16 Ağustos 2009 Pazar

tanıştırayım: dünya yeni 2 numarası


18 temmuz 2005'te lleyton hewitt ikinciliği rafael nadal'a kaptırdığından bu yana sıralamada ilk iki hiç değişmedi.. kendi aralarından yer değiştirdiler ama alttan gelen başka bir raket roger federer ile rafael nadal'ın arasına girememişti.. novak djokovic buna çok yaklaşmış, 2008 masters cup'ı kazanıp federer'in 10 puan arkasında nefesini hissetirmişti ancak 2009 başındaki kötü performansı ve avustralya açık şampiyonluğunu koruyamaması yine ilk iki ile aralarının açılmasına sebep olmuştu..

nadal'ın muhteşem bir 2008 geçirip yıl içinde topladığı puanları bu sene sakatlığı nedeniyle koruyamaması neticesinde; çok iyi bir sezon geçiren andy murray bu hafta montreal'de finale çıkarak, son şampiyon nadal'ın da çeyrek finalde elenmesi üzerine, pazartesi günü açıklanacak listede ikinci sırada bulunma hakkını elde etti..

geçen gün federer karşısındaki geri dönüşünü tekrarlayamayan tsonga britanyalı'ya iki sette kaybetti yarı final maçını.. bu turnuvayı kazanan ilk biritanyalı olmak için bu akşam juan martin del potro ile karşılaşacak..

del potro roddick karşısında agresif oyunu ile galip gelmeyi başararak üst üste ikinci hafta finale çıkma başarısı gösterdi.. geçen hafta finalde yine amerikalı'yı üç sette yenerek şampiyon olmuştu.. roddick bu mağlubiyetle del potro karşısında 3-0 geriye düştü.. maç içindeki agresifliği istatistiklere de yansıdı arjantinli'nin.. 41 winner/37 basit hata oranıyla maçı tamamladı, ace sayısı ise 19.. roddick ise 23 winner/22 basit hata ve 11 ace ile tamamladı maçı..

özellikle ikinci sette dominsayonunu iyice hissettirdi del potro.. iki kez servis kırarak 4-0 öne geçen arjantinli bu iki break'lik tamponu iyi kullandı ve ikinci seti 6-2 aldı.. son sette de baseline oyununu devam ettiren dünya 6 numarası, bu sette durum 5-5 iken roddick'in çift hata yapması ile servis kırmayı başardı.. 5-4'te ise maç puanı çevirmişti.. del potro servis attığı son oyunu da kazanarak finale adını yazdırdı..

roddick maçtan sonra "uzun zamandır oynadığım en kötü oyundu, bunu unutmayacağım" dedi.. fakat stefanki ile birlikte bambaşka bir kimliğe bürünen oyunu onu bir defansif baseliner'dan kortun her yerine ayak basan ve şut varyasyonları deneyen bir tenis oyuncusu haline getirmeye başladı.. bu harika bir şey.. kendisi de oyununun geliştiğinin farkında ve demeçlerinde bunu dile getiriyor..

del potro, final maçı için "benim için faydalı olacak, benden iyi olan oyuncularla oynamayı seviyorum. sanırım baskı murray'nin üstünde olacak ve ben de en iyi oyunumu oynamalıyım" şeklinde açıklamada bulundu..

murray ile del potro arasındaki son maç 2009 madrid masters çeyrek finalindeydi ve del potro o maçı iki sette, 7-6/6-3 almayı başarmıştı.. bu, arjantinli'nin murray karşısındaki tek galibiyeti.. britanyalı 3-1 önde kariyer istatistiklerinde.. turnuva başından beri murray kazanacak diyorum.. ama del potro'nun kazanmasını da çok istiyorum.. çok şey istiyorum..

geçtiğimiz gün erkeklerde davydenko'nun 12 ve federer'in 22 maçlık galibiyet serilerinin bozulmasının ardından dün dinara safina, pennetta'nın 15 maçlık galibiyet serisine dur dedi.. 6-2/6-0 gibi dehşet bir skorla kazandı.. bunda pennetta'nın yorgunluğunun etkisi de yok değil.. 13 gün içinde 11 maç oynamak hiç de kolay değil çünkü.. pennetta ayağında ve bileğinde sargılar ve ağrılarla oynadığı maçta hezimeti yaşadı ama bu onun için sorun değil.. dinlendikten sonra daha çok canlar yakacak güçte.. ama işin ilginci dinlenmeyi tercih etmiyor ve toronto'da da 12 numaralı seribaşı olarak ana tablodaki yerini aldı..

"koçum her ne kadar dinlenmem gerektiğini söylüyorsa da ben oynamak istiyorum, kendimi harika hissediyorum" diyor italyan.. amerika açık öncesi bir hafta istirahatın kendisine daha iyi geleceğinin farkında değil gibi..

diğer yarı finalde "iki tarafın da kazanmak istemediği maç"ta gülen taraf (ironik) jelena jankovic oldu.. 7-6/0-6/7-6 gibi absürt bir skorla biten maçtaki 30 servis oyununun 15'inde servis kırıldı.. eli açıklığın bu kadarına ender rastlanır.. dementieva 17 çift hata ile göz doldurdu..

son sette servis attığı oyunda 3 kez maç puanı kazanan jelena jankovic bunları para saçar gibi birer birer dementieva'ya verdi, yetmedi 2 puan daha vererek servisini kırdırdı ve setin tie-break'e gitmesine neden oldu.. tie-break'te de servis hataları devam eden sırp raket bir anda 6-2 geriye düştüğünde herkes maçın artık bittiğini ve elena dementieva'nın finale çıktığını, yine bir rus finali izleyeceğimizi falan düşünüyordu.. ama bunu düşünmeyen bir kişi vardı: elena dementieva..

"yazıktır lan kızcağız bana geçen oyunda 5 puan üst üste verdi, borcumu geri ödeyeyim" gibi sapık bir düşünce içinde olmadığını umuyorum kendisinin.. zira karşıda da bu kadar kötü tenisçi varken (e 2 saat 40 dakika geçmiş iki taraf da yorulmuş) 4 maç puanından yararlanamamanın başka bir açıklaması nasıl olur, tahayyül sınırlarımı zorlayıp bulamıyorum.. neticede üst üste 6 puan kazanan jankovic finale çıkan taraf oldu..

safina - jankovic finali iki benzer oyuncunun maçı olacak.. ikisi de finalde eli ayağına dolanan, maç içinde git-geller yaşayan oyuncular.. kısfmet..

2 yorum:

Spooky 16 Ağustos 2009 14:18  

safina'nın maçını izledim. kortta sadece safina vardı, bir de göbeği...


andy murray'i izlediğim ilk maçı hatırlıyorum. inanılmaz oynamıştı... nadal-federer olmasaydı buralara daha da hızlı gelebilirdi.

Unknown 16 Ağustos 2009 21:14  

iki grand slam kazanmadan 1 numara olan tenisçinin karşılaşmasını izleyeceğiz.dina-jeca...

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP