18 Haziran 2010 Cuma

wimbledon 2010 erkekler kurası ve marsel

Marsel çok şanslı kura çekti bu sefer. İlk turdaki rakip Marcos Daniel. 31 yaşındaki raket toprakta oynuyor. Diğerlerinde izliyor. İki kez Wimbledon ana tablosu görebildi bugüne kadar ikisinde de ilk turu geçemedi. Bu sefer de geçmesi zor zaten. İkinci turda Marsel'i Hanescu-Kuznetsov müsabakasının galibi bekliyor olacak. Hanescu yine toprakta daha iyi olan bir isim. Kuznetsov ise geçen yıl Wimbledon Junior şampiyonluğunu elde etmişti. Hani daha büyük bir tehdit gibi duruyor buradan bakınca. Marsel bunları geçerse 7 numaralı Nikolay Davydenko ile karşılaşma ihtimali var. Rus raket sezona iyi başlamış ancak bileği çatlayınca uzun bir süre kortlardan ayrı kalmak zorunda kalmıştı. Çim zeminde zaten pek başarılı sayılmaz dünya 5 numarası. Bu yüzden ben üçüncü tura gelmeden Andreev tarafından indirilir aşağıya diye düşünüyorum. Marsel ile Schüttler dördüncü tur maçı oynarlar burada.

Marsel için Roland Garros'un ilk günlerinde birisi sakatlansa da o Şanslı Kaybeden olarak girse dedik. Turnuvadan çekile çekile iki isim çekildi kuralar çekildikten sonra. Burada daha maçlar başlamadı ama çekilen 6 isim var ve altı tane Şanslı Kaybeden ana tabloda cirit atıyor. Tabloya bakalım:

Wimbledon 2010 Erkekler Ana Tablo

[1] Federer
[32] Robredo
[22] Lopez
[16] Melzer

Çimin majestesi ilk turda Alejandro Falla ile karşılaşacak. Çok sevişiyorlar bu ikisi. Bu yıl Roland Garros ikinci turunda karşılaşmışlardı tabii ki Federer galip gelmişti. İki hafta önce de Halle'de karşılaşmışlar ve yine tabii ki Federer kazanmıştı. Yine tabii ki Federer kazanacak. Bu sekizde birlik dilimde seribaşılardan Federer'i zorlayabilecek tek isim Lopez. Seribaşı olmayanlardan ise Janko Tipsarevic'ten vazgeçmem.Roland Garros'ta iyi bir yürüyüş yapan Melzer'in ne yapacağı da merak konusu. 

[12] Berdych
[20] Wawrinka
[31] Hanescu
[7] Davydenko

Federer'in çeyrekteki rakibini belirleyecek olan bölümde Marsel de var. Bu bölümü yukarıda Marsel'i anlatırken yazmıştım.

[3] Djokovic
[28] Montanes
[21] Monfils
[15] Hewitt

Djoker kadar şanssız yok abicim. Artık yeter ya. Roland Garros'ta Nadal'ın, Wimbledon'da Federer'in tarafına düşmekten bi hal oldu. Hoş, uzun zamandır onlara kaybetmiyor yani onlara gelmeden eleniyor ama yine de moral bozucu bir durum. Sırp raket Olivier Rochus ile oynuyor ilk turda. En son Miami'de bücür Röküs kazanmıştı üç sette. Bu sefer olmaz. Arjantinliler basmış üçüncü sekizde birlik bölümü. Olası dördüncü tur eşleşmesi Hewitt ile Djokovic arasında.

[11] Cilic
[17] Ljubicic
[29] Kohlschreiber
[5] Roddick

İyi servis, uzun boy, çim kort. Ivanisevic'in varisi Cilic sene başında patlama yaptıktan sonra çimde neler yapacak merak ediyorum. Dengesiz sonuçlar alabilen bir isim ama 2 yıl önce burada dördüncü tur görmüşlüğü var. Vatandaşı Ljubicic'i geçerse geçen yılın efsane finalindeki baş aktörlerinden Roddick ile karşılaşacak dördüncü turda. Roddick önceden gümleyebilir aslında. Seribaşı olmayanlar arasında Michael Llodra tehlikeli. Yine genç yeteneklerden Bernard Tomic bakalaım büyükler arasında kendini gösterebilecek mi.

[8] Verdasco
[32] Benneteau
[19] Almagro
[10] Tsonga

Burada seribaşı olmayan tenisçilerden patlama yapabilecek bir adam yok. Tsonga ve Verdasco oynar gibi duruyor dördüncü tur eşleşmesini. Tablodaki iki Britanyalı'dan biri de burada.

[14] Ferrero
[18] Querrey
[26] Simon
[4] Murray

Britanyalıların yıllardır beklediği o yıl bu yıl mı? Değil! Andy Murray'nin özellikle de kendi evinde bir Grand Slam kazanması neredeyse bir hayal. Geriliyor adam kolay değil. İlk turda Jan Hanek ile karşılaşacak Bloody Murray. Jarkko Nieminen duruyor ikinci turda olası rakip olarak. Bunun geçerse çeyreğe kadar gidecektir ama burada takılabilir Britanyalı demedi demeyin. Dördüncü turdaki olası rakip Sam Querrey.

[6] Söderling
[25] Bellucci
[24] Baghdatis
[9] Ferrer

Yedinci bölümde toprak festivali var. Roland Garros olsa kanlı olurdu buralar. Bellucci, Ferrer, Södelring. Aslına İsveçli pek zemin tercih etmez önüne ne konulursa oynar ama yine de Roland Garros'taki iki finalin yüzü suyu hürmetine toprakçı diyebiliriz. Buradan Baghdatis çeyreğe çıkabilir.

[13] Youzhny
[23] Isner
[27] Gulbis
[2] Nadal

Rafael Nadal zor kura çekmiş. İlk turda Nishikori ile oynayacak. Normal şartlar altında iyi bir oyuncu lazım Japon'un. Özel üretim dediler de tam üretememişler sakat çıktı. Zırt pırt sakatlanıyor. Bu hafta da sakatlanarak yarım bıraktı maçını. Nadal ikinci turda James Blake ile oynayacak. O neyse onu rahat geçer de üçüncü turda Ernests geliyor işte. Orada duracaksın. Turnuvanın ilk büyük sürprizi orada gelebilir. Thiemo de Bakker çimde topraktaki kadar başarılı değil burada bir şeyler yapmasını beklemiyorum. Nicolas Mahut belki ilk turda Isner'ı eler. Olur mu olur gülme.

3 yorum:

justennisfan 18 Haziran 2010 21:10  

Kuznetsova ise geçen yıl Wimbledon Junior şampiyonluğunu elde etmişti :)

Andrey Kuznetsov:)

Spooky 18 Haziran 2010 21:31  

Kuznetsova erkeksi diye erkekler ana tabloya mı soktun. Cinsiyetçi, ırkçı yaklaşımlar...

onur 19 Haziran 2010 01:29  

Ya ama ben onu yazarken fark edip düzeltmiştim. Kuznetsov kendi kendine bir "a" üretmiş orada. :(

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP