11 Ekim 2009 Pazar

40. haftanın şampiyonları: nole, sveta, jo-willy

n djokovic d. m cilic 6-2/7-6(4)

yağmur arasından sonrayı izleyebildim.. 2-2'ye kadar cilic çok iyi oynamış diyorlar.. fakat yağmur arasından sonra ilk sette hiç oyun alamadı hırvat raket.. 2 kez servis kıran nole ilk seti 6-2 ile kapadı.. ikinci sete cilic servis kırarak başladı.. çok daha iyi bir oyun gösterdi bu sette.. nole geri dönmeyi başardı sete 3-3'te.. 2'şer kez daha birbirlerinin servislerini kırdılar ve set tie-break'e gitti.. tie-break'te cilic'in return'ü dışarı çıkınca novak djokovic bu seneki 3. şampiyonluğunu kazanmış oldu.. cilic gibi iyi servis kullanan bir tenisçinin toplam 5 kere servisini kırmak büyük başarı.. kararlılık ve konsantrasyon gerektirir.. murray bunu yapamadı (ki turdaki en iyi returncüdür), nadal bunu yapamadı (ki turdaki en iyi defansif oyuna sahiptir).. bravo nole..

s kuznetsova d. a radwanska 6-2/6-4

radwanska haziran 2008'den bu yana ilk finalini oynuyordu ve son roland garros şampiyonu karşısında direnemedi.. burada 2006 yılında şampiyon olan sveta bu seneki 3. şampiyonluğunu yaşadı..

jw tsonga d. m youzhny 6-3/6-3

tokyo'da şampiyon tsonga.. tıpkı geçen seneki gibi bu sene de yıl sonuna doğru coştu fransız.. geçen hafta yarı final oynadı troicki'ye kaybetti.. bu hafta önce yarı finalde vatandaşı monfils'i 55 dakikada 6-3'lük iki set ile geçti, bugün de turnuva başından beri 3 seribaşı eleyen youzhny'i 1 saatte yine 6-3lük iki set sonucu mağlup etti..

bu da bonus.. belçika/mons'daki challenger turnuvasında janko tipsarevic şampiyon oldu.. 14 mayıs 2007'den bu yana gelen ilk şampiyonluk.. atp tour'da henüz şampiyonluğu yok tipsy'nin.. eşek kadar oldu hala challengerlarda..

1 yorum:

Ezgi 12 Ekim 2009 14:23  

Tsonga'nın çok önemli yıllarının sakatlık yüzünden verimsiz geçmesine hala yanarım. Doktorlar tenise dönüşünün bile neredeyse imkansız olduğunu söylemişler o dönemde. İlk kez bu sene 4 Grand Slam'de de oynayabildi, böyle üst düzeyde çok yetenekli bir oyuncu için o kayıp yıllar gerçekten çok üzücü.

Maç içinde B planının olmaması (son dönemde kullanmaktan nefret ettiğim bir söz olsa da) ve konsantrasyon sorunları da olmasa ilk 5'te görebileceğimiz bir oyuncu bence, ya da ben görmek istiyorum o da olabilir. :))

Kupayı da sanki zorla öptürmüşler :D

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP