17 Ekim 2009 Cumartesi

kremlin cup, doha'ya son bilet ve clijsters

wta'de artık sezon sonu turnuvası öncesi son haftaya gelmiş bulunuyoruz.. iki turnuva var bu hafta.. lüksemburg ve moskova'daki kremlin cup.. kremlin cup karma bir turnuva.. erkekler ve kadınlar aynı anda oynayacaklar..

doha'ya son bilet için jankovic, zvonareva, radwanska ve pennetta yarışıyor biliyorsunuz.. 12 ekim haftasındaki puan durumu şu şekilde:

jankovic 3555
zvonareva 3550
radwanska 3330
pennetta 3130

jankovic sakat olduğu için bu hafta mücadele edemedi hiçbir turnuvada puanı sabit kalacak.. zvonareva da yoktu bu hafta.. radwanska ve pennetta ise linz'de yarı final gördüler ve 130'ar puan daha aldılar böylece bu haftaki race sıralaması şu şekilde olacak:

jankovic 3555
zvonareva 3550
radwanska 3460
pennetta 3260

bu 4 isim kremlin cup'ta ilk 4 seribaşı olacaklar bu hafta.. turnuva

şampiyona 470
finaliste 320
yarı finaliste 200
çeyrek finaliste 120
2. tura 60 puan veriyor..

pennetta'nın doha'ya gidebilmesi için hem jankovic'in hem de zvonareva'nın çeyrek finalden önce yenilmesi gerekiyor.. tabi kendisinin şampiyon olması ve radwanska'nın da finali görmemesi.. anlayacağınız pennetta'nın işi yaş..

radwanska şampiyon olursa kesin gidiyor.. finale çıkarsa jankovic ve zvonareva'nın final görmemesi gerekecek.. aksi takdirde final gören gidiyor..

zvonareva'nın gidebilmesi için jankovic'ten 1 tur fazla görmesi ilk şart.. çeyrek finalde elenirse radwanska ve pennetta'nın final görmemesini dileyecek..

jankovic'in durumu ise zvonareva'nınki ile yakın.. zvonareva'dan önce elenirse gidemiyor..

doha'ya son bilet konusunda emre yazıcıol'un bu hafta boyunca değindiği bir konu var.. wta bu organizasyon ile ilgili bir madde koymuş ve diyor ki, eğer bir tenisçi yıl içinde çok üstün bir başarıya imza atmışsa 8. kontenjan ona ayrılabilir.. bu tanıma uyan biri var bu sene , o da kim clijsters.. emre yazıcıol, eğer böyle bir madde varsa ve bu sene kullanılmazsa ne zaman kullanılacak diyor..

ben katılmıyorum.. özellikle turnuvadan 1 hafta önce bile turnuvaya gidecek son kişi belli değilken ve 4 kişi bu son kontenjan için savaşıyorken ne kadar büyük bir şey başarmış olursa olsun clijsters'ın sezon sonu turnuvasına gitmesi bu oyuncular için haksızlıktır.. radwanska'nın ne kadar yorgun bir şekilde mücadele ettiğini gördük bu hafta linz'de.. jankovic kolundaki sakatlığa rağmen doha'ya gidebilmek için bu hafta korta çıkacak.. bu sporcuların emeklerinin boşa gitmesi demek oluyor bu bana göre..

ha madem böyle bir madde koydun o zaman turnuvaya 1 ay kala açıklarsın wild card olarak amerika açık'ı kazandığı için kim clijsters'ı alıyoruz diye.. bu 4 kişi de sakatlığa ve yorgunluğa, sakatlanma pahasına son haftalarda ter dökmezler..

bu konu daha tartışılır.. ana tabloya bir göz atalım:

kremlin cup ana tablosu (wta)

tablonun üst tarafı kesinlikle daha zor ve bu dörtlüden zvonareva ve radwanska üst tarafa düşenler.. radwanska'nın yarı finale ulaşabilmesi için kirilenko, wozniak ve cirstea'yı geçmesi gerekiyor.. zvonareva'nın ise olası çeyrek final rakibi nadia petrova.. ikinci turda pavluçenkova ile oynayabilir.. geçen sene yine son turnuvaya kadar çekişip azarenka'nın üzerinde doha'ya gitmeyi başarmıştı vera.. bu sefer olmayacak gibi..

pennetta ilk turda szavay ile oynayacak.. dushevina ve cibulkova/martinez sanchez yarı finale gelene kadar karşılaşacağı rakipleri.. yorgunluk ya da sakatlık vurmazsa yarı finale kadar çıkması olası italyan'ın.. jankovic'in yarı final yolundaki rakipleri ise shvedova, safarova ve vesnina/kleybanova.. shvedova jankovic'i amerika açık'ta elemişti hatırlayacağınız gibi.. jankovic'in sağ kolundaki sakatlık da düşünüldüğünde ilk tur mağlubiyeti bütün haftayı eğlenceli kılar..

bir de erkekler tablosunu sıkıştıralım araya

kremlin cup ana tablosu (atp)

ne davydenko, ne tipsarevic, ne yozuhny, ne hanescu.. tabloya bakıp da köllerer'i görünce bir anda titreme geldi.. kadınlar versiyonu bu kadar heyecanlı iken erkekler versiyonu nasıl bu kadar ezik olabilir bir turnuvanın.. köllerer'i koydun ya ana tabloya benim için bittin kremlin.. ilk turda tipsarevic ile oynayacak.. tipsarevic aklı başında bir adamdır ama biraz ters de bir insandır.. hani olay çıkabilir o maçta köllerer rahat durmazsa.. tablonun en üstüne 4 rus'un denk gelmesi garip olmuş..

4 yorum:

aliye 18 Ekim 2009 00:40  

böyle bir madde vardıysa, wta çoktan bu açıklamayı yapmış olmalıydı. sönük bir yılın ardından, sönük bir sezon sonu turnuvası yerine, clijsters ile renklenecek bir doha daha popüler olurdu.

benim merak ettiğim safina neler yapacak doha'da? tarihin en kötü 1 numarası damgasını yedikten sonra toparlanabilecek mi bir daha merak ediyorum doğrusu..

Ezgi 18 Ekim 2009 01:10  

Ben de katılıyorum.Aslında Clijsters'ın Doha'da olmasını isterdim ama bu saatten sonra olacak iş değil. Yazık olur bu kadar çaba gösteren tenisçilere. Bana Doha'nın son biletini Jankovic alacak gibi geliyor, çok heyecanlı olacak ama bu yarış. :)

Kremlin'in erkekler kurasının ayrı bir berbatlığı da Davydenko'yla Safin'in ilk turda karşılaşacak olması. Davydenko yarın biraz hırpalanırsa Safin'in bir şansı olur belki ama hiç sevmedim ben bu işi.

Spooky 18 Ekim 2009 08:52  

Clijster ile Henin'i İstanbul'a getirmeleri lazım. Turnuva reklamı öyle olur...

Unknown 19 Ekim 2009 15:22  

evet cidden 2011'de henin ve clij gelirse harika olur ..
clijsters konusunda yazdıklarınıza katılıyorum.ter dökecek ve sezon sonu turnuvası için zorlu bir mücadeleye girecek tenisçiler ve bunların yanında sene içinde birkaç turnuva oynamış clijsters...

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP