu bölümü yukarıda Marsel'i anlatırken yazmıştım.

[3] Djokovic
[28] Montanes
[21] Monfils
[15] Hewitt

Djoker kadar şanssız yok abicim. Artık yeter ya. Roland Garros'ta Nadal'ın, Wimbledon'da Federer'in tarafına düşmekten bi hal oldu. Hoş, uzun zamandır onlara kaybetmiyor yani onlara gelmeden eleniyor ama yine de moral bozucu bir durum. Sırp raket Olivier Rochus ile oynuyor ilk turda. En son Miami'de bücür Röküs kazanmıştı üç sette. Bu sefer olmaz. Arjantinliler basmış üçüncü sekizde birlik bölümü. Olası dördüncü tur eşleşmesi Hewitt ile Djokovic arasında.

[11] Cilic
[17] Ljubicic
[29] Kohlschreiber
[5] Roddick

İyi servis, uzun boy, çim kort. Ivanisevic'in varisi Cilic sene başında patlama yaptıktan sonra çimde neler yapacak merak ediyorum. Dengesiz sonuçlar alabilen bir isim ama 2 yıl önce burada dördüncü tur görmüşlüğü var. Vatandaşı Ljubicic'i geçerse geçen yılın efsane finalindeki baş aktörlerinden Roddick ile karşılaşacak dördüncü turda. Roddick önceden gümleyebilir aslında. Seribaşı olmayanlar arasında Michael Llodra tehlikeli. Yine genç yeteneklerden Bernard Tomic bakalaım büyükler arasında kendini gösterebilecek mi.

[8] Verdasco
[32] Benneteau
[19] Almagro
[10] Tsonga

Burada seribaşı olmayan tenisçilerden patlama yapabilecek bir adam yok. Tsonga ve Verdasco oynar gibi duruyor dördüncü tur eşleşmesini. Tablodaki iki Britanyalı'dan biri de burada.

[14] Ferrero
[18] Querrey
[26] Simon
[4] Murray

Britanyalıların yıllardır beklediği o yıl bu yıl mı? Değil! Andy Murray'nin özellikle de kendi evinde bir Grand Slam kazanması neredeyse bir hayal. Geriliyor adam kolay değil. İlk turda Jan Hanek ile karşılaşacak Bloody Murray. Jarkko Nieminen duruyor ikinci turda olası rakip olarak. Bunun geçerse çeyreğe kadar gidecektir ama burada takılabilir Britanyalı demedi demeyin. Dördüncü turdaki olası rakip Sam Querrey.

[6] Söderling
[25] Bellucci
[24] Baghdatis
[9] Ferrer

Yedinci bölümde toprak festivali var. Roland Garros olsa kanlı olurdu buralar. Bellucci, Ferrer, Södelring. Aslına İsveçli pek zemin tercih etmez önüne ne konulursa oynar ama yine de Roland Garros'taki iki finalin yüzü suyu hürmetine toprakçı diyebiliriz. Buradan Baghdatis çeyreğe çıkabilir.

[13] Youzhny
[23] Isner
[27] Gulbis
[2] Nadal

Rafael Nadal zor kura çekmiş. İlk turda Nishikori ile oynayacak. Normal şartlar altında iyi bir oyuncu lazım Japon'un. Özel üretim dediler de tam üretememişler sakat çıktı. Zırt pırt sakatlanıyor. Bu hafta da sakatlanarak yarım bıraktı maçını. Nadal ikinci turda James Blake ile oynayacak. O neyse onu rahat geçer de üçüncü turda Ernests geliyor işte. Orada duracaksın. Turnuvanın ilk büyük sürprizi orada gelebilir. Thiemo de Bakker çimde topraktaki kadar başarılı değil burada bir şeyler yapmasını beklemiyorum. Nicolas Mahut belki ilk turda Isner'ı eler. Olur mu olur gülme.

Read more...

foto: parti zamanı



Sorana Cirstea ve Ana Ivanovic yapışık ikiz gibi her yere beraber gidiyorlar. Cirstea, kızım, zaten benziyorsun Ana'ya ten rengi olsun, güzellik olsun, dengesiz oyunun olsun... Bari birlikte dolaşmayın. Bu arada Ana, saçlar?

Read more...

den bosch: juju'dan güzel sinyaller

Den Bosch'da, Rosmalen'de, işte hangisi daha kolay geliyosa orada son dörde kalan isimlerin hepsinin vatandaşı olduğu ülkenin bayrapında sarı ve kırmızı renkler mevcut. Belçika, Romanya ve Almanya.

Turnuvanın 1 numaralı seribaşısı Justine Henin çeyrek finali de set vermeden geçerek kayıpsız devam etti yoluna. Alexandra Dulgheru ile karşılaşacak yarı finalde Juju. Romen tenisçinin topraktaki başarısı yetmemiş bir de çimde kendini göstermek istyior anlaşılan. Yaroslava Shvedova2yı üç sette mağlup etti çeyrekte.
Tablonun alt tarafında Juju'nun vatandaşı Kirsten Flipkens güzelim Dominika Cibulkova'yı harcamış. Rakibi Alman Andrea Petkovic. Çim kort hiç ona göre değil aslında ama Bosna kökenli bu hatun iyi gidiyor.

Erkeklerde de bir Belçikalı var. Xavier Malisse, 1 numaralı seribaşı Ljubicic'i eleyen Alejandro Falla'yı üç sette geçerek son dört tenisçi arasına girdi Rosmalen'de erkeklerde. Rakibi Ukraynalı Sergiy Stakhovsky. Bu kuzey komşuya ne oldu çözemedim. Eastbourne'de iki çeyrek finalist çıkarttılar. Biri düştü diğeri yoluna devam ediyor. Burada bir yarı finalist. Hayırlısı artık. Tablonun altından gelen iki isim ise Benjamin Becker ve Janko Tipsarevic. Janko kadar dengesizi az bulunur. Geçen hafta yanlış hatırlamıyorsam ilk turda elenmişti ben de şaşırmıştım çünkü çim kortu sever Tipsy.

Günün Sonuçları:
(1/WC) J Henin (BEL) d. K Barrois (GER) 75 63
(5) A Dulgheru (ROU) d. (4) Y Shvedova (KAZ) 36 63 64
(7) A Petkovic (GER) d. (Q) S Zahlavova (CZE) 62 76(5)
K Flipkens (BEL) d. D Cibulkova (SVK) 62 63

[7] J Tipsarevic (SRB) d P Luczak (AUS) 63 63
[8] B Becker (GER) d S Greul (GER) 63 61
X Malisse (BEL) d A Falla (COL) 63 36 63
S Stakhovsky (UKR) d S Giraldo (COL) 63 64

Read more...

eastbourne: azarenka'ya sihirli değnek

Arka arkaya maç kazanmakta zorlanan Victoria Azarenka bu makus talihini şimdilik yenmiş gibi duruyor. Eastbourne'de ilk turda 4 numaralı seribaşı A-Radwanska'yı yenen Belaruslu ikinci turda elemelerden gelen genç Heather Watson'a acımamıştı bile. Üçüncü turdaki rakibi ise çok zordu. Kim Clijsters bu maça kadar oynadığı iki müsabakada sadece 3 oyun vermişti rakiplerine. Ancak yarı finale yükselen taraf Azarenka oldu. Belçikalıya set vermeden son dörde kaldı Belaruslu. En son üç maç üst üste kazandığında aylardan şubattı. Wimbleodn öncesi iyi oldu bu ama ben çok şaşırdım. Clijsters maçtan sonra özellikle backhandde çok etkili olduğunu söyledi Azarenka'nın. Tabii Belçikalı'nın da neredeyse dört yıldır çimde yüksek düzeyde bir turnuvaya katılmadığını da belirtmek gerek.

Belaruslu'nun yarı finaldeki rakibi ise Marion Bartoli. Bu turnuvada son üç senedir yarı final görmeyi başaran ancak sırasıyla Henin, A-Rad ve Razzano'ya mağlup olan Fransız raket bu kaderini kırmak isteyecektir. MJMS'i mağlup etti çeyrekte, geriden geldiği müsabakada. Diğer yarı final eşleşmesi ise Roland Garros finalisti Sam Stosur ile Ekaterina Makarova arasında. Stosur, iki Çinli'yi alt edip tur atlayan Elena Baltacha'yı ilk seti tie-break ile kaybettiği maçta diğer iki sette rakibine sadece bir oyun vererek mağlup etti. Ekaterina Makarova da vatandaşlarını katlede katlede gidiyo. Önce Petrova şimdi de Kuznetsova.

Bu turnuvanın erkeklerinde ise yarı finallerde Denis Istomin-Guillermo Garcia-Lopez ve Michael Llodra-Alex Dolgopolov müsabakaları oynanacak. Llodra'ya Mauresmo takviyesi yaradı mı ne? James Ward'ın da Britanyalılar'a nispet yaparcasına "Bana wildcard vermediniz bakın çeyrek finaller görüyorum" tarzı iyi gidişine de Ukraynalı Alex Dolgopolov son verdi.

Günün Sonuçları
(3) S Stosur (AUS) d. (WC) E Baltacha (GBR) 67(5) 61 60
V Azarenka (BLR) d. (5) K Clijsters (BEL) 76(6) 64
(8) M Bartoli (FRA) d. MJ Martínez Sánchez (ESP) 57 64 76(5)
(Q) E Makarova (RUS) d. (WC) S Kuznetsova (RUS) 64 75

[8] M Llodra (FRA) d [3] [WC] G Simon (FRA) 61 63
[5] G Garcia-Lopez (ESP) d [4] J Benneteau (FRA) 46 63 76(2)
[7] A Dolgopolov (UKR) d [WC] J Ward (GBR) 63 64
D Istomin (UZB) d I Marchenko (UKR) 61 64

Read more...

17 Haziran 2010 Perşembe

foto: sharapova, nadal ve federer idmanda

Read more...

evian reklam çekimi





Evian için Britanya'nın şarkıcı yarışmalarından çıkma pop şarkıcısı Diana Vickers ve ünlü tenisçi Pat Cash kamera karşısına geçmişler.

(PHOTOS BY DAVE M. BENETT/GETTY IMAGES)

Read more...

vuvuzela wimbledon'da yasak

Dünya Kupası'nda kötü futbol işkencesi yetmiyormuş gibi bir de vuvuzela denilen borunun öttürülmesi sonucu çıkan ve Beşiktaş tribünlerinin desibel rekorunu tehdit edecek düzeyde olan ses hepimizi ürkütüyor. Artık insanlar o kadar korkar oldular ki Wimbledon organizatörleri de vuvuzela'yı korta geitirilmesi yasaklı maddeler listesine koydu.

Oysa ki Londra Belediye Başkanı zevkle öttürüyordu zımbırtıyı...

Prens William ise sıkıntılı.. Di mi Sergen?

Read more...

wimbledon 2010 seribaşıları

Wimbledon'ın, İngilizler'in gudik seribaşı belirleme sistemine göre Roger Federer -dünya 2 numarası- 1 numaralı seribaşı olarak mücadele edecek şampiyonada. Fark eden bir şey yok tabi. İki tenisçi de tablonun uçlarında olduklarından avantaj/dezavantaj durumu söz konusu değil. Federer son şampiyon zaten.

Read more...

haftanın çeyrekleri

Dünya Kupası nedeni ile elimde olmayan nedenlerden ötürü fazla yazamıyorum bloga maalesef. Bu haftaki iki karma turnuvada çeyrek finaller belli oldu, bakalım neler olmuş.

Den Bosch Kadınlar
Turnuvaya önbakış atarken Safina'ya zor sormuşlar demiştim. Turnuvanın iki numaralı seribaşısı Rus raket, Magdelina Rybarikova'ya üç sette yenilerek yüzümü kara çıkarmadı. E hani Krajan'la da ayrıldıydın çocuk. Rybarikova'ya da güvendik, çimde iyi oynar dedik o da Safina'yı eledikten sonra gitti elemelerden gelen Sandra Zahlahova'ya yenildi. Turnuvanın güzellik ortalamasını arttırmaktan öteye gidemeyen Ana Ivanovic, ikinci turda Andrea Petkovic'e üç sette mağlup olarak yine ilk turlarda turnuva dışında kalmaya devam etti. Tablonun alt tarafında bir diğer ortalama yükselten Kirilenko da ikinci turda sakatlandı. Nazarım değdi kesin. Kirsten Flipkens'e mağlup oldu Rus raket. Belçikalı'nın çeyrek finaldeki rakibi Dominika Cibulkova olacak. O da Laura Robson'ı ve Arantxa Rus'u mağlup etti. İki genci.

Belçikalılar'ın şahı Juju, 1 numaralı seribaşı olarak set kaybetmeden kazandı iki maçını da. Son sekizdeki rakibi Kristina Barrois. Diğer eşleşme ise Shvedova ile Dulgheru arasında. Son iki senenin şampiyonu Tamarine Tanasugarn ilk turda Anastasia Rodionova'ya ilk seti 6-1 kazandığı müsabakayı kaybederek elendi.

Eastbourne Kadınlar

Seribaşılar Eastbourne'de rahat değil. Sekiz seribaşıdan beşi daha ilk turda turnuvaya veda etti. Caroline Wozniacki çekebileceği en zor kuralardan birini çekmişti. Aravane Rezai karşısına çıkan dünya 3 numarası üç sette mağlup oldu. Rezai ikinci turda MJMS karşısında sakatlanarak maçtan çekildi. MJMS o dropshotları bir de çimde görelim bakalım. Çeyrekteki rakibi Marion Bartoli.

4 numaralı seribaşı Agnieszka Radwanska'nın da kurası zordu. Victoria Azarenka ile karşılaşan Polonyalı raket set alamadı. Azarenka ardından Laura Robson'dan umudu kesen Britanyalıların sarıldığı Heather Watson'ı 58 dakikada geçerek çeyrek finale yükseldi. Buradaki rakibi ise Kim Clijsters. O da çok korktutucu geliyor. İlk turda vatandaşı Yanina Wickmayer'i 6-1'lik iki set ile geçen Belçikalı ikinci turda Safarova'ya sadece 1 oyun verdi. Eski dünya 1 numarası çime ısınmış.

Tablonun altında, geçen hafta Birmingham'da şampiyonluk yaşayan Na Li ilk turda sakatlandı. Elena Baltacha böylece tur atlarken ikinci turda karşısında bir Çinli daha buldu. Jie Zheng'i de üç sette geçen Britanyalı kendi evindeki turnuvada vatandaşlarının sevinçten gözlerini yaşarttı. Roland Garros finalisti Samantha Stosur ile karşılaşacak son sekizde. Stosue, Oudin ve Hantuchova'yı geçti. Hantuchova en favori zemininde bile bu kadar kötü olabiliyor.

Fransa Açık finalisti Stosur çeyrek final görürken, şampiyonu Schiavone ilk turda Sorana Cirstea'ya mağlup oldu set alamadan. Sonra Cirstea, Kuznetsova karşısına çıktı. Roland Garros ilk turunda eşleşmişlerdi ve çok rahat kazanmıştı Kuznetsova. Burada çok zorladı Romen raket. İlk seti aldı. Sonraki iki seti tie-breakler ile kaybetti. Yazık oldu. Kuznetsova vatandaşı Makarova ile oynayacak çeyrek finalde.

Den Bosch Erkekler
Hollanda'daki turnuvada son sekize ilk altı seribaşı kalamadı. Tablonun üst tarafında Philipp Petzschner zaten kalça sakatlığı nedeni ile çekilmişti. 1 ve 4 numaralı seribaşılar Kolombiyalılara yenildi. Seneye çok iyi başlayan Ivan Ljubicic ilk maçında Alejandro Falla'ya mağlup olurken Sırp Victor Troicki, Santiago Giraldo'dan set alamadan elendi. Geçen hafta Queen's Club'ta Djokovic'i eleyen Malisse ise ikinci turda Fransa Açık ilk turunda Tsonga'yı zorlayan Daniel Brands'ı geçti. Gelecek vaat eden ev sahibi raket de Bakker ise turnuvaya wildcard ile katılan vatandaşı Igor Sijsling'e ilk turda mağlup oldu.

Tablonun alt tarafında 2 numaralı Marcos Baghdatis daha ilk maçında Avustralyalı Peter Luczak'a mağlup oldu. Luczak'ın çeyrek finaldeki rakibi Janko Tipsarevic. 3 nolu seribaşı Tommy Robredo da ilk maçında Simon Greul karşısında hiçbir varlık gösteremeden turnuva dışında kaldı. Vatandaşı Benjamin Becker ile oynayacak Alman raket.

Eastbourne Erkekler
İngiltere'de ilk iki seribaşı İspanyoldu. Feli Lopez ilk turda ev sahibi raket James Ward karşısında omzundan sakatlanıp mücadeleyi tamamlayamazken, 1 numaralı seribaşı Nicolas Almagrao ikinci turda Denis Istomin karşısında kasık sakatlığı nedeni ile maçtan çekildi. Sakatlıktan kurutlan Gilles Simon burada çeyrek final görmeyi başardı. Vatandaşı Michael Llodra ile karşılaşacak. Sakatlıklardan gitmişken müzmin sakat, üretim hatası Kei Nishikori yine ilk turda sakatlanarak müsabakayı tamamlayamadı. Son sekizde üç Fransız ve iki Ukraynalı var. Ayrıca Wimbledon'dan sonraki hafta Davis Cup'ta Türkiye ile karşılaşacak Britanya'da oynayacak olan James Ward da çeyrek final gördü.

Read more...

14 Haziran 2010 Pazartesi

marsel set vererek

Wimbledon'da ana tabloya giriş yolunda ilk eleme maçına bugün çıkan Marsel İlhan yürekleri ağıza getirdi. İki sette rahat bir şekilde kazanacağı maçın ilk setini 6-3 kazanan raket, ikinci seti 6-4 kaybetti. Bu noktada ben biraz tedirgin olsam da son seti 6-1'lik skorla rahatça hanesine yazdırdı. Marsel'in ikinci ön eleme turundaki rakibi Sloven Aljaz Bedene. Fransız Thierry Ascione'yi mağlup etti 21 yaşındaki Sloven raket. 289. sırada bulunuyor. Bu maçtan da galip gelirse Marsel son eleme müsabakasında Karanusic-Hernych maçının galibi ile oynayacak.

Eleme tablosu

Read more...

13 Haziran 2010 Pazar

na li bu kez başardı

Na Li d. Maria Sharapova 7-5/6-1

Birmingham'da geçen yıl finale kadar yükselen ancak finalde Magdelina Rybarikova'ya mağlup olarak kupayı kaybeden Na Li bu sefer şampiyonluğu daha güçlü bir raketin elinden aldı. Finalde Maria Sharapova'yı alt eden Çinli raket kariyerinin ilk çim kort turnuvasını kazandı. Toplamda ise üçüncü şampiyonluğu oldu. Wimbledon öncesi moral olması açısından Sharapova'nın kazanmasını isterdim. Kısfmet.

Read more...

hewitt'i asla 16 kere üst üste yenemezsiniz

Lleyton Hewitt d. Roger Federer 3-6/7-6 (4)/6-4

Hewitt en son Federer karşısında kazandığında yıllardan 2003'tü. Beşiktaş şampiyonluk sevinci yaşıyor, Dünya üçüncüsü Türk Milli Takımı, Konfederasyon Kupası'nda da üçüncü oluyordu. Evet son 15 karşılaşmalarında Roger Federer, Lleyton Hewitt'i mağlup etmeyi başarmıştı. Ancak bugün Avustralyalı raket ilk seti kaybettiği final maçında dünya 2 numarasını mağlup etti ve tam 14 ay sonra kupa kaldırmayı başardı. Hewitt'in 28. ATP Tur şampiyonluğu oldu bu iki Grand Slam de dahil. 

Read more...

wimbledon öncesi son çıkış

İki karma turnuva. Karma turnuvaları çok seviyorum zira fazla uğraştırmıyorlar. Hem az yer kaplıyorlar hem bilgilere ulaşması daha kolay oluyor. Karma turnuvalar. Bu benzersiz lezzete asla hayır diyemiyorum.

s-Hertogenbosch (Rosmalen, yazması daha kolay) ve Eastbourne'de Wimbledon öncesi son hazırlık turnuvaları var. Erkeklerden başlayalım.

Rosmalen'in kadrosu zayıf. Hoş, diyeceksiniz ki, "Eastbourne'in ki çok mu güçlü?" Değil. O zaman. Evet. UNICEF sponsorloğunda gerçekleştirilen Rosmalen'deki turnuvada 1 numaralı seribaşı Ivan Ljubicic. Bu hafta Almanya'da yarı final gören iki isim Petzschner (son şampiyon burada) ve Becker'in de bulunduğu listede, Baghdatis, Robredo ve Trocki de dikkat çeken isimler. Genç Hollandalı Thiemo de Bakker kendi evindeki turnuvanın altı numaralı seribaşısı. Gençlik aşısı.

ATP s-Hertogenbosch Ana Tablo

İngiltere'ye geri döndüğümüzde bizi Almagro, Feli Lopez, Gilles Simon gibi isimler karşılıyor. Gilles Simon iyileşmiş demek ki. Hadi hayırlısı. Mauresmo'nun yeni çekirgesi Michael Llodra da ter dökecek Eastbourne'de. Leonardo Mayer'İin çimdeki performansını merak ediyorum.

ATP Eastbourne Ana Tablo

Kadınlarda daha renkli daha güzel daha cafcaflı tablolar var. Rosmalen'de 1 numaralı seribaşıııııı Justineeeeeeee Heniiiiiiiiin... Müzesindeki tek eksik Grand Slam kupasını kazanmak için ikinci kariyerine başlayan Belçikalı ilk çim kort mücadelesini burada verecek. Wimbledon için büyük bir öngösteri olacak bizim için de. İlk maçında Alman Angelique Kerber ile korta çıkacak Juju. Dinara Safina'da ana tabloda iki numaralı seribaşı olarak yerini almış garibim. Üzülüyorum da yahu. İlk turda Magdelian Rybarikova ile karşılaşıyor. Kazık sormuşlar amirim afedersin. Maria Kirilenko ve Ana Ivanovic güzellik ortalamasını arttırıyor turnuvanın. Laura Robson yine wildcard'ı boynuna takarken diğer wildcard alan isim ise Arantxa Rus. Robson'ın neden kendi evindeki turnuvaya katılmadığını ise araştıracağım.

WTA s-Hertogenbosch Ana Tablo

Eastbourne'deki kadro da muazzam. Roland Garros finalistleri sahne alacak 2 ve 3 numaralı seribaşılar olarak. Schiavone ve Stosur'un bir de çimdeki performanslarını görelim bakalım. Fransa Açık şampiyonu ilk turda Sorana Cirstea ile oynayacak. Yine güzel ve çirkin. Pöffff... 1 numaralı seribaşı Danimarkalı Caroline Wozniacki ilk turda Rezai'yi çekti. Abooooov...

Bir Belçikalı Hollanda'daydı diğeri İngiltere'yi tercih etti. Kim Clijsters çeke çeke vatandaşı Yanina Wickmayer'i çekmiş ilk turda. Uzun yıllar sonra seribaşı olmadan bir turnuvada mücadele edecek olan Kuznetsova da vatanadaşı Kleybanova ile ikinci tura çıkma mücadelesi verecek.

4 numaralı seribaşı Agnieszka Radwanska ilk tur maçında Victoria Azarenka ile karşılaşacak. Ne biçin eşleşmeler olmuş yahu. Çok zevkli geçecek bu turnuva.

WTA Eastbourne Ana Tablo

Read more...

haftanın finalistleri

Bir tarafta Nadal'ı eleyen Feliciano Lopez, diğer tarafta Murray'i turnuva dışına iten Mardy Fish. Ağır basan Amerikalı oldu. Rakibine hiç servis kırma puanı vermeden iki sette bitirdi müsabakayı. Finalde çok yakın arkadaşı Sam Querrey ile mücadele edecek. Querrey 2008 Wimbledon yarı finalisti Alman raket Reiner Schüttler'i ilk seti tie-break ile kaybettiği maçta üç sette devirdi. Amerikalıların ikisinin de koçu aynı ve hitting partnerlik yapıyorlar çoğunlukla birbirlerine. Fish, "Yakın arkadaşla oynamak hiçbir zaman kolay değildir. Ama işimiz bu, çıkıp oynayacağız sonra da yemeğe gideriz. Muhtemelen kazanan öder" şeklinde konuştu maç hakkında.

ABD, Dünya Kupası'nda İngiltere'yi yenemedi belki ama iki Amerikalı Queen's Club'ı fethetti. Tabii bu akşam İngiltere karşısında deplasmanda ABD'yi desteklemişlerdir heyecanla. "Güney Afrika'dan gol haberi mi var 1-1 mi, 1-1 mi!!!!"

Aynı pozu vereydiniz!

Bir başka Amerikalı da Birmingham'da korta çıktı bugün. Mucize bir yürüyüş ile kuvvetli rakipleri eleyip, elemelerden yarı finale kadar yükselen 19 yaşındaki Alison Riske finale yükselemedi. Maria Sharapova karşısında hanesine bir set yazdırmayı başardı ama. Sharapova'nın finaldeki rakibi geçen sene burada yarı finalde kaybettiği isim Na Li. Çinli raket yarı finalde Aravane Rezai'yi üç sette geçti. Geçen yıl burada finalde Magdelina Rybarikova'ya mağlup olmuştu.

Halle'de Almanlar son sekize beş isim sokmuşlardı. Hiçbiri finali yapamadı. 1 numaralı seribaşı Roger Federer yarı finalde Philipp Petzschnet'e set vermeden tur atlarken, Lleyton Hewitt kalça ameliyatından sonra ilk defa çimde finale yükseldi. O da bir Alman raketi, Benjamin Becker'i eledi yarı finalde.

Günün Sonuçları:

Queen's
[7] S Querrey (USA) d R Schuettler (GER) 67(9) 75 63
M Fish (USA) d [8] F Lopez (ESP) 63 64

Halle
[1] R Federer (SUI) d P Petzschner (GER) 76(3) 64
[8] L Hewitt (AUS) d B Becker (GER) 67(4) 76(3) 62

Birmingham
(1/WC) Li Na (CHN) d. (4) A Rezai (FRA) 61 36 63
(2) M Sharapova (RUS) d. (Q) A Riske (USA) 62 46 61

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP