17 Haziran 2010 Perşembe

haftanın çeyrekleri

Dünya Kupası nedeni ile elimde olmayan nedenlerden ötürü fazla yazamıyorum bloga maalesef. Bu haftaki iki karma turnuvada çeyrek finaller belli oldu, bakalım neler olmuş.

Den Bosch Kadınlar
Turnuvaya önbakış atarken Safina'ya zor sormuşlar demiştim. Turnuvanın iki numaralı seribaşısı Rus raket, Magdelina Rybarikova'ya üç sette yenilerek yüzümü kara çıkarmadı. E hani Krajan'la da ayrıldıydın çocuk. Rybarikova'ya da güvendik, çimde iyi oynar dedik o da Safina'yı eledikten sonra gitti elemelerden gelen Sandra Zahlahova'ya yenildi. Turnuvanın güzellik ortalamasını arttırmaktan öteye gidemeyen Ana Ivanovic, ikinci turda Andrea Petkovic'e üç sette mağlup olarak yine ilk turlarda turnuva dışında kalmaya devam etti. Tablonun alt tarafında bir diğer ortalama yükselten Kirilenko da ikinci turda sakatlandı. Nazarım değdi kesin. Kirsten Flipkens'e mağlup oldu Rus raket. Belçikalı'nın çeyrek finaldeki rakibi Dominika Cibulkova olacak. O da Laura Robson'ı ve Arantxa Rus'u mağlup etti. İki genci.

Belçikalılar'ın şahı Juju, 1 numaralı seribaşı olarak set kaybetmeden kazandı iki maçını da. Son sekizdeki rakibi Kristina Barrois. Diğer eşleşme ise Shvedova ile Dulgheru arasında. Son iki senenin şampiyonu Tamarine Tanasugarn ilk turda Anastasia Rodionova'ya ilk seti 6-1 kazandığı müsabakayı kaybederek elendi.

Eastbourne Kadınlar

Seribaşılar Eastbourne'de rahat değil. Sekiz seribaşıdan beşi daha ilk turda turnuvaya veda etti. Caroline Wozniacki çekebileceği en zor kuralardan birini çekmişti. Aravane Rezai karşısına çıkan dünya 3 numarası üç sette mağlup oldu. Rezai ikinci turda MJMS karşısında sakatlanarak maçtan çekildi. MJMS o dropshotları bir de çimde görelim bakalım. Çeyrekteki rakibi Marion Bartoli.

4 numaralı seribaşı Agnieszka Radwanska'nın da kurası zordu. Victoria Azarenka ile karşılaşan Polonyalı raket set alamadı. Azarenka ardından Laura Robson'dan umudu kesen Britanyalıların sarıldığı Heather Watson'ı 58 dakikada geçerek çeyrek finale yükseldi. Buradaki rakibi ise Kim Clijsters. O da çok korktutucu geliyor. İlk turda vatandaşı Yanina Wickmayer'i 6-1'lik iki set ile geçen Belçikalı ikinci turda Safarova'ya sadece 1 oyun verdi. Eski dünya 1 numarası çime ısınmış.

Tablonun altında, geçen hafta Birmingham'da şampiyonluk yaşayan Na Li ilk turda sakatlandı. Elena Baltacha böylece tur atlarken ikinci turda karşısında bir Çinli daha buldu. Jie Zheng'i de üç sette geçen Britanyalı kendi evindeki turnuvada vatandaşlarının sevinçten gözlerini yaşarttı. Roland Garros finalisti Samantha Stosur ile karşılaşacak son sekizde. Stosue, Oudin ve Hantuchova'yı geçti. Hantuchova en favori zemininde bile bu kadar kötü olabiliyor.

Fransa Açık finalisti Stosur çeyrek final görürken, şampiyonu Schiavone ilk turda Sorana Cirstea'ya mağlup oldu set alamadan. Sonra Cirstea, Kuznetsova karşısına çıktı. Roland Garros ilk turunda eşleşmişlerdi ve çok rahat kazanmıştı Kuznetsova. Burada çok zorladı Romen raket. İlk seti aldı. Sonraki iki seti tie-breakler ile kaybetti. Yazık oldu. Kuznetsova vatandaşı Makarova ile oynayacak çeyrek finalde.

Den Bosch Erkekler
Hollanda'daki turnuvada son sekize ilk altı seribaşı kalamadı. Tablonun üst tarafında Philipp Petzschner zaten kalça sakatlığı nedeni ile çekilmişti. 1 ve 4 numaralı seribaşılar Kolombiyalılara yenildi. Seneye çok iyi başlayan Ivan Ljubicic ilk maçında Alejandro Falla'ya mağlup olurken Sırp Victor Troicki, Santiago Giraldo'dan set alamadan elendi. Geçen hafta Queen's Club'ta Djokovic'i eleyen Malisse ise ikinci turda Fransa Açık ilk turunda Tsonga'yı zorlayan Daniel Brands'ı geçti. Gelecek vaat eden ev sahibi raket de Bakker ise turnuvaya wildcard ile katılan vatandaşı Igor Sijsling'e ilk turda mağlup oldu.

Tablonun alt tarafında 2 numaralı Marcos Baghdatis daha ilk maçında Avustralyalı Peter Luczak'a mağlup oldu. Luczak'ın çeyrek finaldeki rakibi Janko Tipsarevic. 3 nolu seribaşı Tommy Robredo da ilk maçında Simon Greul karşısında hiçbir varlık gösteremeden turnuva dışında kaldı. Vatandaşı Benjamin Becker ile oynayacak Alman raket.

Eastbourne Erkekler
İngiltere'de ilk iki seribaşı İspanyoldu. Feli Lopez ilk turda ev sahibi raket James Ward karşısında omzundan sakatlanıp mücadeleyi tamamlayamazken, 1 numaralı seribaşı Nicolas Almagrao ikinci turda Denis Istomin karşısında kasık sakatlığı nedeni ile maçtan çekildi. Sakatlıktan kurutlan Gilles Simon burada çeyrek final görmeyi başardı. Vatandaşı Michael Llodra ile karşılaşacak. Sakatlıklardan gitmişken müzmin sakat, üretim hatası Kei Nishikori yine ilk turda sakatlanarak müsabakayı tamamlayamadı. Son sekizde üç Fransız ve iki Ukraynalı var. Ayrıca Wimbledon'dan sonraki hafta Davis Cup'ta Türkiye ile karşılaşacak Britanya'da oynayacak olan James Ward da çeyrek final gördü.

1 yorum:

Russell 17 Haziran 2010 01:24  

feli lopez, ward maç için servis atarken maç puanı yakaladığında bıraktı, ki çok antipatik oldu. maç boyu sakat olduğu belliydi, vuruşları inanılmaz kötüydü. o zaman sormak lazım, niye maça çıktın veya daha erken bırakmadın diye? ilginç..

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP