10 Ekim 2009 Cumartesi

çin açık: -icler finali

cilic rüştünü ispat etti bana.. uzun adam tıpkı amerika açık 2009 dördüncü turunda andy murray'i elediği gibi rafael nadal'ı beijing'de saf dışı bıraktı..

rafael nadal'ın bu turnuvada kötü bir oyun oynadığını turnuvanın başından beri söylüyorum.. baghdatis'e set vermesi ve blake'e elenmenin eşiğinden dönmesi bunun sonuçlarıydı.. marat safin'e karşı çok rahat kazanması ise tamamen safin ile alakalı bir olay..

bugün ilk sete üst üste 2 kez servis kırarak başladı ve 5-0 öne geçti cilic.. buradan seti bitirmesi hiç de zor olmadı.. özellikle set boyunca yüzde 83 ilk servis yüzdesi ile oynadığını göz önünde bulundurursak..

maçtan sonra "bugün yaptığım en iyi şey hiç geri adım atmamam, oyun stilimde ısrarcı olmamdı" dedi hırvat..

nadal ise cilic için, "harika servis attı ve returnleri çabuktu" dedi.. ayrıca zihinsel olarak da maça konsantre olamadığını belirtti ispanyol..

günün ilk maçında djoker söderling karşısında fazla zorlanmadan finale çıkan taraf oldu.. söderling nadal ile karşılaşsın istiyodum 5 aydır, olmuyor bir türlü.. zaten söderling'in djokovic'i yenerek finale çıkmasını istemezdim.. çıksa bile zaten karşısında nadal'ı bulamayacaktı..

djokovic bu galibiyet ile 19 ekim'de 3 numaraya oturmaya hak kazandı.. amerika açık'a 2 numaralı seribaşı giren murray belki de yıl sonunda kendini 5 numarada bulacak.. del potro biraz akıllı olursa bu olur..

djokovic ile cilic daha önce 3 maç yaptı ve hepsini sırp raket kazandı.. cilic bu sefer şansı olduğunu biliyor..

kadınlarda finalin adı kuznetsova - a. radwanska oldu.. radwanska bartoli'nin her iki set başında da öne geçtiği maçı çevirerek galibiyete ulaştı.. bu galibiyet ile ilk 10'a geri döndü..

tokyo'da youzhny üst üste 3. seribaşıyı da eledi.. hewitt'i yenerek çıkışını sürdürdü.. finaldeki rakibi monfils'i yenen tsonga.. rus raketin fransız karşısında pek de şansı yok bence..

günün sonuçları

wta (beijing)
(6) S Kuznetsova (RUS) d. (13) N Petrova (RUS) 61 63
(12) A Radwanska (POL) d. (14) M Bartoli (FRA) 64 63

atp (beijing)
[8] [WC] M Cilic (CRO) d [1] R Nadal (ESP) 61 63
[2] N Djokovic (SRB) d [6] R Soderling (SWE) 63 63

atp (tokyo)
[2] J Tsonga (FRA) d [4] G Monfils (FRA) 63 63
M Youzhny (RUS) d [8] L Hewitt (AUS) 62 57 75

final programı (pazar)

1. ATP: Knowles/Roddick vs. Bryan/Bryan
2. ATP: Cilic vs. Djokovic (NB 15.30hrs - tsi 10:30)
3. A Radwanska vs. S Kuznetsova (NB 19.00hrs)

1 yorum:

Unknown 11 Ekim 2009 20:24  

ben sveta-agnieszka maçının ilk setini izlemiştim sadece.bence sıkıcı bir tenis vardı ama file önünde alınan puanlar güzeldi.agnieszka radwanska'nın ikide bir topları fileye takması da ilginçti.maçın başlarında sveta'nın eurosport'un sunucusunun da dediği gibi "federervari" bir vuruşla puan kazanması da çok güzeldi.
bu arada yeni açıklanan klasmanda jelena jankovic 9'a gerilemiş.JJ ivanovic gibi ilk 10'dan çıkmamalı bence.
ve de wikipedia'da ilginç bir bilgiye rastladım,paylaşmadan duramadım:safina 25 hafta bir numarada kalmasıyla,en çok bir numarada kalanlar sıralamasında (kadınlarda) clijsters,capriati,sharapova,sanchez vicario gibi isimlerin önündeymiş.ne diyeyim...

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP