11 Ekim 2009 Pazar

41. hafta: şangay masters, linz ve osaka

bu hafta wta bir ayağını avrupa'ya atıyor.. zaten hem atp, hem de wta için uzakdoğudaki son hafta yani bu haftadan sonra maçları izlemek için uyku düzenimizi bozmamıza gerek kalmayacak demek oluyor bu..

şangay (shanghai) masters'tan başlayalım.. bildiğiniz gibi tennis masters cup yani sezon sonu turnuvası 2005'ten geçen seneye kadar şangay'da yapılmıştı.. şangay masters atp tour turnuvası olarak bu sene ilk defa düzenlenecek.. 2005'ten önce heineken open adı altında international seviyesinde bir organizasyonda.. şimdi 1000 puan veriyor..

roger federer yorgunluk, andy murray de sakatlık yüzünden çekildi turnuvadan.. 1 numaralı seribaşı rafa nadal'ı, djokovic, del potro ve sırayla diğerleri takip ediyor.. ana tablo bugün açıklandı..

ilk turu bye rafael nadal'ın ikinci turda karlovic-blake maçının galibi ile oynayacağını görüyoruz.. james blake daha 2 gün önce iyice bi sallamıştı nadal'ı.. bir rövanş izlemek iyi olur.. ernests gulbis nasıl berbat kuralar çekilir gösteriyor.. ilk turda elemeden gelecek biriyle oynayacak ardından çocukluk arkadaşı novak djokovic ile.. üçüncü turda olası bir tommy haas - novak djokovic eşleşmesi wimbledon 2009 anılarını canlandırması açısından renkli olacağa benzer.. del potro'nun kurası kısmen rahat ancak çeyrel finalde jw tsonga geliyor karşısına.. safin wild card olarak dahil.. ilk turda çinli bir wild card ile oyanayacak.. ikinci turdaki rakibi stepanek - cilic maçından gelecek tenisçi..

hewitt - isner
söderling - hanescu
kohlschreiber - almagro ilk tur maçlarından çekişmeli geçmelerini beklediklerim..

atp'nin resmi sitesinde draw challenge diye bir yarışma var.. masters ve üzeri turnuvalarda, turnuva başlamadan her turun galiplerini tahmin edip şampiyonu belirliyorsunuz.. demin oynadım ve fernando gonzalez şampiyon çıktı.. çok ilginç.. kesin ilk turda elencek demek oluyor bu o zaman..

wta'in uzakdoğu ayağı hp open adı altında osaka'da yapılıyor.. bu da yeni bir organizasyon.. wozniacki, bartoli, stosur, schiavone başı çeken isimler.. shvedova da burada mücadele edecek bu da demek oluyor ki ipek şenoğlu da burada..

avrupa'da avusturya'nın linz kentinde köklü sayılabilecek bir turnuva var.. 87 yılından beri düzenlenen turnuva'nın son şampiyonu ana ivanovic bu yıl yok.. pennetta, bugün beijing'de final oynayacak olan agnieszka radwanska, yanina wickmayer, alize cornet, sorana cirstea gibi isimler var.. özellikle son 1,5 ayda sıralamada 13 basamak gerileyen cirstea'nın tutunma turnuvası olacak gibime geliyor.. görücez..

bu yıl istanbul cup'ta gördüğümüz tenisçilerden finalist lucie hradecka, sempatiklik abidesi timea bacsinszky, andrea petkovic, olga govortsova, hırçın kız urszula radwanska linz'de mücadele edecek isimlerden.. yine aravane rezai ve onu istanbul'da yenen -sempatiklik ve güzellik abidesi no2- marta domachowska elemelerde ana tabloya çıkmak için mücadele veriyorlar ve birbirleri ile eşleştiler.. marta yine yenerse mesut edecek beni..

atp - şangay masters ana tablo
wta - osaka (hp open) ana tablo
wta - (generali ladies) linz ana tablo

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP