22 Nisan 2011 Cuma

stuttgart: almanlıktan aldığım hazzı...

Stuttgart’ta yarı finaller belli oldu ama yarın Paskalya olduğundan maç yok. Bütün hafta boyunca bahsetmedim neler olmuş bir toparlayayım.


Almanlar çeyrek finale  dört isim sokarak bi 15 yıldır en başarılı turnuvalarını geçirdiler. Yarı finalde bu sayı bire düştü ama olsun.

İlk turda sürpriz hiç yoktu. Belki Barrois’un Safarova’yı geçmesi şaşırtmış olabilir. İlk turun en önemli müsabakası Lisicki ile Cibulkova arasındaydı. Beklendiği gibi nefis bir maç oldu. Hafta sonu Fed Cup’ta takımlarını temsil eden ikiliden gülen Alman tenisçi oldu. Bu turun en göze çarpan olayı ise Anna Chakvetadze’nin yine baş dönmesi ve göz kararması nedeniyle müsabakadan çekilmesiydi. Daha da ilgini bunun üst üste üçüncü kez olması. Bu yıl Dubai’den virütik bir rahatsızlık nedeniyle ikinci turda, Woz karşısında maçtan çekilen Rus tenisçi, Indian Wells’te yine ikinci turda Kirilenko karşısında maçı tamamlayamamıştı.

Kucova karşısında son sette 4-4 iken yine aynı şekilde hissettiğini söyledi Chakky. Doktorlar turnuva öncesi oynamasında sakınca olmadığını söylemiş. İki ön eleme turu da oynadı. Kızda ciddi bir şeyler olabilir. Sinirsel bir rahatsızlık olma ihtimali yüksek. Nasıl bir teşhis konulamaz bugüne kadar şaşkınlık verici doğrusu.


Turnuvanın ikinci turunda Petkovic tıpkı Miami’deki gibi JJ’yi mağlup etmeyi başardı. Abla Radwanska, Sikiyavone’yi paramparça ederken, turnuvanın sürprizi Barrois sekiz numaralı seribaşı Marion Bartoli’yi devirerek çeyrek finale kaldı. Maçtan sonra annesinin beyninde tümör olduğunu ve bu galibiyetin onu biraz olsun neşelendirebileceğini söyledi.

Almanlar evlerinde bir anda canavar kesildi. Lisicki –ki kendisi WC ile katılıyor- Li Na’yı saf dışı bıraktı. Çinli tenisçi tıpkı Murray gibi Avustralya Açık finalinden sonra bir türlü toparlanamayanlardan. Diğer Alman Görges the Gorgeous da Azarenka’nın garip bir şekilde ilk seti aldığı maçta omuz ağrıları nedeniyle müsabakadan çekilmesi ile tur atladı.

Çeyrek finaller bugün oynandı. İlk maç Stosur ile Zvonareva arasındaydı. Ben Vera’nın kazanmasını istedim. Tabii ki Stosur kazandı. Son set tie-break’inde çok berbat oynadı. Maç içerisinde de kordaj patlata patlata bi hal oldu. Çeyrek finaldeki dört Alman’dan ikisini karşılaştıran eşleşmede iki sevdiğim tenisçi karşı karşıya geldi.


Lisicki ile Görges’in maçından iki setle kazanan Görges oldu. Kendini aştı diyebilirim bugünkü oyunuyla. Stosur ile Görges onayacak yarı finalde.

Bugün Wozniacki neden bir numara olduğunu tekrar tekrar tekrar gösterdi. Siz hâlâ gözlerinizi kapatıp “Çok defansif oynuyor. Gücü yok, bak bak bak nası da yavaş u_u” diyedurun kız ne maçlar çeviriyor. Caro’ya savunma yapıyor diyen adam ile “Mourinho savunma yapıyor” diyen adam arasında fark yok.

Andrea Petkovic karşısında ilk sette 4-1 0-40 geriye düştükten sonraki diriliş, kararlılık, ne yaptığını bilen adam duruşu… Kendi seyircisi önünde Petkovic’i kitledi resmen. Tamam Andrea’nın da hafif bir düşüşü var ama daha çok Woz’un oyununu yükseltmesiydi sonucu getiren. 4-1’den sonra 10 oyun üst üste kazandı Wozniacki. Junior maçı gibiydi. Andrea mavi ekran verdi. 6-4/5-0’dan sonra da bir oyun alabildi ev sahibi raket. Woz bir numarayı hak ettiğini yine gösterdi.

Danimarkalı’nın finaldeki rakibi ise Aga oldu. Yine söylüyorum A Radwanska bu yıl iş yapacak. Kristian Barrois’e de müthiş tenisi için teşekkürlerimi iletiyorum.

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP