7 Ekim 2009 Çarşamba

çin açık/tokyo açık: gulbis yine kazandı?


aha da gulbis yine maç kazandı.. sezon bitti be! radek stepanek'i iki sette geçti letonyalı..

şarapova gereksiz agresif oyununun kurbanı oldu.. dün onu kurtaran inadı bugün yenilmesine neden oldu.. masha forehandlerde çok kötüydü bugün.. spinli vurmaya çalışınca ya gücü ayarlayamayıp dışarı vurdu topları ya da fazla spin verdiğinden toplar fileyi geçmedi.. ama bu taktikten de vazgeçmedi nedense..

shuai peng çok iyi servis attı.. ben sanmıyorum ki kariyerinde daha önce bu kadar iyi servis kullandığı bir maç olsun.. kortu açan harika servislerdi.. şarapoova'nın servislerinin ise çok kötü olduğunu söylemeliyim..

geçen hafta tokyo'da şampiyonluğu kazandıktan sonra sadece 1 gün dinlenebildi ve hemen bu hafta tekrar korta çıktı şarapova.. yorgunluğu okunuyordu her halinden.. zaten maçtan sonra da "enerji düzeyim olması gereken yerde değildi" dedi.. sezon sonu turnuvasında, doha'da göremeyeceğiz onu.. keşke görebilseydik..

li na'nın dementieva'yı zorlayacağını düşünüyordum ama tam tersi çıktı, dementieva ezdi geçti deyim yerindeyse.. (bak yahoo burada crush kullanabilirsin)

erkeklerde hemşehriler oynadı.. djoker ve fever gülen taraf oldular.. davydenko yine coşmuş gibi duruyor iki haftadır.. hadi bakalım..

kadınlar (beijing)
(4) E Dementieva (RUS) d. (16) Li Na (CHN) 62 60
(6) S Kuznetsova (RUS) d. A Bondarenko (UKR) 63 46 60
A Pavlyuchenkova (RUS) d. A Wozniak (CAN) 64 64
P Shuai (CHN) d. M Sharapova (RUS) 62 64

erkekler (beijing)
[2] N Djokovic (SRB) d V Troicki (SRB) 63 60
[4] N Davydenko (RUS) d P Kohlschreiber (GER) 61 60
[5] F Verdasco (ESP) d J Ferrero (ESP) 75 64
[8] [WC] M Cilic (CRO) d J Benneteau (FRA) 62 26 60

erkekler (tokyo)
[4] G Monfils (FRA) d [Q] M Chiudinelli (SUI) 76(5) 63
[7] S Wawrinka (SUI) d S Greul (GER) 63 62
[2] J Tsonga (FRA) d M Zverev (GER) 64 63
[Q] E Gulbis (LAT) d [6] R Stepanek (CZE) 64 64
M Youzhny (RUS) d T Bellucci (BRA) 62 63
A Beck (GER) d R Schuettler (GER) 63 46 76(3)
J Monaco (ARG) d G Garcia-Lopez (ESP) 50 ret. (illness)
R Gasquet (FRA) d P Petzschner (GER) 63 62

perşembenin programı (çarşambadan belli yeminle)

Center (from 11.00hrs)
1. ATP: Davydenko/Kunitsyn vs. Bryan/Bryan
2. Zhang Shuai vs. Marion Bartoli (NB 13.00hrs)
3. ATP: Nadal vs. Blake (NB 15.00hrs)
4. ATP: Safin vs. González
5. Nadia Petrova vs. Serena Williams (NB 19.00hrs)
6. ATP: Soderling vs. Robredo (NB 21.00hrs)

Court 1 (from 11.00hrs)
1. ATP: Ljubicic vs. Kubot
2. Black/Huber vs. Kleybanova/Schiavone (NB 13.00hrs)
3. Agnieszka Radwanska vs. María José Martínez Sánchez (NB 15.00hrs)
4. Flavia Pennetta vs. Vera Zvonareva
5. ATP: Benneteau/Chardy vs. Blake/Ram (NB 19.00hrs)

Court 2 (NB 14.30hrs)
1. ATP: Dlouhy/Kohlschreiber vs. Kubot/Marach
2. Pavlyuchenkova/Wickmayer vs. Hsieh/Peng (NB 15.30hrs)
3. Kudryavtseva/Makarova vs. Llagostera Vives/Martínez Sánchez

1 yorum:

nuage 8 Ekim 2009 00:11  

Gerçekten dediklerin doğru Onur. Şarapova gereksiz agresifliğinin kurbanı oldu. Bir de inanılmaz yorgun görünüyordu maç boyunca. Hiç böyle yorgun görmemiştim onu. Maçın başından sonuna kadar çok isteksiz görünüyordu. Sadece yine 5-2'den 5-4'e kadar maçı kurtarmaya çabaladığında bir kıvılcım gördüm ama, olamadı. 5-5 olsaydı o 3 sete giderdi kesin. Ama belki de böylesi daha iyi oldu. Serena karşısında Şarapova'nın bu yorgunlukla "double bagel" ile darmadağın olmasını kaldıramazdım. Avustralya Açık'a kadar tatile girdi şimdi Şarapova. Bakalım yeni sezonda neler olacak. Ben güveniyorum Şarapova'ya. Bomba gibi gelecek bence. Henin, Clijsters, Şarapova, Safina ve Jankovic beşlisinin bir yılını izleyeceğiz diye düşünüyorum. Safina 1 numaradan kurtulmanın rahatlığıyla, Henin dönüşünün rahatlığıyla, Clijsters USOpen'ı kazanmanın rahatlığıyla, Jankovic kendisini bilmenin rahatlığıyla ve Şarapova eski servislerine dönmenin rahatlığıyla oynayacak. Maç eksiğini kapatmak kolay değil.

Şimdi, insanların "Clijsters döndü. Hemen Us Open kazandı." dediler ya... Evet, Clijster'a ölürüm ama, şöyle bir şey var: Clijsters 6 ay boyunca ciddi ciddi antrenman yaptığını söylemişti. Yani 6 ay boyunca çalışıp geldi. Çok ciddi bir şey bu. Yabana atılacak şey değil. Emeğinin karşılığını almış oldu. Şarapova da şu 2-3 ay çalışsın, emeğinin karşılığını görür. Serena ve Venus kardeşlerin sonunun geldiğini ciddi olarak düşünüyorum artık. Özellikle de Venus bitmiştir bence. Tenisi bırakıp havlu atması yakındır. 2-3 yıla kadar Serena da bırakır. Bıraksın zâten.

Yalnız, Onur korktuğum bir şey var, paylaşmadan edemeyeceğim: Henin, tenisi bıraktığında "Bundan daha iyisini yapabileceğimi düşünmüyorum." gibi bir bahane sunulmuştu röportajlarında. Yani zirvede bırakıp gitmek istedi. Şimdi dönünce daha iyi bir şey yapamayabilir. Hattâ, ne yalan söyleyeyim, yapabileceğini düşünmüyorum. Bu da evlat acısı gibi... Gerçi Henin'i kortlarda görmek yeter. Tek el backhand özledim. Gelsin artık! :)

Ha, bu arada, Ivanovic de bitti artık bana kalırsa. Bu aradan sonra toparlarsa bilemiyorum.

Laf arasında geçsin: Nadal'ı izlerken zevk almıyorum artık. Çok tutuk oynuyor.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP