3 Kasım 2008 Pazartesi

bir boksör gibi savaşarak

sezona bir sürpriz ile başlayan, avustralya açık'ta finale çıkan jo-wilfried tsonga sezon içinde bu kadar çarpıcı sonuçlar elde edememişti.. avustralya açık finalinde novak djokovic'e yenilen fransız, ondan sonraki ilk finalinde eylül sonunda yine novak djokovic ile karşılaşmış ve bu sefer galip gelerek tayland'da ilk atp tour şampiyonluğunu elde etmişti..

geçtiğimiz hafta kendi evinde, paris'te mükemmel bir performans sergiledi ve şampiyon olarak ilk masters series turnuvasını da kazandı.. şampiyonluk yolunda çeyrek finalde yine novak djokovic'i geçmeyi bildi.. paris masters'ı kazanmak onu şangay'da düzenlenecek sezon sonu turnuvasına da taşıdı.. finalde kim kazanırsa o gidecekti çin'e.. david nalbandian, geçen sene burada şampiyon olan arjantinli, tıpkı geçen seneki gibi sezon sonuna doğru harika bir çıkış yakalayarak ilk 8 yolunda önemli bir adım atmıştı.. ancak finalde kazanamayarak paris'te üstüste 2 kez şampiyon olan ilk tenis oyuncusu olma ünvanını da elde edememiş oldu..

final maçının son setinde oyunlar 5-4 tsonga lehine iken ve tsonga servis kullanıyorken bir anda 0-40 oldu skor.. ancak tsonga kendi seyircisi önünde yenilmeyecekti, çok iyi savaştı ve servis attığı oyuna tutunarak maçı kazandı..

tsonga sezon sonu turnuvasına katılmayı başararak 2001'den bu yana tennis masters cup'a katılma hakkı kazanan 3. fransız tenisçi oldu.. 2001 de sebastien grosjean tıpkı tsonga gibi hem paris masters'ı kazanmış hem de sezon sonu turnuvasına katılma hakkı elde etmişti.. geçen sene de richard gasquet sezon sonu turnuvasında fransa'yı temsil eden isim olmuştu.. bir hafta önce bir başka fransız gilles simon'du 8. sıradaki isim.. görünürde vatandaşını yarış dışına itmiş oldu tsonga ancak o kazanamasaydı finaldeki rakibi nalbandian gidecekti sezon sonu turnuvasına.. bu arada yarış dışına itmek derken timo glock, lafım sana, motorun su kaynatsın, fren balataların yansın..

sezon sonu turnuvasına katılacak isimler şöyle:

1) Rafael Nadal................. 1335
2) Roger Federer............. 1041
3) Novak Djokovic ............ 929
4) Andy Murray ............... 684
5) Nikolay Davydenko ..... 463
6) Andy Roddick ............... 394
7) Jo-Wilfried Tsonga ...... 390
8) J. M. del Potro .............. 369

1974 yılından beri ilk defa 8 sporcu da farklı ülkelerden.. andy murray, jo-wilfried tsonga ve juan martin del potro ilk defa mücadele edecekler sezon sonu turnuvasında.. djokovic'in ikinci senesi, geçen sene 3 maçta 3 mağlubiyet almıştı.. andy roddick ve roger federer altıncı kez mücadele edecekler bu turnuvada.. turnuva 10 kasım'da başlıyor..

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP