30 Nisan 2010 Cuma

stuttgart: kankalar da gidince

Dün akşam uzun bir aradan sonra ilk defa oturup baştan sona bir maçı ağız tadıyla izleyebildim. Birkaç hafta önce babası Henin hakkında atıp tutan Yanina Wickmayer ile Belçika2nın bana göre her zaman 1 numarası Henin karşı karşıya geldi. İlk 15 oyunda rakibini dağıtan Henin bundan sonra anlaşılmaz bir şekilde rahat oynamaya başlayıp seti tehlikeye soksa da kazanmayı başardı.

Fed Cup'ta World Group Play-offlarında Estonya ile karşılaşmalarına günler kala Wickmayer'in babası, "Benim kızım Belçika'nın iki numarası, Henin de kimmiş de takıma giriyor" gibi saçmalıklarla gündeme gelmişti. Sonuçta Henin antrenmanlarda sol el serçe parmağını kırmış, Clijsters'ın ilk maçta sakatlanması ile tekler maçı oynamak zorunda kalmış onu da Kanepi'ye kaybetmişti.

Velhasıl (oha) gün geldi çattı ve bu iki tenisçi karşı karşıya geldi. Dediğim gibi ilk 15 oyun Juju domnasyonunda geçildi. İlk seti 6-3 alan Henin, ikinci sette bir anda ardı arkasına servis kırarak 5-1 öne geçti. Maç bitti derken vites düşüren Juju arka arkaya 4 oyun verdi. Wickmayer'in de agresif oyunu ve etkili servisleri bunun nedeniydi. 5-5'ten sonra kendi servis oyununu alan Juju, Wickmayer'in servisinde arka arkaya bulduğu iki backhand return ace ile maçı galip bitirdi.

Jankovic ile oynayacak Belçikalı.

Dün Safina da asırlar sonra maça çıktı. Sıkıntılıydı müsabakanın başında. 4-1 geriye düştü. Ben de eski tas eski hamam yakıştırmasını yapıştırdım hemen. Buradan ilk seti tie-break'e götürüp kazanan Rus raket ikinci seti vermese rakibine, rahat etmezdi. Son seti ise 6-0 kazanarak, "Selam WTA dengesiz tenisçi kontenjanından geri geldim" dedi.

Safina, Radwanska'yı saf dışı bırakan Shahar Peer ile çeyrek finalde karşılaşacak.

Tablonun üst tarafında 1 numaralı seribaşı da elveda dedi. Wozniacki ayak bileğindeki sakatlıktan dolayı tam performansını gösteremediği müsabakada Lucie the Exorcist Safarova'ya 6-4'lük iki sette boyun eğdi. Bunun üzerine Azaranka durur mu yapıştırmış cevabı. Woz'un kankası Vika da Lapuşenkova isimli ilk 100'ün dışındaki bir isime yenildi ve iki kanka şakalaşarak batan güneşe doğru yol aldı.

Vika'nın Pennetta karşısındaki harika performansının tekrarını izlerken, kura da yardım ederse en az yarı final görür demiştim Roland Garros'ta. E hani şimdi ne oldu o bi gün önceki Vika?

Günün Sonuçları:
L Safarova (CZE) d. (1) C Wozniacki (DEN) 64 64
(2) D Safina (RUS) d. A Szavay (HUN) 76(5) 36 60
(4) J Jankovic (SRB) d. (Q) T Pironkova (BUL) 62 62
(Q) A Lapushchenkova (RUS) d. (6) V Azarenka (BLR) 63 63
(7/WC) S Stosur (AUS) d. A Dulgheru (ROU) 36 60 62
(WC) J Henin (BEL) d. (8) Y Wickmayer (BEL) 63 75

Cumanın Programı
Center Court (from 14.00hrs)
1. Li Na vs. S Stosur
2. S Peer vs. D Safina (NB 16.00hrs)
3. J Henin vs. J Jankovic (NB 18.30hrs)
4. L Safarova vs. A Lapushchenkova (NB 20.15hrs)

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP