22 Nisan 2011 Cuma

barcelona: almagro ilk 10'da


Şu ana kadar kariyerinde gördüğü en yüksek basamak olan 11.'likte buluanan Nicolas Almagro (daha önce de 2008'de çıkmıştı) gelecek hafta açıklanacak listede ilk 10'da olacak. Barcelona'daki turnuvada çeyrek final gören  25 yaşındaki İspanyol böylece kariyerinde ilk kez bunu başarmış olacak.

Bu yıl Güney Amerika toprak serisinde arka arkaya kazandığı kupalarla bahar mevsiminde adından söz ettirebileceğini düşündürten Nico, geçen haftaki Monte Carlo Masters'ta Jurgen Melzer'e elenmişti.

Barcelona'da üçüncü turda, uzun bir aradan sonra arka arkaya maç kazanmayı başaran Nikolay Davydenko ile karşılaşan Almagro set vermeden galip geldi ve adını son sekize yazdırdı.

İspanyol'un rakibi vatandaşı Juan Carlos Ferrero oldu. JFC bu sezon ilk defa ATP ana tablosu oynuyor ve üç maç üst üste kazanarak çeyreği gördü. Murray'nin sağ dirseğindeki sakatlık nedeniyle çekilmesinin de etkisi var tabii.

Beş İspanyol var son sekizde. Bunlardan biri de geçen haftanın finalisti Ferrer. Rakibi ise İspanyollar'ın belalısı konumuna gelen Melzer. Avusturyalı Ferrer'i de yenerse Nadal korksun bence.

Berdych'in midesini bozarak çekilmesinin piyangosu da Lopez'e vurdu. Feli çeyrek finalde Ivan Dodig ile oynayacak. Bu sezon Djokovic'ten set almayı başaran ender insanlardan olan Hırvat raket, ikinci turda Söderling'i devirdi. Bu başarının ardından da Milos Raonic ile karşılaştı ve bu servis azmanı karşısında sıfıra karşı tie-break kazandı. Karşılaşmayı da kazanan Dodig çeyreğe çıktı.

Son çeyrek final eşleşmesi ise Nadal ile Monfils arasında olacak. Cumanın programı:

Saat 13.30
[1] R Nadal (ESP) vs [7] G Monfils (FRA)
[6] J Melzer (AUT) vs [4] D Ferrer (ESP)
I Dodig (CRO) vs F Lopez (ESP)
[8] N Almagro (ESP) vs J Ferrero (ESP

2 yorum:

kirpi 22 Nisan 2011 09:47  

Melzer'in kalbinde aritmi varmış galiba. Turnuvada yarıya gelse bile düşüş göstereceğini düşünüyorum.

kirpi 22 Nisan 2011 19:16  

...demeye kalmadan patladı Melzer...

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP