15 Kasım 2009 Pazar

paris masters: (d)joker her zaman güler


djokovic bu seneki beşinci masters finalinde ilk masters şampiyonluğunu yaşadı.. ilk seti 6-2 ile rahat alıp ikinci sette 3-0 öne geçtiğinde maç bitti demiştim ama la monf çok güzel geri döndü.. djokovic'in servis ritmi kaybolunca monfils maçı karar setine götürüp neredeyse kazanma noktasına kadar geldi.. ancak tie-break'te nole'ye direnemedi.. djokovic geçen hafta finalde federer'i yenerek basel'i kazanmıştı.. bu hafta yarı finalde nadal'ı yendi.. bir hafta içerisinde 1 ve 2 numarayı yenerek gelecek sezon için ümit verdi..

8 yorum:

Spooky 15 Kasım 2009 22:49  

forma baktığımızda 1 numara sanki djoker.. sakatlık veya form düşüklüğü yaşamazsa, nadal da 2008-2009 performansına çıkmaz ise üstünlüğü uzun süre eline alabilir.

alsın zaten.

SelçuK 15 Kasım 2009 23:06  

fedx'den sonra meydan yeni jenerasyonun müthiş yetenekleri nadal ve djo arasında geçecek derken djo müthiç bir sprint attı adeta 1numara duygusunu yıllardır yaşamış fedx ve belalısı nadaldan eksiğim yok der gibiydi müthiş ivmesini sürdürdüğü taktirde çok değil kısa süre sonra 1numara olacaktır en az onun kadar ülkemizin ve gönlümüzün 1numarası Marsel kardeşimizi ilk 100de görmek ilk hedefimiz ve bunu yapacağına inanıyorum

kardeşim sayfan çok kaliteli her internete girdiğimde giriyorum eline yüreğine sağlık...

Unknown 16 Kasım 2009 15:33  

federer azıcık daha formda olaydı biraz zor kazanırdı (hemende federer pay çıkarırım :))
neyse sevinsin nasıl olsa şimdilik meydan ona kaldı.ben asıl sezon sonu şampiyonası'nı merak ediyorum.bakalım orada kim ne yapacak?!

Russell 16 Kasım 2009 16:32  

teniste ne olacağı hiç belli olmaz.. 2008'e yılına kadar tartışmasız en iyi olarak kabul gören federer'in, 2008'de düşeceği durumu kim tahmin edebilirdi? rafael nadal'ın 2008'de kazandığı 2 slam artı olimpiyat artı 2009 avustralya açık'tan sonra roland garros'u kaptıracağını kim tahmin edebilirdi? 2009 avustralya açık'tan sonra tarihin en iyisi olabilir mi diye konuşulan nadal için, şimdi grand slam kazanabilir mi bir daha deniyor.. yanlış.. nadal, sürekli böyle oynamayacak tabii.. elbet slam kazanacak, 1'den de fazla kazanacak.. veya federer us open 2009'da finali kaybetti, sonra da çok umursamaz göründü diye devri kapandı diye bir şey yok.. murray'nin de bir ara böyle gaz almışlığı oldu, ki ona zaten her zaman gaz veriyorlar, pek icraat yok.. şimdi djokovic 3 turnuva kazandı, çok iyi oynuyor falan ama çok erken bu konuşmalar, çok.. teniste önemli olan gerektiği zaman formda olmaktır.. djoker bu formu 1 ay önce yakalasa us open'ı götürürdü mesela.. del potro hikaye olurdu finalde.. şimdi 2010'a kimin iyi gireceğini tahmin etmek için çok erken.. avustralya açık'a kadar oynanacak olan 2-3 turnuvada akıbet belli olur, o zaman daha sağlıklı yorum yapılır.. us open'dan sonra del potro seneye 2 slam kazanır mı diye başladı millet konuşmaya, şimdi djoker 5-6 ay sonra 1 numara mı olur deniyor.. roger ile rafa çok küçümseniyor, ona biraz serzenişim..

Spooky 16 Kasım 2009 19:22  

rafa'yı küçümsemiyorum... sakatlığından kurtulamayacağını düşündüğüm için zirveyi alamaz diyorum.

nadal'ın vuruşlarının yanı sıra gücü ve dayanıklılığıyla üstünlük kurduğu ortada.

federer'e gelirsek, konu yaş-dönem meselesi. sıkıldım federer'den. ayrıca federer'in performansı aksıyor, kabul etmek lazım. normal zaten bu. 2 sene daha şimdiye kadar oynadığı tenisi oynarsa ben bu laflarımı yerim.

del porto gazına gelmiş olmadığıma göre nadal-federer nefretiyle yorum yapmadığım bellidir heralde.

son olarak del porto seneye 2 grand slam kazanırsa bu blogu yerim.

onur 16 Kasım 2009 21:27  

hop.. gidin başka blog yiyin arkadaşım.. en büyük djokovic başka büyük yok.. saldır milliii takım oleeeeyy..

napıyosunuz arkadaşım siz?

Russell 17 Kasım 2009 17:04  

@spooky

şimdi baktım, yazdıklarım senin ilk yorumuna yönelik gibi durmuş ama alakası yok pek.. ben genel bakış açısına cevap olarak yazdım, tabii senin söylediklerine cevap olabilecek olanlar da var arada..

ben de seneye djoker 1 numara olursa blogu yerim.. :)

Spooky 17 Kasım 2009 18:56  

mutlaka blogu yiyoruz... :)

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP