18 Haziran 2010 Cuma

eastbourne: azarenka'ya sihirli değnek

Arka arkaya maç kazanmakta zorlanan Victoria Azarenka bu makus talihini şimdilik yenmiş gibi duruyor. Eastbourne'de ilk turda 4 numaralı seribaşı A-Radwanska'yı yenen Belaruslu ikinci turda elemelerden gelen genç Heather Watson'a acımamıştı bile. Üçüncü turdaki rakibi ise çok zordu. Kim Clijsters bu maça kadar oynadığı iki müsabakada sadece 3 oyun vermişti rakiplerine. Ancak yarı finale yükselen taraf Azarenka oldu. Belçikalıya set vermeden son dörde kaldı Belaruslu. En son üç maç üst üste kazandığında aylardan şubattı. Wimbleodn öncesi iyi oldu bu ama ben çok şaşırdım. Clijsters maçtan sonra özellikle backhandde çok etkili olduğunu söyledi Azarenka'nın. Tabii Belçikalı'nın da neredeyse dört yıldır çimde yüksek düzeyde bir turnuvaya katılmadığını da belirtmek gerek.

Belaruslu'nun yarı finaldeki rakibi ise Marion Bartoli. Bu turnuvada son üç senedir yarı final görmeyi başaran ancak sırasıyla Henin, A-Rad ve Razzano'ya mağlup olan Fransız raket bu kaderini kırmak isteyecektir. MJMS'i mağlup etti çeyrekte, geriden geldiği müsabakada. Diğer yarı final eşleşmesi ise Roland Garros finalisti Sam Stosur ile Ekaterina Makarova arasında. Stosur, iki Çinli'yi alt edip tur atlayan Elena Baltacha'yı ilk seti tie-break ile kaybettiği maçta diğer iki sette rakibine sadece bir oyun vererek mağlup etti. Ekaterina Makarova da vatandaşlarını katlede katlede gidiyo. Önce Petrova şimdi de Kuznetsova.

Bu turnuvanın erkeklerinde ise yarı finallerde Denis Istomin-Guillermo Garcia-Lopez ve Michael Llodra-Alex Dolgopolov müsabakaları oynanacak. Llodra'ya Mauresmo takviyesi yaradı mı ne? James Ward'ın da Britanyalılar'a nispet yaparcasına "Bana wildcard vermediniz bakın çeyrek finaller görüyorum" tarzı iyi gidişine de Ukraynalı Alex Dolgopolov son verdi.

Günün Sonuçları
(3) S Stosur (AUS) d. (WC) E Baltacha (GBR) 67(5) 61 60
V Azarenka (BLR) d. (5) K Clijsters (BEL) 76(6) 64
(8) M Bartoli (FRA) d. MJ Martínez Sánchez (ESP) 57 64 76(5)
(Q) E Makarova (RUS) d. (WC) S Kuznetsova (RUS) 64 75

[8] M Llodra (FRA) d [3] [WC] G Simon (FRA) 61 63
[5] G Garcia-Lopez (ESP) d [4] J Benneteau (FRA) 46 63 76(2)
[7] A Dolgopolov (UKR) d [WC] J Ward (GBR) 63 64
D Istomin (UZB) d I Marchenko (UKR) 61 64

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP