7 Kasım 2008 Cuma

masters cup grupları

kırmızı grup:

[1] roger federer
[3] andy murray
[5] andy roddick
[8] gilles simon

altın rengi grup:

[2] novak djokovic
[4] nikolay davydenko
[6] jo-wilfried tsonga
[7] juan martin del potro

novak djokovic'e kazık sormuşlar.. oldu olacak andy murray de altın rengi grupta olsaymış..
oyuncuların birbirleri ile olan daha önceki maçlarına bir göz atalım:
andy murray, roger federer'e maç kazanma üstünlüğü kurabilmiş ender tenisçilerden.. daha önceki 5 karşılaşmalarından (hepsi de sert kort) 3'ünü iskoç kazandı.. bu sene 3 kez oynadılar dubai'de murray 3 sette sonuca giderken, amerika açık finali'nde roger federer murray'i çok rahat geçmişti.. en son madrid masters'ta gülen taraf iskoç raket olmuştu..
link

andy roddick'e karşı ezici bir üstünlüğü bulunuyor federer'in.. 15-2
bu sene oynadıkları tek müsabakayı amerikalı raket kazanmış miami masters'ta.. ancak bu yılın o zamanları federer'in çok kötü bir performans gösterdiğini biliyoruz.. şu anki formu o zamandan oldukça uzakta..
link

bu senenin en iyi çıkışlarından birini sergileyen ve rafael nadal'ın sakatlığı nedeniyle turnuvadan çekilmesinin ardından oynama şansı bulan gilles simon, federer ile sadece 1 maç yaptı.. o da bu sene kanada masters'ta.. bu maçı üç set sonucu kazandı..
link

andy murray, andy roddick karşısında 4-2 önde.. bu sene çim zeminde, queen's club'ta karşılaşacaklardı ancak murray maçtan çekilince üst tura çıkan taraf roddick olmuştu.. ondan bir önceki maçta 2007 yılında ise ilk sette maçı terk eden taraf roddick idi..
link

gilles simon murray'e karşı 2-1 geride.. bu sene bir toprak bir de sert kort maçı yaptılar ikisini de kazanan murray oldu..
link

ev son olarak roddick ile simon arasındaki maçlara baktığımızda 2-0 roddick üstünlüğü göze çarpıyor.. bu sene en son paris'te hatırlayacağınız üzere roddick kazanmış ve gilles simon'un masters cup hayallerini yıkmıştı rafael nadal çekilene kadar..
link

altın rengi grupta novak djokovic ile davydenko sadece bir kez o da davis cup world group mücadelesinde karşılaştılar.. gülen taraf rus raket oldu..
link

novak djokovic'in belalısı mertebesine erişmiş tsonga'nın 2-1 üstünlüğü var sırp raket karşısında.. 3 maçı da bu sene oynadılar.. hatırlayacağınız gibi sezonun ilk grand slam'inde finalde djokovic mağlup etmişti tsonga'yı.. ardından oynadıkları iki maçı da kazanan taraf franszı raket oldu..
link

üç tane genç adam aynı gruba düşünce aralarında oynadıkları maçlar da az oluyor.. djokovic ile del potro bu sene hiç karşılaşmadılar.. sadece geçen sene 1 kez, amerika açık üçüncü turunda karşı karşıya geldiler ve kazanan djokovic oldu..
link

del potro ve davydenko tsonga karşısında 1-0 öndelerken, del potro ve davydenko arasındaki eşleşmede durum 1-1.. en son davis cup'ta mücadele etmişler ve kazanan taraf kendi evinde oynayan del potro olmuştu..

altın rengi gruptaki mücadele gerçekten izlemeye değer olacak.. kırmızı grupta ise federer ve murray dominasyonu olacak gibi duruyor.. mücadele pazar günü başlıyor.. altın rengi grupta novak djokovic ile juan martin del potro korta ilk çıkacak isimler.. maç yerel saatle 14:00'da başlıyor, tsi 08:00 oluyor sanırım.. pazar sabahları uyumayı seven bünyeleri bile kaldırabilecek bir maç olacak.. hepinizin sevgilisi roger federer ise pazartesi günü kortta gilles simon ile karşılaşacak.. tsi 12:00..

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP