2 Ağustos 2011 Salı

30. haftanın şampiyonları


Ernests Gulbis d. Mardy Fish 5-7/6-4/6-4

Tipik Gulbis. Bir anda iyi oynamaya başladı. Bir anda harika servis atmaya başladı. Guillermo Canas'ın etkisi var mıdır emin olamadım. Amerika Açık'a kadarki performansı bize bunun cevabını verecek. Tekrar eski absürt oyununa dönerse değişen bir şey yok demektir.

Aynı turnuva içinde hem Delpo'yu hem Fish'i geçebilmek Ernests potansiyelinde oldukça mümkün ama Ernests standartlarında bir o kadar olasılık dışı. Standardının üstüne çıktığını söyleyebilirim rahatlıkla. Özellik Delpo'ya karşı ilk sette kendi servisinde harikalar yarattı.

Kariyerinin ikinci tekler şampiyonluğu oldu bu. İki de çiftlerde var. Hepsi ABD toprakları dahilinde. Bu çocuk emekliliğin ardından buraya yerleşir benden söylemesi.


Alexandr Dolgopolov d. Marin Cilic 6-4/3-6/6-3

Erkeklerde iki tane Avrupa toprak kort turnuvası vardı. İkisinin de kupaları Quasimodo'dan hallice. Umag'da Alexandr Dolgopolov kariyerinin ilk ATP tur zaferine ulaştı finalde ev sahibi Marin Cilic'i yenerek. Bu senenin başında çok iyi oynayarak dikkat çekmişti Ukraynalı. Bu şampiyonluğun geleceği belliydi ama zamanını kestiremiyorduk. Bence geç de geldi. Olsun neticede siftah geldi, gerisi de gelir.


Marcel Granollers d. Fernando Verdasco 6-4/3-6/6-3

Gstaad'da Marsel'in adaşı Marcel Granollers finalde Fernando Vin Diesel Ver Dasco'yu alt etmeyi başardı. Rakiplerini yeni saç ve sakal kombinasyonu ile güldürerek etkisiz hale getiren ve finale kadar yürüyen İspanyol'u vatandaşı durdurmuş oldu böylece. Evlerden ırak ol Fernando. Alejandro. Lady Gagalara gelesin.


Serena Williams d. Marion Bartoli 7-5/6-1

Kadınlarda Stanford'ı Serena Williams kazandı. Finali izleyen biri "Tenis diye geldik sumo güreşi çıktı" diyebilir. Sezonun en "ağır" finaliydi galiba. ABD'li büyük iş başardı. ABD için favori gösteriliyor şu şampiyonluktan sonra ama orada seribaşı olmayacağını belirtelim. Ters bir kurada erkenden gidebilir.

Washington'daki saçma sapan turnuvayı da Nadia Petrova kazandı. Yaklaşık üç yıl aradan sonra ilk zaferi onun da. Düşün artık.

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP