21 Kasım 2009 Cumartesi

foto geçidi: federer, parmak ve burun

tatak kalması


istikbal göklerdedir



Read more...

20 Kasım 2009 Cuma

maç programı: wtf 2009: pazar ve pazartesi

WTF, What The Fuck değil World Tour Finals'ın kısaltmasıdır diyerek bir aydınlatmaya gideyim, yanlış anlaşılma olmasın.

Pazartesi tsi 15:30 gibi ak koyun kara koyun belli olacak. Nadal bile benim kadar hırs yapmıyordur şu balona karşı. Del Potro'nun ilk maçta Murray'e karşı oynaması kötü olmuş. Dakika 1 seyirci baskısı olacak.
Bu arada 255,000 bilet satılmış. O2 arena 20bin kişilik. Sabah ve akşam seansları var. 8 günde satılacak 300 bin bilet demek bu. Bunların 255 bininin daha maçlar başlamadan satılması muazzam olay.

Ayrıca tarafımdan yazılan bir ön bakış daha:
http://www.taraf.com.tr/haber/44303.htm

Read more...

18 Kasım 2009 Çarşamba

foto: woz'un tatili devam ediyor

Geçen Wozniacki'yi üsttsüz yakalamıştık (evet sanki ben yakaladım). O tatilden fotoğraf akmaya devam ediyor. Angelique Kerber, A-Rad ve U-Rad ile birlikte geçiriyor tatilini Caro. Urszula'nın kesinlikle gideri var. Geliri de var hem yüklü miktarda. İstanbul Cup'ta annesinin yanına oturmuşken bitirecektim işi işte.




Read more...

14lük andy ve bladi ingiliz aksanı

"Bönüm adom Ondru Mörö vö ondört yoşundoyum" diyor Andy Murray bundan 8 sene önce verdiği bir röportajda. "18 yaşıma geldiğimde ilk 100'de olmak istiyorum, sonrasını düşünücez" diye devam ediyor.

Read more...

londra'ya önbakış

Eveeet geldik dananın kuyruğuna ve zurnanın zırt dediği yere. Kuralar da çekildi heyecan başlıyor.

A grubu Federer, Murray, Del Potro ve Verdasco'dan müteşekkil. Federer dışındaki üç oyuncunun da favori zemini sert zemin yani turnuvanın oynanacağı zemin. Federer'in ise zemin tercihi olmasa da en büyük başarılarını Londra'da ama çim kortta yaşadı. Federer'in Amerika Açık'tan sonra katıldığı iki turnuvadaki performansı büyük soru işaretleri uyandırdı. Basel'de turnuva boyunca çok iyi olmayan bir Djokovic'e yenildi. Ardından Paris'te ilk maçında Benneteau'ya elendi. Şu aralar ailesine tenisten daha fazla önem verdiğini düşünüyorum ve konsantrasyon eksikliği yaşıyor olabilir. Sezon sonu turnuvasında zor kura çekmiş olması onun açısından kötü. Geçen sene daha kolay bir gruptan çıkamadığı düşünüldüğünde gruptan çıkamaması sürpriz olmaz.

Murray'den ise umudu kesmek gerekebilir. Grand Slam kazanma olasılığı her geçen turnuva daha azalıyor sanki. 2008 sonunda bundan çok daha iyi bir tenis oynuyordu Britanyalı, yine de Amerika Açık 08 finalinden sonra pek varlık göstermemişti.

DelPo grubu lider bitirebilecek potansiyele sahip ancak onun da sakatlığı düşündürücü. Paris Masters çeyrek finalinde Stepanek karşısında kasık bölgesindeki ağrıdan dolayı maçtan çekilmişti. Bu sakatlık bu süre içinde ne kadar iyileşir, oyununu nasıl etkiler bilemiyorum.

Verdasco sert zemin ustalarından biri tabi ki. Avustralya Açık 2009'da Nadal karşısında neler yaptığını gördünüz (ben askerdeydim). Son zamanlarda o da formunda olmasa da ve Londra'yı bu hafta garantileyebilse de bir galibiyet çıkartabilir gruptan. Onun yendiği adam da finale çıkamayan taraf olacaktır.

Sakatlığı etkilemez ise Del Potro gruptan garanti çıkacaktır. İkinci kim çıkacak bilemiyorum açıkçası. Federer ne kadar kötü oynasa da üst düzey tenisçilerle oynarken daha rahat olabiliyor. Federer'in şansı yüksek. Ama Murray de dark horse olabilir.

B grubunda Novak Djokovic'in yıllar sonra cillop gibi bir kura çektiğine tanıklık etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Nadal, Djokovic, Davydenko ve uçan balondan oluşuyor grup. Yaklaşık yarım yıldır (yıl kullanınca sürenin daha uzun gibi gelmesi) beklediğim eşleşme en sonunda oldu. Nadal, balon ile oynayacak. Kendisinin "berserk"e bağlamasını can-ı gönülden istiyorum.

Novak Djokovic gruptan çıkacaktır. Hem Federeri'i hem de Nadal'i 6 gün arayla yenip, iki haftada iki turnuva kazanıp burada elenirse ayıp eder. Yanında götüreceği isim ise Nadal - Davydenko maçının galibi olur. Davydenko da hiç olmadık yerlerden çıkabiliyor. Geçen sene finale kadar gitmişti arkadaş.

Djokovic ile beraber gruptan çıkacak kişinin finali oynayacağını düşünüyorum. Hadi bakalım yine salladık bayağı.

Read more...

tennis masters cup kuraları


Değerlendirmeyi akşama yazarım ama Djokovic'in ilk defa bir kurada şanslı olduğunu gördüm ya gözüm açık gitmem arkadaş. A Grubu direkt ölüm grubu..

Read more...

17 Kasım 2009 Salı

haber turu: tipsy, roddick, davis cup ve vera

Kızlar, Tipsarevic'i de kaybettiniz. Sırp raket sevgilisi Biljana ile nişanlandı. Bir tenis maçında tanışan ikili arasındaki aşk için Tipsarevic, ilk görüşte aşk değil diyor. Evlilik tarihi henüz belli değil. Zaten ilk görüşte aşk diye bir şey yok. Aferin Tipsi seni daha çok sevdim şimdi.

-----

Andy Roddick'in sakatlığı onu sezon sonu turnuvasından edebilir. Onun yerine gidecek isim ise uçan balon Söderling olacak. 2009'un Grand Slam finalistlerinden biri turnuva dışında kalacak yani.

-----

Rafael Nadal ve Fernando Verdasco 4-6 aralık tarihleri arasında oynanacak Davis Cup finali için İspanya takımı adına mücadele edecek. Diğer iki isim Feliciano Lopez ve David Ferrer. Umarım Nadal ve Verdasco, Serena Williams gibi sezon sonu turnuvasından sonra "Ay yanlarım ağrıyo" deyip de caymazlar.

------

Vera Zvonareva ayak bileğinden geçirdiği ameliyatın başarılı geçtiğini ve Avustralya Açık'ta mücadele edebilceğini umduğunu söyledi.

Read more...

nadal ve federer'den açıklamalar


Nadal ailesinin boşanması hakkında ilk kez konuştu:

"Ailemin boşanması hayatımda çok köklü bir değişiklik yaptı. Beni etkiledi. Ardından Wimbledon'da oynayamamak da çok zordu. Bir aylığına dünyadan tamamen soyutlanmmıştım. Şimdi daha iyiyim ancak bunu kabullenmek biraz zaman alacak. Özellikle de evden uzaktayken ne olup bittiğini bilmemek zor. En azından tendinitis bana ailemle ve arkadaşlarımla olma fırsatı verdi."


Federer, Avustralya Açık finalinde sonra ağlayarak mikrofonlara söylediği "God, it's killing me" sözünün yanlış anlaşıldığını söyledi. "Beni öldüren şey ağlarken konuşmak zorunda olmaktı. Demek istediğim 'Ağlamayı kesip de normal bir şekilde konuşabilmek, Rafa'ya gereken krediyi düzgün verebilmek ve insanların benim için üzülmesini engellemek isterim'di."

(Fark ettiniz mi bilmiyorum ama iki noktaya güle güle, büyük harfe merhaba)

Read more...

15 Kasım 2009 Pazar

paris masters: (d)joker her zaman güler


djokovic bu seneki beşinci masters finalinde ilk masters şampiyonluğunu yaşadı.. ilk seti 6-2 ile rahat alıp ikinci sette 3-0 öne geçtiğinde maç bitti demiştim ama la monf çok güzel geri döndü.. djokovic'in servis ritmi kaybolunca monfils maçı karar setine götürüp neredeyse kazanma noktasına kadar geldi.. ancak tie-break'te nole'ye direnemedi.. djokovic geçen hafta finalde federer'i yenerek basel'i kazanmıştı.. bu hafta yarı finalde nadal'ı yendi.. bir hafta içerisinde 1 ve 2 numarayı yenerek gelecek sezon için ümit verdi..

Read more...

foto geçidi: paris masters'tan kareler

dev tenis topları dünyaya saldırıyordu ve sporcular korku içindeydiler..

vrak!

"hooooooooooov.. la dağılın la hooooooooooov!!"

sanki şey gibi.. eee.. ürperti geldi..

şişme montla tenis oynar gibi, binanın 15. katından düşer gibi, su yüzüne çıkmış ceset gibi, nasıl bir foto bu?

hayali servis


yapabilirsin gael.. gayret..

Read more...

foto: iki foto arasındaki farkları bulunuz


Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP